- 25 Nisan 2019
- 430
- 1.115
- 63
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.681
Rabbim evlatlarına güzel ömürler versinBenim sıkıntım yaşa bağlı rezerv azlığıydı fsh 25 amh 0.2 ydi anlıyacağın değerlerim yerlerdeydi. Yaşım 39 un sonlarıydı 40 1 kala ☺ reglimin 2. günü Bahçeci Umutta aldım soluğu hiç. Hemen tedaviye başladık. 3 tane yumurta toplandı 2 si döllendi 2. günü transfer oldu. ama ondan öncesi burda okuduğum her yöntemi denedim. bitkisel kürler incir vs. morelimi yüksek tuttum ve bu süreci sadece eşimle yaşadım. kimselere söylemedim . soru yada yorum duymamak adına . Ya tutarsa hesabı baktım hep bol duayla ve hamd olsun ilk ve son denemizde altın yumurtayı vermişti Rabbim bize şimdi yumurtam 3.5 yaşında çok şükür Darısı başınıza inşallah.
5. Güne giden 5 yumurta ne muhteşem bisiiiKızlar bende aranıza yeni katılıyorum. Bir kere tüp bebek tedavisi gördüm 7 yumurtam oldu 5 i 5.güne gitti güya 1.kaliteydiler.ilk ikisini geçen ekimde transfer oldum tuttu ama boş gebelik oldu kürtaj oldum. Tekini haziranda transfer oldum tutmadı. En son ikiyide geçen ay oldum o da boş gebelik oldu dün kürtaj oldum. Şimdi çok umutsuzum. Uyuyamıyorum bir daha tedaviye başlamaya yumurta oluştumu döllendimi vb. Şeyleri tekrar yaşamaya hazır değilim. Bazen aman çocuğum olmasın böylede mutlu olurum diyorum. Ama yinede çok üzülüyorum.
5. Güne giden 5 yumurta ne muhteşem bisiiidurmak yok yola devam
5. Güne giden 5 yumurta ne muhteşem bisiiidurmak yok yola devam
Acaba aşılama yaptırsam tutar mı? Sizin deneyiminiz var mı bu konuda.5. Güne giden 5 yumurta ne muhteşem bisiiidurmak yok yola devam
Merhaba canım,bende seni merak ediyordum naptın diyeKızlar merhaba
2 adet embriyo göndermiştik 2 Side olumsuz olarak geldi birinde mozaik fln yazıyor ama transfer edilemez diyor
İnş sizin yüzünüz Güler
Memorialda mozaiklerin transferi yapılıyor sanırım ama yüzdeleri ve hangi genlerde mozaik olduğu önemliymiş sanırım. benim 3 gende vardı 2'si %40 1%i %50. Ona bile çok kötü değil demişlerdi tabi kriterleri varmış dediğim gibi bi araştır istersen. hatta bana şey demişlerdi bilmem kaç tane transfer yaptık %50ye yakını sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Moral bozulacak bişii yokKızlar merhaba
2 adet embriyo göndermiştik 2 Side olumsuz olarak geldi birinde mozaik fln yazıyor ama transfer edilemez diyor
İnş sizin yüzünüz Güler
Canım ben hiç aşılama yaptırmadım nasıl olduğunu bile bilmiyorum inan, bazıları aşılamanın normal yoldan farkı olmadığını söylüyor ama dediğim gibi hiç bilgim yok. Ama inanıyorum olur senin aylardır buralarda yüzlerce yorum okudum 5. güne giden 5 embriyo gerçekten muhteşem. Acaba genetik taramalı tüp bebek mi denesen ? belki genetiğinde sıkıntı vardır. Tabi öncelikle kendini bir topla sakinleş sonra bakarsın. Allah yolunu açık işini rast getirsinAcaba aşılama yaptırsam tutar mı? Sizin deneyiminiz var mı bu konuda.
aynen ben de bu bilgiyi duymustum dediginiz gibi pozisyonuna gore ..Memorialda mozaiklerin transferi yapılıyor sanırım ama yüzdeleri ve hangi genlerde mozaik olduğu önemliymiş sanırım. benim 3 gende vardı 2'si %40 1%i %50. Ona bile çok kötü değil demişlerdi tabi kriterleri varmış dediğim gibi bi araştır istersen. hatta bana şey demişlerdi bilmem kaç tane transfer yaptık %50ye yakını sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Moral bozulacak bişii yokAnna Karenina dediği gibi pes etmek yok
2 gende sıkıntı var biri yüzde 50 biri yüzde 60 Canım oran yüksek transfer yapmıyoruz dedilerMemorialda mozaiklerin transferi yapılıyor sanırım ama yüzdeleri ve hangi genlerde mozaik olduğu önemliymiş sanırım. benim 3 gende vardı 2'si %40 1%i %50. Ona bile çok kötü değil demişlerdi tabi kriterleri varmış dediğim gibi bi araştır istersen. hatta bana şey demişlerdi bilmem kaç tane transfer yaptık %50ye yakını sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Moral bozulacak bişii yokAnna Karenina dediği gibi pes etmek yok
incir ve havuç kürü yaptım birde saraçoğlunun menepoz geciktirici kürü var onu aldım. son olarakta aynı dönemde o ne kadar faydalı oldu bilmiyorum ama aloavera suyu içtim 2 şişe hücre yenileyici özelliği olduğunu duydum.lr ve forever markaları var. ilk ay benimde tek yumurtam vardı tüpe başladığım ay 3 e çıkmıştı sayılara takılma bize tek yumurta lazım kaliteli olması yeterli bence o altın yumurtayı bulursun inşallah.canım aynı durumdayım yasım 39 ve 40 a gırmeye ramak kaldı fsh 25 leri gördü gecen ay 8 olsada amh 0,21 ve tek yumurta gorunuyor bu son aylarda herseye ragmen ...ekstra neler onerırısın kalıte ıcın
Amin canım hepimiz inşallah anne oluruz birgün. Doktorum genetik taramalıya çok inanmıyormus. Çünkü embriyoya bir kısımdan bakıyolarmıs ordan bozuk çıkabiliyormus sağlam olsada bir hastada aynı embriyo bir kere bozuk çıkmış tekrar göndermede düzgün çıkmış. Kısmet bu işler demek ki.Canım ben hiç aşılama yaptırmadım nasıl olduğunu bile bilmiyorum inan, bazıları aşılamanın normal yoldan farkı olmadığını söylüyor ama dediğim gibi hiç bilgim yok. Ama inanıyorum olur senin aylardır buralarda yüzlerce yorum okudum 5. güne giden 5 embriyo gerçekten muhteşem. Acaba genetik taramalı tüp bebek mi denesen ? belki genetiğinde sıkıntı vardır. Tabi öncelikle kendini bir topla sakinleş sonra bakarsın. Allah yolunu açık işini rast getirsin
Aşılamayı bildiğim kadarıyla erkekte sıkıntı varsa öneriyorlar.Acaba aşılama yaptırsam tutar mı? Sizin deneyiminiz var mı bu konuda.
İşte benim kafamda buna takıldı kaldı benim genetiğe giden embriyolarım kötü geldi 5.gün embriyosu acaba genetiğe gitmeden transfer olsaydı olumlu sonuç alır mıydım. Genetik ne kadar güvenilir.Amin canım hepimiz inşallah anne oluruz birgün. Doktorum genetik taramalıya çok inanmıyormus. Çünkü embriyoya bir kısımdan bakıyolarmıs ordan bozuk çıkabiliyormus sağlam olsada bir hastada aynı embriyo bir kere bozuk çıkmış tekrar göndermede düzgün çıkmış. Kısmet bu işler demek ki.
Merhaba Tüp bebek tedavisiylemi hamile kaldınız ben 39 yaşındayım 3 yldir olmuyor. Tüp bebeğe basliycaz bu insallah.benim FSH yukseliyor arada,43 yaşında anne olmuş birisi olarak bu konuyu arada bir okuyorum. Benim de tüp bebek denemem başarısz olmuştu, sebepsiz infertelite, tedavisiz çocuk sahibi olma şansım 0 denmişti, tüp bebekle hamile kalma şansımın %10, bebeğimi kucağıma alma şansımın %5 olduğu söylenmişti. Tüp bebek doktorlarından hep olumsuz şeyler duydum. Hayatımın hiç bir döneminde tüp bebek tedavisi dönemi kadar mutsuz ve gergin olmadım. zaten tedavi başarılı da olmadı.
Yazmak istediğim şey şu. Bir sürü hamile kalma kürü var, ben bunların hiçbirini uygulamadım. Yılda bir kez arı sütü+ çam balı + polen 250 gram karışım içiyordum. Sebe diye bir yer var, orada yaptırıyorduk, bir de hamile kalana kadar her yıl veya iki yılda bir 10 gün sabahları haşlanmış 1 adet soğanın suyunu içiyordum. Bu soğan suyu içme neredeyse 10 sene yılda bir kez şeklinde oldu. Belki tedavi aralarında denemek isteyen olur diye yazdım. Yumurta oluşumum (12 civarı yumurta, geriden gelen 4 tanesi hariç hepsi olgundu) ve değerleirm baya iyiydi. Acaba soğan kürünün faydası oldu mu bilmiyorum, 30 yaşına girdiğimde başladım, hamile kaldığım yaşa kadar her yıl bir kez 10 gün uyguladım
Genetik çok güvenilir değil ve pahalı bir yöntem. Bozuk embriyo zaten ya tutmuyor ya da düşüyormuş. O kadar parayı transfere vermek daha mantıklı değil mi? Öbür türlü düzgün embriyoda çöp oluyor belkide? Bir de pgt de tüm kromozomlara bakılmıyormus ki. Düzgün gelsede tutmayabiliyor ya da düşebiliyormus.İşte benim kafamda buna takıldı kaldı benim genetiğe giden embriyolarım kötü geldi 5.gün embriyosu acaba genetiğe gitmeden transfer olsaydı olumlu sonuç alır mıydım. Genetik ne kadar güvenilir.
NGS tüm genlere bakılıyor ve bizler 40'ın üzerinde insanlarız sence bizim deneme yanılma yapmaya zamanımız var mı ??? En azından bu şekilde şansımız daha yüksek ve şu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Hakkımızda hayırlısıGenetik çok güvenilir değil ve pahalı bir yöntem. Bozuk embriyo zaten ya tutmuyor ya da düşüyormuş. O kadar parayı transfere vermek daha mantıklı değil mi? Öbür türlü düzgün embriyoda çöp oluyor belkide? Bir de pgt de tüm kromozomlara bakılmıyormus ki. Düzgün gelsede tutmayabiliyor ya da düşebiliyormus.
Sonuçta ngs de bir deneme yanılma değil mi? Ordan gelen sağlam gelen embriyonunda tutmama şansı var. Ama sağlam gelmeyeninde sağlam olma olasılığıda varmış. Vallahi hersey bahane Allah ol derse kaderimizde anne olmak varsa oluruz. İnşallah hiçbirimizin emekleri boşa gitmez. Maddi manevi çok zor bir süreç. Dediğin gibi hakkımızda hayırlısı.NGS tüm genlere bakılıyor ve bizler 40'ın üzerinde insanlarız sence bizim deneme yanılma yapmaya zamanımız var mı ??? En azından bu şekilde şansımız daha yüksek ve şu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Hakkımızda hayırlısı
ben de burada sebe neresi gibi kucuk baska bir detayi merak ettimMerhaba Tüp bebek tedavisiylemi hamile kaldınız ben 39 yaşındayım 3 yldir olmuyor. Tüp bebeğe basliycaz bu insallah.benim FSH yukseliyor arada,eşimde de ileri hız düşük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?