- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #75.081
Haklısın bu konuda sana hak veriyorum.Bende nacizane tecrübemi yazayımyaşım genç olsa emin olun bende genetik düşünmeden direk denerdim , vucut sağlıksız olanı nasıl olsa atıyor. amaaaa 39 yaşında evlendim ve 40 yaşıma kadar 4 gebelik yaşadım her hamileliğim 5-6 ay zamanımı aldı yaşadığım travmayı anlayabilirsiniz. Küretajdan bahsetmiyorum bile. Muhtemelen denediğim 2 tüp bebek denemesinde de tutunacak ve ilk 12 hafta içinde vucudum atacaktı. İnanın parasında değilim , her wc ye girişim kabus olurdu benim acaba kan var mı diye, kasığımda belimde her ağrım da içim parçalanırdı bebeğime bişey oldu diye. Korktuklarım da oldu gerçi ama daha fazla bu korkuları yaşamak istemiyorum. Elbette hiçbirşeyin garantisi yok sağlıklı görünen embriyo da tutunamayabilir başka bir semptom oluşabilir kaybedebilirim. En azından bir tık daha güvende hissederim kendimi.
Siz hamile misiniz 2.sine?benim embriyomda ispanyaya gitti ispanya gördü geldi şimdi 2.5 yaşında.birilerinin şakasıydı eşimin galiba :))
bahçeci fulya ispanyadaki labaratuvara gönderiyor ve lab. çok iyiymiş.
bu arada embriyonun 5. gün dışarıya attığı parça ngs ye gidiyor.
keşke 26 yaşında olsaydık da bunları düşünmeseydik.donasyon sayfasında bile negatif alıyorlar bir kaç kez tedavi görüyorlar maddiyatı düşünün bi.oradaki anne olmak isteyen arkadaşlarımızında canı çok yanıyor
herkesin bünyesi farklı, embriyo oluşup oluşturamadığınızdan başlıyor. zor işler ama elimizden kurtulamaz.bir yandan da herkes eşit amh.ye bakın, herkesin 0,95 amh.si 40 yaşında.. yani durum gayet ciddiye alınmalı
Allah gönlünüze göre yaramaz bebişlerinizi en güzelinden nasip etsin.
Ben hastanelerin tıbbi genetik bölümünden randevu aldim. Pibtilasma testlerini yaptirdim. Karyotip testini ozelde yaptirmistim. Ama cok pisman oldum. Keske onu da devlette yaptirsaydim. Tıbbi genetik bölümünden randevu alıp yaptirabilirsinizNerde yaptırdın özellere para vermekten yoruldum yaa
0.95 amh bizim yaşlara göre iyi benim onun az yükseği ile 5 adet blastokist embriyom oluştu. Bizde önemli olan kalite.amh ın önemi yok bence.benim embriyomda ispanyaya gitti ispanya gördü geldi şimdi 2.5 yaşında.birilerinin şakasıydı eşimin galiba :))
bahçeci fulya ispanyadaki labaratuvara gönderiyor ve lab. çok iyiymiş.
bu arada embriyonun 5. gün dışarıya attığı parça ngs ye gidiyor.
keşke 26 yaşında olsaydık da bunları düşünmeseydik.donasyon sayfasında bile negatif alıyorlar bir kaç kez tedavi görüyorlar maddiyatı düşünün bi.oradaki anne olmak isteyen arkadaşlarımızında canı çok yanıyor
herkesin bünyesi farklı, embriyo oluşup oluşturamadığınızdan başlıyor. zor işler ama elimizden kurtulamaz.bir yandan da herkes eşit amh.ye bakın, herkesin 0,95 amh.si 40 yaşında.. yani durum gayet ciddiye alınmalı
Allah gönlünüze göre yaramaz bebişlerinizi en güzelinden nasip etsin.
Kendince çok haklısın. Ama ben o kadar parayı verip hiç transfer olamamaktansa son kez transfer olmayı tercih ederim nasılsa kaybedecek bişeyim yok öylede üzülcem böylede en azından maddi olarak yıpranmam. Çünkü ngs ninde garantisi yok. Yaşım genç olsa ngs yaptırırdım çünkü tekrar tekrar kürtaj olupta şansımı düşürmemek için. Ama zaten ileri yaşım daha kaç kere deneyebilirim ki.Bende nacizane tecrübemi yazayımyaşım genç olsa emin olun bende genetik düşünmeden direk denerdim , vucut sağlıksız olanı nasıl olsa atıyor. amaaaa 39 yaşında evlendim ve 40 yaşıma kadar 4 gebelik yaşadım her hamileliğim 5-6 ay zamanımı aldı yaşadığım travmayı anlayabilirsiniz. Küretajdan bahsetmiyorum bile. Muhtemelen denediğim 2 tüp bebek denemesinde de tutunacak ve ilk 12 hafta içinde vucudum atacaktı. İnanın parasında değilim , her wc ye girişim kabus olurdu benim acaba kan var mı diye, kasığımda belimde her ağrım da içim parçalanırdı bebeğime bişey oldu diye. Korktuklarım da oldu gerçi ama daha fazla bu korkuları yaşamak istemiyorum. Elbette hiçbirşeyin garantisi yok sağlıklı görünen embriyo da tutunamayabilir başka bir semptom oluşabilir kaybedebilirim. En azından bir tık daha güvende hissederim kendimi
Özel hast. Kaça yapıyor ki devlete gidilmez burdaki devletler hepsi pandemi hast. OlmuşDevlet hastanesinden randevu al muayene vs bana uzun geliyor. Evime yakın bir klinik var 25 lira karşılığında prolaktin yada fsh değerine baktırmak istiyorum diyorum ertesi gün sonuç çıkıyor.
Çok iyiyimiş ayşe blast. Yapamıyorum ben senin yaş kaç ne yiyip ne içiyosun0.95 amh bizim yaşlara göre iyi benim onun az yükseği ile 5 adet blastokist embriyom oluştu. Bizde önemli olan kalite.amh ın önemi yok bence.
Belki adetin hemen bitince koyulaştı sonrası silikleşmişKızlar biraz alakasız olacak ama ben kürtajdan 28 gün sonra adet oldum. Normal yolla deneyeyim belki olur diye ovulasyon testi aldım 10.günden beri yapıyorum bugün 15.gün hep silik acaba bu ovulasyon testi bizim yaşlarda koyu çıkmaz mı yada bende artık yumurtlama olmuyor mu ki. Moralim bozuldu iyice. Bileniniz var mı.
Bende onu düşündüm canım. Hatta adetim 6.gün bitti. 8.gün tekrar az bir kanama geldi acaba yumurtlama kanamasımıydı diye düşündüm. Neyse bu ay geçti.Belki adetin hemen bitince koyulaştı sonrası silikleşmiş
Canım o zaman 39 yaşındaydım.şimdi 40 ım yani bir sene oldu. Hiçbirşey yapmamıştım. Sadece promotilwomen kullandım.bebeklerde tuttu ama boş gebelik oldu. Demekki kalitesizmiş diye düşündüm.Hatta 5aa ydılar. Doktorda bir açıklama yapamadı.Çok iyiyimiş ayşe blast. Yapamıyorum ben senin yaş kaç ne yiyip ne içiyosun
net katiliyorum ..zor surecler o kayiplar vs...ngssiz artik benimki sahsen bilerek lades olur.Eşinle birlikte genetik tahlillerinizi istemiş , aslında yaptirsanda olur yaptirmasanda bence çünkü maalesef bizim yaşlarda yumurta kalitesi pek iyi olmadığı için sağlıklı bolunemiyorlar. Tekrarlayan düşükler ve başarısiz tüp bebek tedavilerinde genetik taramalı tedavi onerilmekten ziyade zorunluluk bence. Embriyolariniz genetige gidecekse sizin genetigine baktirmaniz sadece bilgilenmis olmanız olacak çünkü yapılacak işlem belli embriyolarda ngs. Isiniz rast gitsin inşallahsanırım az yumurta olunca ilaçsız tedavi ve havuz yapılıyor şansınız artsın diye. İnşallah insallah emekleriniz boşa gitmesin bubarada devlet hastaneleri yapıyor bu testi
YokSiz hamile misiniz 2.sine?
Insallah.. olmazsa da nasip.. Allah hic olmayanlara versin.. zaman kısıtlı ileride niye daha fazla denemedim dememek icin uğraşıyorum iste.. Allah hayirlisini versin en başta..Yoksize destek olmak icin arada yazıyorum eski yasadiklarimı yazıyorum .2. Bebek istiyorsun ins. Senin olur.
Foruma dolmusta bakiyordum evi azıcık gecmisim tövbe est. hemen indim
Dualarımız seninle.. yeni okudum gelişmelerini. İnşallah şirinen büyüyordur içindeKizlar 1 saate kan vermeye gitcem..ne olur dua edin benim icin..insallah artmistir degerim..rabbim nasip eder insallah..
Asma yüzünü güzel haberlerle döneceksin inşallahKizlar 1 saate kan vermeye gitcem..ne olur dua edin benim icin..insallah artmistir degerim..rabbim nasip eder insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?