- Konu Sahibi akideciknane
-
- #58.481
Harika Maşallah umarım hepsi kaliteli olur Bende dün gittim ama dr yumurta göremedi Klomen verdi cuma tekrar kontrol Dr sana daha önceden ilaç verdi mi onlar mı bu kadar yumurta yaptı merak ettimMerhaba hanımlar
Sabah merkeze gittim Doktor muayene etti sağ tarafta 8 sol tarafta 9 yumurta gördü
kaçının büyüp toplanacagini kestirmek zor su anda dedi her şeyi yumurta toplamada belli olacak dedi
iki tane iğne yazdı ganol f 225 doz ve mineoral 75 doz vurulacak göbekten Perşembe günü 6. gün tekrar kontrole çağırdı
Ekimde miyon operasyonu olacakmis Ocak Şubat gibi rahim hazır olunca transfer dedi
Testi yenile bence cizginin kenarları boş o yüzden tam olarak pozitif diyemiyecegim.umarım en kisa zamanda pozitif alırsınHanımlar merhaba, 41 yaşındayım ben de. Üç kimyasal gebelik yaşadım. Dün göğüs uçlarım acıyınca test yapayım defi, daha var adetime aslında ama yaptım yine de. Çizgi çıkmadı dün koydummkenara, bugün böyle olmuş ama siz ne dersiniz? Atayım mı bozuk mu, yoksa var mı bişeyler?
Hayırlı olsun.bizim de daha cok değildi hep 3 :) 41 yaşın yegane sayısı mı acaba.bence streste sayıları iyice baskılıyor.pozitif sonucların olsunYaş 41 sadece 3 yumurtam var yarın toplanacak
Stres hep var tabi ama şansım düşük bakalım içi nasıl çıkacakHayırlı olsun.bizim de daha cok değildi hep 3 :) 41 yaşın yegane sayısı mı acaba.bence streste sayıları iyice baskılıyor.pozitif sonucların olsun
Aklıma gelmişken Doktorum microchip işlemini de gereksiz buldu:)) microchip sadece embriyologların işini kolaylaştırdığı için tercih ediyorlar. Yoksa spermde kaliteliyi seçmeye bir faydası yok dedi:)) benim doktor her şeye karşı:)) hadi hayırlısı...Bu genetik konusunu burada çok defa tartıştık, biraz daha bilimsel olması açısından birşeyler ekleyeyim ve hatırlatayım. Videoyu izleyenler de bilir, bu işin para boyutu dışında farklı unsurları da var. Örneğin en önemlisi mozaik embriyo denilen bir embriyo çeşidi var. Mozaik embriyo sağlam olmasına rağmen bugün uygulanan genetik testten geçemeyen ama sağlam olan embriyo. Yani aslında sağlıklı fakat sağlıksızmış muamelesi yapılıyor, çünkü bu embriyoya rast gelindiyse bu embriyo yapısından dolayı inceleyen uzmana doğru bilgiyi vermiyor. Hatalı olduğu zannediliyor ve cöpe atılıyor. Mozaik embriyonun yanlış yerinden hücre alınıyor, dolayısıyla sağlıksız olduğu zannediliyor. Diğer taraftan insan vücudu yüzde 90 oranında genetik acidan sağlıksız embriyoyu zaten eliyor. Yani aslında mükemmel bir vücut sistemimiz var ve sağlıklı olmayanı taşımıyor, atiyor. Bu yüzden evet fazla parası olmayan için para tuzağı. Ayrıca bugünkü teknolojinin de, buna fish tekniği diyorlar, hata payı da var. Tabi burada ne yapmak gerektigi tamamen kişinin kendi seçimine kalıyor. Kişi ben bu riski alamam, varsın arada sağlıklı embriyolarım da çöp olsun, ben yeter ki sağlıklıyı bulayım, riske girmek istemiyorum, yeteri kadar param da var diyorsa genetiği tercih edebilir. Ama kişi ben Allah'a, Tanrı'ya, evrene ya da inancı her ne ise ona güveniyor ve kendisini bırakabiliyorsa doğaya ve kendine, o zaman genetiksiz transferi tercih edebilir, diyorum:)). Not: Bugün Bahçeci'nin de kullandığı cgh teknolojisi birkaç yıl sonra büyük ihtimal yerini ya daha iyi bir teknolojiye ve tekniğe bırakacak ya da bu yöntem tarihe karisacak. Ayrıca genetikten sağlam gelen embriyosunu transfer ettirip de negatif sonuç alan onemli oranda da anne adayı var.gnowee ya da Bebegimhadi 'nin bazı arkadaşları gibi..
O testlerde ilk 5 dakikadan sonrasını dikkate almayın diyorlar. Ertesi gün çift çizgi olabiliyor çünkü.Hanımlar merhaba, 41 yaşındayım ben de. Üç kimyasal gebelik yaşadım. Dün göğüs uçlarım acıyınca test yapayım defi, daha var adetime aslında ama yaptım yine de. Çizgi çıkmadı dün koydummkenara, bugün böyle olmuş ama siz ne dersiniz? Atayım mı bozuk mu, yoksa var mı bişeyler?
Sende aynı benim gibi düşünüyorsun.olmaz da olmaz..iyi bir doktor ve merkezle olur yaşın hicte ćok değil moralini yüksek tut arkadaşım.Stres hep var tabi ama şansım düşük bakalım içi nasıl çıkacak
Hadi yaa gizli şeker mi? Nereden anladı, bence iyi bir doktora rast geldin:)Aklıma gelmişken Doktorum microchip işlemini de gereksiz buldu:)) microchip sadece embriyologların işini kolaylaştırdığı için tercih ediyorlar. Yoksa spermde kaliteliyi seçmeye bir faydası yok dedi:)) benim doktor her şeye karşı:)) hadi hayırlısı...
Bu arada bende gizli şeker çıktı. Bu gebeliğe kötü etki eder dedi ve bir ilaç yazdı. Şeker yüklemesi yaptırıp gizli şekerim var mı diye baktırmamı istemişti.
Ayrıca neden bilmiyorum belki kullandığım vitaminlerden, fsh ım 6,35 e düşmüş. 7,60 civarıydı.
Evet bu genetik olayi halen bir tartisma aslinda net olmayan cok sey var ama bir kac seye katilmiyorum oncelikle parasi olan yapiyor diye bir sey yok ... emin ol hepimiz zorlaniyoruz ama dr dedikten sonra daha emin olmak icin tabi buda net degil ama sansimizi ve butun imkanlarimizi zorluyoruz... sonra diger sekilde Allaha inanan dedin emin ol parasi olup bu genetigi yapanda Allaha inaniyor kaldi ki ben bu kadar isleme bile karsiydim Allahin isine karisiyoruz diye ama inan bana isin icine girince oyle olmuyor insan teknolojinin her nimetini kullanmak istiyor.. mesela ben simdi era testine takildim yaptirsam mi yaptirmasam mi diye... buda cok para senin deyiminle bir opu daha yapilir... kimbilir belki genetikten glemesine ragmen negatif olacak dilerim Allahtan hepimizin sonucu pozitif olsun... ben ilk defa tup bebek yaptiriyorum ilk denemem senin ki gibi sonuclandi genetik dedigi icin elimde bir sey kalmamisti ama ikinci denemede de dr guvendim.. insallah Allah utandirmaz bu kadar emege yuzumuzu guldurur.. lafina alinmadim yalnizca kendi fikrimi soylemek istedim...senin fikrine de saygim var.. svegiler...Bu genetik konusunu burada çok defa tartıştık, biraz daha bilimsel olması açısından birşeyler ekleyeyim ve hatırlatayım. Videoyu izleyenler de bilir, bu işin para boyutu dışında farklı unsurları da var. Örneğin en önemlisi mozaik embriyo denilen bir embriyo çeşidi var. Mozaik embriyo sağlam olmasına rağmen bugün uygulanan genetik testten geçemeyen ama sağlam olan embriyo. Yani aslında sağlıklı fakat sağlıksızmış muamelesi yapılıyor, çünkü bu embriyoya rast gelindiyse bu embriyo yapısından dolayı inceleyen uzmana doğru bilgiyi vermiyor. Hatalı olduğu zannediliyor ve cöpe atılıyor. Mozaik embriyonun yanlış yerinden hücre alınıyor, dolayısıyla sağlıksız olduğu zannediliyor. Diğer taraftan insan vücudu yüzde 90 oranında genetik acidan sağlıksız embriyoyu zaten eliyor. Yani aslında mükemmel bir vücut sistemimiz var ve sağlıklı olmayanı taşımıyor, atiyor. Bu yüzden evet fazla parası olmayan için para tuzağı. Ayrıca bugünkü teknolojinin de, buna fish tekniği diyorlar, hata payı da var. Tabi burada ne yapmak gerektigi tamamen kişinin kendi seçimine kalıyor. Kişi ben bu riski alamam, varsın arada sağlıklı embriyolarım da çöp olsun, ben yeter ki sağlıklıyı bulayım, riske girmek istemiyorum, yeteri kadar param da var diyorsa genetiği tercih edebilir. Ama kişi ben Allah'a, Tanrı'ya, evrene ya da inancı her ne ise ona güveniyor ve kendisini bırakabiliyorsa doğaya ve kendine, o zaman genetiksiz transferi tercih edebilir, diyorum:)). Not: Bugün Bahçeci'nin de kullandığı cgh teknolojisi birkaç yıl sonra büyük ihtimal yerini ya daha iyi bir teknolojiye ve tekniğe bırakacak ya da bu yöntem tarihe karisacak. Ayrıca genetikten sağlam gelen embriyosunu transfer ettirip de negatif sonuç alan onemli oranda da anne adayı var.gnowee ya da Bebegimhadi 'nin bazı arkadaşları gibi..
Günaydın, videoyuhayatguzel2015 paylaşmıştı, düzelteyim dedim:). Ama evet çok faydalı, konuyla ilgili çok bilgilendirici bir video. Genetikciler kazandı ama yüzde 55 gibi az bir farkla Hayırlısı olsun, iyi bir karar vermişsin
Herkese iyi aksamlar bende bebek istiyorum artık yaş 36 oldu hiç hamile kalmadım kilom var tıp 2 diyabette var yeni öğrendim junamet diye ilaç verdi Dr bebek düşündüğüm için ilacı alıp almama konusunda kararsızım bebek olmazsa die korkularim başladı hiç yoktu önceden
Günaydın, öncelikle genetik yaptıran inanmıyor gibi bir anlam çıkmasına sebep olduysam özür dilerim. Benim demek istediğim farklı bir şeydi. İnancın daha çok teslimiyet tarafıyla ilgili bir örnekti, yanlış bir örnek olmuş. Onun dışında maddiyat ile ilgili tabi ki bütün bu işlemler, hepsi, bu büyük bir pazar. Benim dikkat çekmek istediğim işin maddi kısmı değil, daha bilimsel bir bakış açısıyla videoda da izlediklerimi özetleyip bilgilendirmeyi amaçladım konusu açılmıştı çünkü. Ancak fark ettim ki, bu konu dipsiz bir kuyu. Hep aynı yerde dönüp duruyoruz ve sürekli başa sarıyoruz. Kendimizi tekrar ediyoruz sadece. Bu yüzden artık bu konuda yazmamaya ya da yazılanlara da yorum yapmamaya karar verdim. Umarım hepiniz o çok güzel annelik duygusunu yaşarsınız ister genetikli ister genetiksiz.Evet bu genetik olayi halen bir tartisma aslinda net olmayan cok sey var ama bir kac seye katilmiyorum oncelikle parasi olan yapiyor diye bir sey yok ... emin ol hepimiz zorlaniyoruz ama dr dedikten sonra daha emin olmak icin tabi buda net degil ama sansimizi ve butun imkanlarimizi zorluyoruz... sonra diger sekilde Allaha inanan dedin emin ol parasi olup bu genetigi yapanda Allaha inaniyor kaldi ki ben bu kadar isleme bile karsiydim Allahin isine karisiyoruz diye ama inan bana isin icine girince oyle olmuyor insan teknolojinin her nimetini kullanmak istiyor.. mesela ben simdi era testine takildim yaptirsam mi yaptirmasam mi diye... buda cok para senin deyiminle bir opu daha yapilir... kimbilir belki genetikten glemesine ragmen negatif olacak dilerim Allahtan hepimizin sonucu pozitif olsun... ben ilk defa tup bebek yaptiriyorum ilk denemem senin ki gibi sonuclandi genetik dedigi icin elimde bir sey kalmamisti ama ikinci denemede de dr guvendim.. insallah Allah utandirmaz bu kadar emege yuzumuzu guldurur.. lafina alinmadim yalnizca kendi fikrimi soylemek istedim...senin fikrine de saygim var.. svegiler...
çok teşekkür ederim arkadaşım bende şaşkınım bu kadar yumurtam varmıydı önceki dr kontrollerinde hiç yumurta sayım konu olmazdı. geçen temmuz aşılamasında da 6 yumurta vardı dr hemşiresi ile konuşurken duymuştum ilk kez sayıyı orda duymuştum.
maşallah yumurta rezervin güzel sanırım.....
Harika Maşallah umarım hepsi kaliteli olur Bende dün gittim ama dr yumurta göremedi Klomen verdi cuma tekrar kontrol Dr sana daha önceden ilaç verdi mi onlar mı bu kadar yumurta yaptı merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?