- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.601
Sizede hayırlı olsun arkadaşım İnşallah Sizinde güzel haberlerinizi burdan paylasiriz siz nerde tüp bebek tedavisi gördünüz arkadaşımgüzel duygularina amiin.cok tesekkür ederim.evde dinleniyorum.buraya pek bakmiyorum kusura bakmayın yine 10 dk. Bakayim istedim.sende cok hossun masallah sana
Yalan yok kendiliğinden iki kere gebe kalmış biri olarak aşılama o olur tutar saniyordum olmadı Hayırlısı demek buÜzülmemeye calis Yapacak birşey yok canım. Başka çözümler gerekli demek ki . Hemen araştırmalara basla tatlim zaman kaybetme.
Yavrunu almissindir bu saate yeni gördüm allah hayırlı haberlerini almayı nasip etsin inşallahTransfer için çağırdılar. 13:30..biraz erken oldu sanki ama vardır bunda da bir hayır diyorum. Bebeğimi alıp geleceğim kızlar. Dualarınızı eksik etmeyin olur mu!!
Hissettiklerinde kesinlikle bir tuhaflık yok sahip olamadığın ve özlemini çektiğin evlat hasreti duygularını etkiliyorMerhaba kizlar cok arada giriyorum tabi hafta sonlari daha rahatim, evdeyim her zamanki gibi klasik ctesi ev isi modu biz calisanlarin kaderi.. neyse dun aksam cok canim sikkindi sizinle paylasmak istedim, insaniz tabi ki ama hissettiklerim ici. Sonra kendime kizdim( benim kuzenim benden 10 yas ufak 31 yasinda dun hamile oldugunu ogrendim nedense icim acidi.. daha yeni. Tasindi 2 ay oldu olanli sekilde cocuk yaptilar istedigi ay hamile kalabildi insanlarin istediklerine bu kadar cabuk sahip olabilmeleri ne kadar sans... esime soylerken bile ilk defa kendimi cok eksik hisettim bu hissettiklerim belkide normal ama sanirim ilk defa bu kadar yakin birinin hamile haberini alinca icim buruldu... sonra kendime kizdim hissettiklerim icin... en kotusude haberi annem verdi tabi ben ne diyecegimi sasirdim cok sevinmis numarasi yaparken baya sacmaladin... ana iste eminim hissetti beni sonra ezan okundu actim ellerimi yaradana yalvardim... ben ugur getitsn diye bir minik tulum ve corap aldim arada dolabimi he actigimda oksuyorum... bu kadar hormon mu bu halr getirdi beni bilmiyorum ama sonra sukrettim 1 tane minnakim beni bekliyor diye bu gun daha iyiyim ama elde degil iste...
Cok tesekkur ederim arkadaşim.bahceci fulya erbil yagmura gittim.tedavimin son asamasında Ozel yer actı boylece transferi mustafa bahceci yaptı.hayirlisı ins.sende remzi abaliya gidiyormussun.ben biraz erbil beyciyim :) remzi beyde iyi bir dr. Dur ben tanımiyorum bir fikrim yok.tedavin gönlünce olsunSizede hayırlı olsun arkadaşım İnşallah Sizinde güzel haberlerinizi burdan paylasiriz siz nerde tüp bebek tedavisi gördünüz arkadaşım
Bu kadar heyecan kalbe zararlı21 günlük upuzuun bir tatil yaptım, o süreçte hiç bakamadım buralara... şimdi okudum haberlerini. çok heyecanlandım.dua edicem sana. hadi inşallah güzel haberlerini ver, hepimize umut ol inşallah. hadi.
Canım senin adına çok seviniyorum inşallah bebişin sımsıkı tutunur sana herşey gönlünüzce olsun .
Teşekkür ederim güzel dileklerin için inşallah tek dileğimHissettiklerinde kesinlikle bir tuhaflık yok sahip olamadığın ve özlemini çektiğin evlat hasreti duygularını etkiliyor
bir evladım olmasına rağmen 5 yıldır ikinci evladimi istedigimden aldığım her gebelik haberi İnan canımı acıtıyor yakından ya da uzaktan fark etmiyor o yüzden kendin de bir tuhaflık arama cok normal inşallah senin de en yakın zamanda çok güzel günlerin olacak Sende anne olacaksın o tutulumu evladına giydireceksin Rabbimden tüm yüreğimle bunu diliyorum
Benim önümüzdeki ay olacak transfer inşallah bi aksilik olmazsa.Bu kadar heyecan kalbe zararlıcok tesekkür ederim gnowee insallah en kisa sürede bebegini kucagına alman dileğiyle.dualarına amiinn diyorum hepimizin guzel haberleri olsun ins.senin de transfer yakın sanırım
Selam kızlar transfer 6. Gundeyiz. Beklemek de zor cumartesi test günü bakalım nasıl sabredeceğim. Herkese sevgiler
burası ne kadar sessiz böyle bende giremedim uzun zamandır, transfer olan arkadaşlar nasılsınız, test ne zaman güzel haberleri bayram bekliyoruz inşallah:)))))
Üstteki videoyu mutlaka izleyin derim. Biraz uzun bazen fazla teknik ama sabırla izlerseniz arkadaşlar, genetik tarama konusunda daha sağlıklı görüşleriniz olur. Benim en etkilendiğim detaylardan biri şu oldu: Yapılan istatistikler, genetik taramanın doğum oranlarını arttırmadığını gösteriyor (Bütüne bakınca, transfer edildikten sonra değil, yanlış anlaşılmasın. Yani doktorun kliniğine 391 anne adayı gelmiş, sonuçta bunlardan 91'i canlı doğum elde etmiş. Geleneksel yöntemle aynı oran, yüzde 15-yüzde 20) Bunu genetiği savunan doktor söylüyor. Etkilendiğim diğer detay ise, transfer sonrası anne adayının bekleme süresindeki stresiyle, genetikten gelen sonucu beklerken yaşadığı stres aynıymış. Ayrıca, mozaik embriyo dedikleri bir embriyo çeşidi varmış, aslında sağlıklı fakat genetik taramadan sağlıksız çıkabiliyormuş. Yani bu işlemde belli bir oranda sağlıklı embriyo feda edilebiliyormuş.gençler ben geldim:) merakta bıraktım sizi kusura bakmayın. geçen haftasonu tatile gittik, tatilde pestilim çıktı, önceden arkadaşlara verilmiş bir söz ve rezervasyonu da iptal edilemeyen bir otel vardı... salı işe döndüm, her gece 9a kadar non stop çalışma, dün biraz rahatladım, bugün de eylülün 5ine kadar sürecek tatile başlayacağım inşallah, internetim kısıtlı olacak yine yazamayabilirim haberiniz olsun.... şimdi sizlerin mesajlarını okumaya başlamadan bendeki gelişmeleri yazayım: geçen cts haber geldi embriyolara ilişkin. bir tanesinde 1, 6, 7, 14, 22 olmak üzere 5 kromozom + anomali olduğu için imha edildi. 2. embriyoda ise ne yazık ki işlem yapıldıktan sonra alınan hücrelerin bölünüp ayrışması gerekirken bizimki dna üretmemiş, dolayısıyla yapılan test sonuç vermemiş... doktor benimle yüz yüze görüşmek istediği için dün sabah görüştük kendisi ile. 1. %5 %10 oranında testlerin sonuç vermemesi olabiliyormuş, daha önce de rastlanmış. 2. bu embriyo iyi gelişen embriyo olduğu için sordum hocaya: testte sonuç vermemesi kalitesi genetiği kötü demek olabilir mi diye. öyle bir bağ konusunda hiçbir bilgi yok dedi. 3. bir embriyomun kötü çıkması diğerlerinin de kötü çıkacağı anlamına gelir mi dedim, sizin genetiğiniz iyi. bu anomaliler kromozomlar dizilirken oluyor dedi. dolayısıyla bir embriyo kötü çıkınca diğerleri de kötü çıkacak birşey yok dedi. 4. genetik konusunu tekrar konuştuk. hoca genetiğin 5 ve üzeri embriyosu olanlarda yapılıp böylece şansı yükseltmek isteyenlerin yapacağı bir işlem olduğunu. zira test için alınan hücrelerin (poppy73 aret hocanın anlattığını anlattı burada) plasentadan alındığı, bebekten alınmadığını, yanıltıcı olduğunu... embriyo genetik testte kötü çıkıp da sağlıklı cocuk doğumlarının olduğunu söyledi. ve ben kesin genetikten vazgeçtim. Bu arda Bülent Urman ve Hakan yaralının youtubeda bu konuda tartışması var, tabi akademik bir tartışma, ilgilenenler izleyebilir, henüz ben de izlemedim. tutunma konusuna gelince, kötü embriyo tutunmaz tutunursa da zaten 12 13. haftalarda sonlanır, down sendromu için de testler var, genetik yapılmasına rağmen (raporların sonunda yazıyor bu testlerin yapılması gerektiği, benim raporumda var) bu testleri yaptırmak zorundayız zaten... sadece yaklaşıl kürtaj vs. 5 6 ay kaybedersin bu sürece yeniden başlamak için dedi. erken rezerv azlığı açısından ben embriyo biriktirsem mi dediğimde rapor hakkın varsa yapalım, ama gerek olmadığını düşünüyorum, direk transfer edebiliriz senin tercihin dedi. ben de bu embriyo zaten var bir tane daha olsun diye eylülde tekrar tedaviye başlayabilirim. bakalım kararımı tatilde vereceğim. benden bu kadar
Çok ilginç gerçekten. Aslında nda bazı tezlerimizi destekler gibi ama yaştan dılayı ya vücut direk transferde hasarlı embriyoyu tanımaz ve atmazsa (özellikle de down sendromunu) ne yaparım diye korkumdan yaptıracağım. Yoksa korkum asla sağlam embriyo zaten tutunamaz düşer ben de bir na dayanamam falan değil. Ben aksine sevinirim böyle olursa. Demekki sağlıklı değilmiş derim. Baksana bekleme stresi ikisinde de aynıymış.Bizi bu şüphelre hep bu genetik diye ısrar eden doktorlar sürükledi. Genetik çıktı mertlik bozuldu.Üstteki videoyu mutlaka izleyin derim. Biraz uzun bazen fazla teknik ama sabırla izlerseniz arkadaşlar, genetik tarama konusunda daha sağlıklı görüşleriniz olur. Benim en etkilendiğim detaylardan biri şu oldu: Yapılan istatistikler, genetik taramanın doğum oranlarını arttırmadığını gösteriyor (Bütüne bakınca, transfer edildikten sonra değil, yanlış anlaşılmasın. Yani doktorun kliniğine 391 anne adayı gelmiş, sonuçta bunlardan 91'i canlı doğum elde etmiş. Geleneksel yöntemle aynı oran, yüzde 15-yüzde 20) Bunu genetiği savunan doktor söylüyor. Etkilendiğim diğer detay ise, transfer sonrası anne adayının bekleme süresindeki stresiyle, genetikten gelen sonucu beklerken yaşadığı stres aynıymış. Ayrıca, mozaik embriyo dedikleri bir embriyo çeşidi varmış, aslında sağlıklı fakat genetik taramadan sağlıksız çıkabiliyormuş. Yani bu işlemde belli bir oranda sağlıklı embriyo feda edilebiliyormuş.
Bülent Urman, bu sektörün milyarlarca dolar kazandığını da söylüyor. İzleyen doktorlardan biri 3. nesili beklemek lazım diyor, bu ikinciymiş, birincisi fiyaskoyla sonuçlanmış. Aret Hoca da son gidişimde popülerligini yitirecek zamanla demişti. Sen yaptır, senin durumun özel.Çok ilginç gerçekten. Aslında nda bazı tezlerimizi destekler gibi ama yaştan dılayı ya vücut direk transferde hasarlı embriyoyu tanımaz ve atmazsa (özellikle de down sendromunu) ne yaparım diye korkumdan yaptıracağım. Yoksa korkum asla sağlam embriyo zaten tutunamaz düşer ben de bir na dayanamam falan değil. Ben aksine sevinirim böyle olursa. Demekki sağlıklı değilmiş derim. Baksana bekleme stresi ikisinde de aynıymış.Bizi bu şüphelre hep bu genetik diye ısrar eden doktorlar sürükledi. Genetik çıktı mertlik bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?