Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İlk defamı gittin insan olarak çok iyi tayfun bey ama ben laboratuvarına pek güvenmiyorum medikal parkın.

Evet Tayfun hocaya ilk kez gittim. Medikal Park da bir negatif denemem olmuştu. Tayfun hoca çok pozitif konuşmadı benimle zaten. Şu an başka bir ile gitme imkanım yok. Hem maddi yönden hemde işten izin alma konusu.
Öyle bunalıyorum ki bazen. Üstelik bir ayrıcalık da istemiyorum. Kanuni yasal iznimi kullanıyorum. Yıllık iznimi toplu kullanmadım. Hastaneye giderken kullanıyorum. İnsanlar işte. Allah bizi muhtaç etmesin hiçbir insan evladına. Çok yoruldum çok.

Ben de cok kilo aldim tedavi yuzunden . Bu 2 3 ayda bu kiloları vereyim diyorum.
Ben de çok kilo aldım hamilelik döneminde. Sonra hem zayiflamak için hemde psikolojik olarak toparlanmak için spor yaptım. Birlikte yapabiliriz. Motive ederiz birbirimizi. Ben 7 kilo verdim ama vermem gereken bir 7-8 kilo daha var.

Allahım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah bu sefer kucağına alırsın bebeğini. Biz elimizden geleni yapalım gerisi takdiri ilahi.

Allahım emeklerini boşa çıkarmasın inşallah bu sefer kucağına alırsın bebeğini. Biz elimizden geleni yapalım gerisi takdiri ilahi.
Saol canım. İnşallah emek veren uğraşan isteyen herkes yavrusuna kavuşur. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlere

Saol canım. İnşallah emek veren uğraşan isteyen herkes yavrusuna kavuşur. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlere
Sana bişey diyim mi en son burdan biri için böyle dua etmiştim şu anda hamile. Oda çok zor şeyler geçirmişti. Umarım sendede kabul olur.

Ben de çok kilo aldım hamilelik döneminde. Sonra hem zayiflamak için hemde psikolojik olarak toparlanmak için spor yaptım. Birlikte yapabiliriz. Motive ederiz birbirimizi. Ben 7 kilo verdim ama vermem gereken bir 7-8 kilo daha var.
Valla guzel olur ben bugun basladim rejime. Yarim saat de hızlı tempo yuruyus yaptim. Simdi 77 kg yum. 13 kg vermem gerekiyor 2 bucuj 3 ayda

Sana bişey diyim mi en son burdan biri için böyle dua etmiştim şu anda hamile. Oda çok zor şeyler geçirmişti. Umarım sendede kabul olur.
Bana da et bana da hepiniz ediinnnn
Bu arada rahim için fertility masaji yapan ve mı ???

Herşey gönlünüzce olur İnşallah. Tüm kalbimle Allah’tan en kısa zamanda bebeğinizi/bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
Eski mesajlarınızdan doğal yolla hamile kaldığınızı hatırlıyorum. Doktorunuz neden son 3ay demiş ki, böyle bir cümle bizim için ne kadar ağır, hiç anlamayan bir doktormuş. Son 3 ayım diye sakın moralinizi bozmayın, çok ümitli olun lütfen. Dualarımdasınız

Evet Şubat ayında doğal yolla gebe kalmıştım. Mayıs ayında da yavrum melek oldu. Şu an 43 yaşındayım. Amh 0,5 . Sanırım bu yüzden çok ümitli konuşmadı doktor. Şu an başka bir doktora gitme imkanım yok. Aslında Ankara'ya gitmeyi istiyordum. Ama son iki ay İstanbul'a gitmek bizi maddi manevi tüketti.
Güzel samimi ve içten dualarınız için teşekkür ederim. Hepimiz hayırlısıyla kavuşalım yavrularımıza inşallah

Kizlar ben her gun 2 bardak hayit tohumu 2 bardak aslan pencesi cayi iciyorum. Bunlarin kanıtlanmış bir faydası var mi ? Faydasi olmasa da zarari olur mu?
Bir de ari sutu aldim gunde yarim kasik yiyorum. 1 tane de tablet propolis kullaniyorum. Bir de 30 mg quenzim q10.
Yani bos safsata degildir ins. Bir ise yarar.

Muhakkak yarar canım. Yaramasada biz elimizden geleni yapalım bence ya tutarsa. Bir zararı olacağını düşünmüyorum sonuçta bitkisel. Bende arı sütü aldım ama tadı berbat zorla yiyorum.

Aslında biraz sadece 40 yaş topiğini karştırsanız, eski yazışmalara baksanız, takviyelere daha farklı bakarsınız.
İleri yaşta doğal yolla gebelik topiğinde, 40 yaşından sonra doğal hamile kalan, geçen mayısta bebeğini kucağına alan bir üyenin yazdıkları :
Merhaba,

Yazdıklarınız zaten burada herkesin daha önce paylaştığı ve bildiği şeyler. Dolayısıyla kimse kulaktan dolma bir şey paylaşmıyor bu topikte. Çoğu kişi kendi doktorunun kendi değerleri için ne deyip ne önerdiğini ya da okuduğu yerli yabancı makale ve araştırmalardan edindiği bilgileri paylaşıyor. Eğitim seviyesi de yüksek olduğu için her seferinde "kullanmadan önce doktorunuza danışın" ibaresini yazmıyoruz.
Doktorlardan fayda göremeyen, uzun süredir hamile kalamayan ya da kendi doktoru tek kelime etmeyenler burada okuduklarıyla fikir ediniyorlar. Hangi madde vücudun ne işine yarar, ne öğrenip geldik bir bir paylaşıyoruz.
Çoğumuz 35 yaş üstü olduğu için de özellikle antioksidanlar ve omega 3 üzerinde duruyoruz ki düşük kaliteli ürünlerden uzak olunsun. Kimseye herhangi bir antibiyotik tavsiye etmiyoruz veya teşhiste bulunmuyoruz. Bitkisel kür önermiyoruz. Mevzumuz genellikle supplementler. O yüzden endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca; Türkiye'de doktorlara kendileri özellikle talep etmediği sürece tek tek omega 3, hele hele l-arginin ve koenzim q10 gibi değerlerin testini yaptırmak ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Ancak 3 düşükten sonra pıhtılaşma testi yapılan bir sağlık sektöründen bahsediyoruz.
Hekimler genel olarak Türkiye şartlarıyla birlikte 35 yaş üzeri olan kadınlarda yüksek oranda görülen eksiklikleri göz önüne alarak destek ürünler öneriyorlar. Bunlar da Avrupa ve Amerika dahil tüm gebeliğe hazırlık yapan kadınlar için mg.ları özel olarak ayarlanmış ürünler oluyor genellikle. Çat diye "bunu kullan, tekrar gel" denen ürünlerin kıyaslamasını yapıyoruz yani burada. Titanyum dioksit kıyası dahil.
Örneğin bana yolun başındayken hemogram(tam kan sayımı testi), b vitamin grubu ve d vitamini testi yapıldı ki bu çoğu tüp bebek tedavisi görenler kişilere bile yapılan testler değil.
Sonuç olarak sağlıklı beslenmeme ve hiçbir değerimde eksiklik olmamasına rağmen bana hergün düzenli olarak multivitamin (özellikle l-arginin içermesi istendi), omega 3 (bol dha'lı), qoenzim q10 kullanmam ve bunları en az 3 ay hiç aksatmamam tembihlendi ki bende her ay düzenli olarak zaten yumurta oluşuyor.
Mantık ve mevzu şudur ki;
Yaş 35'i geçtiyse, yumurta rezerviniz ya da kaliteniz düşükse, ara vermeden uzun yıllar boyunca veya hergün aşırı dozda gıda takviyesi, suplementler kullanmıyorsanız, ayrıca bitkisel kürler uygulamıyorsanız, bilinen bir sağlık probleminiz yoksa (tiroid probleminin türüne göre iyot içeren multivitamin kullanmanız veya hiç kullanmamanız gerekebilir mesela), bu ürünlerin size iyi gelme ihtimali 100 üzerinden 75, işe yaramama ihtimali 23, kötü gelme ihtimali de 2'dir.
5 uzman doktorun fikrini aldım, 1 tanesi "Gerek yok ama sen bilirsin, istiyosan kullan" dedi, geri kalan 4'ü de l-arginin dahil hiçbir değerime bakmadan, kendim araştırıp seçerek kullandığım ürünlerin içeriklerinin çok iyi olduğunu, gebelik için veya değil, 35 yaşından sonra zaten kullanılması gereken önemli takviyeler olduğunu söyledi. Üstüne bir de sperm sorunu olmamasına rağmen "eşin de kullansın bunları" dediler.
Hekimler ne kadar kumar oynuyorsa biz de burada o kadar kumar oynuyoruz yani.

Not: acil, anında, etkin fayda sağlama ihtiyacı yok ise veya daha makul bir fiyatla antioksidan kullanmak istiyorsanız koenzim q10'u yani ubiquinon formu bol yeşillik veya az miktarda sağlıklı yağ ile birlikte yutmalısınız. Bu şekilde ubiquinol forma dönüşümü ve emilimi arttırmış olursunuz. En doğru kullanımı tok karna, bir çay kaşığı zeytinyağı veya 1 adet balık yağı tabletiyle birlikte içmektir. Çünkü koenzim q10 yağda çözünerek ubiquinol'a dönüşür.
"Ben bunlarla uğraşamam, parası neyse veririm" diyorsanız, direkt ubiquinol satın almalısınız.
Herkese tez vakitte sağlıklı bebekler diliyorum.
Saygılarımla,
Ordinaryus Profesör Supplementer Panic_Attack

inşallah bugünler sana güzel bebiş getirsin her zaman umutluyuz kimler kimler anne oldu Allah inşallah emeklerinin karşılığını versin amin

Gayet faydalı şeyler kullandıkların.
regl oldum artık şükürler olsun. Yapışıklık için rahim filmi çektirmem gerekirmi diye hemşire ile görüştüm gerek yok dedi şu an. düzene girdikten sonra döngün belki hitereskopi yapılır dedi. artık hastaneye ara verdim
sabah kalkınca tsh için ilacım var euthyrox 50 mg onu alıyorum.
bugün başladım kavanoza zeytinyağı koydum bir -iki adet inciri elimle bölüp akşamdan attım sabah onu yedim kahvaltıdan önce. 15 gün devam edicem.
selenyum ve krilom balık yağı kahvaltı sonrası
promotil vomen bir bardak suya karıştırıyorum öğle yemek sonrası.
agnucaston tablet aldım eczaneden buda fsh düşürmek için. (hayıt çayı mideme dokunabilir)

Manevi anlamda da fetih yasin ve meryem surelerini bolca okumak istiyorum.

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder."
bu oruca en yakın zamanda başlıcam .

Arkadaşlar merhaba ari sütüne başlamayı düşünüyorum bulunduğum yerde üç şekilde satılıyor. ampül, tablet ve saf .saf hali en pahalısı, ampül orta fiyat .ampulü aldım saf halini de alsam mı? saf halini de suya mi karıştırıp içiliyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…