- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.521
Sizde sorun erkek kaynakli mi siz kaynakli mi? Esimde sperm sayısında azlik var. Ileri hız yuzde 5. Artik bebeklerin gelisimi de durduğu için sperm dna hasar testi yaptirdik. Karyotip analizi de yapılacak bizlere. Allahim insallah sorun çıkmaz.Ilk denemeden 1 cocugum var.. toplamda 1 pozitif, 3 negatif, 1 iptal ve suanki havuz ile 6.tup bebek denemem.. tabi bu sonuncu havuz oldugundan 7.deneme de sayilabilir.. bunlardan onceki 5 asilama falan da saysak baya uzuyor liste..
Artik liste yaptim yaziyorum unutmamak icin
Sebepsiz deniyordu hep sonra bir profesör benim tuplerimde bi sorun oldugunu soyledi..ilk denemede dogum yaptigimdan dolayi nedeni ustune giden olmadi sanirim.. bu negatifleri de yumurta sayisi ve kalitesinin dusmesine bagladilar hep..Sizde sorun erkek kaynakli mi siz kaynakli mi? Esimde sperm sayısında azlik var. Ileri hız yuzde 5. Artik bebeklerin gelisimi de durduğu için sperm dna hasar testi yaptirdik. Karyotip analizi de yapılacak bizlere. Allahim insallah sorun çıkmaz.
Valla artik ne yapacağımızı şaşırmış durumdayım. Allah insallah saglikli bir evlat nasip eder bize.
Benim tutuyir sonra dusuyor. Bir de gelisimi duruyor. Ya embriyolar sikintili genetik ya da ben de sorun var. Vucut düşürüyor.Sebepsiz deniyordu hep sonra bir profesör benim tuplerimde bi sorun oldugunu soyledi..ilk denemede dogum yaptigimdan dolayi nedeni ustune giden olmadi sanirim.. bu negatifleri de yumurta sayisi ve kalitesinin dusmesine bagladilar hep..
Eğer bunu Erbil bey dediyse başka yerde tedavi olun derim. Yumurtası olan kimse bunu duymayı hak etmiyor. Kimsenin moral bozmaya hakkı yok. 30 lu yaşlarda da sağlıksız sonuç gelebiliyor. Her toplamada aynısı olacak değil arka arkaya deneme havuz yapma yoluna giderseniz sağlıklıyı bulacağınızı düşünüyorum.perryyy arkadaşımızın dediği gibi önemli olan sayı değil kalite hepimiz sadece1 tane ve kaliteli yumurta için uğraşıyoruz.
ben en son 4.tedavimi oldum tekrar görüşmeye gittiğimde doktor artık ciddi ciddi donasyon ya da evlatlık dedi :) o yüzden siz moral bozmadan doğru bir doktorla tedavinize devam edin.
geçmiş olsun, çok zor.. keşke bu kadar üzülmesen, çünkü senin değerlerin gayet iyi çoğu yaşıtına göre.. ve iyi doktorlar amh değerinin abartıldığını söylüyor. yumurta görünüyorsa ultrasonda, şans çok yüksek..Herkese merhaba, öncelikle bebek hasreti çeken, kucağı dolsun diye dua eden herkesin Allah dualarını kabul etsin. Ben ilk tüp bebek transferimi 16 gün önce oldum, maalesef tutmadı bugün de adet görmeye başladım. Tutmadığını testten önce hissetmiştim, rüyamda da gördüm o yüzden sonucu alınca çok yıkılmadım ama 2 gün önce yeni bir doktorla görüşmeye gittik onun söylediklerine daha çok üzüldüm. 37 yaşındayım, amh 1.1, bence yumurta olduğu sürece umut vardır ama gittiğim doktor rezervin çok az, hiç vaktin yok hemen başlaman lazım vs vs diye bir yığın konuştu. Önce 1-2 ay beklemek gerekmez mi dedim, hayır hemen başlaman lazım dedi. Haftaya kayınvalidemin arkadaşı olan bir profesörle görüşmeye gideceğiz. Uzmanlığı tüp bebek değil ama kadın-doğumcu. En azından birini önerir, akıl verir diye umuyorum. Bu rezerv konusu beni mahvediyor, ilk denemede amh'ye göre bile çok az yumurta toplandı. (5 yumurta, 3'ü olgun, 2'si döllendi ve orta kalite 2 embriyo transfer edildi) Ya şimdi o kadar da olmazsa, ya hiç kaliteli embriyom olmazsa? Ya hiç anne olamazsam? 2 bebek çorabı var evde, onlara sarılıp sarılıp ağlıyorum eşim görmeden. Hiç uğraşmadan anne olanlar ne kadar şanslı. Bu durumları bilmedikleri için sürekli fotoğraf paylaşıyorlar, ahdım var ne hamileyken ne de bebeğim olunca hiçbir şey paylaşmayacağım. Çünkü biliyorum beni takip eden çocuğu olmayan biri varsa onu görünce üzülecek, canı acıyacak. O yüzden kimsenin gözüne sokmayacağım mutluluğumu. Yeter ki o günleri göreyim.
aaa gözün aydın açelyacan: ) aynı ay 2 kez opuyu ilk kez duydum.Bugun catlatma ignemi olucam.. arkadan gelenler icin sanirim tek doz daha vurulmami istedi doktor..önden giden 22 mm lik yumurta insallah catlamaz.. ondan sonrakiler 17, 14 ve 12 mm di.. bugunku kontrolde 10 mm lik 2 tane daha yumurta cikti.. opudan once doktora sorucam bakalim bu arkadan gelenler icin 2.opu yapar mi?
Hic ayni ay icinde 2 kez opu yapılan oldu mu aranizda?
Normal igneyi de yaptim.. gece de catlatma ignelerini vurucam.. cumartesi toplanacakaaa gözün aydın açelyacan: ) aynı ay 2 kez opuyu ilk kez duydum.
şimdi bugün normal iğneni mi vurulacaksın yoksa onları bıraktın sadece çatlatma iğnesi mi?
geçmiş olsun, çok zor.. keşke bu kadar üzülmesen, çünkü senin değerlerin gayet iyi çoğu yaşıtına göre.. ve iyi doktorlar amh değerinin abartıldığını söylüyor. yumurta görünüyorsa ultrasonda, şans çok yüksek..
acil pozitif duygulara dönmen, sana da, yumurtalarına da iyi gelir arkadaşım. o çorapları ihtiyacı olan birilerine vermeni tavsiye ederim. senin bıcırlar olunca onlara yenisini alırsın, üstünde gözyaşı olmayanı: )
Kim Erbil Yagmurda tedavi oluyor ???Eğer bunu Erbil bey dediyse başka yerde tedavi olun derim. Yumurtası olan kimse bunu duymayı hak etmiyor. Kimsenin moral bozmaya hakkı yok. 30 lu yaşlarda da sağlıksız sonuç gelebiliyor. Her toplamada aynısı olacak değil arka arkaya deneme havuz yapma yoluna giderseniz sağlıklıyı bulacağınızı düşünüyorum.
Sahi sen ne yaptın? Doktor ne dedi?aaa gözün aydın açelyacan: ) aynı ay 2 kez opuyu ilk kez duydum.
şimdi bugün normal iğneni mi vurulacaksın yoksa onları bıraktın sadece çatlatma iğnesi mi?
selamlar sizi hatirladim tem gibi yazismistikKim Erbil Yagmurda tedavi oluyor ???
bende gecen gun 6. Tedavi için gorusmeye içime sinmedi benim ama(
Evet negatif oldu Cem Bey’de.. 2 defa denedik orada. Ben hocalara 2’den fazla şans vermıyorum işin aslı.. Erbil bey sizdende pelvik mr istedi mi, adenomiyozis suphesiyle ??selamlar sizi hatirladim tem gibi yazismistik
cem beyle tedavi olumsuz mu sonuclandi
ben daha sonra yani cembeyden vazgecip erbil beye basladimon hazirlik asamasindayiz daha ama baslangic icin ben ve esim tatmin olduk cizdigi tablodan insallah sonuna kadar hayirlisi guzeli olur bukez..icinize sinmeyen ne oldu sizin cok farkli merkez tecrubeleriniz vardi tecrube vardir tabi ama
Geçmiş olsun iyi ki buraya yazdinız.ilk şok 2. Şok Allah zaten az yasatsin ve pozitif sonuc gelsinÇok teşekkürler, ilk şokun atlatılması zaman alıyor galiba ama yavaş yavaş da geçiyor :) buradan gelen pozitif yorumlar, dilekler bile insanın ruh halini çok değiştiriyor. Allah sana da inşallah tez zamanda sağlıklı, güzel bebişler versin.
Birkaç arkadaş özel mesajlada sormuş buradan cevap vereyim yanlış bi yorumda yapmak istemiyorum olanı anlatıyorum. Erbil bey adet olunca tekrar gel dedi geçen hafta sonu ctesi gittik muayene etti 1 tane yumurta 1 kist var dedi sonra konuşma bölümüne geçince yani dedi ben senin yerine olsam devam ederdim işte embriyonun blast seviyesine gelmesi iyi bişi vs.bizde maddi imkansızlıktan dolayı devam edemeyeceğimizi söyleyince en fazla 2 sene daha tüp bebek deneyebilirsin zaman kaybetmeniz aleyhinize gibi bir cümle kurdu sonra da zaten daha olmazsa evlatlık ya da donasyon öneriyorum dediEğer bunu Erbil bey dediyse başka yerde tedavi olun derim. Yumurtası olan kimse bunu duymayı hak etmiyor. Kimsenin moral bozmaya hakkı yok. 30 lu yaşlarda da sağlıksız sonuç gelebiliyor. Her toplamada aynısı olacak değil arka arkaya deneme havuz yapma yoluna giderseniz sağlıklıyı bulacağınızı düşünüyorum.
Gonal F daha düşük doz vuruldum dün de. Bugün yine kontrole gidicem. Daha bekliycek miyiz yoksa Çatlatma iğnesi aşamasına geldik mi belli olacak bakalım.. Haberlerini bekliyorum :)Sahi sen ne yaptın? Doktor ne dedi?
Aslında bırakmamanız konusunda telkinde bulunmuş burada hakkını yemiyelim ama bazı doktorlar 43 yaşında, 46 yaşında bebekler doğdu diye kendi sayfalarında haberler yapıyor demek olunca oluyor. Maddi olanaklarınız yettiği kadar bırakmayın. Donasyonu kabullenmek kolay değil bunu zaten düşünmeyin bu aşamada hala blast olan yumurtalarınız var. Yediklerine dikkat edip, vitamin alıp devam etmenizi öneririm. Buradan soğuduysanız laboratuvar iyi olan başka yerler var. Havuz yöntemi bizlere daha iyi neticeler verebilir Bebeğimhadi buna güzel bir örnek. Doktorların açıklayamadığı bir sürü mucize oluyor. Allah yazdıysa olur. Dua edin, kendinize bakın ve moralli olun. İnanın olacaktır.Birkaç arkadaş özel mesajlada sormuş buradan cevap vereyim yanlış bi yorumda yapmak istemiyorum olanı anlatıyorum. Erbil bey adet olunca tekrar gel dedi geçen hafta sonu ctesi gittik muayene etti 1 tane yumurta 1 kist var dedi sonra konuşma bölümüne geçince yani dedi ben senin yerine olsam devam ederdim işte embriyonun blast seviyesine gelmesi iyi bişi vs.bizde maddi imkansızlıktan dolayı devam edemeyeceğimizi söyleyince en fazla 2 sene daha tüp bebek deneyebilirsin zaman kaybetmeniz aleyhinize gibi bir cümle kurdu sonra da zaten daha olmazsa evlatlık ya da donasyon öneriyorum dedibeynim durdu sanki ne soracağımı da bilemedim çıktık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?