Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben bu konuda Canan Karatayciyim sekerim. Meyve falan yok, oyle abuk sabuk seyler vermem. Veririm eline havucu, kitir kitir yer..

Anladım canım öok teşekkürler.sordupum yerdeki dr donasyona yönlerdiriyorsa hiç gerek yok o zaman bana hiç bakmaz ben 45 yaşındayım inş.senden hayırlı haberler alırız.yaza yaptırmayı düşünüyoruz biz.eğer hamile kalırsan ki inanıyorum inş.olacak bana haber verir misin.bazen burayı takip edemiyorum.çok sağol zamanını bana ayırdın güzel hayırlı haberler dileğiyle...

Kimleri görüyorummm hoşgeldin canım, dişçideydim okudum ama cvp yazamadım. Hamile kalmadan önce dişlerimi bir elden geçireyim dedim de

İyi olmanıza ve senden haber aldığıma çok sevindim canım

Evet sonunda bir de Bahçeci’yi denemeye karar verdim ve peşinizden Güvenç Bey’in yolunu tuttum. Bana da NGS önermedi ama kararı sen vereceksin dedi yani istersem tabi ki yapacak. Havuz konusunda hem onu hem eşimi aynı anda ikna etmem zor, bana da önermiyor çünkü ve eşim de üst üste istemiyor ama başladığımda tekrar bir sorarım.

Bana güven verdi Güvenç Bey, detaycı ve ilgili görünüyor. Yarım saatten fazla konuşmuşuzdur. Her soruma cevap verdi, evet tavrı tarzı pek yumuş yumuş değil düşündüğünü dan dan söylüyor. Bu benim için problem değil severim öyle tipleri ama tedavi sırasında hormonlar oynakken ne düşünürüm bilmiyorum
Aslında benim tüp bebek doktoru bir yakın arkadaşım Müstecep Bey’e gidebilirsin iyi doktordur gidersen selamımı da söyle falan dedi ama aklımdaki isim Güvenç Bey olduğu için ona gittim, şimdi hiç karıştırmayayım çünkü aklımda Erbil Yağmur da var o zaman ona da gideyim buna da gideyim liste uzayıp gidecek.

Bekleme konusunda yapacak birşey yok ama 3-4 saat merkezde kalınca sinirim bozuluyor elimde değil. Belki eskisi kadar bozulmaz. İlk tedavi en zoruydu benim için her açıdan İğneler bile olaydı benim için deneyimler değiştiriyor insanı belki aynı tepkileri vermem şimdi.. Sigarayı da bırakmasaydım tadından yenmezdi Bahçeci valla bekleme salonunun önü teras Kahve+sigara+telefon üçlüsü ile uzun saatler gıkım çıkmayabilirdi ama sigarayı bıraktım bugün tam 2 ay oldu inşallah bir faydası olur tedavide. Kromozom açısından faydası olmazmış ama kalite açısından olurmuş.
Takibi orada yapıyorlar, peki doğumu nerede yaptırıyorlar?

Hayırlı olsun şimdiden. Rahatlık gelmesi iyidir bence herşey yolunda gider inşallah

Yeni tedavin hayırlı olsun. İnşallah bu sonuncu olsun
İlk iki tedavide Ngs’den sağlıklı dönüş mü olmamıştı yoksa tutunmama düşük vs mi?

Ben Güvenç Bey’e dozları sordum; kromozom yapısına etkisini, alakası yok dedi. Ama enteresandır Acıbadem’deki ilk tedavimde çok ilaç ve yüksek doz vardı. 5 embriyonun hepsinde çoklu kromozom bozuklukları çıktı. Bir embriyoda hem monozomi 2,5,13, hem trizomi3,21 falan gibi (rakamları attım) Memorial’da çok daha az ilaçla tedavi oldum, bir opu’da mozaik bir opuda bir sağlıklı embriyo bulduk ve sağlıksız olanlar nispeten daha az anomaliliydi ilk tedaviye göre. Ama alakası yokmuş. Tesadüf mü değil mi denemeden göremeyeceğim sanırım. Umarım tesadüftür

Opu’lara hiç girmiyor mu acaba? sucklingpigs’in bebişinin opusunu da Müstecep Bey yapmış ya ondan merak ettim.

Peki opuları kim yapmıştı Güvenç Bey opuya hiç girmiyor mu?

Çok teşekkürler. Ngs den sağlıklı dönüş olmamıştı maalesef. İlaç dozajı ve embiryo kalitesine etkisi hakkında hiç bilgim yok. Ama olsa dr lar yönlendirmez mi ki...Şu an dr la hedefimiz max yumurta. Ben ilk tedavilerimi memorial ataşehirde oldum, dozajlar nispeten daha azdı ama sonuçta yine sağlıklı gelmedi.
Bu arada sağlıksız ve sağlklı gelenlerde ilaç dozajların neydi?
Hadi bakalım inşallah Güvenç le 2 de 2 yaparız

Bol şans diliyorum inşallah bu defa dönen olur canım tedaviye başladığında yürüyüş yapabilirsin.Mustafa beyin bir videosunda izlemistim.ignelere başlandığında her gün 5 km yürüyüş yumurta gelisimi açısından faydalı oluyor demişti. Ben her yere yürüyerek gidiyordum. İstanbula gittiğimde bile taksimden şişlide kliniğe yürüyordum.

Rica ederim canım ne demek güzel haberler alayım da inşallah haber veririm tabi. Daha önce yaptırmadıysan genetik testler istiyorlar onları yaptır istersen sonuçlar 10-15 günde çıkıyor.

kızlar kist çıktı bende. dondurulmş embrıolarım var 7 tane. transfer iptal oldu. cyloprognova kullanıyorum. benım gibi olan varmı. transfer aşaması nasıl olacak merak edıyorm

Merhaba bayanlar,
Ben de yaklaşık iki ay önce bebeğimin gelişimi durduğu için 8 haftalık olarak kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası lekelenmelerim hiç bitmedi. Ara ara adet kanaması gibi kanamaltim da oldu kısa süreli. Kürtaj sonrası kontrole gittiğimde kötü birşey görmedi doktor kistin var dedi 3 cm ama korkulacak birşey değil. Takipte kalınır dedi. Ama sonraki günler ve bugün hala lekelenmem devam ediyor. Bu arada oluyorum surkeli kanama lekelenme hala bitmediyse parça kaldığından yanaydi açıklamalar. İçim rahat etmedi bugün yine genel muayeneye gittim. Bugünkü doktor da miyom gördü rahimde daha doğrusu miyomdsn şüphelendi, o miyom etrafına bebekten kalan plesentasi yapışmış olabilir kürtaj da müdahale edilememsi olabilir bundan emin olmamiz için histereskopi yapmalıyız dedi o sırada da miyom varsa onu temizlerim dedi. En net bu şekilde görülebilir mi. Bende kabul ettim o an. Ama içimde çok soru işaretleri var şuan. Anestezi altında olacakmış bütün tektkikleri yaptılar bugün anestezi için. Perşembe gün verilecek operasyon için. Bence içimde parça unutuldu. Miyom olsa daha önceleri de çıkmaz mı. Bazen de düşünüyorum acaba bu miyomsa bebeğim bunun yüzünden mi gelisemedi. 1,5 sene üstüne hamile kalabilmistm onun etkisinden dolayı mı geç hamile kaldım. Bir oğlum var 5,5 yaşında Allah ona uzun ömür versin ama kardeşi olsn çok istiyorum yaşımda 38 oldu olacak artık. Beklemek benim için bir lüks bu aşamada. Benim gibi sorun yaşayan var mi aranızda.

İnşallahhh
Benim ilaçlar şöyle:
1. Deneme Gonal-F: 150 + Merional 150 + Humatrope 1 ml (son günlerde humotrope x2 olmuş) 18 yumurta - 0 sağlıklı
2. Deneme sadece Gonal-F: 250 ile başladı 300 ile bitti. 11 yumurta - 1 mozaik
3. Deneme sadece Menopur: 262,5 ile başladı 300 ile bitti. 9 yumurta - 1 sağlıklı.

Belki de bana Humatrope mu yaramadı acaba
Belki de tamamen tesadüftür dediğim gibi, hiç bilemiyorum. Senin dozlar nasıldı nasıl oldu?

Çok geçmiş olsun hiç bildiğim bir konu değil ama genel olarak düşüncem herhangi bir operasyona karar vermeden önce mutlaka ikinci bir uzman yorumu almak.
En kısa sürede sağlığınıza kavuşup oğlunuzun abi olmasına vesile olmanızı dilerim

Merhaba arkadaşlar
40 yaşımdayım ve henüz 5 aylık evliyim. Rutin kontrol için kadın doğuma gidip kendimi tüp bebek tedavisine başlarken buldum bir anda. Her doktor kadın yaşından bahsediyor, yumurta sayısının azalması, 40 yaşın eşik olması, hamile kalma olasılığının düşmesi gibi gibi. Eşimde de sperm sayısı düşük çıktı. Tedaviye Ocak ayında başladık. Kısa protokol ile 2 adet embriyo elde edildi ve 3. gün embriyosu olarak nakil edildi. 12. gün gebelik testinde pozitif sonuç alsamda beta hcg değerim 40 idi ve doktorum değer düşük ilaçları kullanmaya devam dedi ama maalesef değerim düştü. Doktorum ilaçları keselim adet görmeyi bekleyelim dedi. Adetimde bugün başladı. Doktorum kısa zamanda tekrar denememi ama yaş faktörünü unutmamı tavsiye ediyor. Daha evliliği anlamadan tüp bebek tedavisi gördüm ve olumsuz sonuç aldım. Şimdi baştan başlamak korkutuyor beni. Gerçekten her birimiz için duygusal olarak zor ve yıpratıcı bir süreç.
Allah hepimize yardımcı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…