- 5 Eylül 2018
- 272
- 695
- 103
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.721
kelimeler yetersiz son derece tadimkacti sen veBir yaprak dökümü de benden olsun hanımlar , 9 embriyodan 5. güne tek embriyo ve 7 kromozon da sıkıntı varmış elim gene boş ve bu boşluğun tarifi yok. Tedavide olanların , haber bekleyenlerin , tedaviye başlamak isteyenlerin hepinizin yolu açık işi rast gitsin inşallah benim olmadı sizlerin olsun
Yok, iki tane donduruldu benim.Senin embriyolar ne durumda? Hemen transfer olacak mısın yada oldun mu?
İşte bizim kafamızda da hep bu sorular var..genetik ne kadar güvenilir?? Ama malesef bu konuda çok çok nete olana rastlamadımİşte benim kafamda buna takıldı kaldı benim genetiğe giden embriyolarım kötü geldi 5.gün embriyosu acaba genetiğe gitmeden transfer olsaydı olumlu sonuç alır mıydım. Genetik ne kadar güvenilir.
Bana yapmıştı Semra Kahraman,yumurtam gelişmemiştii tüp bebek tedavisinde tek tumurtayla tedavi aşılamaya çevirdiler...bana sorarsan boşa zaman kaybı bizim yaşlar için gereksizAcaba aşılama yaptırsam tutar mı? Sizin deneyiminiz var mı bu konuda.
Kendini iyi hazırla tedaviye en önemlisi kendine inan ve tevekkül et. İki tedavimde de yumurtalarım boş çıktı resmen yıkıldım . Çok dua ettim. Sonra kolları sıvadım. Ne yapabilirim diye araştırdım . Herşeyi denedim. Arı sütü hayıt suyu incir kürü vs. Yeterki yumurta olsun gerisi gelir diyordum. 3. Tedavim de üç yumurta toplandı çok şükür doluydu ikisi embriyo olabildi. Üç güne 1 tane kaldı transfer oldum bugün. Bu aşamalara gelebileceğimi hayal bile edemiyordum. Allah'a hamd olsun. Canı gönülden diliyorum sizin ve isteyen çabalayan herkesin Allah gönlüne göre versin.Arkadaşlar ne vazgeçmesi olur mu öyle şey. Pes etmek yok. Tamam kısa bir süre dinlenin zaman verin kendinize. Sonra imkanlar el verdiğince devam edin.
Çalıştığım yerde bir arkadaş geldi yanıma. Öyle sohbetimiz muhabbetimiz çok yoktu. Ama böyle şeyler çabuk yayılır ya. Bebeğimi kaybettiğimi, tüp bebek tedavisi gördüğünü duymuş. Kendisi 50 yaşlarında. Oda zamanında hamile kalamayınca tüp bebek denemiş. Bir denemede olmayınca vazgeçmiş. Şimdi ki tek pişmanlığım denemekten vazgeçişim dedi. Bunu söylerken öyle samimi bir pişmanlığı vardı ki. Ben çok etkilendim.
İnanın öyle zor şartlarda tedavi görüyorum ki. Yaşadığım ilde tüp bebek merkezi yok. Yakın bir ilde denedim olmadı. Sonra imkanları zorlayıp İstanbul a gittik. İki ay gittik geldik. Sonuç alamadık. İlk ay foliküller boş çıktı. İki taneydi. Sonraki ay büyümedi foliküller. İstanbul'dan eve kadar ağlayıp durdum. Harcadığımız zamana mı yanayım, emeklere mi, gırtlağa kadar borca battık ona mı. İstanbul'da kalmak zor. Kimseye gidemiyoruz. Yemek dert, kalmak dert. Baktık olmuyor, ne maddi güç kaldı ne manevi döndük geldik. Bıraktık tedaviyi. Sonra yine yakın olan merkeze gittik. Regl olunca başlayacağız tedaviye. Doktor açık açık söyledi. Üç ay deneriz. Topladık topladık, yumurta bulamazsak ben tedavini sonlandırırım dedi. Şimdi kendi kendime üç ay ömrüm kaldı diyorumne yapayım ağla ağla tükendim artık. Üç ay daha şansım var. Deneyeceğim.
Kendini iyi hazırla tedaviye en önemlisi kendine inan ve tevekkül et. İki tedavimde de yumurtalarım boş çıktı resmen yıkıldım . Çok dua ettim. Sonra kolları sıvadım. Ne yapabilirim diye araştırdım . Herşeyi denedim. Arı sütü hayıt suyu incir kürü vs. Yeterki yumurta olsun gerisi gelir diyordum. 3. Tedavim de üç yumurta toplandı çok şükür doluydu ikisi embriyo olabildi. Üç güne 1 tane kaldı transfer oldum bugün. Bu aşamalara gelebileceğimi hayal bile edemiyordum. Allah'a hamd olsun. Canı gönülden diliyorum sizin ve isteyen çabalayan herkesin Allah gönlüne göre versin.
Havuz falan mi yapilacak yoksa rahim mi dinlendiriyor? Senin adina sevindim..darısı başımıza..Yok, iki tane donduruldu benim.
Bende o bayanin yasadigi pismanligi yasamamak icin denemeye devam diyorum.. Ama ust uste krediler nereye kadar dayanir bilmiyorum..Arkadaşlar ne vazgeçmesi olur mu öyle şey. Pes etmek yok. Tamam kısa bir süre dinlenin zaman verin kendinize. Sonra imkanlar el verdiğince devam edin.
Çalıştığım yerde bir arkadaş geldi yanıma. Öyle sohbetimiz muhabbetimiz çok yoktu. Ama böyle şeyler çabuk yayılır ya. Bebeğimi kaybettiğimi, tüp bebek tedavisi gördüğünü duymuş. Kendisi 50 yaşlarında. Oda zamanında hamile kalamayınca tüp bebek denemiş. Bir denemede olmayınca vazgeçmiş. Şimdi ki tek pişmanlığım denemekten vazgeçişim dedi. Bunu söylerken öyle samimi bir pişmanlığı vardı ki. Ben çok etkilendim.
İnanın öyle zor şartlarda tedavi görüyorum ki. Yaşadığım ilde tüp bebek merkezi yok. Yakın bir ilde denedim olmadı. Sonra imkanları zorlayıp İstanbul a gittik. İki ay gittik geldik. Sonuç alamadık. İlk ay foliküller boş çıktı. İki taneydi. Sonraki ay büyümedi foliküller. İstanbul'dan eve kadar ağlayıp durdum. Harcadığımız zamana mı yanayım, emeklere mi, gırtlağa kadar borca battık ona mı. İstanbul'da kalmak zor. Kimseye gidemiyoruz. Yemek dert, kalmak dert. Baktık olmuyor, ne maddi güç kaldı ne manevi döndük geldik. Bıraktık tedaviyi. Sonra yine yakın olan merkeze gittik. Regl olunca başlayacağız tedaviye. Doktor açık açık söyledi. Üç ay deneriz. Topladık topladık, yumurta bulamazsak ben tedavini sonlandırırım dedi. Şimdi kendi kendime üç ay ömrüm kaldı diyorumne yapayım ağla ağla tükendim artık. Üç ay daha şansım var. Deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim aminBitkisel kürler kullanıyorum. Tüp bebek doktorumda kullanmamı tavsiye etti. Ayrıca vitamin takviyesi de kullanıyorum. Bakalım işe yararlar umarım.
Bende 14 ekimin size müjdeler getirmesini diliyorum. Rabbim tamamına erdirsin. Yavrunuzu hayırla sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Rabbim yardımcımız olsun.
Havuz hiç konuşulmadı. Pgt yapılacak.Havuz falan mi yapilacak yoksa rahim mi dinlendiriyor? Senin adina sevindim..darısı başımıza..
O tada alışıyor insan:) bizim doktora sordum pandemi konusunu, yeteri kadar hastane ve yatak hazırlandı, geçen seferki gibi pandemi hastanesi olmayız dedi. Kasım -Aralık ta açık olup olmıycanı sormuştum, kapanıcaanı sanmıyorum demişti.Bende o bayanin yasadigi pismanligi yasamamak icin denemeye devam diyorum.. Ama ust uste krediler nereye kadar dayanir bilmiyorum..
Son denemede 3 yumurtanin hicbiri olgun cikmayinca sanki bu durumu yasayan bir tek benmisim gibi hissediyordum.. Simdi 6.tupun 3.toplamasi icin adeti bekliyorum..her seferinde ayni sey olacak psikolojisini ustumden atsam belki daha iyi olacak.. arisutune yeni basladim ama adetime 5 gun kaldi.. Bu ay gitmeyip dinlensem mi diyorum ama pandemiden dolayi tekrar yasaklar gelirde aylarca ertelenir diye korkuyorum. Ustelik temmuzda opu esnasinda prp de yapilmisti..onum etkisi de kaybolur diyorum.. gerci yumurta sayisina suan icin bi katkisi olmadi ama umut dunyasi işte duydugumuz seyleri deniyoruz..
Arisutunu bikac ay kullanmis olmak gerekiyormus sanirim.. ben adete kadar sadece 1 hafta kullanmis olacagim..tedaviye baslarsa da devam ederim diyorum ama kullanma sürem az olacagindan bu ay cok fayda saglayacagini düşünmüyorum.. tadi da cok kötü acaba bal ile karistirsam nasil olur? Yoksa sade olarak devam mi edeyim?
Anna Karenina sana ne desem bilemedim sen bizden de güçlüsün ona inanıyorum zaten!!!! senin için ne yapabiliriz ??
canım benim @PeRRyyy bende arı sütü bal ve vitamin kullanmaya başladım belki spontane gebelik olur ne bilim hala öyle olacak diye umudum var tedavi olayı bu sene için bitti,geçengün eşime dedim kredi çekip tekrar denesek mi ? ben şöyle bi cvp bekledim "yeter daha ne denemesi olmuyorsa olmuyor" o ne dedi seneye tekrar deneriz sen çok istiyorsun bakalım nasip kısmet olmadı seneye denicem. Sende çok güçlüsün ve pozitifsin bizelere çok güzel moral verdin,destek oldun lütfen sende kendini toparla ve imkanların dahilinde devam et çocuk kaçırmana gerek kalmadan kendi çocuğun olacak ben buna inanıyorum ❤
Canım ben normal yolla deneyemeden direk tüp bebek yaptım eşimde ilişkiye girememe problemi olduğundan eşim düzeldi ama ben kürtaj olduğumdan yine deneme yapamadım. Biliyorum bizim yaşlarda çok zor ama bir şansımı denemek istedim tekrar tüp bebeğe geçmeden. Çok üzülüyorum gece sürekli uyanıp benim belkide hiç bebeğim olmayacak diye düşünüp uyuyamıyorum. Yumurta oluştumu döllendimi 5.güne gittimi onlarla tekrar uğraşacağım aklıma geldikçe ağlıyorum.Bana yapmıştı Semra Kahraman,yumurtam gelişmemiştii tüp bebek tedavisinde tek tumurtayla tedavi aşılamaya çevirdiler...bana sorarsan boşa zaman kaybı bizim yaşlar için gereksiz
Ne güzel yazmışsın okuyunca banada umut oldun.Bende beslenmeye dikkat etmeyi bayadır bıraktım, 58.5 kilo olmuşum 6kilo almışım temmuzdan beri.
Öncelikle kilomu verıcem
1-her sabah bir yumurta
2- balık yağı - selenyum birer adet (kahvaltı yaptıktan sonra ıcıcem)
3-oglen promotıl vomen (elimde bir kutu var) çok iyi bir takviye tedavide kullandım.
4- hayıt tohumu çayı yada suyunu kullanıcam regl de başlayıp 15gun ıcıcem
5- kırmızı lahana salatası günde bir kez limonlu zeytinyağlı -bir porsiyon
6-karbonhidrat azalticam artık balık tavuk et bakliyat ürünleri ve ev yoğurdu
7-kuruyemis
3ay denıcem kendimi ancak toparlarım.
Bütün var gücle savaşıcam ileride üzülmek istemiyorum yumurta var sa şans ta var neden olmasın ama ozele gidemiyorum şu an onu askıya aldık. Kendim deneyeceğim.
Takviyelerden elde kalanları kullanıcam sadece ımplry alabilirim belki, tekrar beslenmeye devam etmek en iyi yol.
Hepinize sarılıyorum bu yolda emek veren arkadaşlarım inşallah hayalimize hepimiz kavuşuruz.
Sizinde fikirleriniz varsa yazın canlarım. ❣
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?