Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok iyiyimiş ayşe blast. Yapamıyorum ben senin yaş kaç ne yiyip ne içiyosun
Ben de nerdeyse 42 yaşında başladım tüp bebeğe ve hatta çocuk istemeye :) hiçbir şey kullanmadığım gibi kahve ve sigarayı bolca tükettim, alkol da çok olmasa da içerim :) tedaviye kadar hiç vitamin kullanmamıştım arı sütünü hiç duymamıştım buna rağmen tedaviye başladığımda ve sonrasındaki her opuda toplanan 3 yumurta da blast oluyordu, hatta 5aa idi kalite derecelendirmeleri de. Son dönemlerde vitamin, takviye vs kullandım, 2’şer tane yumurta blast oldu, ama netice hala sıfır. Bende hiçbir fark yaratmadı yani ne beslenme ne takviyeler ne de zararlı alışkanlıklarla vedalaşmalar.. Tabi 1 yıla kimyasal gebelik, kalp durması ve negatif transfer ve negatif NGS sonucu sığdırdım

Pes etmek yok. 42 yaş nedir ki. Ben 44- 45 yaşında hamile kalan çok duydum. Hatta eski manken Didem Uzel yanlış hatırlamıyorsam 44,5 yaşındaydı. Hemde kendiliğinden hamile kalmış. O sebeple pes etmeyin. Aynen devam. Yumurta varsa sperm varsa umut her zaman vardır.

Bende şunu anladım ki yaş 38 i geçince neyaparsak yapalım yumurta kalitesiz oluyor. İsterse 5.güne gitsin yinede olmuyor işte. Eğer 38 yaşından büyüksen tüp bebek süründürüyor ama biz bu durumda vazmıgeçeceğiz son yumurta kalana kadar devam.Birde ben bir doktorun yazısını okumuştum normal yolla hamile kalma şansı tüp bebekle hamile kalma şansından daha yüksek diye yazmıstı önemli olan ne sorun varsa onu çözmek. Gerçi bizim sorunumuz yaş.

Evet 7 kere tüp bebek denemiş ve daha sonra kendilğinden kalmış demet akalında öyle benim çocuğum olmuyor demiş birbakmış hamile.

Bazı aylar bende görmüyordum çift çizgi, sonradan öğrendim ki bunu yaşayan başka insanlar da varmış. Ayrıca benim çift çizgiler genelde 16.günden sonra çıkıyordu. Ki kürtaj olmuşsunuz ,yumurtlama tarihiniz değişebilir bikaç ay . Pes etmeden yapmaya devam edin. İnstagramda birgebeningunlugu nde örnek testler var..oraya bakın ,bolca fikir sahibi olucaksınız

Evet tek sorun yaş ve onu da aşmamız mümkün değil. Bir iki sağlıklı yumurta kaldıysa ona da denk gelirsek ne ala :)

43 sayılırım artık Bi tane dondurulmuş embriyom var blast ama genetik olarak ne durumda bilmiyoruz tabi. O yüzden yumurta toplatmaya devam ettim. Pes etmedim henüz spermler gayet iyi ama yumurtalar da pes etmemiştir umarım

Açelya benzer durumdayız...daha önce 2 transferim var negatif. Tekrar başka bir hastanede tedaviye başladım (şişli memorial) tedavi yarıda iptal edildi yumurta gelişmedi diye (oysaki bir önceki hastane 5 yumurta toplamıştı). Bundan sonra tekrar hastane değiştirdim acıbadem maslağa geçtim bu arada şişli memorial da Semra Kahraman ın çok iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum ama malesef benim takiplerime giren doktor bazı durumları gözden kaçırdı diye düşünüyorum. Herneyse acıbadem de Bülent Hoca ,iptal durumu vs. nedeniyle havuz yapalım dedi. ok dedik başladık ve ilkinde 4 yumurta toplandı bi sonraki tedavim burada da iptal oldu çünkü yumurtam yine gelişmedi :)) neyse acıbadem de 3. tedaviye başladık 6 toplandı ama 1 tanesi döllendi bu kez anladım ki kalite de error vermeye başladı ...ve biz bu durumları yaşayınca (transfer olmadan üst üste tedavilerde de büyük indirim oluyor biliyorsun havuz sisteminde) 2 kez daha toplayalım dedik...çünkü yaşlanan rahim değil ,yumurtalar. Ve tekrar toplamaya girdik onda daha iyiydi sonuç. Ve şimdi 5.tedavim :)) buradaki sadece. Taze transferle toplama konusunda final yapacağım.
Biraz karışık yazdım ,ama durum kendisi karışık zaten :))) havuzda tedavi 9.000 lerden 5.500 lere düştü 2.toplamadan sonra. Eğer hastanen sana böyle bir indirim uyguluyorsa biraz daha toplama yaptırabilirsin ...evet maddi olarakta çok zor fakar diğer türlüsünü düşünüp seçim yapmak durumunda kalınca böyle bir karar aldım. Şimdi ben tedaviye başladım tekrar ,taze transfer olacağım Allah nasip ederse olmazsa da dondurulanları çözdürmeye başlıycam....

Canim cok uzuldum. Insallah bir dahakine olacak. En azindam bu surecte hamile kalabilirsiniz gormus oldun. Ben tup bebek tutunca oyle demistim. Hamile kalabilirim gordum en azindan demistim.
Tesekkur ediyorum canim.amin.aynen..zaten hayirli degilse olmamamsi daha iyi..ama insallah kimyasala donusur..degerim tam dusmus gozukmuyor cunki..insallahh kimyasal olur.kuzum..dua et olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…