- 14 Eylül 2009
- 2.046
- 3.873
- 658
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #57.961
Canım inşallah kalp atışı duyulur meleğinin. Rabbimden ümit kesilmez. Allah yardımcın olsun. İnşallah güzel haberler verirsin.Yeterli sayıda yumurtanız varsa kullanmamışlardır. Ama tek yumurta aldılar dediğinizi hatırlıyorum. Muadili bir ilaç da kullanmış olabilirsiniz. yumurta sayısını artırıyor o aylığına. havuzda toplarken pgt testi yaptırın. Toplamda iki genetik olarak uygun embrio olmadan impletasyon yaptırmayın. Kaliteli yumurta genetik açıdan kaliteli anlamına gelmiyor. Tutmadı diye de üzülmeyin. Başka doktora gidip tekrar deneyin. Aynı doktor ekonomik oluyor evet ama bazen farklı doktor metodu farklı olabiliyor. Ben aynı doktorda yaptırdığım için pişmanım mesela.
Endişe de etmeyin Ocak ayında ikinci denememde olmayınca deli gibi ağlamıştım. Sonra tekrar yaptırırız deyip, ara verdik eylül gibi diyordum. Temmuzda artık bu yıpratıcı sürece bir daha girmek istemediğime karar verdim. Soranlara "Çocuksuz iyi olduğumuza karar verdik deyip konuyu kapatıyordum. Öyle de hissetmeye başlamıştım...
Ağustosun ortasında hamile kaldığımı öğrendim. Çok sevindik tabi. Yaş 40 epilepsi hastası olduğum için yüksek riskli gebelik uzmanına gitmeye başladım. Perinatoloji diyorlar bölüme. Doktor baştan uyardı. Boş gebelik olabilir dedi. Dolu çıktı kalbide atıyordu ama kesesi küçük genetik sorunu olabilirmiş kese küçük kalmaya devam ederse kalbi durur demişti.. Dün kanama yüzünden acile gittik. "Kanamayla ilgili bir sorun yok kalp atışını göremedim" dedi. Kendi hekimim Salı günü bakacak. Telefonda kese sağlam mı? diye sordu. 'Evet sağlam ama kalp atışını göremedi' dedim. Bilmiyorum başkasına güvenmediği için acil kürtaj olmamı istemedi sanırım.
12 yada 14. gün demistiCanım 3. Gün embriyosu için erken gibi. Doktorun hangi gün yap demişti?
Teşekkürler canım paylaşım için. Bu damiana çayını bi araştırayımEkran fotosu çekip gönderdim maalesef başka yapamadım.
Canım o zaman en garanti sen 14. Günde tekrarla. Bazen erken çıkmayıp daha sonra kanda çıkabiliyor.12 yada 14. gün demisti
sagolun hayirlisi inşallah yaptiricamCanım o zaman en garanti sen 14. Günde tekrarla. Bazen erken çıkmayıp daha sonra kanda çıkabiliyor.
Şimdi Ercan beyin asistanı aradı arkadaşlar bu tedavi yumurta sayısı artıran bir durummuş laporoskopik işlemle içerden uyuyan yumurtaları alıp bir süre laboratuvar gelişmelerini takip ettikten sonra tekrar yerleştırılıp normal tüp bebek tedavisi yapmakmış amaç. Son çaresi donasyon olan bizim gibi hastalar için denennebilir belki biz de bu yeniliğin Türkiye ayağı oluruzÇok iyi yapmışsın canım. Senin yaşın benden çok avantajlı. Neticede sene sonunda daha ayrıntılı bilgi verebilirler çünkü daha burada uygulanmamış ama işte bir umut diyoruz hep. Gelişimi devam etmemiş yumurtanın sanırım ama üzülme canım. Yaş avantajın var elbet kaliteli olduğu dönem yakalanacaktır.
İnşallah canım ya. Biz mailleştik arayan olmadı beni. Ne güzel bilgilendirmiş asistanı. Ben bahçeci ile olan sunumu izledim yaklaşık bir saat kadar. İnşallah bir an önce başlar ve gelişir bu uygulama ve umut olur bizlere.Şimdi Ercan beyin asistanı aradı arkadaşlar bu tedavi yumurta sayısı artıran bir durummuş laporoskopik işlemle içerden uyuyan yumurtaları alıp bir süre laboratuvar gelişmelerini takip ettikten sonra tekrar yerleştırılıp normal tüp bebek tedavisi yapmakmış amaç. Son çaresi donasyon olan bizim gibi hastalar için denennebilir belki biz de bu yeniliğin Türkiye ayağı oluruz
IVA teknigi Stanford Universitesi'den Prof. Hsueh tarafindan gelistirildi. Su an orada bilimsel calismalari yuruyor, ayni zamanda da Japonya'da uygulaniyor. Orda uygulayan doktor da Dr. Kawamura. Bizim bir uzman doktorumuz bir yil Stanford'da Prof. Hsueh ekibiyle calisti. Su anda hem Prof. Hsueh hem Dr. Kawamura ile isbirligindeyiz. Hatta Nisan ayinda Dr. Kawamura bir kongrede Turkiye'de bu tedaviyi anlatti.İnşallah canım ya. Biz mailleştik arayan olmadı beni. Ne güzel bilgilendirmiş asistanı. Ben bahçeci ile olan sunumu izledim yaklaşık bir saat kadar. İnşallah bir an önce başlar ve gelişir bu uygulama ve umut olur bizlere.
Harikasınız, paylaşım için çok teşekkürlerIVA teknigi Stanford Universitesi'den Prof. Hsueh tarafindan gelistirildi. Su an orada bilimsel calismalari yuruyor, ayni zamanda da Japonya'da uygulaniyor. Orda uygulayan doktor da Dr. Kawamura. Bizim bir uzman doktorumuz bir yil Stanford'da Prof. Hsueh ekibiyle calisti. Su anda hem Prof. Hsueh hem Dr. Kawamura ile isbirligindeyiz. Hatta Nisan ayinda Dr. Kawamura bir kongrede Turkiye'de bu tedaviyi anlatti.
Hastanemiz, Istanbul'da ilk bu tedaviyi uygulayan merkez olacak, zaten halen deneysel oldugundan Prof. Hsueh az sayida merkezde, kontrollu uygulanmasindan yana... Belli kriterleri var, o kriterlere uyan hastalara uygulayacagiz. Basari orani tabi ki %100 degil ama hamilelik sansini arttirdigi da bir gercek. Bazi ekipmanlar icin Tubitak'a basvurduk, sonucunu bekliyoruz. Bircok kisi Tubitak'tan atildi, tum devlet kurumlarinda yasanan surec 15 Temmuz sonrasi, malumunuz. O yuzden proje ekipman destegi almamiz yilsonunu bulacak. Sonrasinda Stanford ekibinin kriterlerine uyan hastalari on gorusme sonrasi bilgilendirip, tibbi ve maddi katilimi kabul edenleri tedaviye alicaz. Su an icin akis plani bu sekilde...
Gelismelerle size donus saglariz. Sizin gibi email simdiden atan pek cok hasta var. Liste hazirladik, ongorusme icin ekliyoruz isimleri... Umuyorum fayda saglar.
Iyi gunler,
Doc. Dr. Ercan Bastu
((((Arkadaşlar gelen mail bu yönlü bilgilendirmek için sizlerle de paylaşmak istedim ))))
IVA teknigi Stanford Universitesi'den Prof. Hsueh tarafindan gelistirildi. Su an orada bilimsel calismalari yuruyor, ayni zamanda da Japonya'da uygulaniyor. Orda uygulayan doktor da Dr. Kawamura. Bizim bir uzman doktorumuz bir yil Stanford'da Prof. Hsueh ekibiyle calisti. Su anda hem Prof. Hsueh hem Dr. Kawamura ile isbirligindeyiz. Hatta Nisan ayinda Dr. Kawamura bir kongrede Turkiye'de bu tedaviyi anlatti.
Hastanemiz, Istanbul'da ilk bu tedaviyi uygulayan merkez olacak, zaten halen deneysel oldugundan Prof. Hsueh az sayida merkezde, kontrollu uygulanmasindan yana... Belli kriterleri var, o kriterlere uyan hastalara uygulayacagiz. Basari orani tabi ki %100 degil ama hamilelik sansini arttirdigi da bir gercek. Bazi ekipmanlar icin Tubitak'a basvurduk, sonucunu bekliyoruz. Bircok kisi Tubitak'tan atildi, tum devlet kurumlarinda yasanan surec 15 Temmuz sonrasi, malumunuz. O yuzden proje ekipman destegi almamiz yilsonunu bulacak. Sonrasinda Stanford ekibinin kriterlerine uyan hastalari on gorusme sonrasi bilgilendirip, tibbi ve maddi katilimi kabul edenleri tedaviye alicaz. Su an icin akis plani bu sekilde...
Gelismelerle size donus saglariz. Sizin gibi email simdiden atan pek cok hasta var. Liste hazirladik, ongorusme icin ekliyoruz isimleri... Umuyorum fayda saglar.
Iyi gunler,
Doc. Dr. Ercan Bastu
((((Arkadaşlar gelen mail bu yönlü bilgilendirmek için sizlerle de paylaşmak istedim ))))
Bende sorayım doktoruma belki kullan der , sormadan kullanmak istemiyorum.Melatonin bende kullanıyorum canım. Doktor Bebek için olmasa bile bizim yaş grubu için ömür boyu kullanmalısın demişti.
Burnumu sokmadığım bir bu kalmıştı, ben de denesem mi acabaBende sorayım doktoruma belki kullan der , sormadan kullanmak istemiyorum.
Dene dene beni yalnız koma buralarda ,Burnumu sokmadığım bir bu kalmıştı, ben de denesem mi acaba
Dimi yaa, battı balık yan giderDene dene beni yalnız koma buralarda ,
Ben bu ay hayıt tohumu , Aslan pençesi, polen , arı sütü ve krill oil kullanıyorum , önümüzdeki ay başka bir kür denilemez sonrası bilmiyorum ne kullanırım.Dimi yaa, battı balık yan gider
Ben de bugün incir kürüne başladım. Bizim yaptığımız sadece vesile arayışı. Allah yardımcımız olsunBen bu ay hayıt tohumu , Aslan pençesi, polen , arı sütü ve krill oil kullanıyorum , önümüzdeki ay başka bir kür denilemez sonrası bilmiyorum ne kullanırım.
İncir kürünü yaptıktan bir ay sonra bir sonraki adetinle doktora gittiğimde ilk defa kist oluştu ve hiç kistim olmazdı ben buna bağlıyorum incir kürü yumurtayı artırdı ve çatlayamadı kist yaptı bir de kisti boşaltmak zorunda kaldık.. inş sana faydası olurBen de bugün incir kürüne başladım. Bizim yaptığımız sadece vesile arayışı. Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?