Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet doğru anlıyorsun ...ileri yaş faktörü yaş 43 NGS 'ye giden toplam 6 emnriyodan sağlıksız çıkmama yani korkmam yersiz mi ben mi olayları farklı yaşamışım ?
Aynıymış durumumuz. Ben şu an hamilesin sandım, pardon. Kürtajı yaşamış biri olarak fiziksel olarak hiçbir zorluğunu görmedim, ne kanama oldu ne ağrı bende. Hatta operasyon öncesi iki tane ilaç içtiğim halde bile hiçbir etkisi olmadı. Genel anestezi ile yapılıyor. Bir hafta sonra da kanama sona ermişti benim. Burada yazan bazı arkadaşlarda çok ciddi komplikasyonlar oluştu yapışıklık ve rahmin zarar görmesi gibi, o yüzden Allah korusun ama ihtiyaç duyulursa doktoru çok iyi seçmek lazım.

Evet doğru anlıyorsun ...ileri yaş faktörü yaş 43 NGS 'ye giden toplam 6 emnriyodan sağlıksız çıkmama yani korkmam yersiz mi ben mi olayları farklı yaşamışım ?
Kurtaj falan deyince düşük yaptiginizi düşündüm.. Akliniza getirmeyin oyle seyler..guzel dusunun guzel olsun..

Maalesef bulunduğum ilçede çok fazla secenegim yok acikcasi bir özel bir devlet hastanesi ...teşekkür ederim paylaşım için tekrar geçmiş olsun inşallah bir daha yasamazsiniz

Hadi hayırlısı.Bu ayda yumurta toplar derken transfer olacak. İnşallah çok güzel olacak açelya. Yavruna biran önce kavuşmayı nasip etsin Rabbim.

Kurtaj falan deyince düşük yaptiginizi düşündüm.. Akliniza getirmeyin oyle seyler..guzel dusunun guzel olsun..
Güzel dusunmek bu surecin bir parçası.. teşekkür ederim iyi dileginiz için ancak bunlar maalesef bizim yaşımız için olağan sık yasanan durumlar ...hazırlıklı olmak ve tecrübelerden faydalanmak niyetindeyim

Polen ,çiçekli bitkilerin erkek üreme hücresidir aslında.Arılar ,bitkilerin polenini toplayarak işçi arıların besinini toplamış olur.Toplama esnasında polenlerin yanısıra nektar ve arı salgıları da karışır , arı poleni dediğimiz besinin yapısına.
Arı ekmeği tümüyle polen ve arı salgıları içeriyor.Polen toplamada işe karışan arı salgılarından biraz daha fazlası sanırım olaya dahil oluyor.Bu arı salgısındaki enzimler özellikle probiyotik olması nedeniyle değerli arı ekmeği.Yani mide ve bağırsak sağlığı için oldukça iyi.
Şöyle özetleyelim polen + arı enzimleri= arı ekmeği . Yazdığınız gibi arı ekmeği fermente özellikte.
Arı ekmeği polene göre 6-7 kat daha pahalı. Arı ekmeğinin polene üstünlüğü sadece fermente , probiyotik özelliği ise(Ki genelde bu özelliği üzerinde duruluyor) sanırım probiyotik özelliğini doğal kefirden,yoğurttan, sirkeden ,turşudan sağlamak daha az masraflı ve pratik olacak.

Ben tabiki bu değerli bilgiyi bizimle paylaşma inceliği gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Çok beklediğiniz o sonucu sağlıkla neşeyle alacaksınız inşallah
Çok teşekkür ederim UMUT her zaman var ...ancak ben artık çok yoruldum ve bu denemem final olacak ...artık olursa da olmazsa da hayırlısı demek zorundayım ...umarım sizlerin şansı bol yolu açık olur

Çok teşekkür ederim UMUT her zaman var ...ancak ben artık çok yoruldum ve bu denemem final olacak ...artık olursa da olmazsa da hayırlısı demek zorundayım ...umarım sizlerin şansı bol yolu açık olur
Çok haklısın, gerçekten yorucu bi yolculuk ama madem final diyorsun sağlıkla son olsun güzel sonucu imgele kötü ihtimalleri sil aklından. ‘çıkar aklı aradan zuhur etsin yaradan’ diye boşa dememişlerdir. Çektiğin tüm sıkıntıların mükafatını alacaksın inşallah bu sefer.

Çok güzel demişler çok beğendim teşekkür ederim ...her defasında olduğu gibi bu denememde de elimden geleni yapacağım ve aklı aradan mümkün mertebe çıkarmaya calisacagim...çok sağol

Kızlar , maca tozu kullanan oldu mu aranızda ya da kullanan duydunuz mu ? Yumurta kalitesini artırıcı etkisi varmış.
Bal, arısütü veya polen kadar çok kullanılan ve geri dönüşler alınan bir gıda değil anladığım kadarıyla. Kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım.

Ankara bahceciden memnun kaldiniz mi aygül hanimda cok iyi bende kararsiz kaldim

Maca tozunu bende hic kullanmadim ama duymuştum bi bayandan bayağı oldu

herkese iyi geceler; bir süredir yoktum forumda arasira da sessiz takip ettim buralari.özellikle son günlerde..bilmeyenler icin kisaca özetliyim hikayemi; 4 yillik evliyim yakinda 38 olucam.evliligimizin ilk yılından itibaren bebek istedik,ilk kontrolde miyomlara rastlandi.fakat dr larin ortak karari gebelige engel olmayacagi yonunde oldu.onun dışında hersey normaldi.yaklasik 1,5 senenin sonunda artik birseyler yapilmasi gerekiyor dedik ve memorial cem demirel e gittik.acikcasi ameliyattan korkuyordum ve dr bu sekildede olur bebek derse tedavi yaptircktik yok olmaz once ameliyat ol derse öle yapicaktik.ama tabii yasim 34 hersey yolunda ya cokta ciddiye alinmadim ve dr sen bilirsin diyince ameliyat olmaktansa tedViolalim dedik ve basladik.10 yumurta toplanildi,8 i dollendi.ve 3. gun aramislar ulasamamislar ve cumartesi gunune denk geldigi ici sonrasinda bizde ulasamadik.tabii bekledik pazartesiyi.buarada taze transfer olmami uygun gormustu dr.biz hazirlandik gittik pazartesi,birbaktik 1 tane embriyo kalmis.tabi negatif oldu.dr sorduk neden 1 tane kaldi die,şans dedi:) aa dedik tmm sanssizlik olmus olsun bende ameliyat olurum bidaha deneriz.hic gecikmeden ameliyat oldum 2 ay icinde.laparoskobiyle yapildi.buarada isim vermiyim baska bir dryapti .sorunsuz gecti geldik eve,bekliyoruz ki gecsin 3 ay baslayalim korunmadan.3 ayin sonunda burdaki dr uma kontrole gittim,adam demez mi hepsi duruo sen nie ameliyat oldun die:)) tabi ben agla sizla yikil derken aradik dr nasil olur die.o da gayet rahat "ya ben riskli gordum rahimin icine girmedim dıstaki sapliyi aldim ztn gebelige engel diil "diyip kapatti konuyu.cok uzatmadan gecmek istiyorum buarada arkadaslar,varın yasadigim gelgitleri siz düsunun.neyse biz hemen işin ehli birini bulalim diyip amerikan hast gittik bulent urman a.dedi bu sekilde tedavi olmaz ztn dogal yolla gebe kalirsin sen acik ameliyat yapilmasi lazim.tmm dedik ve hemen ameliyati yaptik.tam 18 miyom aldilar benden.hakkini yiyemem cerrahide muthis bir dr.ve biz gene geldik evimize.iyilesince basladik korunmadan.6 ay gecti yok bisey.dedik gene tedavi olalim.amerikanda devam ettim tedavime.buarada tek korkumuz tekrar miyom cikmasi cunku minikminik olusmustu tekrar.opu gunu 12 tane toplandi.10 dollendi,3 gun 6 tane kaldi ve 5 gun hic kalmadi.ve biz boylelikle sorunun miyom vs olmadigini anladik.tabii yikildik.ztn maddi olarak ameliyatlara onceki tedaviye tonla para harcamisiz birde elde 12 yumurtadan birsey kalmiyinca neye yanicak insan sasiriyor.dr bize direk yumurta kalitesiyle ilgili dedi,dedik sperm olamaz mi cunku 3 gunden sonra o devreye giriyor dr da 3 gunde de embrionun kaliteli olmadigi soyledi.ve bize direk donasyon dedi:) tabii ben salyasümük ciktim.sonra 1 ay yasmin kullanip gene basladik.ve ayni hast baska bir dr devamettik.busefer opuda 13 yumurta ve elimizde 6. ve 7. gun iki tane embrio kaldi.tabi tahmin edersininz ki kotu kalite.dedik bunu transfer yapmayalim,3 ay imprly fln kullanalim bi tedavi daha yapalim hatta uzun protokol yapalim.ona da tamam dedik.3 ay boyunca saglikli yasam saglikli beslenme takviye fln derken basladik tedaviye.ve gene opuda toplanan 15 yumurta elde kalan 0 .bizde en sonunda hastane degistirmeden once orda olanlari transfer yapaluim dedik.tam pandemi patlak verdiginde yapildi transfer tabii negatif.
berbat zamanlar gecirdik,heranlamda cok zordu.birde covid fln derken eylulde tekrar dr gorusmeye gittik ve bu sefer bahceciyi denemeye karar verdik.ve onlarda esimin dna hasarindan suphelendi yaptirdik %1,5 cikti.yani her turlu ihale bana kaldi saka biryana,sebep bulunamamasi cok can sıkıcı ama simdi kasim sonundaki reglimle beraberbasliyoruz 5. tedaviye.
ilk defa bukadar korkuyorum.tekrar nasil atlatirim bilmiyorum.
uzun oldu biraz,hatta cok yerde ozet gectim.birde hastanelerde yasilanlar atlatilanlar dr larin soledigi kirdigi laflar esinizle yasidiklariniz her seferinde maddi sikintilar her tedavide acaba vucuduma neler oluyorlar ne neye iyi geliyor derken gunde 10 tane vit icerken acaba iyimiyapiyorz kaygilari....bilmiyorum arkadaslar,umarim bu yolda hepimiz hayirlisini yasarizhepinizi tanimadan seviyorum ve hepimiz icin dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…