- 25 Nisan 2019
- 430
- 1.115
- 63
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #73.941
Anladığım kadarıyla taşıyıcı annenin yumurtasının çekirdeği çıkartılıp başka bir verici kadının yumurtasının çekirdeği yerleştiriliyormus , gerisi bildiğimiz tüp bebek. Boylece aslında 3 kişinin geni oluyor bebekte. Ama işte çok pahalı geldi bana 2.500 tüp bebek 1.500 stoplazma nakli +ulaşım +ilaçlar +konaklamaStoplazma nedir acaba donasyon garanti olsa keşke bende hic düşünmez yaptirirdim o da kesin degil
ardindan duzenli adet oldum ama 2.yeni dr um film cektirdi ve yapisiklik oldugu gorulduYapışıklık olursa zaten adet görmezsin diye biliyorum ben ilk kürtajımda rahim filmi çektirmedim eğer adet kanaman olmazsa ya da az olursa gerekiyor bence.
Bilmiyordum böyle bişey olduğunu bana çekmediler ilk kürtajımda daha önce film çektirmişmiydiniz.ardindan duzenli adet oldum ama 2.yeni dr um film cektirdi ve yapisiklik oldugu goruldu
Anam teknoloji ne kadar ilerlemiş ne yöntemler var bu donasyona göre daha iyiymiş ama dediğin gibi çok pahalı bide olmazsa yıllarca onun parasını ödemek var.Anladığım kadarıyla taşıyıcı annenin yumurtasının çekirdeği çıkartılıp başka bir verici kadının yumurtasının çekirdeği yerleştiriliyormus , gerisi bildiğimiz tüp bebek. Boylece aslında 3 kişinin geni oluyor bebekte. Ama işte çok pahalı geldi bana 2.500 tüp bebek 1.500 stoplazma nakli +ulaşım +ilaçlar +konaklama
hayir ilk bu yeni doktorum cekti..iyiki diyorumBilmiyordum böyle bişey olduğunu bana çekmediler ilk kürtajımda daha önce film çektirmişmiydiniz.
Yapışıklığın en çok görülen belirtisi adet görmeme veya alışılan adet kanamasının miktar olarak azalmasıymış, ben iki doktorda muayene olmuştum ikisi de bu şekilde olduğunu söylemiştiYapışıklık olursa zaten adet görmezsin diye biliyorum ben ilk kürtajımda rahim filmi çektirmedim eğer adet kanaman olmazsa ya da az olursa gerekiyor bence.
Doğrudur herkesin bünyesi, yaşadıkları farklı. Benim adet düzenimde veya kanama miktarında hiçbir fark görülmediği için filme ihtiyaç duyulmadı ama çektirebiliriz tabi. Daha önce de kürtaj olmuştum ve film çektirmemiştim hatta yıllar geçmişti, geçen yıl tedaviye başlarken istenildi çektirdim her şey normaldi.Rahim filmine gerek olmadigina doktoru mu karar verdi. Her durumda rahim filmi çekilin. Yapisiklik olup olmadığı normal vajinal muayenede cikmaz. Rahim filmiyle hatta bazen onla bile anlatılmayıp histeroskopiyle anlasilir.
Muhakkak Rahim filminizi çektirin. Hic bir sorun yok denilip, kurtaj sonrasi tüpleri tıkanan yapisiklik gelisen birçok kişi var.
Kendi yumurtan oluyo o zaman bu dediginAnladığım kadarıyla taşıyıcı annenin yumurtasının çekirdeği çıkartılıp başka bir verici kadının yumurtasının çekirdeği yerleştiriliyormus , gerisi bildiğimiz tüp bebek. Boylece aslında 3 kişinin geni oluyor bebekte. Ama işte çok pahalı geldi bana 2.500 tüp bebek 1.500 stoplazma nakli +ulaşım +ilaçlar +konaklama
Filmde mutlaka görünürdü...hsg filminde daha çok önemli olan cihazın kalitesi diye biliyorumKızlar bir sorum olacak.. Benim hsgyi çeken doktor çok iyi bir doktor değildi. Bir sorun görünmüyor demişti. Ama hsgyi çeken bu doktor benim sıfırlanan rezervim görememiş, anlayamamış birisi.. Benim de içimde şüphe oldu acaba yapisiklik vs varsa görememis olabilir mi diye.. Ben geçen polip ameliyatı oldum ve histeroskopi yapıldı aynı zamanda.. Bisey olsa histereskopide görünür muydu?
Allah razı olsun yarın da transferim olacakgeçmiş olsun bu yoldan geçmek zorundayız gelmiş geçmiş olsun bu da.bebeğinle bebeklerinle inş hayırlı haberlerin olsun
Bebegimhadi çok daha tecrübeli sürekli ona sorup duruyorum meselaBütün doktorların kesinlikle hem fikir olduğu
- Omega 3 kesinlikle en yüksek dozajından temin et ve hergün kullan mesela
- Kendine bir multivitamin takviyesi de alabilirsin (mesela ben ucuzundan decavit aldım, ki sizde kullanıyormuşsunuz , ben ayrıca folik asit kullanmıyorum içinde var nasıl olsa diye ama bilemedim)
- arı sütü olmazsa olmaz , candır o caann (nereden alacağınıza bütçeniz , içiniz elverdiğince karar verin isterseniz. Burada bir çok kişi belli markalardan hazır doz kullanıyor. Benim tercihim bir arıcıdan saf arı sütü almak oldu. Bende dün başladım kullanmaya.
- Polen (ben pandemi döneminde hiç bırakmadım diyebilirim suyuma karıştırıp içiyorum 1 çay kaşığı kafi diyende var 1 tatlı kaşığı diyende.)
- probolis , bu da dün başladığım bi takviye , benim tercihim bal, polen , probolis karıştırmak oldu. Probolis zehir gibi bişi balsız olmaz gibi geldi.
- su kesinlikle elinizden eksik etmeyin her daim elinizin altında olsun. Mesela benim 750ml 'lik mataram var içine polen karıştırıyorum elimin altında olduğu için sürekli içiyorum pratikte oluyor, ve en az 3-3,5 lt tüketiyorum belki daha fazla bile olabilir.
- çay , kahve hayatımdan çıkardım. Kesinlikle içmiyorum. Sigara zaten içiyorsanız bırakın, hatta mümkünse sigara içilen ortamlara bile zorunlu değilseniz girmeyin.
-D vitaminize baktırın ve kullanın lütfen ( bu bende de eksik)
-kuenzim Q10 mümkünse en az 200mg (burada bir arkadaş sabah 200 akşam 200 şeklinde kullanmış) ben 200 kullanıyordum daha önce sanırım benimde arttırmam lazım.
- ve spor lütfen günlük aktivite olarak ekleyin. Benim gibi spor salonuna gidemiyorum , yürüyecek yerimde yok napaayıım derseniz Evde leslie yapabilirsiniz. Evet biraz komik oluyor ama olsun ben keyif alıyorum. 45dk leslie arkasına en az 30-40 dk plates ekliyorum miissss.
Bunlar benim yaptıklarım ilk tedavi gördüğümde de yapıyordum sonra doktorun biri biz inanmıyoruz öyle şeylere deyince boşlamıştım. ve içler acısı bir 2. tedavi gördüm hala kendime kızıyorum nasıl dinledim nasıl boşladım diye.
Eksik olması gereken bir şey varsa lütfen ekleyin okuyan hanımlar lüttfeeeennn
Teşekkür ederim, biraz dagıldım hatta belki çok dağıldım. Madden ve manen çok yoruldum. Eşim işine ara vermek zorunda kaldı, şimdi ne yapsak bilemiyoruz, para için eşimin gitmesi gerek, giderse herşeye geç kalacağız gibi. Kafamız pek yerinde değil. Siz evlendiniz mi sora, durumunuz nedir?
Kaderleşlerimsiniz hepiniz bende içlerinizde inşallah mutlu sonuç alırız aklım gitti fikrim kalmadı ağzım dillim bağlandı gibi dua edin lütfen donduracak diye düşündüm üç gün transfer olacak
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin, inşallah emeklerinin karşılığını alırsın hem maddi hem maneviArkadaşlar bende bugün tekrar doktora gidiyorum. Herşey yeniden başlayacak. Reglin ikinci günü bugün. Bende gerginim, bende korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan. Son üç ayım. Doktorum öyle demişti. Yaşından dolayı Aralık ayına kadar ne toplarsak o demişti. Sonrasında tedavi için uğraşma gerek yok demişti.
Şimdi korkuyorum önceki ay gibi foliküller boş çıkarsa diye, korkuyorum geçen ay gibi foliküller gelişmez diye ve korkuyorum birşeyler ters gider ve elim boş kalır diye.
Duadan başka çaremiz yok. Bana da dua edin arkadaşlar.
teşekkürler.çok geçmiş olsun evet günde 1 ampül inşallah faydası olur.
Bulunduğum ilçede normal bir hastanede cektirmistim.sonradan anladığım çeken doktor çok bilgili de değil.. Ondan biraz şüphe duydum. Yani belki var ama doktor göremedi diye..Filmde mutlaka görünürdü...hsg filminde daha çok önemli olan cihazın kalitesi diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?