- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.501
sağ ol canım.gelms gecmis olsun artik ileriye bakiyoruz kendin de dinlen ruhunu da bir dinlerdir cokda gecikmeden yeniden ayagakalkalim mi sonra
Benimde 1 tane önden gidiyordu hatta baya baya önden ilaçlarla çatlamasını önlediler 11 tane yumurtam toplandı hepsi dollendi 9 tanesi 5 güne gitti geriden gelen iş görmez diye bisey yok hiç kafana takma
Toplam 6 kez yumurta toplandi..4 opu baska merkezlerdeyken cok ta olsa az da olsa toplananlardan az kayip yaşıyordum.. mesela 4.sünde 3 toplandi 2 dollendi ve ikisi de 5.gune ulasti..
son 2 opuda merkez degistirdim.. 2 toplandi 1 iyi dediler o da dollenmedi..sonrakinda 3 toplandi 1 olgun dediler.. bakalim bu defa ne olacak? Yas ilerledi diye yumurtalarda mi sorun olustu bilmiyorum kafamda soru işaretleri
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede pozitif sonucu görürsün. Burada çoğu kişinin amh değeri 0 dan başlıyor onu baz alırsak seninki iyi yine de. Önemli olan muayene sırasında yumurta çıkması. Çoğu doktor yani tüp bebek doktorları amh değerine değil ultrasonla yumurta muayenesini dikkate alıyor. Benim amh 0,70 bir defa ölçtürdüm daha ölçtürmedim zaten.Herkese merhaba, öncelikle bebek hasreti çeken, kucağı dolsun diye dua eden herkesin Allah dualarını kabul etsin. Ben ilk tüp bebek transferimi 16 gün önce oldum, maalesef tutmadı bugün de adet görmeye başladım. Tutmadığını testten önce hissetmiştim, rüyamda da gördüm o yüzden sonucu alınca çok yıkılmadım ama 2 gün önce yeni bir doktorla görüşmeye gittik onun söylediklerine daha çok üzüldüm. 37 yaşındayım, amh 1.1, bence yumurta olduğu sürece umut vardır ama gittiğim doktor rezervin çok az, hiç vaktin yok hemen başlaman lazım vs vs diye bir yığın konuştu. Önce 1-2 ay beklemek gerekmez mi dedim, hayır hemen başlaman lazım dedi. Haftaya kayınvalidemin arkadaşı olan bir profesörle görüşmeye gideceğiz. Uzmanlığı tüp bebek değil ama kadın-doğumcu. En azından birini önerir, akıl verir diye umuyorum. Bu rezerv konusu beni mahvediyor, ilk denemede amh'ye göre bile çok az yumurta toplandı. (5 yumurta, 3'ü olgun, 2'si döllendi ve orta kalite 2 embriyo transfer edildi) Ya şimdi o kadar da olmazsa, ya hiç kaliteli embriyom olmazsa? Ya hiç anne olamazsam? 2 bebek çorabı var evde, onlara sarılıp sarılıp ağlıyorum eşim görmeden. Hiç uğraşmadan anne olanlar ne kadar şanslı. Bu durumları bilmedikleri için sürekli fotoğraf paylaşıyorlar, ahdım var ne hamileyken ne de bebeğim olunca hiçbir şey paylaşmayacağım. Çünkü biliyorum beni takip eden çocuğu olmayan biri varsa onu görünce üzülecek, canı acıyacak. O yüzden kimsenin gözüne sokmayacağım mutluluğumu. Yeter ki o günleri göreyim.
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede pozitif sonucu görürsün. Burada çoğu kişinin amh değeri 0 dan başlıyor onu baz alırsak seninki iyi yine de. Önemli olan muayene sırasında yumurta çıkması. Çoğu doktor yani tüp bebek doktorları amh değerine değil ultrasonla yumurta muayenesini dikkate alıyor. Benim amh 0,70 bir defa ölçtürdüm daha ölçtürmedim zaten.
Burda duzgunce dollenecek 1 embriyoya hasret olanlar var.5 yumurta bile olsa hic olmamasindan iyidir.39 yasindayim En son opuda 3 toplandi diye cok sevinmistik.. 1 tanesi olgun cikti ama olsun buna şükür. Bence de vakit kaybetmeyin benim yumurta sayim 37 yasinda pat diye dusuvermisti.. 37 nin ilk yarisinda 14 yumurta toplanmisken diger yarisinda sayi birden 2 lere düştü.. zaman bizler icin cok onemli.. duzgun bir merkez bulun ve hemen deneyin derim..Allah gonlunuze gore versin insallahÇok teşekkürler, umarım sen de en kısa zamanda güzel haberler alır pozitifi görürsün. Ama ben amh sonucumda hata olabileceğini düşünüyorum çünkü doktorda ultrasonda baktığında amh'ye göre az yumurta var dedi. Zaten ancak 5 tane toplayabildiler. Bir de işte doktorlar biraz umut verse, ağızlarından çıkacak bir söze bakıyor insan, ufacık bir umut verseler ona tutunuyor ama çok sıradan bir şey söyler gb pat pat kötü konuşunca psikoloji de etkileniyor. Tüm tüp bebek doktorları bence psikoloji eğitimi de almalı.
Burda duzgunce dollenecek 1 embriyoya hasret olanlar var.5 yumurta bile olsa hic olmamasindan iyidir.39 yasindayim En son opuda 3 toplandi diye cok sevinmistik.. 1 tanesi olgun cikti ama olsun buna şükür. Bence de vakit kaybetmeyin benim yumurta sayim 37 yasinda pat diye dusuvermisti.. 37 nin ilk yarisinda 14 yumurta toplanmisken diger yarisinda sayi birden 2 lere düştü.. zaman bizler icin cok onemli.. duzgun bir merkez bulun ve hemen deneyin derim..Allah gonlunuze gore versin insallah
Acinizi paylaşıyorum Allah sabır versinÇok teşekkürler, umarım sen de en kısa zamanda güzel haberler alır pozitifi görürsün. Ama ben amh sonucumda hata olabileceğini düşünüyorum çünkü doktorda ultrasonda baktığında amh'ye göre az yumurta var dedi. Zaten ancak 5 tane toplayabildiler. Bir de işte doktorlar biraz umut verse, ağızlarından çıkacak bir söze bakıyor insan, ufacık bir umut verseler ona tutunuyor ama çok sıradan bir şey söyler gb pat pat kötü konuşunca psikoloji de etkileniyor. Tüm tüp bebek doktorları bence psikoloji eğitimi de almalı.
Acinizi paylaşıyorum Allah sabır versinEğitim almalari konusunda hemfikirim bazi doktorlar ne dediğini pek bilmiyor. Evet yumurta sayısı şansınızı arttırır ama kalite çok çok daha önemli yanı gerçekten sayılara çok takılmayin. Kendinizi toplayın bir kaç yerle görüşme yapın öyle zamanım kalmadı bir an önce tedaviye baslamliyim diye acele davranmayın. Göreceksiniz zaten herkes başka şey söyleyecek size içinize sinen yerde tedavi görürsünüz zaten. Ayrıca yaşınız bir cogumuza göre genç bu da sizin için avantaj . Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin önce sakinlesin olur olur çokça güzel çocuklariniz olur
perryyy arkadaşımızın dediği gibi önemli olan sayı değil kalite hepimiz sadece1 tane ve kaliteli yumurta için uğraşıyoruz.Çok teşekkürler, umarım sen de en kısa zamanda güzel haberler alır pozitifi görürsün. Ama ben amh sonucumda hata olabileceğini düşünüyorum çünkü doktorda ultrasonda baktığında amh'ye göre az yumurta var dedi. Zaten ancak 5 tane toplayabildiler. Bir de işte doktorlar biraz umut verse, ağızlarından çıkacak bir söze bakıyor insan, ufacık bir umut verseler ona tutunuyor ama çok sıradan bir şey söyler gb pat pat kötü konuşunca psikoloji de etkileniyor. Tüm tüp bebek doktorları bence psikoloji eğitimi de almalı.
Amh iniz aslında çok düşük değil ama gerçekten ultrason görüntüsüne göre birbirini tutmuyor gibi.. Ama gerçekten bir tane olsun sağlıklı olsun diyen bir sürü insan var ki biri de benimHerkese merhaba, öncelikle bebek hasreti çeken, kucağı dolsun diye dua eden herkesin Allah dualarını kabul etsin. Ben ilk tüp bebek transferimi 16 gün önce oldum, maalesef tutmadı bugün de adet görmeye başladım. Tutmadığını testten önce hissetmiştim, rüyamda da gördüm o yüzden sonucu alınca çok yıkılmadım ama 2 gün önce yeni bir doktorla görüşmeye gittik onun söylediklerine daha çok üzüldüm. 37 yaşındayım, amh 1.1, bence yumurta olduğu sürece umut vardır ama gittiğim doktor rezervin çok az, hiç vaktin yok hemen başlaman lazım vs vs diye bir yığın konuştu. Önce 1-2 ay beklemek gerekmez mi dedim, hayır hemen başlaman lazım dedi. Haftaya kayınvalidemin arkadaşı olan bir profesörle görüşmeye gideceğiz. Uzmanlığı tüp bebek değil ama kadın-doğumcu. En azından birini önerir, akıl verir diye umuyorum. Bu rezerv konusu beni mahvediyor, ilk denemede amh'ye göre bile çok az yumurta toplandı. (5 yumurta, 3'ü olgun, 2'si döllendi ve orta kalite 2 embriyo transfer edildi) Ya şimdi o kadar da olmazsa, ya hiç kaliteli embriyom olmazsa? Ya hiç anne olamazsam? 2 bebek çorabı var evde, onlara sarılıp sarılıp ağlıyorum eşim görmeden. Hiç uğraşmadan anne olanlar ne kadar şanslı. Bu durumları bilmedikleri için sürekli fotoğraf paylaşıyorlar, ahdım var ne hamileyken ne de bebeğim olunca hiçbir şey paylaşmayacağım. Çünkü biliyorum beni takip eden çocuğu olmayan biri varsa onu görünce üzülecek, canı acıyacak. O yüzden kimsenin gözüne sokmayacağım mutluluğumu. Yeter ki o günleri göreyim.
perryyy arkadaşımızın dediği gibi önemli olan sayı değil kalite hepimiz sadece1 tane ve kaliteli yumurta için uğraşıyoruz.
ben en son 4.tedavimi oldum tekrar görüşmeye gittiğimde doktor artık ciddi ciddi donasyon ya da evlatlık dedi :) o yüzden siz moral bozmadan doğru bir doktorla tedavinize devam edin.
Amh iniz aslında çok düşük değil ama gerçekten ultrason görüntüsüne göre birbirini tutmuyor gibi.. Ama gerçekten bir tane olsun sağlıklı olsun diyen bir sürü insan var ki biri de benimbu süreçte can sıkmak üzülmek olan durumu daha da kötü yapıyor bunu aklınızdan çıkarmayın.. Şahsen ben de çocuğunun fotosunu paylaşanlara kiziyordum ama sonradan düşününce o da onun mutluluğu.. Nasil istiyorsa öyle yaşamaya hakkı var.. Moralinizi gerçekten bozmayın doğru doktorla ben güzel sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Benjm de ocakta 8 olgun yumurta cikti. Mayıs da 4 tane cikti. Allah bilir 2 ay sonra ne cikacak. Ben de 37 yaşını bitirmeye az kaldı. Bence kullanılan ilaçlar yumurta sayisini etkiliyor.Burda duzgunce dollenecek 1 embriyoya hasret olanlar var.5 yumurta bile olsa hic olmamasindan iyidir.39 yasindayim En son opuda 3 toplandi diye cok sevinmistik.. 1 tanesi olgun cikti ama olsun buna şükür. Bence de vakit kaybetmeyin benim yumurta sayim 37 yasinda pat diye dusuvermisti.. 37 nin ilk yarisinda 14 yumurta toplanmisken diger yarisinda sayi birden 2 lere düştü.. zaman bizler icin cok onemli.. duzgun bir merkez bulun ve hemen deneyin derim..Allah gonlunuze gore versin insallah
Hatta yanlis yazmisim 36 yas olacakti.. o kadar cok deneme yapinca yaslar da sayilar da birbirine giriyorBenjm de ocakta 8 olgun yumurta cikti. Mayıs da 4 tane cikti. Allah bilir 2 ay sonra ne cikacak. Ben de 37 yaşını bitirmeye az kaldı. Bence kullanılan ilaçlar yumurta sayisini etkiliyor.
Benjm de ocakta 8 olgun yumurta cikti. Mayıs da 4 tane cikti. Allah bilir 2 ay sonra ne cikacak. Ben de 37 yaşını bitirmeye az kaldı. Bence kullanılan ilaçlar yumurta sayisini etkiliyor.
Sizin kac deneme oldu. Beni ilk defa bir dusuk bir ta e gelisim durmasi sonucu kurtaj oldum. Allah hir daha yaşatmasınHatta yanlis yazmisim 36 yas olacakti.. o kadar cok deneme yapinca yaslar da sayilar da birbirine giriyor
Sizin kac deneme oldu. Beni ilk defa bir dusuk bir ta e gelisim durmasi sonucu kurtaj oldum. Allah hir daha yaşatmasın
Ilk denemeden 1 cocugum var.. toplamda 1 pozitif, 3 negatif, 1 iptal ve suanki havuz ile 6.tup bebek denemem.. tabi bu sonuncu havuz oldugundan 7.deneme de sayilabilir.. bunlardan onceki 5 asilama falan da saysak baya uzuyor liste..Sizin kac deneme oldu. Beni ilk defa bir dusuk bir ta e gelisim durmasi sonucu kurtaj oldum. Allah hir daha yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?