- Konu Sahibi akideciknane
-
- #75.261
Evet o ay klomenle denedik ve 3 embriyo elde ettik.. transfer edilecek gerisi Allaha kalmışEn merak ettiğim konu
Benim durumum şöyle. İlk tüp bebek denemesinde 15 yumurtadan olgun yumurta hic yoktu hepsi yari olgun ya da olgun degildi. 2.sinde ise yine gonalf ve bir iki değişik igne ile tedavi oldum. Bu kez 14 yumurtadan 2si olgun cikti. biri dollendi. Bilmiyorum taze transfer mu olur daha konuşmadık. Benim sorunum olgun yumurta çıkmaması. Ben de klomenle denemek istiyorum. Bu durumda uygun bi adaymıyım bilmiyorum. Sen de durum neydi tüp bebek süreçlerin nasıldı?Evet o ay klomenle denedik ve 3 embriyo elde ettik.. transfer edilecek gerisi Allaha kalmış
Ay hadi insallah..Allah rast getirsin.. Bu defa yüzünüzü güldürsün insallah..
Bizim yaştan dolayi nerdeee öyle 15 yumurta falanBenim durumum şöyle. İlk tüp bebek denemesinde 15 yumurtadan olgun yumurta hic yoktu hepsi yari olgun ya da olgun degildi. 2.sinde ise yine gonalf ve bir iki değişik igne ile tedavi oldum. Bu kez 14 yumurtadan 2si olgun cikti. biri dollendi. Bilmiyorum taze transfer mu olur daha konuşmadık. Benim sorunum olgun yumurta çıkmaması. Ben de klomenle denemek istiyorum. Bu durumda uygun bi adaymıyım bilmiyorum. Sen de durum neydi tüp bebek süreçlerin nasıldı?
Siz bi kan testi yaptirin bence umutsuz olmayin..Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Tekrar durumumu özet geçeyim. Ilk tüp bebek denememde 2 adet 3. gün dondurulmuş iyi kalitede embriyo transferi oldum. Biri tuttu ama gelişim durduğundan onu da kürtaj oldum. Bu 2. Tüp bebek denemem 2 tane 5. Gün embriyosu iyi kalitede dondurulmuş transfer edildi. Maalesef negatif yarın kan tahlili vericem evde yaptığım testler olumsuz.
Şimdi sorum şu benim tüpler kapalı ama için de sıvı yok dediler. 3. deneme öncesi neler yapmamı tavsiye edersiniz ? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Benimkilerin çoğu 18 üzeri. Toplaniyor incelendiginde olgun olmadığı anlaşılıyor . ilginç sekilde. Ilaçlarin bana uygun olmamasıyla da ilgiliolabilir.Bizim yaştan dolayi nerdeee öyle 15 yumurta falanrezerv ve kalite sikintisi var burdakilerin birçoğunda.. bende de en cok 3 yumurta oluyor ama ignelerle 1 tanesi cok büyüyordu.. digerleri gelissin diye bir gun daha uzatınca sanirim öndeki yumurta catlamis oluyor arkadakilerde olgun cikmiyordu.. yani benim kendimce yorumum bu.. olgun dendiginde benim aklima oncelikle yeterli buyukluge erismemis olan geliyor..belki de oyle degildir bilmiyorum.. sizin toplanan 15 yumurtanin kac tanesi 19-20mm uzerindeydi acaba? Hani boş cikabilir anlarim da o kadar yumurtanin olgun olmamasi ilginc geldi..
Benim durumum şöyle. İlk tüp bebek denemesinde 15 yumurtadan olgun yumurta hic yoktu hepsi yari olgun ya da olgun degildi. 2.sinde ise yine gonalf ve bir iki değişik igne ile tedavi oldum. Bu kez 14 yumurtadan 2si olgun cikti. biri dollendi. Bilmiyorum taze transfer mu olur daha konuşmadık. Benim sorunum olgun yumurta çıkmaması. Ben de klomenle denemek istiyorum. Bu durumda uygun bi adaymıyım bilmiyorum. Sen de durum neydi tüp bebek süreçlerin nasıldı?
sizde nadir vakalardansiniz sanirim.benimde 15 yumurta toplaniyor dolleniyor fakat benimkilerde 5. gune gitmiyor.bu kadar sayida yumurtada bende kendimden pek gormedimBenim durumum şöyle. İlk tüp bebek denemesinde 15 yumurtadan olgun yumurta hic yoktu hepsi yari olgun ya da olgun degildi. 2.sinde ise yine gonalf ve bir iki değişik igne ile tedavi oldum. Bu kez 14 yumurtadan 2si olgun cikti. biri dollendi. Bilmiyorum taze transfer mu olur daha konuşmadık. Benim sorunum olgun yumurta çıkmaması. Ben de klomenle denemek istiyorum. Bu durumda uygun bi adaymıyım bilmiyorum. Sen de durum neydi tüp bebek süreçlerin nasıldı?
Genotropini 2. ve 3.tedavimde aynı doktor vermişti. İlki olumsuz olmasına rağmen ikinci de de aynı iğneyle dvm etmişti. Halbuki bir değişiklik yap dimi niye ısrarcısın, tabi o zmnlar hiç tecrübeli değildim dr.ne derse oydu.Hiç GENOTROPİN iğnesi kullandınız mı?
ahh iste bu guzel bir bilgi tum arkadaslarimiz icinGenotropini 2. ve 3.tedavimde aynı doktor vermişti. İlki olumsuz olmasına rağmen ikinci de de aynı iğneyle dvm etmişti. Halbuki bir değişiklik yap dimi niye ısrarcısın, tabi o zmnlar hiç tecrübeli değildim dr.ne derse oydu.
Son tedavimde farklı dr.la yol aldım genotroptan bahsedince sizin yaş grubunuza bu iğne olmaz bu büyüme hormonu, memede ya kitle oluşturur yada olan kitleyi büyütür demişti.
Nitekim meme ultrasonumda her iki memede çeşitli kistler görüldü. Son dönemler artık ağrılarım oluşmuştu.bu bilgiyi de paylaşmak istedim
İnşallah kan tahliliniz pozitif çıksın duam bu yöndedir bununla beraber benim düşüncem düzenli takviyeler, embriyo ve sizlere genetik testler, rahim içi adenomyozis yani rahim kisti tedavisi veya da kapalı tüpler var ise oluşmuş enfeksiyonu gidermek. Bunun için operasyon şart..Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Tekrar durumumu özet geçeyim. Ilk tüp bebek denememde 2 adet 3. gün dondurulmuş iyi kalitede embriyo transferi oldum. Biri tuttu ama gelişim durduğundan onu da kürtaj oldum. Bu 2. Tüp bebek denemem 2 tane 5. Gün embriyosu iyi kalitede dondurulmuş transfer edildi. Maalesef negatif yarın kan tahlili vericem evde yaptığım testler olumsuz.
Şimdi sorum şu benim tüpler kapalı ama için de sıvı yok dediler. 3. deneme öncesi neler yapmamı tavsiye edersiniz ? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Ben 40 yaşındayım ugrasiyorum.. siz hic tup bebek denemeden nasip donasyon demis hayret..yumurtaniz varsa ihtimal de vardir.. tabi yaşı genclere göre bizlerin hamile kalma olasiligi daha düşük orasi kesin..Merhaba hanmlar, 43 yasindayim ve 4 yasinda bir cocugum var. ilk cocugumda drun muayene sirasinda miyom almasindan hemen sonra dogal yolla hamile kaldim.ikinci kez anne olmak istiyorum ve bir suredir deneme yapiyorduk. Sonrasinda daha da gec kalmamak adina bir dr’a danistik. Kendisi bana 1 kez asilama yapti ve basarisiz oldu. Tup bebek secenegini sordugumda, yasimdan dolayi kendi yumurtalarimla tup bebek yapmamin cok kucuk bir ihtimal oldugunu, yumurtalarimin kalitesiz olacagindan dolayi donör yumurta bulmami tavsiye etti. Benim sorum, hic bu yasta dogal yada tup bebek yontemiyle kendi yumurtalariyla hamile kalan var mi? Dr yumurta kalitesinden bahsediyor, bunu olcmenin yolu yokmus bana soyledigine gore. Yumurtaliklarima ve kan degerlerime bakildi, hersey normal. Buna ragmen hamile kalmam cok mu imkansiz? Yurtdisinda yasiyorum ve tup bebek tedavisi pahali, birkac kere denemek gibi bir sansim yok.
Anlamadığım şey aşılama yaptığı hastaya donasyon demesi. Sonuçta aşılama yapılabiliyorsa yumurta vardır ki siz bence normal deneyin bir çocuğunuz var ikinciside olabilir. Ben bizim yaşlarda tüp bebeğin artık çok süründüren bir tedavi olduğunu düşünüyorum.Merhaba hanmlar, 43 yasindayim ve 4 yasinda bir cocugum var. ilk cocugumda drun muayene sirasinda miyom almasindan hemen sonra dogal yolla hamile kaldim.ikinci kez anne olmak istiyorum ve bir suredir deneme yapiyorduk. Sonrasinda daha da gec kalmamak adina bir dr’a danistik. Kendisi bana 1 kez asilama yapti ve basarisiz oldu. Tup bebek secenegini sordugumda, yasimdan dolayi kendi yumurtalarimla tup bebek yapmamin cok kucuk bir ihtimal oldugunu, yumurtalarimin kalitesiz olacagindan dolayi donör yumurta bulmami tavsiye etti. Benim sorum, hic bu yasta dogal yada tup bebek yontemiyle kendi yumurtalariyla hamile kalan var mi? Dr yumurta kalitesinden bahsediyor, bunu olcmenin yolu yokmus bana soyledigine gore. Yumurtaliklarima ve kan degerlerime bakildi, hersey normal. Buna ragmen hamile kalmam cok mu imkansiz? Yurtdisinda yasiyorum ve tup bebek tedavisi pahali, birkac kere denemek gibi bir sansim yok.
Ilkinde olgun yumurta çıkmayınca 2. Tup bebekte verdi doktor 2 olgun yumurta elde ettik 1 i dollendi. O iğne büyütüyor biliyorum ama 14 yumurtadan 2 si dollendi oran düşükHiç GENOTROPİN iğnesi kullandınız mı?
Evet cok farkli ve nadir bir durum. bahçecideyim ben. Inşallah dedigin gibi olur biraz umutluyum senin durumun ilginc. Peki 5. gune gitmeden transfer yapsınlar neden yapmıyorlarsizde nadir vakalardansiniz sanirim.benimde 15 yumurta toplaniyor dolleniyor fakat benimkilerde 5. gune gitmiyor.bu kadar sayida yumurtada bende kendimden pek gormedimki olanlarinda cogunda erkek faktorude var.bizde o da yok
ama sizin biraz daha doktor ve lab. faktoru onemli diye dusunuyorum.gerci herkes icin lab. onemli ama.hangi dr a tedavi oluyorsunuz?
anladigim kadariyla yeni toplandi yumurtalar,sanirim 1-2 gun icinde o tek dollenen.umarim o birtane size can olur
bahceciyse lab. yada doktor ihmali olmasi biraz zor tabii.bende 5. tedaviyi orda basladim.10 gun sonra fln baslicz ignelere.Evet cok farkli ve nadir bir durum. bahçecideyim ben. Inşallah dedigin gibi olur biraz umutluyum senin durumun ilginc. Peki 5. gune gitmeden transfer yapsınlar neden yapmıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?