- 12 Aralık 2016
- 1.550
- 3.053
- 63
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #58.361
evet ya geçen ay çok iyiymiş hakkaten. Ama işe kısmet araya bayram girdi ertelemek zorunda kaldım. Bakalım çarşamba günü belli olacak ak koyun kara koyun.sağol canım bilgi için.canım Erbil beyde hep 5 folikül gördü benim 4 de olgun yumurta oldu genelde.ama ilk tedavimde ankarada 3 yumurta ile başladık opuda 3 alındı ondan da 1 yumurta kaldı. geçen ay çok iyiymişsin keşke hep öyle olsa bakalım neler olacak heyecanlı işler bunlar umarım mucizevi olur.3 yumurtanın 3 ü de olgun olabilir onu da söyleyim bu da sana bana hepimize yetecek bir sayı
Arkadaşım ben adeti bekliyorum bahçeci İstanbul Remzi bey drumCanım benim doktorum Medical Park Göztepe hastanesinde Aynur Erşahin , sen başladın mı ? kiminle başladın ?
rica ederim kendine iyi bak canımevet ya geçen ay çok iyiymiş hakkaten. Ama işe kısmet araya bayram girdi ertelemek zorunda kaldım. Bakalım çarşamba günü belli olacak ak koyun kara koyun.sağol canım bilgi için.
Canım bu konuda birçok şeyi burdan öğreniyorum benim bilgim yok açıkçası. Sen Çarşamba sonucu yaz oldumu insallah daha çok kaliteli yumurta haberi alirsinevet ya geçen ay çok iyiymiş hakkaten. Ama işe kısmet araya bayram girdi ertelemek zorunda kaldım. Bakalım çarşamba günü belli olacak ak koyun kara koyun.sağol canım bilgi için.
benim sebepsiz infertilite canım, aslında temel bir sorunum yok ama olmadı doğal yollarla ben de tüp bebeğe başladımArkadaşım ben adeti bekliyorum bahçeci İstanbul Remzi bey drum
Sizin sorun neydi
tüm cümlelere katılıyorum içini rahat tutup devam o zamanşimdi Bülent hocadan gelen cevap şu şekilde oldu: "geçen ayki 7 folikül muhtemelen sizin en iyi ayınızdan biriydi. ancak yumurta sayısı her ay değişiklik gösterebilir evet ancak gelecek ay daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. iyi de olabilir daha kötü de. Zaten iğne ve ilaçlar sayıyı arttıracaktır. olmasa bile zaten size havuz yöntemi uygulanacağı için tedaviyi bırakmadan bir anönce vakit kaybetmeden yani devam etmenizi tavsiye ederim." dedi.
geçen ay vücut çok iyi çalıştığı için bu ay böyle olup önümüzdeki ay yine 6 7 rahat olabilir tahminim sadece. ve arı sütü de sayıyı iğneyle birlikte arttırıyordu illa ki 1 fazla çıkartıyor kontrolde :) heyecan oradan geliyor işteşimdi Bülent hocadan gelen cevap şu şekilde oldu: "geçen ayki 7 folikül muhtemelen sizin en iyi ayınızdan biriydi. ancak yumurta sayısı her ay değişiklik gösterebilir evet ancak gelecek ay daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. iyi de olabilir daha kötü de. Zaten iğne ve ilaçlar sayıyı arttıracaktır. olmasa bile zaten size havuz yöntemi uygulanacağı için tedaviyi bırakmadan bir anönce vakit kaybetmeden yani devam etmenizi tavsiye ederim." dedi.
çok sevindim arkadaşımarkadaşlar iç hastalıklar drna gittim remzi beyin isteği ile
orda tekrar testler yapıldı ilaç etkisini göstermiş hemen inanamadım TSH 4,6 iken 2,047 olmuş
Anti TPO 186 iken 86 ya düşmüş B12 ve d vitamini tedavisi görüyordum en son mayısta iğne ve d vitamin yağ vermişti dr onları kullanmıştım zaten bu ay onlarında kontrolü vardı hepsi iyi çıktı inşallah hep böyle güzel haberler veririm sizlere
dr ilaca devam dedi
EVET ZATEN O ZAMANDA KULLANIYORDUM ARI SÜTÜ VE POLEN. ETKİSİ OLDU DEMEK Kİ.İNŞALLAH BU AY DA OLUR.geçen ay vücut çok iyi çalıştığı için bu ay böyle olup önümüzdeki ay yine 6 7 rahat olabilir tahminim sadece. ve arı sütü de sayıyı iğneyle birlikte arttırıyordu illa ki 1 fazla çıkartıyor kontrolde :) heyecan oradan geliyor işte
Canım öncelikle tedavini bırakma, kısmet bu aymış, başlamışsın, devam et bence. Diğer taraftan bu igne yumurta ilişkisi karmaşık. Benim ilk tedavimde solda 3-4 sağda 2-3 folikul vardı. Femara, gonal-f, merional kullandım. Sonuçta igneler bir işe yaramadı, sagdakiler gelişmedi, soldan 4 yumurta toplandı. 3 olgun çıktı, 3'ü de döllendi, 5. güne gitmedikleri için transfer olmadı. İkinci tedavimde bu sefer solda 3-4 görüldü, sağda sıfır. Biliyorsun Aret Hoca iğne vermedi, yine 3 adet toplandı. Biri döllendi. Ben de zannettim ki iğne kullanmadığım için sadece bir adet döllendi. Kaç kere sordum adama ama alakası olmadığını anladım sonradan. O ayki kaliteyle ilgiliydi. Şans biraz da ya da kısmet. Sen havuz yapacaksan zaten sonraki ayları da göreceksin. Ancak tedavi zamanini kendi belirleyecek biri icin her ay folikulleri kontrolden sonra baslamak mantıklı. Cunku her ay değişebiliyor. İğne sayıyı artirabilir de artirmayadabilir. Çarşamba anlarsın.kızlar br şey sanışacağım size. cumartesi kontrolümde sanırım 3 yada 4 folikül görüldü. iğnelere başladım. çarşamba günü kontrolüm var. yalnız kafama takılanbir mesele var: iğnelerle bu sayı artar mı acaba. Çünkü eğer 3 te kalırsa tedaviyi bırakacağım. tonla para vereceğim boşa gitsin istemem.
İstanbul ile görüştüm. orada benimle ilgilenen hemşire bana yumurta sayısının değişmeyeceğini bir de olsa 3 te olsa 10 da olsa tedaviye devam edileceğini söyledi. Ama geçen ayki Bülent hocanın kontrolünde 7 folikül görülmüştü. Sormadım tabiki eğer değişmiyorsa o neyin nesiydi diye. Çünkü Çarşamba günkü kontrolümü bekliyorum. eğer hala 3 yumurta var derse o zaman soracağım istanbula.
Siz ne dersiniz iğneler sayıyı arttırabilir mi? 3 yumurta ile tedaviyi tamamlayan olmuş muydu? @Bebegimhadi sen kaç yumurta ile opu olmuştun??
Tedavin hayırlı olsun bu konu benim de epey sorduğum konulardan biriydi.. iğneler be ilaçlar adetliyken görünen folikül sayısını artırmaz sadece normal bir kadında nasıl görünen foliküller içinden bir tanesi baskın gelip diğerleri sönüyorsa ilaçlar da o görünen folikülleri eşit hale getirmeye yararmış.. yani folikül sayısı sabit sonradan sonraya gelenler var ufak omları da opuya almıyorlar canım zaten. Benim adetli iken görünen beş folikül vardı ilaçlara devam derken dörde düştü en son opuda iki toplandı umarım anlatabilmişimdir .. ben de Bülent beyin söylediğine katılıyorum kafanı hiç bulandırma zaten havuz işlemi yapılacak belki bu ay en kaliteni yumurtanı vereceksin bilemezsinşimdi Bülent hocadan gelen cevap şu şekilde oldu: "geçen ayki 7 folikül muhtemelen sizin en iyi ayınızdan biriydi. ancak yumurta sayısı her ay değişiklik gösterebilir evet ancak gelecek ay daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. iyi de olabilir daha kötü de. Zaten iğne ve ilaçlar sayıyı arttıracaktır. olmasa bile zaten size havuz yöntemi uygulanacağı için tedaviyi bırakmadan bir anönce vakit kaybetmeden yani devam etmenizi tavsiye ederim." dedi.
Çok sevindim canım değerlerinearkadaşlar iç hastalıklar drna gittim remzi beyin isteği ile
orda tekrar testler yapıldı ilaç etkisini göstermiş hemen inanamadım TSH 4,6 iken 2,047 olmuş
Anti TPO 186 iken 86 ya düşmüş B12 ve d vitamini tedavisi görüyordum en son mayısta iğne ve d vitamin yağ vermişti dr onları kullanmıştım zaten bu ay onlarında kontrolü vardı hepsi iyi çıktı inşallah hep böyle güzel haberler veririm sizlere
dr ilaca devam dedi
Günaydın kızlar, haydi biraz neşelenelim. Daha önce yazmıştım 6 bininci sayfada en az 2-3 hamilelik bekliyorum diye. Şimdi hesap yaptım, son ortalamalara bakarak 6 bininci sayfaya 15-25 ekim gibi ulaşıyoruz. Önümüzde benim bildiğim en az 4 kişi var transfer olacak, ki bunların hepsi 5. gün embriyosu. Bir hamişimiz zaten var. 2-3'ten bile fazla olabilir yani. Yani 6 bin hedefimize çok az kaldı. Canım sıkılıyor sanırım böyle işlerle uğraştığıma göre .
inşallah hamişlerden biri de ben olurum <3 hepimizin Allah yardımcısı olsun, emeklerimizi boşa çıkarmasınGünaydın kızlar, haydi biraz neşelenelim. Daha önce yazmıştım 6 bininci sayfada en az 2-3 hamilelik bekliyorum diye. Şimdi hesap yaptım, son ortalamalara bakarak 6 bininci sayfaya 15-25 ekim gibi ulaşıyoruz. Önümüzde benim bildiğim en az 4 kişi var transfer olacak, ki bunların hepsi 5. gün embriyosu. Bir hamişimiz zaten var. 2-3'ten bile fazla olabilir yani. Yani 6 bin hedefimize çok az kaldı. Canım sıkılıyor sanırım böyle işlerle uğraştığıma göre .
sizin ne zaman tedavi başlıyor sorun neydi sizin arkadaşım inşallah herkes güzel sonuçlar alır mutlu oluruz burda birlikteinşallah hamişlerden biri de ben olurum <3 hepimizin Allah yardımcısı olsun, emeklerimizi boşa çıkarmasın
bence de bu mutluluğu tüm arkadaşlarımız tatsın en kısa zamanda.moralini de bozmasınlar oluyor inş. kısmet tabi benimde beklemeyle geçiyor.poppy73 cim cidden işin yok herhalde bugünGünaydın kızlar, haydi biraz neşelenelim. Daha önce yazmıştım 6 bininci sayfada en az 2-3 hamilelik bekliyorum diye. Şimdi hesap yaptım, son ortalamalara bakarak 6 bininci sayfaya 15-25 ekim gibi ulaşıyoruz. Önümüzde benim bildiğim en az 4 kişi var transfer olacak, ki bunların hepsi 5. gün embriyosu. Bir hamişimiz zaten var. 2-3'ten bile fazla olabilir yani. Yani 6 bin hedefimize çok az kaldı. Canım sıkılıyor sanırım böyle işlerle uğraştığıma göre .
anneveoğlusunun güzel dileklerine katılıyorum başka bir söz ekleyemiyorum o kadar anlamlı yazmış.bence de hamiş haberleri alalım arkadaşlarımızın peşpeşeevet yıl sonuna kadar epeyi güzel haberler alabiliriz arkadaşım inşallah bol hamiş ile yılsonunu karşılarız rabbim bize birbirimizin ve kendimiz için o mutluluğu göstersin sağlıkla ve hayırlısı ile
bence de bu mutluluğu tüm arkadaşlarımız tatsın en kısa zamanda.moralini de bozmasınlar oluyor inş. kısmet tabi benimde beklemekle geçiyor.poppy73 cim cidden işin yok herhalde bugünGünaydın kızlar, haydi biraz neşelenelim. Daha önce yazmıştım 6 bininci sayfada en az 2-3 hamilelik bekliyorum diye. Şimdi hesap yaptım, son ortalamalara bakarak 6 bininci sayfaya 15-25 ekim gibi ulaşıyoruz. Önümüzde benim bildiğim en az 4 kişi var transfer olacak, ki bunların hepsi 5. gün embriyosu. Bir hamişimiz zaten var. 2-3'ten bile fazla olabilir yani. Yani 6 bin hedefimize çok az kaldı. Canım sıkılıyor sanırım böyle işlerle uğraştığıma göre .
anneveoğlusunun güzel dileklerine katılıyorum başka bir söz ekleyemiyorum o kadar anlamlı yazmış.bence de hamiş haberleri alalım arkadaşlarımızın peşpeşeevet yıl sonuna kadar epeyi güzel haberler alabiliriz arkadaşım inşallah bol hamiş ile yılsonunu karşılarız rabbim bize birbirimizin ve kendimiz için o mutluluğu göstersin sağlıkla ve hayırlısı ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?