- 16 Ocak 2020
- 238
- 534
- 33
- 46
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #72.001
Embriyoların kaç günlüktü? Her iki tedavinde de
Evet canım onu bende duydum yaa yumurtadan parça alınırken zarar görebiliyormış5 gunluktu her ikisi de, birinde 2 tane gıttı diğerinde 4 tane gitti ngs’ye..bazı otoriteler,uzmanlar embriyodan parca hucre alınıp test yapılmasını zararlı buluyor, zarar verebiliyormuş..Cem hocanın dusuncesi de boyle..
Merhaba,bu konuda ben de çok kararsızım emek emek elde ettiğimiz embriyolardan bazen genetikten dönüş olmuyor,3.gün embriyolarıyla hamile kalanlar da var,genetiksiz asla denemeyin diyenler de..39 yaşındayım havuz yöntemiyle genetikten dönen bir sağlıklı embriyom var henüz transferim olmadı ama yine de düşünüyorum 5.gün blastosit embriyolara da şans verilemez mi..umarım çok güzel sonuçlar alırsınız5 gunluktu her ikisi de, birinde 2 tane gıttı diğerinde 4 tane gitti ngs’ye..bazı otoriteler,uzmanlar embriyodan parca hucre alınıp test yapılmasını zararlı buluyor, zarar verebiliyormuş..Cem hocanın dusuncesi de boyle..
Hoşgeldin canım öncelikle başın sağolsun.bebek konusuna gelince zaman zaman böyle şeyler yaşanıyor maalesef benim de bir kürtajım var 9 haftalık ilk tüp bebek denemem de kimyasal oldu bazen yıkımlar yaşıyoruz ama umudumuzu kaybetmeden ayağa kalkıp devam ediyoruz inşallahhh hepimiz hamile kalacağız bu topikde de hamile haberleri yazılacak en kısa zamandaMerhaba kader arkadsslarim..39 yasindayim ve iki yillik evliyim bu surecte bir tup bebek denemem oldu kimyasal sonuclandi ..tup bebegimin olumsuz sonucunun bir gun sonrasi babamin kanser hastaliginjn beyine metastaz attığını ogrendim dunyam basima yikildi uzun sure onunla ilgilendim 1.5 ay hastanede kaldik amane yazikki Şubat'ta kaybettim..sonra hızla kritik durumuma geri döndüm ve dogal bir gebelik oldu 142 beta degerini gormdk bile cok guzel bir duyguydu ama maalesef değerim düşmeye basladi amh 0.21 fsh 11 ...kendimce vitamin takviyesi kullanıyorum hayit iciyorum ovulasyon testiyle denemeye basladim ama korkuyorum yinemi ayni sey olucak diye..diyorum ki bu yorgunluguma minik melegim gelsede ilac gibi olsa...rabbim hicbirimizi evlatsiz koymaz cabalarimizi girur insallah...forumu bastan okumayi dusunyorum ama kisaca fayda gorulen baska neler kullanabilirim biraz fikir verirmisiniz
Merhabalar, öncelikle basınız sağolsun, Allah rahmet eylesin babacığınızaMerhaba kader arkadsslarim..39 yasindayim ve iki yillik evliyim bu surecte bir tup bebek denemem oldu kimyasal sonuclandi ..tup bebegimin olumsuz sonucunun bir gun sonrasi babamin kanser hastaliginjn beyine metastaz attığını ogrendim dunyam basima yikildi uzun sure onunla ilgilendim 1.5 ay hastanede kaldik amane yazikki Şubat'ta kaybettim..sonra hızla kritik durumuma geri döndüm ve dogal bir gebelik oldu 142 beta degerini gormdk bile cok guzel bir duyguydu ama maalesef değerim düşmeye basladi amh 0.21 fsh 11 ...kendimce vitamin takviyesi kullanıyorum hayit iciyorum ovulasyon testiyle denemeye basladim ama korkuyorum yinemi ayni sey olucak diye..diyorum ki bu yorgunluguma minik melegim gelsede ilac gibi olsa...rabbim hicbirimizi evlatsiz koymaz cabalarimizi girur insallah...forumu bastan okumayi dusunyorum ama kisaca fayda gorulen baska neler kullanabilirim biraz fikir verirmisiniz
Merhaba canim bunlari kullanirken..yani arisutu ve benzeri seyleri kullanirken..vede ayni zmanda ilaclari..adet kanamalarinda kahverengi lekelenmeler yasadinmi..yada adetin az oldumu hicMerhabalar, öncelikle basınız sağolsun, Allah rahmet eylesin babacığınızaben de 40 yaşındayım , düşük amh ve yüksek fsh ile ugrasanlardanım. 3 yıl oldu.. 3 kez tüp bebek denedim . 2.sinde 2 embriyo transferi oldu , ikisi de tuttu ama birini 7 diğerini 11. haftada kaybettim kasım 2019 da kürtaj oldum ,Mart gibi tekrar denemek istedim ama Corona cıktı. Haxlranda 3. denemeye başladık ama yumurta gelişmediği için tedaviyi yarıda kestik .. agustosda tekrar bakacağız. 3 senelik süreçte biestron , omepa q10 sürekli kullandım . Hatta bir ara ımpryl kullandım uzun süre.. halada biestron kullanıyorum . İlk tüp bebek denemesinden sonra ikinciye kadar geçen 2 aylık süreçte sabah akşam hayıt otu-civan perçemi karışımı çayı , sabahları ac karna bal-polen-propolis-arı sütü karışımı ve günde 1 çorba kaşığı kadar çörek otu-bal-tarçın yedim. İlk denemede hiç döllenme olmamışken ( 3 yumurta toplanmıştı ) ikinci denemede toplanan 4 yumurtadan 2 sinin döllenmesinde bunların etkisi oldu mu bilmiyorum . Ama yine kürtajdan hazirana kadar geçen süreçte düzenli aynı şeyleri kullanmama rağmen ( hatta bu sefer günde 2-3 tane kuru incir de yedim ) hiç yumurta gelişmemesi nasıl oldu bilmiyorum ( ama bir umut aynı takviyeleri kullanmaya hala devam ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canim basin saolsun...ben hayit ve aslanpencesi tarzi caylari kullanmaya korkttum acikcasi kullanmiyorum..kuenzimq10 balikyagi dhea kullaniyorum.sabahlari arisutupolen propolis karisimindan bi kasik tuketiyorum..zeytinyaginda incir 1 tane her sabah yiyorum..birde apiteranin propolis tarcin ve benzeri bir karisimi var onuda gun icinde genellikle kullnamaya calisiyorum..suan adet oldum..sogan kurune baslicam adet bitiminden sonra baslaniyomus..onuda bu ay bi 10 gun yapicam..Merhaba kader arkadsslarim..39 yasindayim ve iki yillik evliyim bu surecte bir tup bebek denemem oldu kimyasal sonuclandi ..tup bebegimin olumsuz sonucunun bir gun sonrasi babamin kanser hastaliginjn beyine metastaz attığını ogrendim dunyam basima yikildi uzun sure onunla ilgilendim 1.5 ay hastanede kaldik amane yazikki Şubat'ta kaybettim..sonra hızla kritik durumuma geri döndüm ve dogal bir gebelik oldu 142 beta degerini gormdk bile cok guzel bir duyguydu ama maalesef değerim düşmeye basladi amh 0.21 fsh 11 ...kendimce vitamin takviyesi kullanıyorum hayit iciyorum ovulasyon testiyle denemeye basladim ama korkuyorum yinemi ayni sey olucak diye..diyorum ki bu yorgunluguma minik melegim gelsede ilac gibi olsa...rabbim hicbirimizi evlatsiz koymaz cabalarimizi girur insallah...forumu bastan okumayi dusunyorum ama kisaca fayda gorulen baska neler kullanabilirim biraz fikir verirmisiniz
MerhabalarMerhaba canim bunlari kullanirken..yani arisutu ve benzeri seyleri kullanirken..vede ayni zmanda ilaclari..adet kanamalarinda kahverengi lekelenmeler yasadinmi..yada adetin az oldumu hic
Sizin sorununuz ne , yaşınız kaç ?Canim basin saolsun...ben hayit ve aslanpencesi tarzi caylari kullanmaya korkttum acikcasi kullanmiyorum..kuenzimq10 balikyagi dhea kullaniyorum.sabahlari arisutupolen propolis karisimindan bi kasik tuketiyorum..zeytinyaginda incir 1 tane her sabah yiyorum..birde apiteranin propolis tarcin ve benzeri bir karisimi var onuda gun icinde genellikle kullnamaya calisiyorum..suan adet oldum..sogan kurune baslicam adet bitiminden sonra baslaniyomus..onuda bu ay bi 10 gun yapicam..
Canim benim negatif transferimden 3 gun sonra adet oldum..o adett normaldi herzamnki gibi..ve adet olduktan 3 gun sonra dhea kuenzim q10 ve balikyagina basladim..ayni zmanda zeytinyaginda incir tukettim gunde 1 tane..ve arisutupolen propolis karisimi kullandim hergun..nese.yaklasik 23 gun felan olmustu..transferden sonraki 2. Adetim su gectigimiz pazartesi olmasi gerekiyordu olmadim..3 gun gecikti dun kahve lekeler oldu..bugun de kanama az oldu basladi ama adet..ondan sordum..bu kullandigimiz seylerden olabilirmi diye..Merhabalar ☺Benim adetlerim zaten az oluyordu , 2-3 yıldır da iyice az oluyor . Ama bazı aylar diğerlerine göre daha az , kahverengi lekelenmeler şeklinde oluyor evet , neye göre değişiyor bilmiyorum . Neden sordunuz ?
Canim omepaq10 u onceki doktorum onermisti..bana bende sordum omepaq10 un icinde farkli olarak omega 3 var...benim doktorum omega3 u balikyagiyla vermek istedi.sanirim kuenzimq10 ve balikyagini verdi..tek basina tabikide omepaq10 daha iyi ama kuenazimq10 astalife diye 2 kapsullu balik yagi ile verdi doktorumm..aynen doktorum verdi..Sizin sorununuz ne , yaşınız kaç ?
Doktorum omepa q10 öneriyor .ama koenzimq10 duyuncada tanıdığım birkaç eczacı arkadaşıma sordum , yumurta kalitesinde hangisi daha etkili diye , kesinlikle omepa q10 dediler . Koenzimq10 i doktorunuz mu önerdi size ?
Transferden sonraki adette öyle oluyor genelde . Hatta iğneleri kullandıktan sonraki adette , transfer olmasa bile , iğnelerin etkileri ile olabileceğini söylemişti doktorum . Bu ay benim yine öyle oldu mesela haziranda tedaviyi yarıda da kessek iğne kullandım sonuçta 6 gün felanCanim benim negatif transferimden 3 gun sonra adet oldum..o adett normaldi herzamnki gibi..ve adet olduktan 3 gun sonra dhea kuenzim q10 ve balikyagina basladim..ayni zmanda zeytinyaginda incir tukettim gunde 1 tane..ve arisutupolen propolis karisimi kullandim hergun..nese.yaklasik 23 gun felan olmustu..transferden sonraki 2. Adetim su gectigimiz pazartesi olmasi gerekiyordu olmadim..3 gun gecikti dun kahve lekeler oldu..bugun de kanama az oldu basladi ama adet..ondan sordum..bu kullandigimiz seylerden olabilirmi diye..
Canim ben 11 haziranda negatif sonucunu ogrendim..onun ustune bu 2. Adetim oldu..Transferden sonraki adette öyle oluyor genelde . Hatta iğneleri kullandıktan sonraki adette , transfer olmasa bile , iğnelerin etkileri ile olabileceğini söylemişti doktorum . Bu ay benim yine öyle oldu mesela haziranda tedaviyi yarıda da kessek iğne kullandım sonuçta 6 gün felan
Bilemedimki canım ya .. benim geçen ay gayet normaldi mesela ama bu ay çok farklı . Sizin sorununuz ne ? Yaşınız kaç ? Kaçıncı denemeniz ?Transferden sonraki adette öyle oluyor genelde . Hatta iğneleri kullandıktan sonraki adette , transfer olmasa bile , iğnelerin etkileri ile olabileceğini söylemişti doktorum . Bu ay benim yine öyle oldu mesela haziranda tedaviyi yarıda da kessek iğne kullandım sonuçta 6 gün felan
Kuenzim icin 400mg demissin canim ben gunde 1 defa kullaniyorum..anlamadim.bilgi veeebilirmisin..Hepinizden allah razi olsun insallah bir gun bizlerde seviniriz evladi olan diger anneler gibi...ben dogal hamile kaldigimda(gecen ayki kimyasal olan) astalife zeytinyaginda bekletilmis bir incir ve hayit tenturu kullanmistim.. ayni uygulamalara kaliteyi arttirmak icin omega, e vit, c vit, d vit, dhea, ve ubiquinol ile devam ediyorum coq10 un kolay emilebilen formuymus bu ve ozellikle bizim yas grubumuzda bunun emilimi ve vucut tarafindan kullanimi daha zor oldugu icin ayrica 25 li yaslarin ustunde bizim yumirtalarimizdaki mitokondriel enerjisini arttirip kalitesini de arttiriyornus ama dozunu 400 mg kadar olmasi gerekiyormus bi arkadasim vardi iki yildir tup tedavisi goruyordu son uc aydir istanbulda gittigi bir prof ona q enzimi gunde 400 mg onermis 100_200 mg daha az oldugunu soylemis oda uc ay kullanmisti ve hamile simdi bilginiz olsun bende bu ay basladim kimyasaldan sonra ondan duyunca insallah bizlerdede ise yarar
merhaba hikayeniz yine oldukça hüzünlü bende üzüldüm yaşadıklarınıza.negatif sonrası babanı kaybetmen oldukça ağır bir sınav olmuş başın sağolsun.Merhaba kader arkadsslarim..39 yasindayim ve iki yillik evliyim bu surecte bir tup bebek denemem oldu kimyasal sonuclandi ..tup bebegimin olumsuz sonucunun bir gun sonrasi babamin kanser hastaliginjn beyine metastaz attığını ogrendim dunyam basima yikildi uzun sure onunla ilgilendim 1.5 ay hastanede kaldik amane yazikki Şubat'ta kaybettim..sonra hızla kritik durumuma geri döndüm ve dogal bir gebelik oldu 142 beta degerini gormdk bile cok guzel bir duyguydu ama maalesef değerim düşmeye basladi amh 0.21 fsh 11 ...kendimce vitamin takviyesi kullanıyorum hayit iciyorum ovulasyon testiyle denemeye basladim ama korkuyorum yinemi ayni sey olucak diye..diyorum ki bu yorgunluguma minik melegim gelsede ilac gibi olsa...rabbim hicbirimizi evlatsiz koymaz cabalarimizi girur insallah...forumu bastan okumayi dusunyorum ama kisaca fayda gorulen baska neler kullanabilirim biraz fikir verirmisiniz
merhaba,hoşgeldiniz. Benim hikayeme çok benzettim. Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin babacığınızaMerhaba kader arkadsslarim..39 yasindayim ve iki yillik evliyim bu surecte bir tup bebek denemem oldu kimyasal sonuclandi ..tup bebegimin olumsuz sonucunun bir gun sonrasi babamin kanser hastaliginjn beyine metastaz attığını ogrendim dunyam basima yikildi uzun sure onunla ilgilendim 1.5 ay hastanede kaldik amane yazikki Şubat'ta kaybettim..sonra hızla kritik durumuma geri döndüm ve dogal bir gebelik oldu 142 beta degerini gormdk bile cok guzel bir duyguydu ama maalesef değerim düşmeye basladi amh 0.21 fsh 11 ...kendimce vitamin takviyesi kullanıyorum hayit iciyorum ovulasyon testiyle denemeye basladim ama korkuyorum yinemi ayni sey olucak diye..diyorum ki bu yorgunluguma minik melegim gelsede ilac gibi olsa...rabbim hicbirimizi evlatsiz koymaz cabalarimizi girur insallah...forumu bastan okumayi dusunyorum ama kisaca fayda gorulen baska neler kullanabilirim biraz fikir verirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?