Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benim de doktorum bilimsel çalışmalara değindi ve yüksek dozun kaliteyi etkilemediğini söyledi.
yanii acikcasi ben herdurumda 300 den fazla kullanmak istemedigimi belirticem dr a. cunku 4 tedavimde de sayi degissede olgun yumurta hic degismedi.bari bosubosuna yumurta buyutmek icn hem fazldn ilac kullanmamis hemde fazla para harcamamis olurum

B Bav inda dedigi gibi ; bilimsel calismalarda bir fark gorulmemis.bana da hep aynisi soylendi.

buarada daha once kac dozdu,ilaci azalttiginda kac dozdu ilac?

Herşeyin en hayırlısı olsun. Benim de 7. Haftada gelişim durmuştu
Doktorunun kim olduğunu sorabilir miyim?

Zaman geçtikçe normallestirouor insanda bu durumu. Aslinda boyle basite indirgemek de güzel. Gözümüzde buyutmuyoruz en azindan. Evet bir defa hamilelik anlatınca "bir defa oldu yine olabilir " hissi oluyor gercekten.
Ben de dinleniyorum canim. Kendimi toparlayalım bir süre sonra ben de denemelere kaldığım yerden devam edeceğim.

Sen
Merhaba
Ben birkaç gün önce 6. Tüp bebek denememi yaptım ve sonuç hüsran.

Yaşadığım ilde bir merkezde başladım tedaviye. Sonuç olumsuz olunca İstanbul da bir merkezde denedim. İki ay 12 saat yolu gittim geldim. Ama tedavi yönteminin hiçbir farkı yoktu. Bana yaşımdan dolayı farklı bir yöntem uygulamadılar. Tabi ki olumlu bir gelişme olmadı. Aksine çok daha fazla yoruldum ve yıprandım. Merkez çalışanlarının gözlerindeki dolar işareti beni çok rahatsız etti. Fazla para odaklılardı.

Bende tekrar yaşadığım yere yakın merkezde başladım. Havuz deneniyor ama hala aynı tedavi yöntemi ve hala gelişme yok.

Bu ayda olumsuz sonuç alınca mini tüp istedim doktorumdan. Kasım sonu Aralık başı gibi başlarız tedaviye. Eğer bir gelişme yaşarsam burdan bağıra bağıra haykıra haykıra anlatırım. Anlatırım ki herkes denesin herkes faydalansın.

Hepimiz için hayırlısı olsun.

Kızlar anladığım kadarıyla bu ngs işlemiyle bizim yaşlarda sağlıklı embriyo bulmak çok zor.Zaten yumurtlarımızın %75 i bozuk olurmus bu yaşlarda. 25 lik kısıma denk gelirsek ne ala. Bende son bir deneme yapıcam gelecek aylarda ama hiç umudum yok. Çünkü benim yaş dışında bir sorunum yok ama tüp bebekle hamile kalmanın bizim yaşlarda mucize olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba,ikinci deneme için dr à gittim.fakat gereksiz ilaç kullanımı istemedigimi söyledim. Bu arada tedaviye başlamadan önce hsg sormuştum drum gerek yok demisti.ilk tüp bebek denemem negatif olarak sonuçlandı. Dr hsg ve trombosimiyal testleri ile yeniden başlayalım dedi,dün hsg cekildim ve sol taraf yapışık çıktı. Şimdi birde ameliyat olmaliymisim.paramin çöpe gittiğine mi yanayım manevi yikimlarima mi zaman kaybına mi? 7;ayın sonunda geldiğim yer çok üzücü. Yaşım 41 oluyör. Bu nu yaşayan arkadaşlar var mı sonuçlarınız nasıl oldu ?

Standart tetkiklerdir merak etme, hadi bakalım önümüzdeki ay sonuna transferin olur yeni yıla bebişinle girersin inaşallah
İnşallah öyledir artık ona hazırlanıyorum yılbaşına yeni seneye girerken anne adayı olarak girmek istiyorum. bu ay evlilik yıldönümüm. 4 yıl oldu, Yıllık izin bıraktım aralığa inşallah uzamaz. Devlete gidiyorum resmen doktor cımbızla konuşuyor telde aradım hastaneye gitmeyim dedim korona var gelmeyin diyorlar. Arıyoruz kızıyorlar anlamadım bişey. Allah düşürmesin bu arada özele gidip bir iyice bakılsammı. kürtaj olduk ne yaptılar acaba. Bu ay kendim denedim olmadı.

Kızlar, hsg ye gerek varmı bu tüp bebek tedavisi öncesinde. İşini iyi yapan bir doktor yok gibi donmuş embriyo olmasa oraya da gitmek istemiyorum devlet hastanesine yani. Eşim ısrarcı deneyeceğiz diyor adam.

Kızlar, hsg ye gerek varmı bu tüp bebek tedavisi öncesinde. İşini iyi yapan bir doktor yok gibi donmuş embriyo olmasa oraya da gitmek istemiyorum devlet hastanesine yani. Eşim ısrarcı deneyeceğiz diyor adam.
Merhaba,merkezler genelde hsg siz tedaviye başlamıyor,yumurta toplama aşamasında olmasa bile transfer öncesi çektirseniz iyi olur.

Ben de benzer makaleler okudum. Ngs den cok ccg yöntemiyle kromozom sayısına bakılması gerektiğinden bahsediliyordu. Cunku sorunların hepsi kromozom sayısıyla eşdeğer oluyormus. Yani kromozom bozuk olma ihtimali yasa bağlı degilmis. Embriyoligkarla konustugumda ise ngs de sayi değilde kromozom icin bozuk denilen bir kromozom bozuk olmayabilirmis. Araştırmalar bu yondeymis. Cunku bir kromozom 5 günden sonra da gelişmeye ve değişmeye devam ediyormuş. Ama benve kesinlikle sayi olarak baktirmaliyiz.

benımde mini tup tedavısı uygulandı tedavıden uc ay once gıttıgımızde takvıeyelre basladım bı gıttımkı tek yumurta goruldu klomen ve merıonel 150 kulllandım bu doz hep boyel gıttı o tek yumurta 12 hucrelı ve 1. kalıteydı... ıkıncı toplamada dort yumurta goruldu yıne klomen ve merıonel kullanıldı ve ıkı yum toplandı ıkısıde orta kalıtedeydı dıger ıkısı dusuk doz oldugu ıcın yetısemedı kucuk kaldılar ucuncu toplamada dort yumurta vardı yıne aynı doz tedavı klomen ve merıonel 150 kullandım ıkısı toplandı ve son turda maalesef hıcbırı dollenmedı hatta bolunmedı bıle...transferden once hıstereskopı yapıldı kısmi perde olayı varmıs ve o cozuldu ve toplanan uc tanesı transfer oldu ve kımyasal sonuclandı... aradan bes ay sonra doğal bı gebelık oldu ve oda 207 lereden dustu kımyasal yada erken dusuk cok fıkır veren bı doktor olmadı acıkcası... dort ay once prp yaptırdım ve hıcbır ıse yaramadı artık bır yada ıkı yumurta goruluyor ve kullanmadıgım hıcbısey kalmadı sanırım... aralıkta tekrar baslıycam bakalım ovulasyon testlerıne devam edıyorum maddı olayı tamamlayana kadar bu arada yas 39 ve amh 0,21

Son düzenleme:
Bence yaşınız henüz erken.unudunuzu yitırmeyin

Ben bir pgt bir cgh bir de ngs yöntemi var diye duydum. Pgt de 3 kromozoma bakılıyormuş. Ngs en detaylı olanı tüm kromozamlara ve sayıya bakılıyormuş. Senin dediğini hiç duymadım.ngs içlerinde en detaylısı.

Bence yaşınız henüz erken.unudunuzu yitırmeyin
32 yasımdan beri erken menapoz dedıler bana ılk adet arası lekelenme ıle gıtmıstım evlıde degıldım o donem 0,17 cıktı amh ultrasonda bır yada ıkı yumurtan var dedıler annem hayıt duymus o donem belkı 9-10 ay sabahları ıse gıderken bana hayıt cayı ıcısrıyordu 9 ay sonra amh 0,98 cıktı dedım kesın yanlıslık var ultrasonda baktırdık bır akadasımla 11 yumurta saymıstı tabı bekar oldugum ıcın cokta bı ıse yaramadı... gec evlendım zaten 37 de sımdı hayıtta ıcsem ne kullanırsam kullanayım sayı bır ıkı oda yas sebebıyle kalıtelı degıl sanırım... umarım ugraslarımızın sonu cok guzel olur yorgun yureklerımız evlat kokusuyla dınlenır cok dua edıyorum herkese umarım dularımız kabul olur...

İncir kürünü hiç denediniz mi?

Merhaba,merkezler genelde hsg siz tedaviye başlamıyor,yumurta toplama aşamasında olmasa bile transfer öncesi çektirseniz iyi olur.
Tüp bebek için rahim filmi gereklimi
Tüplerin var olan durumunu değerlendirmek için MR, ultrasonografi gibi yöntemler rahim filmi kadar başarılı olamaz. Bu sebeple de aşılama ve tüp bebek tedavisi öncesinde mutlaka rahim filmi çekilmesi önerilir.
google de buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…