- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #74.061
bende çok güldüm turşu istemesine hey Allahım öyle de duygusaldır beyler :))Ben kalp atışını duyamadım üzgünüm eve geldim pazardan salatalık almış turşu kurdurdu bana gülsemmi ağlasam mı
Yok canım doktor gerek yok dedi. Histereskopi yapsam bir sorun olsa hamile kalmazsın dedi. Embriyoları genetiğe yollasak yurt dışındaki doktorlar gibi bende pgt ngs ye inanamıyorum dedi. Eşinle sen genetik test yaptırın dedi. Onda sorun çıksa şu ilacı verelimde düzelsin diye birşeyde yok dedi. Yumurta sayın iyi tüp bebeğe devam edelim dedi bir sürü hastasından örnek gösterdi yaşları bizden büyük bak bunlar sonunda anne oldu sende olursun rahat ol dedi. Bende hiçbişey anlamadım inan.Kurtaj parcasi genetige gitti mi sizde ? Sorun ne cikti.? Kromozom kaynakli miymis?
Canım ben o testleri yaptırmadım. Yeni genetik test yaptırcaz işte onlarıda yaptırırım benim doktor tuhaf biraz.Ben de de kalp atisi duyulmadi. Biz kurtaj parcasina genetik test yaptirdik kromozomlari da iyi cikti. Kızmış hatta cinsiyetleri de. Tek yumurta ikizleriydi. Ayni kese icinde once birinin gelisimi duruyor sonra diğerinin. Sizde sorun olarak ne one sürüldü. Yani sperm ya da yumurta sorunlu diyorlarsa embriyonun kromozomlarinin sorunlu cikmasi gerekiyor. Eger kromozomda sorun yoksa sizden başka bir sorundan kaynaklanouordur. Tiroid, lupus, romatizma testleri pihtilasma testleri, tam kan sayımını, vucutta agir metal testini, bagisiklik sisteminizi ve tansiyonunuza bakildi mi? Preleksarmsi varsa o da kalp atisi durusuna neden olunuyor? Tum bu testler yapilip mi size sebep söylendi.
Ben daha hala romatizma lupus testleri yaptirmadim. Agir metal testini yaptirmadim. Tup bebek doktorulari gelip tekrar başlayın der devlet hastanesi arastiriyor. Arastirmadqn başlamayın tedaviye.
Birde benimkiler boş gebelikti canım. Kese boştu yani.Canım ben o testleri yaptırmadım. Yeni genetik test yaptırcaz işte onlarıda yaptırırım benim doktor tuhaf biraz.
Aynen beni ve eminim burda bicok arkadaşın duygularını yazmıssın mübarek tup bebek doktorları ben devlete gidiyorum orda kurtaj sonrası beta değerim düşmemişti onun için gitmiştim neden buraya geldin dedi doktorum obir doktor saolsun biz bakalım dedi, onlar ıcın döner sermayeden alacağı payız ben öle düşünüyorum Allah düşürmesin ben burdan okuyarak hematoloji ye gttm lupus ve antikorlar bakıldı, dahılıyeden fsh icin tekrar gttm gebelik sonrası 6 olmuştu simdi ilaçla 1 oldu yani kendin koşturucan. Hic akilda verilmedi sunu yap die. Benim yasim olmus 40 sanki yirmi yasa dönebilirim yapılması gereken ne varsa sole yapalım dimi.Resmen kendj çabayla arastirma yapiyorum. Doktorlar ozellikle tup bebek doktorlarının bir yönlendirmesi olmuyor. Hatta dusuk veya kalp durmasi varsa embriyo kotu sperm kotu ya da yumurta kotu denilebiliyor. Maalesef sorun bambaşka bir sey çıkabiliyor. Ben hala sorunun ne oldugunu bulamadim.
Bazen vucut bebegi yabancı bir madde olarak algılayıp gelisimini durdurabiliyormus. Bazen bizlerde bulunan bir rahatsızlık gelisimiji kotu etkileyebiluyormus. Manyak gibi kendi kendime arastirma yapjyotum. Sizlerin de önereceğim testler vs varsa paylaşabilir misiniz?
En kotu durum bu şekilde sebebi anlaşılmayan durumlar. Genetik bozuk olmus olsa havuz yapip pgt ngs yapılır. Simdi kalp atisi neden olmadi neden gelisim durdu diye milyon tane sebep olabiliyor. Bir de ben hamilelikte bir sey yiyemiyordum. Ozellikle.6. Haftada. Sonra acaba o yuzden mi oldu diyorum.Aynen beni ve eminim burda bicok arkadaşın duygularını yazmıssın mübarek tup bebek doktorları ben devlete gidiyorum orda kurtaj sonrası beta değerim düşmemişti onun için gitmiştim neden buraya geldin dedi doktorum obir doktor saolsun biz bakalım dedi, onlar ıcın döner sermayeden alacağı payız ben öle düşünüyorum Allah düşürmesin ben burdan okuyarak hematoloji ye gttm lupus ve antikorlar bakıldı, dahılıyeden fsh icin tekrar gttm gebelik sonrası 6 olmuştu simdi ilaçla 1 oldu yani kendin koşturucan. Hic akilda verilmedi sunu yap die. Benim yasim olmus 40 sanki yirmi yasa dönebilirim yapılması gereken ne varsa sole yapalım dimi.
Hematoloji, dahılyede fsh, kanda Trombofili panelı ve koromozomlara baktrdm. Onlarda temiz cikti. Ole doktordan idealistlik bekleme yani gözümde cok kıymetli idiler malesef bu surecte sicak bulamıyorum onları.
Bende aynı senin gibi kendimce bişeler yapmaya başladım. İşe yarar mı bilmem. Ben 1 kerede aşılama denicem ama en iyi spermi seçtirip doktorum şans çok düşük ama deneyelim istersen dedi. Allah bilir inşallah olur da tüp bebekle birdaha uğraşmam çünkü çok stres oluyorum.Amiiiiinnn inşalllaahh inşallaaahhhtez zamanda inşallaahhh
erkekliğine laf gelecek diye ödü kopuyor. Saldım bende ben kendime bir kaç takviyelerle bakacağım olursa olur olmazsa daha fazla denemeyi düşünmüyorum.
Bende hiçbişey yiyememiştim. İlk hamileliğimdede bundada benim doktor birde eşinden kan alıp sana serum şeklinde verelim belki yabancı madde diye algılayıp kabul etmiyordur demişti. Deneme tahtası gibi hissediyorum kendimi. Doktorlara güvenmiyorum onların derdi para bizim duygularımız önemli değil. Her seferinde umutlanıp sonra hayal kırıklığına uğramak ne zor şey bilseler. Birde biz zaten yaşımızın geç olduğunu biliyoruz onunda umutsuzluğu var tekrar tekrar aynı şeyleri söyleyip durmaları da beni sinir ediyor.En kotu durum bu şekilde sebebi anlaşılmayan durumlar. Genetik bozuk olmus olsa havuz yapip pgt ngs yapılır. Simdi kalp atisi neden olmadi neden gelisim durdu diye milyon tane sebep olabiliyor. Bir de ben hamilelikte bir sey yiyemiyordum. Ozellikle.6. Haftada. Sonra acaba o yuzden mi oldu diyorum.
Doktorum bizimle görüşmek istiyor. Durumu değerlendirmek için. Yani en azından regl olduktan mi sonra gitsem diye dusunuyorumBende hiçbişey yiyememiştim. İlk hamileliğimdede bundada benim doktor birde eşinden kan alıp sana serum şeklinde verelim belki yabancı madde diye algılayıp kabul etmiyordur demişti. Deneme tahtası gibi hissediyorum kendimi. Doktorlara güvenmiyorum onların derdi para bizim duygularımız önemli değil. Her seferinde umutlanıp sonra hayal kırıklığına uğramak ne zor şey bilseler. Birde biz zaten yaşımızın geç olduğunu biliyoruz onunda umutsuzluğu var tekrar tekrar aynı şeyleri söyleyip durmaları da beni sinir ediyor.
Bence şimdi gidebilirsin regle kadar nasıl bir tedavi yapacak öğrenirsiniz. Dondurulmuş embriyon var mı?Doktorum bizimle görüşmek istiyor. Durumu değerlendirmek için. Yani en azından regl olduktan mi sonra gitsem diye dusunuyorum
Nerde tedavi olmustunuzDoktorum bizimle görüşmek istiyor. Durumu değerlendirmek için. Yani en azından regl olduktan mi sonra gitsem diye dusunuyorum
Momart da canim.simdi hemsireyle konustum. Baska tahlil yaptırmanıza gerek yok dedi.Nerde tedavi olmustunuz
Canım bence sen birdahaki tüp bebeğe bebeğini kucağına alacaksın. Bir de neden tüp bebek denemiştin normal yolla denesen.Momart da canim.simdi hemsireyle konustum. Baska tahlil yaptırmanıza gerek yok dedi.
Kurtaj sonrasi yapılan tahliller.
1. Sperm fish testi
2. Esime ve bana sitogenetik test
3. Kurtaj parcasina genetik test
4. Pihtilasma testleri.
Anatolia tüp bebek Ankara yadaİleri yaştan kastınız nedir??
Ben bahceciyi onermem, fabrika gbi orası 2 defa denedim..
Esimde bosalma sorunu var canim. Tam sperm cikis yerinde kist var.Canım bence sen birdahaki tüp bebeğe bebeğini kucağına alacaksın. Bir de neden tüp bebek denemiştin normal yolla denesen.
Yok canım doktor gerek yok dedi. Histereskopi yapsam bir sorun olsa hamile kalmazsın dedi. Embriyoları genetiğe yollasak yurt dışındaki doktorlar gibi bende pgt ngs ye inanamıyorum dedi. Eşinle sen genetik test yaptırın dedi. Onda sorun çıksa şu ilacı verelimde düzelsin diye birşeyde yok dedi. Yumurta sayın iyi tüp bebeğe devam edelim dedi bir sürü hastasından örnek gösterdi yaşları bizden büyük bak bunlar sonunda anne oldu sende olursun rahat ol dedi. Bende hiçbişey anlamadım inan.
Onuda aldım onuda yemedi, probolis onun içinde aldım onun sadece tadına baktı bir kez. 3. Günden sonra sperm kalitesinin de devreye girmesini ben şu şekilde anlamıştım. Sperm kalitesi iyiyse ve yumurta enerjiniz kafi değilse bölünme yavaş ilerler ama yumurta kaliteniz yeterli olmadığı gibi sperm de sıkıntılıysa bölünme çok daha yavaş ilerler.
Imprly verebiliyor doktorlar. Cinko var icinde. Bir de ideal kiloda olmak ve saglikli yasamak gerekiyor. Spor yapmak gerekiyor. Ben de rejime girmek istiyorum. Tup bebek tedavisi 8 kg aldirdi bana.Yumurta enerjimizi artırmak için; bisteron dhea, kuenzim Q10, omega 3, E vitamini, arı sütü, polen almak dışında ne yapabiliriz acaba..
Imprly verebiliyor doktorlar. Cinko var icinde. Bir de ideal kiloda olmak ve saglikli yasamak gerekiyor. Spor yapmak gerekiyor. Ben de rejime girmek istiyorum. Tup bebek tedavisi 8 kg aldirdi bana.
Canım biri 44 diğeri 46 ydı sanırım. 40 ın üstünde bayağı var demişti. Sorunlarını bilemiyorum. Ama çok kez denemişler. Hatta 44 yaşında olan bazı tedavilerde yumurtası oluşmamış en son tekrar denemişler olmuş.Doktorun örnek gösterdiği hastaları kaç yaşında hamile kalmış, sorunları genelde neymiş,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?