Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Slm çok olmuş yazalı ama hala burdamısın dr kimlere gidiyorsun merak ettim bende aynı durumdayım

Canim bugun ben ayri bor merkezde yaptirdim..54.8 cikti..10. Gunumdu..vede asil test gunum bugundu..nasil sence..10. Gune gore deger..
Mucizem zor bir durum evet ama bizim hayattaki şuan sınavımızda bu demek ki benimde kimyasal oldu 29da kalmıştı seninki artıyor önemli olan orası biraz sakin ol herşey güzel olucak senin bebeğin hepimize umut olucak senin arkandan gelicez hepimiz.

Mucizem korkuyu bir tarafa bırak ve bebeğini kucağını aldığını onu beslediğini hayal et bırak kötü hayalleri

Nerde yaptırdın özellere para vermekten yoruldum yaa
Tıbbı genetik bölümü olan bir devlet hastanesine gidebilirsiniz. Durumu izah ettiğinizde hemen yardımcı oluyorlar zaten ama biraz uzun sürede çıkıyor sonucu benim 18. günde çıkmıştı bazı arkadaşlar 3 aya kadar uzadığından bahsetmişlerdi. Benden 5 eşimden 1 tüp kan almışlardı birde . Giren hep bana girmiş hee

Canim allah razi olsun...ben rabbime biraktimm..dualarim..saglikliysa olsun..hep bu yonde..hayirli degilse..tez zamnda kimyasala donussun..canim..insallah..cokk isterimmm..hemde cok canim..cunki bende..rezerv azliginda hamis olan arkadaslari gorunce..umut la doluyodum..ve dahada guc buluyodum..insallah oyle bisey olur.ama olmasada bunun cok ornegi var. Kuzum..cok tesekkur ederim canim⚘⚘cok uzuldum..ama yilmak yok kuzum..rabbim ne veriyosa hayirlisini veriyor..sukurler olsun.olumsuz bile olsa hayirdandir diyecegim kendi adima..

günaydın :)
yeni tedaviye başladıysanız Allah yardım etsin alnınızın akıyla çıkın inşallah.sonuç hüsranda bir önceki tedaviniz galiba bu da bir travma bize. çook çook geçmiş olsun Allah mucizesiyle sevindirsin

Merhaba,güzel dileklerin için çok teşekkür ederim maalesef ngs'ye giden embriyoların öyle kolay kolay sağlıkla donmedigini yeterince deneyimlemis bulunmaktayım ...evet arastiriyordum ancak sonuçta hepsinin aşağı yukarı aynı olduğuna kanaat getirip son denememi öncelikle daha fazla zamana ezdirmeden hatırı kalmasın diye de bahcecide yapma kararı aldım...her şeyin hayırlısı diyorum ...sana ve bu uğurda mücadelesini veren tüm arkadaşlara bol sabır, para ve şans diliyorum

Merhaba arkadaşlar.
Şimdi zaten karışık olan kafam iyice karıştı. Beni aydınlatın lütfen. Artık düşünemez durumdayım zaten. Ne doğru ne yanlış ne yapsam ne yapmasam inanın bilemez durumdayım. Akışına bırakmış durumdayım. Doktor ne derse tamam diyorum.
Benim Mayıs'ta sonlandırılan gebeliğimde kürtajdan sonra genetik test yaptırdık bebeğimize turner sendromu çıktı. Yani bir kromozom eksik. Sonra zar zor oluşan bir tanecik emriyomuza da test yapıldı. Ondada 22 kromozom iki tane olması gerekirken bir tane çıktı. Bana genetik test mutlaka öneriyorlar çünkü iki ayrı yaşadığım durum var.
Zaten foliküller boş çıkıyor. Ayda yılda zar zor bir tane çıkarsa çıkıyor. Ne yapsam ben şimdi. Kafam iyice karıştı.

Eşinle birlikte genetik tahlillerinizi istemiş , aslında yaptirsanda olur yaptirmasanda bence çünkü maalesef bizim yaşlarda yumurta kalitesi pek iyi olmadığı için sağlıklı bolunemiyorlar. Tekrarlayan düşükler ve başarısiz tüp bebek tedavilerinde genetik taramalı tedavi onerilmekten ziyade zorunluluk bence. Embriyolariniz genetige gidecekse sizin genetigine baktirmaniz sadece bilgilenmis olmanız olacak çünkü yapılacak işlem belli embriyolarda ngs. Isiniz rast gitsin inşallah sanırım az yumurta olunca ilaçsız tedavi ve havuz yapılıyor şansınız artsın diye. İnşallah insallah emekleriniz boşa gitmesin bubarada devlet hastaneleri yapıyor bu testi

Slm ben nacizene fikrimi söylemek istiyorum. Ben zaten 43 yaşındayım çok kaliteli yumurta üretemiyorum . Bir tane yumurtam olucak onu dondurup ispanyaya genetiğe göndericem. Onlar bakıcak tekrar iyiysede kötüysede dondurup türkiyeye gelicek sonra tekrar çözdürüp bana transfer edicek. Ben zaten bu genetiğe transfer yapacak kadar para ödüyorum.neden bunu iyi yada kötü rahme koydurup denemeteyim. Sadece işin psikolojik kısmı o bekleme süresi 12 gün zor geçiyor ama yine zor geçicek. Ben genetik yerine hepsinin sağlığına vücudumda karar vermek istiyorum .tabiki bu benim düşüncem herkes ne ister ne dülünür bilemem.

Hatta bizim yaşımızdakilerin dondurmasından yana taze taransfer yapılmasından yanayım dondurma işleminin embriolara zarar verebileceğini düşünüyorum eğer çok olursa yumurta dondurulsun.

Aslında hepimiz buluşsak serhoş oluncaya kadar içsek sızıp kalsak sonra uyanıp devam etsek. Ben tedavinin ikinci yarısı 12 gün uyutulmak istiyorum

Bende nacizane tecrübemi yazayım yaşım genç olsa emin olun bende genetik düşünmeden direk denerdim , vucut sağlıksız olanı nasıl olsa atıyor. amaaaa 39 yaşında evlendim ve 40 yaşıma kadar 4 gebelik yaşadım her hamileliğim 5-6 ay zamanımı aldı yaşadığım travmayı anlayabilirsiniz. Küretajdan bahsetmiyorum bile. Muhtemelen denediğim 2 tüp bebek denemesinde de tutunacak ve ilk 12 hafta içinde vucudum atacaktı. İnanın parasında değilim , her wc ye girişim kabus olurdu benim acaba kan var mı diye, kasığımda belimde her ağrım da içim parçalanırdı bebeğime bişey oldu diye. Korktuklarım da oldu gerçi ama daha fazla bu korkuları yaşamak istemiyorum. Elbette hiçbirşeyin garantisi yok sağlıklı görünen embriyo da tutunamayabilir başka bir semptom oluşabilir kaybedebilirim. En azından bir tık daha güvende hissederim kendimi.

Kızlar biraz alakasız olacak ama ben kürtajdan 28 gün sonra adet oldum. Normal yolla deneyeyim belki olur diye ovulasyon testi aldım 10.günden beri yapıyorum bugün 15.gün hep silik acaba bu ovulasyon testi bizim yaşlarda koyu çıkmaz mı yada bende artık yumurtlama olmuyor mu ki. Moralim bozuldu iyice. Bileniniz var mı.

benim embriyomda ispanyaya gitti ispanya gördü geldi şimdi 2.5 yaşında.birilerinin şakasıydı eşimin galiba :))
bahçeci fulya ispanyadaki labaratuvara gönderiyor ve lab. çok iyiymiş.
bu arada embriyonun 5. gün dışarıya attığı parça ngs ye gidiyor.
keşke 26 yaşında olsaydık da bunları düşünmeseydik.donasyon sayfasında bile negatif alıyorlar bir kaç kez tedavi görüyorlar maddiyatı düşünün bi.oradaki anne olmak isteyen arkadaşlarımızında canı çok yanıyor
herkesin bünyesi farklı, embriyo oluşup oluşturamadığınızdan başlıyor. zor işler ama elimizden kurtulamaz.bir yandan da herkes eşit amh.ye bakın, herkesin 0,95 amh.si 40 yaşında.. yani durum gayet ciddiye alınmalı
Allah gönlünüze göre yaramaz bebişlerinizi en güzelinden nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…