Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Mrb yeni katildim bende yarim saat once bende 43 yasindayim 1 yillik evliyim dr olur senin ki dedi ama tam tedaviye baslamiyoruz virüs vs girdi yumurtlama takibi yaptiriyordum eylüde tekrar badlayacam
Hoş geldin , rabbim emeklerini dualarını boşa cikarmasin insallah olur tabikii neden olmasın bizler yeterki sadece istemekle kalmayip etmekte sarfedelim.

Umarım sende herşey yolunda gider bu hayırlı saatlerde Allah'ım o saglikliyi bulmani nasip eder maalesef şişli memorial'de 6 tane 5.gun embriyom sağlıksız döndü
Merhaba, ngs yaptırma sebebinizi paylaşabilir misiniz acb? Sizde ya da eşinizde herhangi bir gen hastalığı var mıydı? Benim art arda düşüklerim oldu ve bu ayki opu işlemim sonrası embriyolar ngs ye gidecek, kaç tanesi sağlıklı gelecek diye çok geriliyorum

Merhaba...eşim ve bende herhangi bir gen hastaligi yok...testlerimiz de yapildi,ileri yaş dolayısıyla yumurtaların kalitesiz olmasi aciklama bu şekilde
Evet gergin bir surec..bol şans diliyorum

Günaydın hanımlar, dün itibari ile 2. tedavi için Şişli memorial Semra Kahraman'a geçmiş bulunuyorum
Acıbadem Atakentten sonra nasıl orada zaman kaybettiğimi anladım rezillikmiş yaşadığım. Semra hanım inanılmaz yoğun olmasına rağmen detaylı bir muayene ve konuşma yaptı bizimle. Kısacası ben çok memnun ayrıldım. Ayrıca yumurta sayım diğer tedaviye göre %50 daha fazla görünüyor arada zeytin yağında incir tüketiyordum onun mu faydası oldu bilemedim.

Günaydın, haydi hayırlısı inşallah güzel devam tedavinizi Allah maddi manevi güç versin

41 yaşıma yaklaşıyorum, geçen ay 5, bu ay 8 folikül görüntü vajinal ultrasonda. amh düşük, fsh yüksek, rahmim y şeklindeymiş. ve 3 iyi doktor da benim gebe kalmamın önünde bir negel olmadığını söyledi: ) şans, benden 2 yaş küçük eşimde sperm azlığı çıktı, sebebi de bulunamıyor. tüp bebeğe başlıyoruz yakında, bulunan sperm mikroenjeksiyonla yumurtamın kalbine konacakmış ve bundan sonra iş benim yumurtaların kalitesine kalıyormuş: )
evet zamanımız azalıyor ama daha bitmedi. kendimize ekstra iyi bakmamız, iyi doktorlara gitmemiz gerekiyor.
yani, enseyi karartmamak lazım, yaş ve amh değerinin doğurganlığa etkisini çoğu doktor abartıyor benim anladığım.

hayırlı olsun, ben de oraya gidiyorum. valla Semra hanımın konuşmasından ben de etkilenmiştim: ) sadece hiçbir destek-takviye-vitamin-bişey tavsiye etmediler, ben risksiz olan takviyelerden kendi kafama göre kullanıyorum bakalım..

Arkadaşlar günaydın. Erbil Yağmur Bey'in hastası olup embriyosu ngs ye gönderilmeden taze transfer ile sağlıklı gebe kalan var mı? Embriyomuzun bugün 3.günü. Doktorumuz ngs ye pek gönderme taraftarı değil.Biyopsiyi sağlıklı bulmadığını belirtiyor. Bir önce ki farklı doktorda ki tedavim de ngs sonucum, monozomi idi.Erbil Bey Bu bilgiden de haberdar. Şimdi kararı bize bıraktı.Ne yapıcağımızı bilemedik

Rabbim yardımcın olsun

Çok haklısınız. Ezber söylemlerden kaynaklı moralimizi bozacagimiza(yaş faktörü) bedenimizi iyi analiz edip ,sağlıklı yaşamaya odaklanirsak modern tıbbın işini olabildiğince kolaylaştırıriz.Ben kendi adima 43 yasimdayken folikül cikartamiyorken doktorların kibarca yorma kendini demelerine karşın elimden geleni yaptım ve artık folikül, yumurta,embriyo transferi aşamasına kadar gelebiliyorum. Farklı 4 çok iyi doktor ama hepsinin söylemi aynı. Yaş. E bunu biliyoruz zaten,peki sen bu faktörün etkisini en aza indirebilmek için bilimsel hangi çalışmaya imza attın diye bağırmak istiyorum bazılarının yüzüne. Paranı yine kazan,ama biraz kendini geliştir. Bu kadar da olmaz. Hepsi aynı şeyi ezberlemiş. Tayvan geleneksel Çin tıbbı kullanarak bayaa basariyo bu işi. Japonya'da,Ingiltere'de,Ispanya'da,Amerika'da farkli laboratuvar çalışmaları var. Bu bilgilere ben ulaşabiliyorsam, bir hekim nasıl senelerce tek bir bilgi üzerinden ilerler.Kafalarini kuma gömmüş gibiler ve sadece işlerini yapıp para kazaniyolar.Ve görevleri bitti zannediyorlar. Ha bi de reklam kismi var. YAS43 AMH0.BILMEM KAC.eee? Sen farkli ne yaptin? Tesadüf mü?
Arkadaşlar. Körü körüne doktorlarin söylediklerine odaklanıp,arastirmadan,kendimizi sadece onlara birakmayalim. Emin olun siz kapidan cikmadan siradaki müşteriyi düşünmeye başlıyor bi çoğu. Sağlıklı beslenin.Olabildigince omega3,ubiquinol,c vitamini,dha vs,takviye alin. Güzel uyuyun,stresli ortamlardan ve insanlardan kaçın .Bunlari kendiniz icin yapın. Hiçbir şahane doktor bizi bizden fazla düşünemez dogal olarak. Ilk ve en iyi tedaviyi kendimiz yapabiliriz ancak...

Benim yumurtam var dollenmiyor. Beni durumumu da yasa bağladılar ve bir daha deneme denildi. O kadar çok cekiniyorum.ki şimdi. Korkuyorum da. Ne yapacagimi bilmiyorum.

Benimde doktorlara güvenim kalmadı, hepsı parasını alma derdinde, muayene ücreti 400-500. oda görüş almak için. Hele yas ta 40 üstü ise hem saglam moral lazım hemde para.. Bildikleri şey aynı iğneleri vermek farklılık olacak bilimsel bır çalışmaları da yok gibi.
Bir süre uzak kalmak en iyisi. Hepinize sevgiler.

Benim yumurtam var dollenmiyor. Beni durumumu da yasa bağladılar ve bir daha deneme denildi. O kadar çok cekiniyorum.ki şimdi. Korkuyorum da. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Dollenmemesinin nedeni araştırıldı mı? Direk yaş diyip kestirmek en kolayı. Tam.olarak bundan bahsediyorum. Biraz takviye, yürüyüş, uyku düzeni vs yani sağlıklı yaşam adina akliniza gelen herşeyi yapıp sonra da kafası açık, iletişim kurabileceğiniz bir doktor seçip bir daha deneyin. Bakın görün neler değişecek. Olmazsa da üstünüze düşen herşeyi yapmış olduğunuz için kendinize kızmazsınız. Boşverin ezbere konuşanları siz...

Merhaba siz şuan hangi aşamadasınız...Haklısınız tabikide önce biz kendimiz için birşeyler yapmak zorundayız beslenme uyku pozitif enerji vs..daha sonra doktorlara bırakacağız ama neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmediğimiz konuda doktorun zamimiyetinden ıyi niyetinden doğruluğundan nasıl emin olacagizki! Onlara inanmaz isek kendimizi nasil motive edeceğiz tedaviyi olumsuz etkiler bu durum.herseyin güzel olacağına inanmaz isek zaten tedavi ters teper şüpheyle hic olmaz bu iş.ama sizin de dediginiz gibi o güvensizlik mı acaba o his hepimizin içinde var mağlesef.Arastirdikca kafalar karışıyor kurcaladıkça paranoya bağlıyoruz.maddi durumu olan daha fazla şansını zorluyor olmayanda kaderine razı olmak zorunda kalıyor.Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun bir an önce kurtulalım bu durumlardan hayırlısıyla insallah

Dollenmemenin sebebi tabi ki araştırılmadı hemen yaş faktörüne bağlandı. 4 yumurtam oluştu olgundu içi doluydu ve şekli de tamdı bana anlatılanlar bu. Spermde de sorun görülmemiş. O yuzden direk yaştan kaynaklı yumurta kalitesizligi denildi. Hangi doktora güvenilecek bilemiyorum. Moral ve maddi olarak ta kötüyüm. Hangisine yanayım bilemedim.

Ben durumumu ayrıntılı yazicam daha sonra ama şu kadarını söyleyeyim, olmaz denilen bazı şeyleri başardık. Sonuçta belki de elimde koca bir sıfır olma ihtimali de var ama en azindan üzerime düşeni yaptım demek istediğimden tüm bu çabam. Evet doktora güvenmeden olmaz tabii ki ama doktorun baştan umutsuz yaklasimi varsa o doktorla fazla vakit kaybetmeye lüzum yok. Ya da aman da herşeyi umut vermemek adina yüzüne söylüyor diye göklere cikartip biraz da kendini suçlayarak tedaviye devam etmeye calismak ne kadar dogru? Olma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu biliyoruz.40 yaş üstüyüz. Olmazı oldurmaya calisiyoruz ve birlikte çalıştığımız hekimin bize yardımcı olması lazım. Ezbere bir yardim degil ama bagsettigim. 20li yaslara veeilen ayni prosedürle olmaz bu iş belli ki. Farklı birşeyler katmalari gerek.
Allah hepimize kolaylik, güç versin. Araştırarak, sorgulayarak,kendimize dikkat ederek ilerlersek işimiz çok kolaylaşır. Sadece buna inaniyorum. Abartmadan tabii:)

Bana kalirsa takviye kullanin bir süre en az 3 ay kadar.Hepimiz biliyoruz az çok bunlarin neler olduğunu. L arginine ve selenium da ekleyebilir misiniz bunlari bir doktora sanisarak baslayin. Saglikli beslenin biraz yürüyüş yapın, iyi uyuyun sonra bir daha deneyin. Bakalım neler değişecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…