Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba arkadaslar.yasim 35 olmasina ragmen menepoza giriyorsun dendi.ve en son yumurta toplamada 2 yumurta oldu onunda ici boş.aranizda boyle olupda sonradan kaliteli yumurtasi gelisen var mi?
Allah yardımcın olsun aynı seymidir bilmiyorum ama bizimde bütün yumurtalarimiz dollenmiyor , yeteri olgunlukta olmadığı soyleniyor. Bebegimhadi çok daha iyi bilir tabi vitamin takviyeleri ve saf arı sütü kullanmışlar kalitesi icin. Birde her ay aynı kalite ve sayıda yumurtamiz olmazmış inşallah doğru zamanda doğru tedavi ile evladına kavuşursun

Meraba bisey sorucam ercan baştu da tedaviye ilk nasıl başladınız. Beni vajinal muayene etti ve 2 ay önceki testlerime baktı tamam hersey normal adetin ikinci günü gel baslayalım dedi o gün test yapılacak mı dedim hayır dedi kafam karıştı.

Hocanın görüşmesi ücretsiz mi ön görüşme.

Herkese merhaba, ben de sizin gibi 40 yaşından sonra hamile kalmaya çalışan br kadınım. hatta muhtemelen yaşım birçoğunuzdadn daha ileridir. Yaşın ilerlemesiyle beraber, yumurtalar da yaşlanmaya başlıyor ve kalitesi de düşüyor. Hatta yumurtalıklar ve rahim, bir kadının en çabuk yaşlanan organlarıymış. O yüzden ilerleyen yaşta yumurtaların kalitesi düşük oluyor ve neticede sağlıklı emriyo oluşamıyor.

Yumurtalar gençleşmeden, sağlıklı bir hamilelik beklemek maalesef çok zor. O yüzden ben de yumurta gençleştirme konusunu araştırmaya başladım. Kemik iliğinden alınan kök hücrelerin yumurtaya ve rahme zerk edilmesiyle, yumurtaların gençleşebilme ihtimali olduğunu öğrendim. Bu yöntem İspanya''da 17 kadında deneniş, ama sadece 3 sağlıklı bebek dünyaya gelmiş. Bebeklerden ikisi bir tek kadından olduğu için, neticede nihai başarı oranı %12 civarında diyebiliriz.

Ancak ben yine de bu yöntemi araştırdım ve Türkiye'de bir tek yerde yapıldığını öğrendim Prof. Gürkan Arıkan yapıyor (başka hastaneler de izin aşamasında, ama aldı mı bilmiyorum). Ben haziran ayında bu tedaviyi aldım. Ama bildiğimiz gibi, bir yumurtanın oluşması ve olgunlaşması prosesi yaklaşık olarak 3 ay olduğu için, henüz tüp bebek denemesi yapmadım. 1-2 ay sonra yapacağım, çünkü henüz bunun yumartalık düzeyinde etki ettiğini düşünmüyorum.

Bu tedavi benim yaptığım okumalardan anladığım kadar çok yeni bir tedavi ve kesinlikle mucize beklememek lazım. Ama en bilimsel ve akla yatkın tedavi bu geldi bana. Ucuz bir tedavi de değil maalesef, ancak ben yine de şansımı artırmak istedim. Anladığım kadarıyla, başka doktorlar yağ dokusundan kök hücre elde ederek aynı sonuca yönelik tedavi yapıyor.

Ben buraya çok sık girmiyorum, o yüzden sorularınıza cevap veremezsem kusuruma bakmayın. Ama kendi araştırmanızı da yapmak istiyorsanız, aşağıdaki anahtar kelimelerle arama yapabilirsiniz: "kemik iliği" "kök hücre" "yumurta gençleştirme" ("ovary rejuvenation" "bone marrow" "stem cell").

teşekkür ederim hasta yaş grubu nasılg gençlermi yoksa biraz daha ileri yaş hastası varmı
Açıkçası pek bilmiyorum ben 23 yaşındayım baya sıcak kanlı samimi bi doktor her yaştan hastası olduğunu gördüm. hastane çok temiz herkes çok ilgili kendisi de zaten profesör olmuş. Ama işte tedaviye başlamadan da bilemiyo insan.

Paylaşım için teşekkürlertam da bu başlığa uygun bir bilgi paylasimi olmuş çünkü dediginiz gibi artık 40 yaş üstü biz hanımlar için gonal f tedavileri maalesef hüsranla sonuçlanıyor...size de bol şanslar

Amiiinnn Allah razı olsun güzel anneler oluruz , anne olmalıyız bence. Memlekete güzel insanlar yetiştirmeliyiz
Inşallah cnm

Memorialde ne kadar tuttu tedaviniz
Bende memorial da tedavi oluyorum 10.500 hastane alıyor pgt emriyo başı 295 dolar benim ilâçlarım 5.500 tuttu haftaya transferim var Allah nasip ederse bu arada 11 embriyodan 1 tane kaldı genetikte

Bende memorial da tedavi oluyorum 10.500 hastane alıyor pgt emriyo başı 295 dolar benim ilâçlarım 5.500 tuttu haftaya transferim var Allah nasip ederse bu arada 11 embriyodan 1 tane kaldı genetikte
Merhaba 11 embriyoyu ne kadar zamanda topladınız? Havuz mu yapıldı? İnşallah o bir tane size sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur.

Hayırlısı ile sağ salim evladinizi kucağınıza alirsiniz inşallah pgt mi yapıldı sizin embriyolariniza ben ngs diye konusmustum bı kaç yerde daha pgt diye okuyunca aklım karıştı

Yaş 42 sanırım o zaman size maşallah diyorum tek seferde 11 tane 5.güne kalıp ngs ye gidebilmesi muhteşem.Nazar boncuğu bırakayım. Valla yirmili yaşlardakilerde yok. İnşallah size evlat olsun bu ufaklık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…