- Konu Sahibi akideciknane
-
- #71.681
İnşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalır ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Çok değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Hiç bilmediğim, forumda bana denk gelmeyen bilgilerdi. SağolunAmiiinnn inşallah. bende buraları çok okudum karıştırdım ve çok değerli bilgiler edindim gerçekten. tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerden hep birşeyler öğreniyoruz aklımıza yatanı uyguluyoruz. Benimki de öyle birşeydi. önce forumda okudum bazılarına doktorların bu şekilde kullanmasını önerdiğini. sonra detaylı araştırdım ve 40 yaşından sonra progesteron hormonunun vücut tarafından artık yeterince üretilemediğini ve bu nedenle rahimin kalınlaşmadığını ve döllenmiş yumurtanın rahimde tutunamadığını okudum. 21. gün progesteron değeri 15 altı ise büyük ihtimalle rahimde yerleşme sorunu olabileceğini söyledi bir doktor instagramda canlı yayında. yine yaş ilerledikçe pıhtılaşma sorunlarının arttığını ve coraspirinin de rahimdeki kan akımını ve kanlanmayı sağladığını söyledi ve herhangi bir yan etkisi de yokmuş benimde aklıma yattı ve o ay denedim ve gebelik oluştu. sanırım hayıt suyu da progestanla aynı etkiyi yaratıyormuş. Herkese sevgiler ve bol şans diliyorum Allah emeklerimizi boş çıkarmasın
40 yaş sonrasında tüp bebek transferi olunca progestan verdiklerine göre bende bizim üretemediğimize eminim.Amiiinnn inşallah. bende buraları çok okudum karıştırdım ve çok değerli bilgiler edindim gerçekten. tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerden hep birşeyler öğreniyoruz aklımıza yatanı uyguluyoruz. Benimki de öyle birşeydi. önce forumda okudum bazılarına doktorların bu şekilde kullanmasını önerdiğini. sonra detaylı araştırdım ve 40 yaşından sonra progesteron hormonunun vücut tarafından artık yeterince üretilemediğini ve bu nedenle rahimin kalınlaşmadığını ve döllenmiş yumurtanın rahimde tutunamadığını okudum. 21. gün progesteron değeri 15 altı ise büyük ihtimalle rahimde yerleşme sorunu olabileceğini söyledi bir doktor instagramda canlı yayında. yine yaş ilerledikçe pıhtılaşma sorunlarının arttığını ve coraspirinin de rahimdeki kan akımını ve kanlanmayı sağladığını söyledi ve herhangi bir yan etkisi de yokmuş benimde aklıma yattı ve o ay denedim ve gebelik oluştu. sanırım hayıt suyu da progestanla aynı etkiyi yaratıyormuş. Herkese sevgiler ve bol şans diliyorum Allah emeklerimizi boş çıkarmasın
İnşallah hepimiz sağlıklı evlat sahibi oluruz. ovulasyon testi pik yaptığında değil silikleştiğinde yani iki gün sonra coraspirini gün içinde bir tane içtim, ve aynı günün akşamına yatınca progestan fitil kullandım. yani tahminen yumurtlama gerçekleştikten sonraki güne denk geliyor. normalde amacım sadece 10 gün kullanıp gebelik testi yapıp negatif ise bırakmaktı zaten kullanımı o şekilde önerilmişti. fakat 10. gün testim pozitif olduğu için kullanmaya devam ettim hatta progestanı aynı anda 2 adet kullandım ve 1 hafta sonra doktora gittiğimde doktorda zaten aynı şekilde coraspirin ve fitil kullanmamı söyledi bende zaten başladım dediğimde iyi o zaman dedi. ovulasyon testi pik yapmadan önce ilişki olmamıştı sadece pikten sonra ve takip eden 1,5 gün sonra oldu.Merhaba öncelikle inşallah yakında sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz.Bu günler anı olarak kalır. Doğal yoldan denerken tam olarak ovülasyon testi pik yaptıktan sonra mı aspirin içip progesteron almaya başladınız? Günde bir kere mi uyguladınız? Ne zamana kadar devam etti ? Bir de özür dilerim özel olacak ama testin kullanımını anlamam açısından birşey sormak istiyorum test pik yaptıktan sonra mı sadece ilişki oldu öncesinde olmuş muydu?
aynen canım 40 yaşından sonra azalmaya başlıyormuş ve hatta adet öncesi sendromlarımız yani psikolojik olarak agresif depresif duygu gel gitleri falan hepsi progesteron azlığından oluyormuş. sırf bu nedenle bile kullanımını öneriyormuş doktorlar.40 yaş sonrasında tüp bebek transferi olunca progestan verdiklerine göre bende bizim üretemediğimize eminim.
çok güzel bilgilerdi teşekkürler ozre
hatta bende demiştim ankaradaki merkezimin verdiği transfer sonrası ilaç sayısı az diye...
2. tedavim olan bahçeci fulyadaki transferde, ilaç sayısı çok daha fazlaydı. progestan birinde iğne birinde fitildi o fiti bile biraz daha eski usuldü bence.çünkü fulya sonradan fitil verdi bana daha kaliteli geldi öyle akmıyordu
Rica ederim ne demek. Birbirimizi en iyi biz anlarız. Doktorların bile bizi anladığını düşünmüyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımıza kavuşuruz. forumda gerçekten değerli bilgiler var ama hepsini de uygulamamak lazım tabi:) herkes kendi süzgecinden geçirip araştırıp uygulasın birisine iyi gelen başkasına gelmeyebilir hepimizin hikayesi farklı. Ben mesela 21. gün progesteron değerimi kontrol ettim 6,5-7 civarı birşeydi. dedim o zaman benim yeterli değil denemekten zarar gelmez dedim. Birde kilo çok önemli arkadaşlar ben fazla kilolu değilim ama 3 kilo kadar vermiştim o dönem ve çok fazla yürüyüş yapmıştım bunlarında çok faydası olduğunu düşünüyorum.İnşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalır ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Çok değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Hiç bilmediğim, forumda bana denk gelmeyen bilgilerdi. Sağolun
cevap yazdığım yerin üzerinde şekerim.tek bir sırada hepsi ve gülenyüz e basınca ifadeler geliyorbu arada bu emojiler nerede ya ben bulamıyorum, yanlış yere resim olarak eklemişim.:))
Bende o kısımda çıkan ifadeler böyle hareketcevap yazdığım yerin üzerinde şekerim.tek bir sırada hepsi ve gülenyüz e basınca ifadeler geliyor
:)) emojilerde hala ben de iyi degilim gulumsettin,)Bende o kısımda çıkan ifadeler böyle hareketediyor ben bu şekilde istemiyorum sabit durmuyorlar
Hayır canım.sayısal ya da yapısal kromozomsal hatalar kürtaj sonrası yapılan genetik incelemede görülür.
Ama embriyolarda yapılan NGS gibi genetik tanılar az hücre alınabilmesi nedeniyle tam olarak güvenilir değil. En güvenilir olduğu yer sayısal hatalar.Çünkü embriyonun ilk oluşumunda ilk hücrede varoluyorlar haliyle bölünmelerde aynı hatayı kopyalayarak bölündüklerinden tüm hücrelerde görülüyor. Haliyle az sayıda hücre de alınsa onlardada hata olduğundan sonuç yüksek oranda netlik kazanıyor.
Yapısal hatalarda mozaizmde aynı oran geçerli değil güvenilirlik çok daha az ( bazı mozaizmlerde anne rahminde hataların kendi kendine tamir olabildiği de tesbit edildi. sanırım % 30 gibi bir istatistik oranına sahip. Bazı mozaizmli embriyların transferinden sonra sağlıklı gebelik ve doğum oluştuğu açık bir şekilde tesbit edilmiş. Ama NGS de moaizm çıktığı zaman o embriyo transfer edilmez ülkemizde) netlik oranı çok güvenilir değil.
Bunların tesbit edilebilmesi de ancak o hücrenin oradan alınabilmiş olmasına bağlı çünkü embriyonun çeşitli yerlerinde sağlam hücrelerle karışmış olarak gelişigüzel dağılmış durumdalar.İlk hücrede sağlamlık olmasına rağmen diğer herhangi bir zamanda bölünürken oluşan hatalardan bahsediyoruz burada. Hatta NGS den sonra yani gebelik esnasında dahi gerçekleşebilen bir durumdan.
Hatta gebelik sırasında yapılan taramalar dahi aynı sebepler yüzünden %90 üzerinde bir netliğe sahip değil aslında. Plesantadan alınan hücrelerde bozukluk olduğu halde bebekte olmayabiliyor ya da tam tersi.O testlerin yanında diğer USG vb. gibi verilerinde incelenerek karar verilmesi bu yüzden.
Transfer sonrası hangi ilaçlar verilmişti istanbul da?40 yaş sonrasında tüp bebek transferi olunca progestan verdiklerine göre bende bizim üretemediğimize eminim.
çok güzel bilgilerdi teşekkürler ozre
hatta bende demiştim ankaradaki merkezimin verdiği transfer sonrası ilaç sayısı az diye...
2. tedavim olan bahçeci fulyadaki transferde, ilaç sayısı çok daha fazlaydı. progestan birinde iğne birinde fitildi o fiti bile biraz daha eski usuldü bence.çünkü fulya sonradan fitil verdi bana daha kaliteli geldi öyle akmıyordu
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Benim aklıma rahim kalınlaştırmada tüp bebek merkezlerinin kullandığı bant gelmişti ama yumurtayı baskılıyor diye birşeyler okuyup vazgeçtim. Rahim inceliği problemi var belki doğal o yüzden olmuyor diye düşünüyorum. Sizin yöntem mantıklı denemek lazım :) Aslında marka vermek burda belki yanlış ama crinone fitil mi kullandınız acaba?İnşallah hepimiz sağlıklı evlat sahibi oluruz. ovulasyon testi pik yaptığında değil silikleştiğinde yani iki gün sonra coraspirini gün içinde bir tane içtim, ve aynı günün akşamına yatınca progestan fitil kullandım. yani tahminen yumurtlama gerçekleştikten sonraki güne denk geliyor. normalde amacım sadece 10 gün kullanıp gebelik testi yapıp negatif ise bırakmaktı zaten kullanımı o şekilde önerilmişti. fakat 10. gün testim pozitif olduğu için kullanmaya devam ettim hatta progestanı aynı anda 2 adet kullandım ve 1 hafta sonra doktora gittiğimde doktorda zaten aynı şekilde coraspirin ve fitil kullanmamı söyledi bende zaten başladım dediğimde iyi o zaman dedi. ovulasyon testi pik yapmadan önce ilişki olmamıştı sadece pikten sonra ve takip eden 1,5 gün sonra oldu.
tabi ki az şey hatırlıyorum.prednol 16 mg dı corasprin progestan iğne multivitamin olan devacit başka var mıydı bunu hatırlayamıyorum.2 ilaç daha olabilir yanında ve kan pıhtılaşması falan değil sadece transfer için verdikleri bunlar.Transfer sonrası hangi ilaçlar verilmişti istanbul da?
hatırlıyorsanız yazarsanız sevinirim
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Benim aklıma rahim kalınlaştırmada tüp bebek merkezlerinin kullandığı bant gelmişti ama yumurtayı baskılıyor diye birşeyler okuyup vazgeçtim. Rahim inceliği problemi var belki doğal o yüzden olmuyor diye düşünüyorum. Sizin yöntem mantıklı denemek lazım :) Aslında marka vermek burda belki yanlış ama crinone fitil mi kullandınız acaba?
[/QUOTE
yok crinone değil progestan 200 mg. kullandım. aslında bu ilaç ağız yoluyla alınıyor ama doktorlar fitil olarak daha iyi olduğunu söylüyor. hemde uyku gibi bazı yan etkileri oluyormuş ağızdan alınca. fitil olarak alınca yan etkisi de yok. ayrıca progestanın içeriğinde progesteron hormonunun doğal formu varmış yani daha iyi.
ankarada. kısmetse donmuş transferi olacağım.gen art sertaç bey doktorum.tabi ki az şey hatırlıyorum.prednol 16 mg dı corasprin progestan iğne multivitamin olan devacit başka var mıydı bunu hatırlayamıyorum.2 ilaç daha olabilir yanında ve kan pıhtılaşması falan değil sadece transfer için verdikleri bunlar.
ankarada prednol hem gün sayısı olarak daha az gün verildi hem dozajı 8 mg gibi birşeydi.
gönlünüzce olsun inş. tedaviniz var mı nerede
ooo benim eski doktor kankaankarada. kısmetse donmuş transferi olacağım.gen art sertaç bey doktorum.
prednol, coraspin,, progestan fitil şeklinde verilmişti daha önceki edavimde.
severim kendisini. :))) siz memnun muydunuz?ooo benim eski doktor kanka
Nar suyu için rahim kalınlaştırıyorBilgilendirme için çok teşekkür ederim. Benim aklıma rahim kalınlaştırmada tüp bebek merkezlerinin kullandığı bant gelmişti ama yumurtayı baskılıyor diye birşeyler okuyup vazgeçtim. Rahim inceliği problemi var belki doğal o yüzden olmuyor diye düşünüyorum. Sizin yöntem mantıklı denemek lazım :) Aslında marka vermek burda belki yanlış ama crinone fitil mi kullandınız acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?