Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Keseyi de görmüşsünüz sıra kalp atışında, Allah tammakına erdirsin, gerisi önemli değil

45 yaşımda g,tt,m doktoruma çocuk sana annane mi diyecek benim de tek çocuğum var napcan cocugu dedi kovaladı beni. sonra bir doktora gittim amh 0.01 çıktı. yakında manapoza girersin dedi iki yıl oldu girmedim.
Doktorun densiz yorumuna bak ya. Neyse alıştık bu densiz yorumlara biz sende hiç üzülme.
Amh testisine de takılma canım. Eğer adet oluyorsan düzenli olarak hormonlar çalışıyor demektir.Bu arada banada 1 sene 4 ay önce menapoz dediler bende adet görüyorum zamansız olsada. Sen ultrasonda yumurta sayına baktır ve normal kadın doğumcular yerine eğer kararlıysan muhakkak bir tüp bebek merkezine git derim vakit kaybetmeden. Bu arada arı sütü kullan q10 enzim kullan derim yani en azından bir araştır bu tür takviyeleri. Son olarak hiç bişey içim geç değildir. Her nasip vaktine gebedir.

Son düzenleme:
Oy oy oy 41 kere maşallah kesecikte görünmüş. Hadi inşallah sıra o pıt pıt ları duymada..

hayatguzel2015 de yanıtlamış. Bu forumda ben de dahil olmak üzere birkaç haşimato hastası var. İlaçlarını düzenli kullanıp düzenli olarak değerlerine baktırdığın sürece sorun olmaz. Zaten değerin aşırı yüksek değil, benim tsh 4.5 olduğunda gitmiştim. normalde ilaç başlamayız bu değerde ama bebek istediğin için düşürmek gerek demişti endokrinolog

canım çok teşekkür ederim allah razı olsun. bende en yakın pazartesine randevu aldım dr bakalım bana ne diyecek
Canım peki değerler yüksek iken tüp bebek tedavisi başlıyormu yani benim sormak istediğim bu hali ile yumurta toplama olurmu tranferi sormuyorum çünkü benim önümde birde miyon operasyonu var. transfer olmayacak hemen bana o arada düşürürüm inşallah değerleri

Çok teşekkür ederim. Benim 3 kardeşim var iyiki varlar anneme diyorum iyiki doğurmuşsun onları en büyükleri benim hepside benim için özel büyük kızkardeş abla olunca yarı anne gibi oluyorsun sanırım ben öyleyim. Onlar içinde benim özel olduğumu biliyorum bunu hep hissettirirler sağolsunlar... vallahi gözlerim doldu şuan kardeş güzel yaa inşallah benim kuzumunda kardeşi olur. Oğlumla çok yol aldık eskiye bakınca görenler çok iyi buluyor oğlumu bizde bunu görüyoruz allahıma binlerce şükür bizim sınavımız en azla geçiyor rabbim hiçbir anneyi ve babayı evladı ile sınamasın.

Siz kac yaşındasınız tedaviniz ne aşamada arkadaşım

aramıza hoşgeldiniz arkadaşım benimde 10 yaşında bir oğlum var ikinci evladımı istiyorum bende 40 yaşındayım. inşallah güzel haberlerini alırız

Oyyyy yerim o minnos keseyi icindeki bebisi... ankara dr acisindan hayli pahali bir yer, iyi dr ve hastahaneler oldukca pahali...gittiginiz hastahane oldukca iyi ama...saglicakla gelsin yavru kus :)))

Tabi tabi başlıyor. Benimki 4.5 tu tedaviye başladığımda. Transferden önce düşürdük tsh ı
Tabi doktorunla da paylaş bu durumu. O en doğrusunu söyleyecektir.

Benim üç gün gecikmeyle dün geldi .

Canım bakliyat yok mu ? Doktorlar protein için bol bol bakliyat yiyin diyor .
bende dun gece oldum :))
ben duzenli beslenemiyorum ki bir gun yapsam bir hafta yok, isimde agir ve iste istedigim malzemeyi bulup alamiyorum hep turk markasi almak istiyorum cunku rus marka fazla ve onlardada malum domuz yagi vs varsa diye ustunu okuyamadigimdan alamiyorum, bu boyle ne kadar surecek bilmiyorum. bir malzemeyi bulsam onu tamamlayan seyi bulamiyorum boyle iste...

Oyyyy yerim o minnos keseyi icindeki bebisi... ankara dr acisindan hayli pahali bir yer, iyi dr ve hastahaneler oldukca pahali...gittiginiz hastahane oldukca iyi ama...saglicakla gelsin yavru kus :)))
alemsin sekerpancari kendi bebeğini nasıl seveceksin kimbilir.hepiniz sağolun, amin, sizlere de nasip olsun inş.

İngiltere Kraliyet Tıp Derneği’nin Beslenme Bölümü Başkanı Doktor Marilyn Glenville, ülkenin hormonlar ve kadın beslenmesi konusunda en önde gelen uzmanlarından biri... Hamilelik için çiftlerin yaşam biçiminin de en az tıbbi tedavi kadar önemli olduğunu söylüyor. Hamile kalmaya çalışanların denemeye başlamadan en az üç ay önce beslenme düzenlerini ve yaşam pratiklerini değiştirmesi gerektiğini belirten Glenville, “Üç aylık bir değişim kadının üreteceği yumurta sayısını belki değiştiremeyecek, ancak yumurtaların kalitesini kesinlikle değiştirebilecek. Sperm için de aynı durum geçerli” diyor.

Doğurganlığı artıran vitamin ve mineraller
Peki hamilelik öncesinde ve hamilelikte hangi vitaminlere ihtiyaç var ve bu vitaminler hangi yiyeceklerden alınabilir?

Beta karoten
Ne yapar: Bu çok önemli fitobesin hamile olduğunuzda muhtemelen erken düşüğü engelleyerek, hormonların düzenlenmesine yardımcı olur.
Nelerde bulunur: Havuç, kavun, balkabağı, tatlı patates, ıspanak, brokoli, lahana

B vitaminleri

Ne yapar: B vitaminleri tüm grubu yumurtlamaya yardımcı olur. Özellikle B6, hamileliği sürdürmek için gerekli olan progesteron düzeyini artırır.
Nelerde bulunur: Nohut, kepekli tahıllar, yapraklı yeşillikler, et ve yumurta

Bromelain
Ne yapar: Bu enzimlerin öncelikle vücutta proteini sindirir ve aynı zamanda bir döllenmiş yumurtanın implantasyonuna yardımcı olmaktadır. Doğru yumurtlama olduktan sonra yeterli miktarda alımı bunun için önemlidir.
Nelerde bulunur: Sadece ananasta bulunur.

C vitamini
Ne yapar: Bu bağışıklık artırıcı vitamini demir emilimini ve progesteron üretimini teşvik etmektedir. Luteal faz defekti, yetersiz progesteron ile karakterize sorunu bulunan kadınlar için C vitamini doğurganlığı arttırır. Sperm sağlığını ve hareketliliğini artırmaya yardımcı olur.
Nelerde bulunur: Narenciye, mango, domates, çilek, kiraz, bezelye ve patates

Kolin
Ne yapar: Bebek ve annenin beyin sağlığı için harika suda çözünür bir besindir. Kolin Sakat doğumları azaltmaktadırb
Nelerde bulunur: Yumurta sarısı ve karnabahar

Koenzim Q10 (CoQ10)
Ne yapar: Bu doğal enzim Kalp sağlığı için süperstar takviyedir. Yumurta ve sperm kalitesinin yaşa bağlı olarak azalmasını önleyebilir. Hayvanlar üzerinden yapılan testler bunu göstermektedir.
Nelerde bulunur: Balık, kalp ve böbrek gibi organ etleri, buğday tohumu

D vitamini
Ne yapar: D vitamini, yağda eriyen bir vitamindir. Seks hormonlarının düzgün üretimi için hayati önem taşımaktadır. Araştırmalar, infertil kadınlarda genellikle D vitamini seviyesinin düşük olduğu saptanmıştır. Yale Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan bir çalışmaya göre, kadınların büyük bölümünde D vitamini düşük seviyededir. D vitamini genel doğurganlığı iyileştirirken, vücuttaki iltihabı azaltır.
Nelerde bulunur: Güneş, somon, uskumru ve ton balığı yağı güçlendirilmiş süt ürünleri

E vitamini

Ne yapar: Uzmanlar yumurtanın gelişmesinde etrafında bulunan sıvının önemli olduğunu belirtiyorlar. Bu sıvıda önemli miktarda E vitamini bulunuyor. E vitamini aynı zamanda sperm sağlığını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca iki cinsiyet için antioksidan özellikleri vardır.
Nelerde bulunur: Avokado, buğday tohumu yağı, tatlı patates, yapraklı yeşillikler, kepekli tahıllar, badem, fıstık ve fındık

Folik asit
Ne yapar: Folik asit, aslında B9 olarak bilinen B grubu vitaminlerin folat sentetik formudur. Folik asit, bebeğin düzgün nöral tüp yoluna girmesini sağlar. Bu durum hamile kalmak kadınlar için çok önemlidir. Genellikle doktorlar tarafından folik asit ilaçları verilir. Özellikle Amerikada kadınlar yeterli folat almadıkları için takviyelere yönelinir. Bu nedenle, günde en az 400 mcg (mikrogram) bir takviye almak kadınların hamile kalması için önemlidir. Folik asit, erkeklerin sperm sayısını arttırmaktadır. Kaliforniya Berkeley Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada diyetlerinde folik asit alan erkeklerin spermleri yüzde 20 oranında daha fazladır.
Nelerde bulunur: Fasulye, portakal suyu, yeşil yapraklı sebzeler ve zenginleştirilmiş tahıl

Demir
Ne yapar: Gebelik genellikle kadınları anemik hale getirir. Eğer hamile kalmadan önce demir seviyesi bir kadında düşük ise yumurtlama sorunları yaşaması muhtemeldir.
Nelerde bulunur: Et, yumurta, balık, fasulye, domates, pancar, brokoli, ıspanak, kabak ve tam tahıllı gevrekler

Omega-3 yağ asitleri

Ne yapar: İnsan vücudu doğal olarak üretmez. Omağe 3 yağ asitleri, rahim kan akışını artırır, yumurtanın serbest kalmasını sağlar ve hormonları dengeler. Ön çalışmalar fetal beyin gelişimi ve IQ seviyesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Nelerde bulunur: Tavuk, keten tohumu, keten tohumu yağı, somon, uskumru, morina, sardalye, hamsi, ringa, ceviz ve yumurta.

Selenyum
Ne yapar: Erkeklerde sperm hareketliliğini, kadınlarda ise östrojenı artırır.
Nelerde bulunur: Bezelye, fındık, yapraklı yeşillikler, kepekli tahıllar ve balık

Çinko
Ne yapar: Çinko sperm hareketliliğini artırmaya yardımcı olur ve sperm genel kalitesini artırı. Kadın üreme sağlığı içinde aynı derecede önemlidir. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri erken düşükle çinkonun düşük seviyede olmasının ilişkili olduğunu belirtiyor.
Nelerde bulunur: İstiridye, balık, et, yumurta, kümes hayvanları, buğday tohumu ve kabak çekirdeği

(Yeni arkadaşlar ve güncel bilgi tazemelemesi için uzun bir Alıntıdır. )

Son düzenleme:
Amin inşallah herşey gönlünüze göre olur inşallah , Ben 44 yaşındayım bir opu oldu transfere gidemedi maalesef , şimdi bir kaç ay dinlenilen biraz bitkisel kür yapıyorum akupunktura gidiyorum . Salı günü İstanbul'a geliyorum selektif selpingografi çektiricem, benim tüpler kapalı ama bu işlemde açılma olasılığı varmış denemek istedim . Normalde Almanya'da yaşıyorum tüp bebek için mayıs ayından bu yana İzmir'de ailemin yanındayım .20 eylülde Almanya'ya dönüyorum dönmeden rahim filmini tekrar çektirmek istedim bir umut belki açılır belki kendiliğinden bebiş olur olmazsada bitkisel kürler ve protein desteği ile yumurtaları sağlıklı duruma getirmeye çalışıcam ve aralık gibi tekrar tüp bebek denemek istiyorum . Biraz karışık anlattım kusura bakma canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…