- 19 Şubat 2018
- 794
- 3.951
- 63
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #74.821
Merhaba Berfu hocam iyi memnun kaldım ancak labratuvardann pek memnun kalmadım...Yani bakıyorum da sadece ben değil cogu kisi memnun degilmis madem..Ankara bahceciden memnun kaldiniz mi aygül hanimda cok iyi bende kararsiz kaldim
Estağfurullah ne kusura bakması bizler birbirimeze kardeş olduk Dertdimizi paylaşıp bir birimize çare olmaya çalışıyoruz Bizi bizden başka kimse anlayamaz İNŞALLAH en yakın zaman da mutluluğumuzu da paylaşırız hep birlikteya cok uzun olmus,lutfen kusurabakmayin
Çok güzel anlatmışsınız süreci, çok şey yaşamışsınız herkes gibi, inşallah bu denemede yüzünüz güler :)ya cok uzun olmus,lutfen kusurabakmayin
Sonuna kadar okudum aha dedim umut verici birşey anlatacakherkese iyi geceler; bir süredir yoktum forumda arasira da sessiz takip ettim buralari.özellikle son günlerde..bilmeyenler icin kisaca özetliyim hikayemi; 4 yillik evliyim yakinda 38 olucam.evliligimizin ilk yılından itibaren bebek istedik,ilk kontrolde miyomlara rastlandi.fakat dr larin ortak karari gebelige engel olmayacagi yonunde oldu.onun dışında hersey normaldi.yaklasik 1,5 senenin sonunda artik birseyler yapilmasi gerekiyor dedik ve memorial cem demirel e gittik.acikcasi ameliyattan korkuyordum ve dr bu sekildede olur bebek derse tedavi yaptircktik yok olmaz once ameliyat ol derse öle yapicaktik.ama tabii yasim 34 hersey yolunda ya cokta ciddiye alinmadim ve dr sen bilirsin diyince ameliyat olmaktansa tedViolalim dedik ve basladik.10 yumurta toplanildi,8 i dollendi.ve 3. gun aramislar ulasamamislar ve cumartesi gunune denk geldigi ici sonrasinda bizde ulasamadik.tabii bekledik pazartesiyi.buarada taze transfer olmami uygun gormustu dr.biz hazirlandik gittik pazartesi,birbaktik 1 tane embriyo kalmis.tabi negatif oldu.dr sorduk neden 1 tane kaldi die,şans dedi:) aa dedik tmm sanssizlik olmus olsun bende ameliyat olurum bidaha deneriz.hic gecikmeden ameliyat oldum 2 ay icinde.laparoskobiyle yapildi.buarada isim vermiyim baska bir dryapti .sorunsuz gecti geldik eve,bekliyoruz ki gecsin 3 ay baslayalim korunmadan.3 ayin sonunda burdaki dr uma kontrole gittim,adam demez mi hepsi duruo sen nie ameliyat oldun die:)) tabi ben agla sizla yikil derken aradik dr nasil olur die.o da gayet rahat "ya ben riskli gordum rahimin icine girmedim dıstaki sapliyi aldim ztn gebelige engel diil "diyip kapatti konuyu.cok uzatmadan gecmek istiyorum buarada arkadaslar,varın yasadigim gelgitleri siz düsunun.neyse biz hemen işin ehli birini bulalim diyip amerikan hast gittik bulent urman a.dedi bu sekilde tedavi olmaz ztn dogal yolla gebe kalirsin sen acik ameliyat yapilmasi lazim.tmm dedik ve hemen ameliyati yaptik.tam 18 miyom aldilar benden.hakkini yiyemem cerrahide muthis bir dr.ve biz gene geldik evimize.iyilesince basladik korunmadan.6 ay gecti yok bisey.dedik gene tedavi olalim.amerikanda devam ettim tedavime.buarada tek korkumuz tekrar miyom cikmasi cunku minikminik olusmustu tekrar.opu gunu 12 tane toplandi.10 dollendi,3 gun 6 tane kaldi ve 5 gun hic kalmadi.ve biz boylelikle sorunun miyom vs olmadigini anladik.tabii yikildik.ztn maddi olarak ameliyatlara onceki tedaviye tonla para harcamisiz birde elde 12 yumurtadan birsey kalmiyinca neye yanicak insan sasiriyor.dr bize direk yumurta kalitesiyle ilgili dedi,dedik sperm olamaz mi cunku 3 gunden sonra o devreye giriyor dr da 3 gunde de embrionun kaliteli olmadigi soyledi.ve bize direk donasyon dedi:) tabii ben salyasümük ciktim.sonra 1 ay yasmin kullanip gene basladik.ve ayni hast baska bir dr devamettik.busefer opuda 13 yumurta ve elimizde 6. ve 7. gun iki tane embrio kaldi.tabi tahmin edersininz ki kotu kalite.dedik bunu transfer yapmayalim,3 ay imprly fln kullanalim bi tedavi daha yapalim hatta uzun protokol yapalim.ona da tamam dedik.3 ay boyunca saglikli yasam saglikli beslenme takviye fln derken basladik tedaviye.ve gene opuda toplanan 15 yumurta elde kalan 0 .bizde en sonunda hastane degistirmeden once orda olanlari transfer yapaluim dedik.tam pandemi patlak verdiginde yapildi transfer tabii negatif.
berbat zamanlar gecirdik,heranlamda cok zordu.birde covid fln derken eylulde tekrar dr gorusmeye gittik ve bu sefer bahceciyi denemeye karar verdik.ve onlarda esimin dna hasarindan suphelendi yaptirdik %1,5 cikti.yani her turlu ihale bana kaldisaka biryana,sebep bulunamamasi cok can sıkıcı ama simdi kasim sonundaki reglimle beraberbasliyoruz 5. tedaviye.
ilk defa bukadar korkuyorum.tekrar nasil atlatirim bilmiyorum.
uzun oldu biraz,hatta cok yerde ozet gectim.birde hastanelerde yasilanlar atlatilanlar dr larin soledigi kirdigi laflar esinizle yasidiklariniz her seferinde maddi sikintilar her tedavide acaba vucuduma neler oluyorlar ne neye iyi geliyor derken gunde 10 tane vit icerken acaba iyimiyapiyorz kaygilari....bilmiyorum arkadaslar,umarim bu yolda hepimiz hayirlisini yasarizhepinizi tanimadan seviyorum ve hepimiz icin dua ediyorum
Ben anatolia hakan yaralıyla görüştüm bence fena değil sanki. Tolga ecemişlede görüşmek istiyorum ikisi arasında kararsızım. Hakan yaralıyı kesin deniycem ama dr aralıkta amerikaya gidicekmiş transferini ben yapamam diyor yanında başka dr var o yaparmış bende ondan emin değilim aslında ultrason ve yumurta toplamayı hakan bey yapmıyomuş hepsini senin ben yapayım dedi ama ikemedimNereye gitmiştin hangi sehirdesin
Ben de şaştım ne yapacagimi...qnkaraya gitmek zorundayım bahcecide negwtifi aldim.simdi memorial e gideceğim labratuvari daha iyidir diye...isranbulda gitme şansım yok biliyorum ki orası daha iyi ama
Merve bülent traş nasıl orda benim arkadaşlarım çalışıyo yoğun ama iyi diyoTarlusal bende kullanmıştım adetim gelmemişti dupfaston la 3 ay oldum sonra ilaç kullanmama rağmen olamamıştım dr. Hamilelik testi yaptı hamilelik te yoktu sonra 2 kutu dupfaston verdi gün de 2 tane şeklinde onunla atet oldum Bülent Traşt a tedaviye başladığım da bunu niye vermişki dedi bana Cyglo pronova verdi ben şimdi hep onu kullanıyorum ilaç bitince 3. gün adet görüyorum
çayı kahveyi bile bıraktımSigara içen varmı aranızda ben bırakamıyorum
Hepsini içiyorumçayı kahveyi bile bıraktım
Ben de ara ara içiyorum. Ama Tedavi sırasında tamamen bırakıyorum, kadın doğumcu bi arkadaşım bugün değil de bugüne kadar yaptıklarımız önemli diyor ama tedavi sırasında iğne ve ilaçların etkisini olumsuz etkilediği için yine de hiç içmesen en güzeli diye ekliyor :)Sigara içen varmı aranızda ben bırakamıyorum
Hiç bırakmadım hiçbir doktor da önermedi, suyunu çıkarmadan iç dediler :)çayı kahveyi bile bıraktım
Bende ayniyim.. Kendime cok kızıyorum ama strese girdikce daha beter..Hepsini içiyorum
Aynen sitrese girdikce durduramıyorum kendimiBende ayniyim.. Kendime cok kızıyorum ama strese girdikce daha beter..
Bazi doktorlar kafeinden uzak durun diyor , milyonda 1 bile fayda sağlayacaksa ölsem içmemHiç bırakmadım hiçbir doktor da önermedi, suyunu çıkarmadan iç dediler :)
kesinlikle..ben daha anlayanina rastlamadim.ilk tedavimde anlatmistim yakin arkadaslarima,baktim hic bir faydasi yok hatta zarari var birdaha soylemedim.simdi baslicam tedaviyi soluyorum amaEstağfurullah ne kusura bakması bizler birbirimeze kardeş olduk Dertdimizi paylaşıp bir birimize çare olmaya çalışıyoruz Bizi bizden başka kimse anlayamaz İNŞALLAH en yakın zaman da mutluluğumuzu da paylaşırız hep birlikte
Su an yoldayım memorial ile görüşeceğim..Aygül demirol ile..eri yas ve düşük amh cok hastası varmış.. bakalkm ne duyecekBen anatolia hakan yaralıyla görüştüm bence fena değil sanki. Tolga ecemişlede görüşmek istiyorum ikisi arasında kararsızım. Hakan yaralıyı kesin deniycem ama dr aralıkta amerikaya gidicekmiş transferini ben yapamam diyor yanında başka dr var o yaparmış bende ondan emin değilim aslında ultrason ve yumurta toplamayı hakan bey yapmıyomuş hepsini senin ben yapayım dedi ama ikemedim
evet,malesef hepimiz ayni seyleri yasiyoruz.hepimiz gülsün yüzü,tüm kadinlarin en dogal hakki anne olmakÇok güzel anlatmışsınız süreci, çok şey yaşamışsınız herkes gibi, inşallah bu denemede yüzünüz güler :)
:)) ya yazarken ayni seyi dusundum.vardir ya ole,durur durur mutlu hikayesini yazar uzun uzunSonuna kadar okudum aha dedim umut verici birşey anlatacakyok sonunda da yok güldüğume bakma lütfen evet hoş şeyler değil rabbim sabır versin. Burada hemen hemen hepimizin sorunu neredeyse ayni. Olmaz mı elbette olur yaradan ol desin yeter ki vakti gelmemiştir . Tez zamanda inşallah rabbim yüzünüzü güldürsün
Aygül hanımla konuşmanızı merakla bekliyorum. Bende ona gitmeyi düşünüyorum özellikle ilaçsız tüp bebek tedavisi için. Bana da bilgi verir misiniz ne dedi ne söyledi.Su an yoldayım memorial ile görüşeceğim..Aygül demirol ile..eri yas ve düşük amh cok hastası varmış.. bakalkm ne duyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?