- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.081
Arkadaşınızın yaşı kaçtı acaba? Tedaviler yaş40 ve üstü olunca maalesef süründürüyorarkadaşım erbil beye de gitti bahçeci fulya mustafa beye ondan önce de başka ama daha az bilindik hastanelere gitmiş.bu sene erbil beye gitti, erbil bey eşine tese falan yaptırdı ilk kez erkeğe bakıldı.tedavide, kalp atışı duyuldu ama kanamayla düşük yaptı 7. haftada falan.erbil bey depot iğne yapmadı ilgilenmedi diye kızıyor.
arkadaşım aslında kaçıncı kez tedaviden vazgeçmişti erbil beyden sonra. ama obez bir arkadaşı " Abla bir kere de benim doktora git Gata Haydarpaşa'ya çünkü o kız hamile kalmış obezken.bizim kız son kez diye diye Gata Haydarpaşa'da İsmet Gün doktorda tedavisinde hamile maşallah diyeyim
yine hamileliğin ilk haftalarında kanaması oldu ve baya uzun zaman sürdü arkadaşım bu sefer iğneler oldu düşmesin diye demek ki kızın hamileliği hep böyle imiş hamilelik devam etti çok şükür
Gatada, ilaçlar dahil 13.000 ödemiş.yalnız doktor kıbrısa geçmiş gatadan ayrılmış.arkadaşımın doğumuna az kaldı kızı olacak.
sonuç şöyle 1. erbil bey ve gata tedavilerinde arı sütü içti
2-ismet gün embriyosuna çizik atmış.bunu önemsiyor.
3-eşinin erbil beyde tese falan olması iyi olmuş belkide.
erbil beyde olmayıp başka yerde de olan var kısmet üzülme :)
Ben sınırlı bütçeyle başladım tedaviye Erbil Yağmur'u tercih ettim sebebi de daha öncede orada tedavi olduğum için hikayemi biliyordu ve belli oranda indirimde yaptı. Şimdi 2 embriyo gönderdik genetiğe sonucu bekliyorum.bem birçok faeklı merkezde denedim ve para konusunda gereksiz masraf çıkarmayan ve fiyatları muaynehanelete göre daha ucuz olan bir yer gayet kurumdal doktor değil muhasebeciyle parayı konuşuyorsun paketler var indirim konuşursunuz iptal durumunda transfer ücreti iade ediyorlar çoğu yer yan çiziyor ve çok daha pahalı inanın memorial birçok yerden ucuz kimlere ne paralar ödedim ah ah keşke bir sınuca ulaşsaydı helali hoş olsun ama bir dedikleri bir dediklerini tutmayan ticari yerler kan tahlili bile yapmayan muayenehaneler, ssk hastaneden beter güya özel hastanelerde maumele görünce memoriale ısındım
Tüp bebek merkezlerinin bu tur reklamlar yapmasını doğru bulmuyorum. Merkezlerde astıkları bebek resimlerini de öyle. Başarısızlıkla sonuçlanmış vakaların resimleri asmaya duvarlar yetmez.
Bu bir sağlık sorunudur ve sağlık sorununun reklami olmamalı.
merhaba Feryam cım, arkadaşım şu an 40 yaşında 39 yaşında son 2 tedaviyi olmuş.37 yaşında da 2 yumurtası olup 1 yumurta 5. güne kalıyordu.Acaba arkadaşınızın yaşı kaçtı? Ya
Arkadaşınızın yaşı kaçtı acaba? Tedaviler yaş40 ve üstü olunca maalesef süründürüyor
Çok sağol canım inşallahmerhaba Feryam cım, arkadaşım şu an 40 yaşında 39 yaşında son 2 tedaviyi olmuş.37 yaşında da 2 yumurtası olup 1 yumurta 5. güne kalıyordu.
tamm 7. tedavisinde bebeği oldu.pek kolay bir vaka değil kendisi.40 üstü olunca süründürüyor tedaviler cidden
sende en kısa zamanda bebek haberiyle sevinirsin inş.
malesef biraz zaman aldı senin, inş. emeklerinin karşılığını alırsın mutlu haberini duyarızÇok sağol canım inşallah. Bu uğurda maddi manevi çok yıpranıyoruz Allahım görsün en kısa sürede inşallah bizleri, sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize
Naparsan yap konuşmaya devam edeceklerBir arkadaşım diyorki , canım ya şimdi seni konuşuyorduk, bebek işlerini neyapıyorsunuz , bak ihmal etme yaşın geçiyor (tabi ben gerizekalıyım sen demesen bunu farketmeyecektim ) benden tavisiye sana, elini çabuk tut, tüp bebek yap gerekirse, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın canım benim , tamammı
bilmiyorki ne yollardan geçtim ve geçiyorum, birde yaşadıklarımı anlatsam bu insanlara ki anlatmadığım ve bu konuyu konuşmadığım için içten içede darılanlar var, birde anlatsam kim bilir ne tavsiyeler vereceklerler.. offff püff nebiliyim paylaşmak istedim sizle..
Bir arkadaşım diyorki , canım ya şimdi seni konuşuyorduk, bebek işlerini neyapıyorsunuz , bak ihmal etme yaşın geçiyor (tabi ben gerizekalıyım sen demesen bunu farketmeyecektim ) benden tavisiye sana, elini çabuk tut, tüp bebek yap gerekirse, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın canım benim , tamammı
bilmiyorki ne yollardan geçtim ve geçiyorum, birde yaşadıklarımı anlatsam bu insanlara ki anlatmadığım ve bu konuyu konuşmadığım için içten içede darılanlar var, birde anlatsam kim bilir ne tavsiyeler vereceklerler.. offff püff nebiliyim paylaşmak istedim sizle..
Sen arkadaşlardan bahsediyorsun benim kayınvalide berbat. Sürekli menopoza gireceksin deyip duruyor. Bu arada görümcem ilk denemede tutturdu benim neden tüp bebekte hamile kalamadığımı anlamıyor o yüzden.
Tüp bebek sürecini ben de dahil etrafımda ki büyükçe bir çoğunluk, ta ki işin içine girene kadar şöyle bilirdim. Yumurta sperm lab.da birleştirildi anne rahmine bırakıldı. Hoop hamile kaldıNaparsan yap konuşmaya devam edeceklerAmaaaannnn takmayın takmayalım diyorum , zor onunda farkındayım
he canım hee deyip geçmeye çalışın. Ben tüp bebek annelerinin gerçekten çok çok özel olduğuna inanıyorum. Bir çok arkadaşım doğuma kadar çatal yüzü görmüyor , iğnesi tedavisi vs onları geçtim bu çatal olayı bile yeterince sıkıcı. Rab'bimin inşallah ödülü büyük olacak
Ne güzelBizde aileler bilmiyor, şükür sormuyorlarda, üzülmeyelim diye neyapıyorsunuz diye bile sormazla
Kendi aileme anlattım olan biteni ben , anlıyorlarda saolsunlar. Ama eşimin ailesi içi aynı şeyi düşünmüyorum ilk düşük yaşadığımda kayın validem "aaaa nasıl şey bu düşük ne ben yaşadım kardeşlerim nasıl bişeymiş " demişti , kendimi nasıl kötü hissettiğimi anlarsınız , bu sadece benim başıma geldi bir çocuğu taşıyamadım diye üzülmüştüm. İkincisinde aman kızım yorma kendini evinin işini , yemeğini yap dinlen demişti. (bir dünya şey var aslında söyledikleri de neyseee) Annem olsa yemeğimi kazan kazan taşır bardak kaldırtmazdı bana :) 2.den sonra notunu verdim hiç bişey paylaşmamaya karar verdim. bi tık kilo alsam hamilemisin diyenler , aaaa siz hala çocuk yapmıyor musunuz diye yolumuzu kesenler, biz sizin büyüğün sayılırız yanlış anlamayın filanca doktor çok iyiymiş bi gidin diyeler :) oluyor yaniiiii siz en güzelini yapmışsınız paylaşmamakla...Bizde aileler bilmiyor, şükür sormuyorlarda, üzülmeyelim diye neyapıyorsunuz diye bile sormazla
Eşimin annesinin bazı imalarina karşın biz ürememeye karar verdik diyoruz. Kocamı yalnız denk getirdiğinde torun isteğiyle ilgili müthiş bir baskı, duygu sömürüsü yapıyor. Bilse ona ne kadar acı verdiğini ki kocam da çok istiyor baba olmayı. Hatta bazen o kadar ileri gidiyor ki annesi, benim yaşımdan dolayı olmuyorsa boşanmanın sorun olmayacağını ima ediyor. Birilerini örnek gösterip aman nolcak çoluk çocuk yok boşanmışlar gitmiş gibi cümleler kuruyor.Ve bu insana biz anne diyoruz...Sen arkadaşlardan bahsediyorsun benim kayınvalide berbat. Sürekli menopoza gireceksin deyip duruyor. Bu arada görümcem ilk denemede tutturdu benim neden tüp bebekte hamile kalamadığımı anlamıyor o yüzden.
Eşimin annesinin bazı imalarina karşın biz ürememeye karar verdik diyoruz. Kocamı yalnız denk getirdiğinde torun isteğiyle ilgili müthiş bir baskı, duygu sömürüsü yapıyor. Bilse ona ne kadar acı verdiğini ki kocam da çok istiyor baba olmayı. Hatta bazen o kadar ileri gidiyor ki annesi, benim yaşımdan dolayı olmuyorsa boşanmanın sorun olmayacağını ima ediyor. Birilerini örnek gösterip aman nolcak çoluk çocuk yok boşanmışlar gitmiş gibi cümleler kuruyor.Ve bu insana biz anne diyoruz...
Hepimize Allah yardım etsin insanin başına gelmeyince anlamıyorlar ve büyük konuşuyorlar.Eşimin annesinin bazı imalarina karşın biz ürememeye karar verdik diyoruz. Kocamı yalnız denk getirdiğinde torun isteğiyle ilgili müthiş bir baskı, duygu sömürüsü yapıyor. Bilse ona ne kadar acı verdiğini ki kocam da çok istiyor baba olmayı. Hatta bazen o kadar ileri gidiyor ki annesi, benim yaşımdan dolayı olmuyorsa boşanmanın sorun olmayacağını ima ediyor. Birilerini örnek gösterip aman nolcak çoluk çocuk yok boşanmışlar gitmiş gibi cümleler kuruyor.Ve bu insana biz anne diyoruz...
Benimde 1 tane kizim var cnm bir tane ölü dogumum 1 tanede düşüğüm var eşimin memleketine gitmek istemiyorum sürekli ikinciyi ne zaman yapacaksiniz başkasının cocugunu sevsen hemen bak nasil yakıştı sen doğur yeterki ben bakarim seninki yaşasaydı şimdi 9 aylik olacakti olsun yine olur üzülme vs.kaynanamin laflari işte kendide erkek torun istiyo tabi o da ayri bi konu farkındayım olmuyo işte zaten karnimdaki bebegimi kaybetmenin üzüntüsü gecmiyo surekli onu düşünüyorum bi bebegi tasiyamadim diyorum acaba ev işleri yaptim o mu agir geldi keşke daha iyi uzman bir doktora gitseydim yasarmiydi keske 1 ay daha dursaydi yaşardı vs.gibi seyleri dusunmekten kafayi yiyecem.Eşimin annesinin bazı imalarina karşın biz ürememeye karar verdik diyoruz. Kocamı yalnız denk getirdiğinde torun isteğiyle ilgili müthiş bir baskı, duygu sömürüsü yapıyor. Bilse ona ne kadar acı verdiğini ki kocam da çok istiyor baba olmayı. Hatta bazen o kadar ileri gidiyor ki annesi, benim yaşımdan dolayı olmuyorsa boşanmanın sorun olmayacağını ima ediyor. Birilerini örnek gösterip aman nolcak çoluk çocuk yok boşanmışlar gitmiş gibi cümleler kuruyor.Ve bu insana biz anne diyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?