Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet o ay klomenle denedik ve 3 embriyo elde ettik.. transfer edilecek gerisi Allaha kalmış
Benim durumum şöyle. İlk tüp bebek denemesinde 15 yumurtadan olgun yumurta hic yoktu hepsi yari olgun ya da olgun degildi. 2.sinde ise yine gonalf ve bir iki değişik igne ile tedavi oldum. Bu kez 14 yumurtadan 2si olgun cikti. biri dollendi. Bilmiyorum taze transfer mu olur daha konuşmadık. Benim sorunum olgun yumurta çıkmaması. Ben de klomenle denemek istiyorum. Bu durumda uygun bi adaymıyım bilmiyorum. Sen de durum neydi tüp bebek süreçlerin nasıldı?
 
Ay hadi insallah..Allah rast getirsin.. Bu defa yüzünüzü güldürsün insallah..
 
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Tekrar durumumu özet geçeyim. Ilk tüp bebek denememde 2 adet 3. gün dondurulmuş iyi kalitede embriyo transferi oldum. Biri tuttu ama gelişim durduğundan onu da kürtaj oldum. Bu 2. Tüp bebek denemem 2 tane 5. Gün embriyosu iyi kalitede dondurulmuş transfer edildi. Maalesef negatif yarın kan tahlili vericem evde yaptığım testler olumsuz.
Şimdi sorum şu benim tüpler kapalı ama için de sıvı yok dediler. 3. deneme öncesi neler yapmamı tavsiye edersiniz ? Siz olsaydınız ne yapardınız?
 
Bizim yaştan dolayi nerdeee öyle 15 yumurta falan rezerv ve kalite sikintisi var burdakilerin birçoğunda.. bende de en cok 3 yumurta oluyor ama ignelerle 1 tanesi cok büyüyordu.. digerleri gelissin diye bir gun daha uzatınca sanirim öndeki yumurta catlamis oluyor arkadakilerde olgun cikmiyordu.. yani benim kendimce yorumum bu.. olgun dendiginde benim aklima oncelikle yeterli buyukluge erismemis olan geliyor..belki de oyle degildir bilmiyorum.. sizin toplanan 15 yumurtanin kac tanesi 19-20mm uzerindeydi acaba? Hani boş cikabilir anlarim da o kadar yumurtanin olgun olmamasi ilginc geldi..
 
Siz bi kan testi yaptirin bence umutsuz olmayin..
Tupler kendiliginden mi kapali? Sıvı yok deseler de ne bileyim olabilir bence embriyo zarar görebilir..burda tüp baglatan arkadasimiz vardi bikac gun önce.. onun bilgisi vardir belki..
 
W wisal burada size daha çok yardımcı olurlar.

Merhaba hanmlar, 43 yasindayim ve 4 yasinda bir cocugum var. ilk cocugumda drun muayene sirasinda miyom almasindan hemen sonra dogal yolla hamile kaldim.ikinci kez anne olmak istiyorum ve bir suredir deneme yapiyorduk. Sonrasinda daha da gec kalmamak adina bir dr’a danistik. Kendisi bana 1 kez asilama yapti ve basarisiz oldu. Tup bebek secenegini sordugumda, yasimdan dolayi kendi yumurtalarimla tup bebek yapmamin cok kucuk bir ihtimal oldugunu, yumurtalarimin kalitesiz olacagindan dolayi donör yumurta bulmami tavsiye etti. Benim sorum, hic bu yasta dogal yada tup bebek yontemiyle kendi yumurtalariyla hamile kalan var mi? Dr yumurta kalitesinden bahsediyor, bunu olcmenin yolu yokmus bana soyledigine gore. Yumurtaliklarima ve kan degerlerime bakildi, hersey normal. Buna ragmen hamile kalmam cok mu imkansiz? Yurtdisinda yasiyorum ve tup bebek tedavisi pahali, birkac kere denemek gibi bir sansim yok.
 
Benimkilerin çoğu 18 üzeri. Toplaniyor incelendiginde olgun olmadığı anlaşılıyor . ilginç sekilde. Ilaçlarin bana uygun olmamasıyla da ilgiliolabilir.
 

Hiç GENOTROPİN iğnesi kullandınız mı?
 
sizde nadir vakalardansiniz sanirim.benimde 15 yumurta toplaniyor dolleniyor fakat benimkilerde 5. gune gitmiyor.bu kadar sayida yumurtada bende kendimden pek gormedim ki olanlarinda cogunda erkek faktorude var.bizde o da yok

ama sizin biraz daha doktor ve lab. faktoru onemli diye dusunuyorum.gerci herkes icin lab. onemli ama.hangi dr a tedavi oluyorsunuz?
anladigim kadariyla yeni toplandi yumurtalar,sanirim 1-2 gun icinde o tek dollenen.umarim o birtane size can olur
 
Hiç GENOTROPİN iğnesi kullandınız mı?
Genotropini 2. ve 3.tedavimde aynı doktor vermişti. İlki olumsuz olmasına rağmen ikinci de de aynı iğneyle dvm etmişti. Halbuki bir değişiklik yap dimi niye ısrarcısın, tabi o zmnlar hiç tecrübeli değildim dr.ne derse oydu.
Son tedavimde farklı dr.la yol aldım genotroptan bahsedince sizin yaş grubunuza bu iğne olmaz bu büyüme hormonu, memede ya kitle oluşturur yada olan kitleyi büyütür demişti.
Nitekim meme ultrasonumda her iki memede çeşitli kistler görüldü. Son dönemler artık ağrılarım oluşmuştu. bu bilgiyi de paylaşmak istedim
 
ahh iste bu guzel bir bilgi tum arkadaslarimiz icin
 
İnşallah kan tahliliniz pozitif çıksın duam bu yöndedir bununla beraber benim düşüncem düzenli takviyeler, embriyo ve sizlere genetik testler, rahim içi adenomyozis yani rahim kisti tedavisi veya da kapalı tüpler var ise oluşmuş enfeksiyonu gidermek. Bunun için operasyon şart..
Biriken sıvı embriyonun yaşamasına fırsat vermiyor. Bunun için de yeni bir hsg çektirmeniz gerekli
 
Ben 40 yaşındayım ugrasiyorum.. siz hic tup bebek denemeden nasip donasyon demis hayret..yumurtaniz varsa ihtimal de vardir.. tabi yaşı genclere göre bizlerin hamile kalma olasiligi daha düşük orasi kesin..
 
Anlamadığım şey aşılama yaptığı hastaya donasyon demesi. Sonuçta aşılama yapılabiliyorsa yumurta vardır ki siz bence normal deneyin bir çocuğunuz var ikinciside olabilir. Ben bizim yaşlarda tüp bebeğin artık çok süründüren bir tedavi olduğunu düşünüyorum.
 
Evet cok farkli ve nadir bir durum. bahçecideyim ben. Inşallah dedigin gibi olur biraz umutluyum senin durumun ilginc. Peki 5. gune gitmeden transfer yapsınlar neden yapmıyorlar
 
Evet cok farkli ve nadir bir durum. bahçecideyim ben. Inşallah dedigin gibi olur biraz umutluyum senin durumun ilginc. Peki 5. gune gitmeden transfer yapsınlar neden yapmıyorlar
bahceciyse lab. yada doktor ihmali olmasi biraz zor tabii.bende 5. tedaviyi orda basladim.10 gun sonra fln baslicz ignelere.

3. gunde de cok iyi degiller denildi hep.birde sayi fazla olunca pek yapilmiyor 3. gun.ve biraxda boşuboşuna hem maddi hem manevii yormamakti sanirim amaç.ilk tedavimde aa olusmustu 1 tane,3. tedavidede 4cc 2 tane olmustu.ama tabi tutmasina cok umutla bakilmadi.tutmadi da zaten.ilk tedavideki ztn gümbürtüye gitti,bisey anladigimizda yoktu.belki o tutardi dondursaydik,nasip biraxda
bakalim belki bahceci 3. gun embriosu transfer etmek istet
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…