Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Herkese merhaba, öncelikle bebek hasreti çeken, kucağı dolsun diye dua eden herkesin Allah dualarını kabul etsin. Ben ilk tüp bebek transferimi 16 gün önce oldum, maalesef tutmadı bugün de adet görmeye başladım. Tutmadığını testten önce hissetmiştim, rüyamda da gördüm o yüzden sonucu alınca çok yıkılmadım ama 2 gün önce yeni bir doktorla görüşmeye gittik onun söylediklerine daha çok üzüldüm. 37 yaşındayım, amh 1.1, bence yumurta olduğu sürece umut vardır ama gittiğim doktor rezervin çok az, hiç vaktin yok hemen başlaman lazım vs vs diye bir yığın konuştu. Önce 1-2 ay beklemek gerekmez mi dedim, hayır hemen başlaman lazım dedi. Haftaya kayınvalidemin arkadaşı olan bir profesörle görüşmeye gideceğiz. Uzmanlığı tüp bebek değil ama kadın-doğumcu. En azından birini önerir, akıl verir diye umuyorum. Bu rezerv konusu beni mahvediyor, ilk denemede amh'ye göre bile çok az yumurta toplandı. (5 yumurta, 3'ü olgun, 2'si döllendi ve orta kalite 2 embriyo transfer edildi) Ya şimdi o kadar da olmazsa, ya hiç kaliteli embriyom olmazsa? Ya hiç anne olamazsam? 2 bebek çorabı var evde, onlara sarılıp sarılıp ağlıyorum eşim görmeden. Hiç uğraşmadan anne olanlar ne kadar şanslı. Bu durumları bilmedikleri için sürekli fotoğraf paylaşıyorlar, ahdım var ne hamileyken ne de bebeğim olunca hiçbir şey paylaşmayacağım. Çünkü biliyorum beni takip eden çocuğu olmayan biri varsa onu görünce üzülecek, canı acıyacak. O yüzden kimsenin gözüne sokmayacağım mutluluğumu. Yeter ki o günleri göreyim.

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede pozitif sonucu görürsün. Burada çoğu kişinin amh değeri 0 dan başlıyor onu baz alırsak seninki iyi yine de. Önemli olan muayene sırasında yumurta çıkması. Çoğu doktor yani tüp bebek doktorları amh değerine değil ultrasonla yumurta muayenesini dikkate alıyor. Benim amh 0,70 bir defa ölçtürdüm daha ölçtürmedim zaten.

Çok teşekkürler, umarım sen de en kısa zamanda güzel haberler alır pozitifi görürsün. Ama ben amh sonucumda hata olabileceğini düşünüyorum çünkü doktorda ultrasonda baktığında amh'ye göre az yumurta var dedi. Zaten ancak 5 tane toplayabildiler. Bir de işte doktorlar biraz umut verse, ağızlarından çıkacak bir söze bakıyor insan, ufacık bir umut verseler ona tutunuyor ama çok sıradan bir şey söyler gb pat pat kötü konuşunca psikoloji de etkileniyor. Tüm tüp bebek doktorları bence psikoloji eğitimi de almalı.

Burda duzgunce dollenecek 1 embriyoya hasret olanlar var.5 yumurta bile olsa hic olmamasindan iyidir.39 yasindayim En son opuda 3 toplandi diye cok sevinmistik.. 1 tanesi olgun cikti ama olsun buna şükür. Bence de vakit kaybetmeyin benim yumurta sayim 37 yasinda pat diye dusuvermisti.. 37 nin ilk yarisinda 14 yumurta toplanmisken diger yarisinda sayi birden 2 lere düştü.. zaman bizler icin cok onemli.. duzgun bir merkez bulun ve hemen deneyin derim..Allah gonlunuze gore versin insallah

Haklısınız, bir sonraki adetle ben de başlayacağım hemen yeniden denemeye. Allah hepimizin yüzünü güldürsün, emeklerimizin meyvesini göstersin inşallah.

Acinizi paylaşıyorum Allah sabır versin Eğitim almalari konusunda hemfikirim bazi doktorlar ne dediğini pek bilmiyor. Evet yumurta sayısı şansınızı arttırır ama kalite çok çok daha önemli yanı gerçekten sayılara çok takılmayin. Kendinizi toplayın bir kaç yerle görüşme yapın öyle zamanım kalmadı bir an önce tedaviye baslamliyim diye acele davranmayın. Göreceksiniz zaten herkes başka şey söyleyecek size içinize sinen yerde tedavi görürsünüz zaten. Ayrıca yaşınız bir cogumuza göre genç bu da sizin için avantaj . Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin önce sakinlesin olur olur çokça güzel çocuklariniz olur

Ah çok teşekkür ederim, "çocuklarınız olur" denince bile nasıl mutlu oluyor insan, şunu doktorlardan bir kez olsun duyamadım. 1 tanesine de razıyım ama o "-lar" eki yüzümde çiçekler açtırdı. :) İnşallah Allah söyletmiştir. :) Ben de aynısını tüm kalbimle sizin için diliyorum, Allah size de nurtopu gibi güzel güzel bebekler nasip etsin. Benim sonuç daha çok yeni ondan hala kendime gelemedim ama toparlanıp yola devam edeceğim.

perryyy arkadaşımızın dediği gibi önemli olan sayı değil kalite hepimiz sadece1 tane ve kaliteli yumurta için uğraşıyoruz.
ben en son 4.tedavimi oldum tekrar görüşmeye gittiğimde doktor artık ciddi ciddi donasyon ya da evlatlık dedi :) o yüzden siz moral bozmadan doğru bir doktorla tedavinize devam edin.

Amh iniz aslında çok düşük değil ama gerçekten ultrason görüntüsüne göre birbirini tutmuyor gibi.. Ama gerçekten bir tane olsun sağlıklı olsun diyen bir sürü insan var ki biri de benim bu süreçte can sıkmak üzülmek olan durumu daha da kötü yapıyor bunu aklınızdan çıkarmayın.. Şahsen ben de çocuğunun fotosunu paylaşanlara kiziyordum ama sonradan düşününce o da onun mutluluğu.. Nasil istiyorsa öyle yaşamaya hakkı var.. Moralinizi gerçekten bozmayın doğru doktorla ben güzel sonuç alacağınızı düşünüyorum.

Benim kuzenim donasyonla anne oldu, şimdi 8 yaşında oğlu ve kendisi de dahil hiçbirimizin aklına bile gelmiyor donasyon olduğu. O büyüttü, o baktı annelik de bu değil mi zaten. Öte yandan doktorların imkansız dediği birçok kadın da kendiliğinden hamile kalıyor. (Benim 2 tüp de alındı o yüzden bu ihtimal benim için geçerli değil tabii :) ) Ne diyim Allah hepimize yardım etsin. O doğru doktoru bulacağım inşallah. :) Güç verdiniz, çok teşekkür ederim.

Haklısınız, ben de kızmıyorum paylaşanlara nerden bilsinler ki. Ben de bunları yaşamadan hamile kalsam ben de paylaşırdım ama şimdi biliyorum can yakabildiğini ondan söz verdim kendime. :) Daha sonucum çok yeni olduğu için moralim biraz bozuk ama toparlanacağım inşallah. Çok teşekkür ederim size de. Allah inşallah sizin de yüzünüzü en güzel haberler güldürsün tez zamanda.

Benjm de ocakta 8 olgun yumurta cikti. Mayıs da 4 tane cikti. Allah bilir 2 ay sonra ne cikacak. Ben de 37 yaşını bitirmeye az kaldı. Bence kullanılan ilaçlar yumurta sayisini etkiliyor.

Benjm de ocakta 8 olgun yumurta cikti. Mayıs da 4 tane cikti. Allah bilir 2 ay sonra ne cikacak. Ben de 37 yaşını bitirmeye az kaldı. Bence kullanılan ilaçlar yumurta sayisini etkiliyor.

İyi düşünün iyi çıksın. Size diyorum ama ben de hiç beceremiyorum iyi düşünmeyi. Bu arada ilaçlar demişken benim iğrenelere adetimin 6. günü başladılar, o da kafamda bir soru işareti oldu. Hatta diğer doktora söyledim inanmadı, "sizin yanlışınız vardır 6 . gün başlanmaz" dedi, "yok eminim" deyince de "ben yorum yapmayayım o zaman" dedi. Gerçi ne olduysa oldu artık ileriye bakmak lazım.

Bugun catlatma ignemi olucam.. arkadan gelenler icin sanirim tek doz daha vurulmami istedi doktor..önden giden 22 mm lik yumurta insallah catlamaz.. ondan sonrakiler 17, 14 ve 12 mm di.. bugunku kontrolde 10 mm lik 2 tane daha yumurta cikti.. opudan once doktora sorucam bakalim bu arkadan gelenler icin 2.opu yapar mi?
Hic ayni ay icinde 2 kez opu yapılan oldu mu aranizda?

bu denemeler sonucunda bence hem yas hem ilac etkisiyle yumurta sayisi ve kalitesi düşüyor. Ilk yapılan opu da elde edilen sağlam ve kaliteli yumurta 2. Onuda edilemiyor. Yoksa 3 4 ay sonra hem yumurta sayisi hem yumurga kalitesinin yari yariya dusmesi garip geliyor bana.

Sizin kac deneme oldu. Beni ilk defa bir dusuk bir ta e gelisim durmasi sonucu kurtaj oldum. Allah hir daha yaşatmasın
Sizin kac deneme oldu. Beni ilk defa bir dusuk bir ta e gelisim durmasi sonucu kurtaj oldum. Allah hir daha yaşatmasın
Ilk denemeden 1 cocugum var.. toplamda 1 pozitif, 3 negatif, 1 iptal ve suanki havuz ile 6.tup bebek denemem.. tabi bu sonuncu havuz oldugundan 7.deneme de sayilabilir.. bunlardan onceki 5 asilama falan da saysak baya uzuyor liste..
Artik liste yaptim yaziyorum unutmamak icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…