Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

yukarıdaki mesajı okumadan yazdım aşağıdakini. acele etmişim biraz.
teşekkür ederim. Siz de başladınız değil mi tedaviye Gelecek Tüp Bebek merkezinde? Nasıl gidiyor?

çok merak ediyordum sizi. Kasımda bekliyoruz o zaman. gelecek yıla hepimiz sağlıklı sorunsuz gebeler olarak girelim umarım

yukarıdaki mesajı okumadan yazdım aşağıdakini. acele etmişim biraz.

çok merak ediyordum sizi. Kasımda bekliyoruz o zaman. gelecek yıla hepimiz sağlıklı sorunsuz gebeler olarak girelim umarım
Dualarınıza gönülden katılıyorum. İnanın ben de sayfaya girince sizden bir haber var mı diye bakıyorum. Şimdi biosteron kullanıyorum bir aksilik olmaz inşallah kasım adetiyle başlayabilirim tedaviye
Sizin embriyolara genetik yapılmışmıydı

evet batu beyin güvendiği tek ilaçtı biosteron, bana da önermişti, tedaviden 3 ay önce başlamış olmanız lazım demişti. Batu bey güven veren bir doktor. Dilerim güzel haberler alırız sizden de. Ben de sizin tedavinizi çok merak ediyorum.

benim embriyolara genetik yapılmadı. ilkinde yapıldığı halde kimyasal gebelik olduğu için bu kez istemedim. bir de sanırım poppy73 ya da illusive bir video paylaşmıştı burada, iki tüp bebek uzmanı bu genetik incelemenin yapılması gerekir mi bu konudaki fikirlerini paylaşıyorlardı. o videoyu izledikten sonra yaptırmamaya karar verdim. (gerçi o videoda yayının sonunda yapılan oylamada bu tartışmada genetik incelemesini savunan doktor daha fazla oy almıştı yayını izleyen doktorlardan, ama ben yapılmasına sıcak bakmayan doktora hak verdim )

Merhaba hanımlar
Sabah merkeze gittim Doktor muayene etti sağ tarafta 8 sol tarafta 9 yumurta gördü
kaçının büyüp toplanacagini kestirmek zor su anda dedi her şeyi yumurta toplamada belli olacak dedi
iki tane iğne yazdı ganol f 225 doz ve mineoral 75 doz vurulacak göbekten Perşembe günü 6. gün tekrar kontrole çağırdı

Ekimde miyon operasyonu olacakmis Ocak Şubat gibi rahim hazır olunca transfer dedi

Hoşgeldiniz arkadaşım çok geçmiş olsun inşallah Sizinde güzel haberlerinizi burdan paylasiriz

maşallah yumurta rezervin güzel sanırım.....

maşallah yumurta rezervin güzel sanırım.....

Batu beyin aksine bazı doktorlar çok gereksiz buluyor biosteronu. İnşallah şifa olur kullananlara
Genetik olayı zor karar zaten bizlerin az sayıda kaliteli embriyosu oluyor genetikten olumsuz olursa diye düşünmeden edemiyor insan. Transferden sonra negatif sonuç daha fazla üzüyor insanı genetikten olumsuz gelince önce üzülüp transfer yaptırmazsın diyorum.
Gerçi Batu bey dondurulmuş değil taze embriyo taraftarı o durumda genetik hemen belli olur mu acaba.
Karışık işler Rabbim en doğru kararı verdirsin

Maşallah yumurta sayınız gayet iyi. Dilerim kaliteli olur hepsi

Benim doktorum da genetiğğ gereksiz buldu. Eğer ailede süregelen genetik bir sorun varsa bunun sizde de olabileceği riskine karşılık genetik yapılabilir dedi. Akrabalıkta da illa problem olacak diye bir şey yok dedi. Kendisi de eşi ile akrabaymış be üç tane sağlıklı çocuğumuz var dedi. Eskiden herkes herkesle akrabaydı dedi.genetik yapılan ama negatif olan genelikler de var. Sen bilirsin ama ben gereksi para tuzağı olarak görüyorum dedi.
Ben de baz geçtim genetikten bu dırumda.

Günaydın, videoyu hayatguzel2015 paylaşmıştı, düzelteyim dedim:). Ama evet çok faydalı, konuyla ilgili çok bilgilendirici bir video. Genetikciler kazandı ama yüzde 55 gibi az bir farkla Hayırlısı olsun, iyi bir karar vermişsin

Sağol canım.tedavinde hayırlı olsun.dün bir düğün vardı yazamadım.yumurta sayın cok güzrl ins. Mucizevi haberlerle sevinicegin bir tedavi olsun

Canım vazgeç tabi de senin cok güzel hayırlı olsunben genetikle fazla para harcanıyor kısmını anlamıyorum.genetik olmasın ama yermeleride komik geliyor bana.sadece farkı embriyo basına 350 dolar verdim.tüp bebek yapsam 6.750 tl. Her seferinde.o yüzden gereksiz bulması gelin her defasında tüp bebek yapalım demek.benim gen-artta geleceksiniz bir daha yapacağız dedi.para mı kazanıyorlar acaba

Canım sen genetik istememeleri tekrar tüp bebek yaparak para kazanmaları demek siyorsun. Yani genetiksiz tutması mümkün değil olaraak görüyorsun. Yokmuş öyle bir şey. Doktor böyle söyledi. Eskiden genetik mi vardı dedi. Tercihi bana bıraktı. Ben de en azından ilk denememde genetik istemedim. Çünkü en az 2 embriyoya genetik yapılıyormuş. Tanesi 500 dolardan 1000 dolar. Az para değil. tekrarlayan düşüklerde öneririm dedi.parayı da geçtik ama ilk sefer için gereksiz yere vermek istemem. Zaten aileler tüp parası için yeterince zorlanıyor bir de genetiği şart koşmak onlara için büyük külfet dedi. Bilemem artık. Sonucu göreceğiz.

Yok canım genetiksizde tutar ona katılıyorum bende.genetigin para tuzağı olmasına itiraz ediyorum.1 embriyo 350 dolar oldugu halde 500 dolar isteyerek asıl kendileri rakamı abartmış.tedavin doktorun herseyin güzel onlara karıştığımdan değil karışamamda haddime degil.ben kendi tecrübemle iki kelam edeyim dedim canım arkadaşımm biraz forumu okuyanlara beyin fırtınası olsun diye benim ki

Tedavin hayırlı olsun arkadaşım masallah sayın çok iyi hep güzel haberler duyarsın inş.benim 40 yaşındayken oyle 8 +9 var mıydı ya bilemiyorum merak ettim. bu islerle ilgilenmiyordum daha 40 da bir amh baktırmıştım.pozitif sonucun olsun inş. Sen ve Haremiz ve tabii gnowee nin

Bu genetik konusunu burada çok defa tartıştık, biraz daha bilimsel olması açısından birşeyler ekleyeyim ve hatırlatayım. Videoyu izleyenler de bilir, bu işin para boyutu dışında farklı unsurları da var. Örneğin en önemlisi mozaik embriyo denilen bir embriyo çeşidi var. Mozaik embriyo sağlam olmasına rağmen bugün uygulanan genetik testten geçemeyen ama sağlam olan embriyo. Yani aslında sağlıklı fakat sağlıksızmış muamelesi yapılıyor, çünkü bu embriyoya rast gelindiyse bu embriyo yapısından dolayı inceleyen uzmana doğru bilgiyi vermiyor. Hatalı olduğu zannediliyor ve cöpe atılıyor. Mozaik embriyonun yanlış yerinden hücre alınıyor, dolayısıyla sağlıksız olduğu zannediliyor. Diğer taraftan insan vücudu yüzde 90 oranında genetik acidan sağlıksız embriyoyu zaten eliyor. Yani aslında mükemmel bir vücut sistemimiz var ve sağlıklı olmayanı taşımıyor, atiyor. Bu yüzden evet fazla parası olmayan için para tuzağı. Ayrıca bugünkü teknolojinin de, buna fish tekniği diyorlar, hata payı da var. Tabi burada ne yapmak gerektigi tamamen kişinin kendi seçimine kalıyor. Kişi ben bu riski alamam, varsın arada sağlıklı embriyolarım da çöp olsun, ben yeter ki sağlıklıyı bulayım, riske girmek istemiyorum, yeteri kadar param da var diyorsa genetiği tercih edebilir. Ama kişi ben Allah'a, Tanrı'ya, evrene ya da inancı her ne ise ona güveniyor ve kendisini bırakabiliyorsa doğaya ve kendine, o zaman genetiksiz transferi tercih edebilir, diyorum:)). Not: Bugün Bahçeci'nin de kullandığı cgh teknolojisi birkaç yıl sonra büyük ihtimal yerini ya daha iyi bir teknolojiye ve tekniğe bırakacak ya da bu yöntem tarihe karisacak. Ayrıca genetikten sağlam gelen embriyosunu transfer ettirip de negatif sonuç alan onemli oranda da anne adayı var. gnowee ya da Bebegimhadi 'nin bazı arkadaşları gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…