Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Canım benım polemiğe girmekte istemiyorum ama , kendimden örnek vereceğim sana yaklaşık 1,5 yılda spontan 4 gebelik yaşadım ve hepsi düşükle kürtajla sonuçlandı hiç kolay degildi inan. her hamilelik 6-7 ay demek benim için (gebelik süresi - sonrasında yeniden hamile kalabilmek için bekleme süresi) , hele kürtajlar tam bir travma rahme verilen zarar hele yanında kar. bu arada 41 yaşındayım sence ben yeniden deneme yanılma yapmalı mıyım ?? çok da kolay hamile kalıyorum bide bu şekilde düşün lütfen

Haklısın canım. Senin ve benim durumum aynı aşağı yukarı. Bende tekrarlayan düşük yaşadım çok zor. Ama tüp bebek öyle zor bir süreç ki bazen merkezler para uğruna bizi deneme yanılma tahtası gibi kullanıyolar mı diye düşünmüyor değilim. Ben zaten polemiğe girmem hepimizin yaşadıkları çok kötü üzmek istemem kimseyi yanlış anlama beni.

Merhaba kızlar,

ben 40 yaş değilim ama yumurtalarım 40 yaşından daha fazla amh:0,49. İlk kez bu ay tüp bebek tedavisine başladık. Femara hap (5 gün) ve merional 300 ıu (5gün) kullanım sonrası bugünkü muayenede maalesef 1 sağda 1 solda 10 cm folikül var sadece

Sanırım Aret Hocanın demeye çalıştığı benim gibi rezervi düşük hastalara maalesef ne kadar yüksek dozda hormon da verseler zaten 1-2 yumurta çıkıyor, bari hormon vermeyelim, aylık büyüyecek olan hücre büyüsün gibi bir şeydir. Yoksa hormonlar yumurtaların kalitesini niye bozsun. Bozsa zaten tüp bebek tedavilerinde canlı doğan çocuk olmazdı.

Ben o kadar hormon iğnesi vuruldum 2 folikül var, hiç vurulmasam 1 olacaktı. Çok da bir şey değişmiyor demeye çalışmış olabilir.
Biraz moralim bozuldu. Kısmet tabi bu işler.

ben de burada sebe neresi gibi kucuk baska bir detayi merak ettim☺ vaper
hakkinizda guzeli olsun larka
izmir kemeraltında bir dükkan aslında, gözümüzün önünce hazırlıyorlar, yıllardır oradan alıyoruz, memnunum diye yazdım, hani izmirdeyseniz diye :)

Merhaba Tüp bebek tedavisiylemi hamile kaldınız ben 39 yaşındayım 3 yldir olmuyor. Tüp bebeğe basliycaz bu insallah.benim FSH yukseliyor arada, eşimde de ileri hız düşük
benim de 3 yıl olmadı, hayır tüp bebek tedavisiyle hamile kalmadım, tedavi biteli 4 ay olmuştu, yeni tedavi randevu almıştık, adetin 2. gününü bekliyorduk, o ay canım başlamak istemedi, içimden bir ses bu ay orucunu tut sonraki ay başla dedi. 42 yaşında olduğum için üzerimde müthiş bir baskı vardı, biliyorsunuz iki tane dönüm noktası yaş var, biri 35 diğeri 43. 35 yaşından sonra ilk çocuk zor diyorlar, 43 yaşından sonra ilk çocuk imkansız diyorlar (bana söylenenler bu şekildeydi). Bu nedenle bir ay bile önemliydi herkes için. Ama o ay değil, gelecek ay başlamak istedim, eşim de sen bilirsin, bir ay uzun bir süre değil bekleriz dedi. Ben umutlu da değildim, hamileliğe de hazırlanmadım, evlatlık araştırmaları yaparken tedaviye başlayacaktım, o kadar umutsuzdum yani. Ama o adet bir türlü gelmedi, 15 gün daha gecikince klinikten aradılar, bari test yapın dediler, öylesine bir test yaptım, öyle oldu. İnşallah sizlerinki de benim gibi olur. Benim eşimde sorun yoktu, bende de ne olduğu belli değildi. Çikolata kistim vardı

izmir kemeraltında bir dükkan aslında, gözümüzün önünce hazırlıyorlar, yıllardır oradan alıyoruz, memnunum diye yazdım, hani izmirdeyseniz diye :)
tesekkurler:) bittabi kalbin egede kaldığı dogrudur ancak orada yasamiyorum aklimizda olsun
balin her turlusunu deniyor seviyorumcocukluktan beri ariekmegi haric cogunu kullaniyorum cok faydasini gordum, allerji kontrast hastalik vs yoksa miktari dozunda olmak kaydiyla muthis bir nimet sukur Yaradana, gecersem alirim, sevgiler

kızlar merhaba

biz eşimle konuştuk tüp bebek olayını bırakıyoruz ..her zamanki gibi gelin tekrar başlayalım diyorlar ama 5 tane zaten tutmamdı daha olacağını düşünmüyoruz ..bütün dengem bozuldu doğru düzgün regl bile olamıyorum iğneler hormonlar mahfetti.

sizin iyi haberleriniz için gelip bakacağım ama bizim için yapılacak bişi kalmadı zorlamanın bir anlamı da yok ... hayatta bizim de şansımız böyleymiş.

Bir yaprak dökümü de benden olsun hanımlar , 9 embriyodan 5. güne tek embriyo ve 7 kromozon da sıkıntı varmış elim gene boş ve bu boşluğun tarifi yok. Tedavide olanların , haber bekleyenlerin , tedaviye başlamak isteyenlerin hepinizin yolu açık işi rast gitsin inşallah benim olmadı sizlerin olsun

Pericim.. Üzüntün çabuk geçsin umarım. Açıkçası ben de çok üzüldüm, acını paylaşıyorum. Bu da geçecek, yıpratma kendini, oluruna bırak.. Hayatın neler getireceği bilinmez.

İnşallah önümüzdeki süreçte dinlenip daha iyi olursunuz arkadaşım. Umut kesin vardır. Siz iyi olun, eşinizle mutlu bir hayatınız olsun umarım.. Bu tedaviye ben de bir kaç deneme yaparım, olmazsa da vardır bir hayır, hayat da can da tatlı her şeye rağmen devam ederim diye başladım. Her şeyin hayırlısını diliyorum.

canım çok üzüldüm adına dünde ben yaşadım aynı durumu biliyorsun ...alah sabır versin .

canım ne kadar güzel yazmışsın .
3 yıldır 1 aşılama 5 tüp bebek denedik elde var sıfır ...artık bu tedaviyle olmayacağını düşünüyorum ..normal olarak olur ise şansımıza artık . çok yorulduk maddi manevi ... sizlere bol şans güzel haberlerinizi bekliyorum

ikinizde ayrı ayrı çok üzüldüm.inşallah güzel haberlerde buluşuruz, eşinizle mutluluğunuz sağlığınız yerinde olsun sizleri seviyorum üzüntünüz üzüntümüz

Kendi uzuntumun ustune bide sizlere üzüldüm.. Adet olunca gel yeni deneme icin dedi ama hic psikoloji nasil maddi durum kaldiracak mi diyen yok.. son bi denemeyle sanirim bende birakicam artik.. Umarim kendiliginden gelir bebegin..

Senin embriyolar ne durumda? Hemen transfer olacak mısın yada oldun mu?

Bu arada ne olmuş sağlıksız geldiyse hemen pes etseydik o hooo kac tedavi gördün unuttum ama bir iki tedavi ile yilmak yok.5. Gune herkesin 1 embriyosu kaliyor ben hemen önumuzdeki ay tedavi olmani tavsiye edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…