Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

duova selcan beni merak eden arkadaşlar ve sevgii topik arkadaşlar bende haberler malesef yumurtam büyümemiş elim boş döndüm kımetimde yokmuş bu ay önümüzdeki aya bakıcaz artık
cedrus çok sevindim allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin..
ensues hayırlı olsun inşallah pozitif haberler vermeni dilerim.. canım şakadanda olsa fal baktırma çünkü dularımızın kabul olması güçleşiyor yada geçikiyor dua et canım çok istersen yatmadan rüyamda göster allahım de bak gör göreceksin..
hepinize sevgiler ..

Bende o sureye takildim doktoruna sor bence hani 36 saati beklemeden yapsan zarari varmi diye cunku vok kritik bisey insallah en dogru zamani yakalarsin.evet sifa marketten aldim salt hayit kapsulu ama korkudan icmedim kas yaparken goz cikartmayayim diye

Zeynep hn var o markette ona sorabilirsin bence korkma ic tam olarak senin sorunun neydi? Catlama 36 saatte oluyormus ama erkende olabilirmis sordumdoktora 24 saatte de yani yarin sabah da olabilir dedi .Cuma hayirli gun yarin ins bakalim herkesin umudu olsun

Yani 24 saat daha mantikli cunku yumiler uzun dayanmiyormus.ben fsh ve e2 yi dusurmeye calisiyorum

Sevgili Güzbahar,
Sen bu mesajı yazarken, ben daha otobüse yetişmeye çalışıyormuşum. Ama doktor duydu mu, okudu mu nedir, uzun uzun muayene etti. (2 dk yattım masada) bir şey bulamadım dedi. Başladık hayırlısıyla. Yeğen konusuna bakacağız. Eşimin de genleri baskın, benim de. Neye benzeyecek çocuk bilemiyorum. Gebelik oluşurken neye bakarsan ona benzermiş derlerdi eskiden. Bu durumda benimki monitöre benzeyecek

Bugün hep aklımdaydın, ama telefonla beceremiyorum internet işlerini. Hayırlısıyla tutunsunlar, dönüşte kalabalık gelin, biz özlemeye razıyız.

Hepinizin yazdıklarını okudum.

Binlerce kez teşekkürler; desteğiniz ve dostluğunuz için.

Sizleri çoook seviyorum. İyi ki varsınız.

Neredesin sen 1 numaralı hayranım. İlgisiz bıraktın beni. Gerçi sağolsun arkadaşlar yokluğunu hissettirmemek için çok uğraştılar, Allah hepsinden razı olsun, hepsinin muradını kucağına versin. Seni de daha sık görelim artık, yeter özlettiğin...

Hepsi de çok güzelll Gerçi ben başka türlü hayal etmiştim ama bunlar daha edepli
Ama korktuğum kadar acımadı. İlk iğnelerimi merkezde yaptılar. Bundan sonrasına biraz eşim devam edecek. Belki bir gün kendim cesaret edebilirim...
Bu arada yurt dışında doz ve hız ayarlı, bizim kullandığımız iğnelere özel şırınga yapmış adamlar. Bir de bana verilenlere baktım 'tu sizin sufatınıza' dedim içimden. Neyse...

Seni Çok iyi anlıyorum.. Bizde de zaman zaman aynı şeyler oluyor. Eşimin ilk evliliği ve 55 yaşında,ben 42,5 daha önce uzun süreli birlikte yaşamış yurt dışında.. Türk ama Avustralya vatandaşı . Flört ederken muhteşemdi. Ama evlilik sonrası farklılıklar çıkıyor. Burada başta ben de çok fevri çıkışlar yaptım . Ama şunu gördüm aslında çocuk gibi. Benden daha kırılgan. Ve ben ondan daha güçlüyüm. Maalasef hayatım boyunca üst düzey yöneticilik yaptım. Hep güçlü oldum, evlilikte ise kadın olarak korunma ,ilgi ve şefkat duygusunu arıyorsun. Ancak erkeklerde bu duyguyu arıyor. Güçlü olacaksın ancak gücünü belli etmeyeceksin.. Bazen diyorum sen sanki çocuk gibisin .Bir çocuğumuz olursa ben 2 çocuğa bakacağım diyorum.Sana tavsiyem onu hareketlerine kafanı takma ve ilişkide kendini asla suçlama..Kendine ilgi alanları yaratmaya çalış.kendini sev,beğen ve kendin için özel birşeyler yap. Küçük alışverişler,saçta değişiklik,spor vb.. Zaten bu tüp bebek süreçlerinde zorlu süreçler yaşıyoruz.Bir de eşin ilgisizliğini falan yani negatifliğini üzerine çekme.Eşim bazen kendi içine kapanır. Bu arada bir de biz işsel sıkıntılar yaşıyoruz. ufak şeylerden küser. Ben de onu bir müddet kendi haline bırakır,sonra yaklaşır barışırım.. Küsen benmiyim değilim ,ancak bazen böyle gerekiyor.Biliyorum beni çok düşünüyor.Benden daha fazla üzülüyor. Ama herkesin olaylara tepki verişi farklı.Birbirimizi olduğumuz gibi sevmek en güzeli. Bazen olduğu gibi sevmek konusunda birimiz diğerimize örnek olmak durumunda kalabiliriz..

Bu arada tabloya bakarsan amh düşük olan ve hamile kalan arkadaşlar bana bile umut oluyor. Benim amh 0,4 fsh 12.5.. amh her zaman çok belirleyici olmuyor. 15 -16 yumurtası olup PGT de hepsi kalitesiz çıkan insanlar olduğunu biliyorum. >Buradaki bir arkadaş demişti,kaliteli olsun bir tane olsun benim olsun diye...İşte buradaki arkadaşlarımı bu yüzdeb seviyorum. Asla ümitsizliğe yer vermiyoruz. Yine buradaki bir arkadaşımız Bilinçaltının Gücü yazarı Joseph Murphy kitabını önermişti .Çok güzel bir kitap. tavsiye ederim. Üzerine notlar alarak defalarca okumuştum.Şunu biliyorum ve yaşadım ;birşeyi gerçekten ama gerçekten vazgeçmeden istersek (takıntı yapmadan),olacağına inanarak birgün mutlaka olur.

YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY VAR

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği

İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına

İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana

Ataol BEHRAMOĞLU

Zanorkcuğum tekrar hayırlı olsun enerjine hayranım ve enerjinin bu yüksekliğine çok güzel şeyler olacağına inanıyorum.Bu arada ne kullanıyorsun bilmiyorum ancak Türkiye de ilk tüp bebek denememde Gonalf zaten dozaj ayarlı, cetrotide ise dozuna göre içinde çözelti var.Ben bu son defada Clexane leri kendim yaptım ama bir sürü morluk..Taaa Avustralyadan tüm pozitif enerjimi gönderiyorum

Sen de bizdensinnnn Ben de kızıyorum kocama. Gıcık herif.
Moralini bozmak yok. Benimki gibiyse zaten ayağına dolaşır. Benimki uyuzluk etmeden duramaz, her seferinde birisinin sinirine dokunur. Ben de gerekmedikçe götürmüyorum bir yere. O yokken işlerim daha düzgün yürüyor. Nefret etme ama, ne de olsa hala ekmeğini yiyorsun. Sen kendini sev, önemli olan o. Ayrıca pes ederim, kolay yıkılırım deme, evlatlarına pes etmeyi mi öğreteceksin? Çocuklar nasihat dinlemiyor büyürken. Onlara en güzel eğitim, örnek olmak. Aynen seni taklit edeceklerini düşün, kendini toparla.
Sen içindeki ilerlemeyi hızlandırdıkça, bedenin de sana olumlu tepkiler verecek. Bir de hamur işlerini bırak. Mümkünse ekmeği bile. Tokluk için aralarda çerez atıştır. Dürüm yaparken marula sar. Hamur işleri özellikle mayalı olanlar, melankoli duygusunu artırıp psikolojimizi bozuyor.
Yumurta konusuna da takılma. Çocuk için gereken 1 sperm, 1 yumurta. Fazlası yedek. Olacaksa 1 taneyle olacak. Rabbim ol desin yeter...

Ben doğduğumda anneannem 40 yaşındaymış. (Ben şimdi 41 yaşındayım) Annemi istemeye ilk geldiklerinde rahmetli dedemle yataklarını ayırmışlar. Bir daha da birlikte uyumadılar. Onun gibi düşünenlerin ve yaşayanların yetiştirdiği çocuklar da hep, belli bir yaştan sonra cinsellik, gebelik, annelik olaylarına ayıp diye yaklaştılar. Kendi annem (63) ve kardeşim(35, erkek) bile benim kaderimin evlatsızlık olduğuna hükmetmiş, teselli etmeye çalışıyorlardı. 5 aydır merkeze gidip geliyorum, tedavi olduğumu daha geçen ay söyledim. O yüzden örnek bulmak zor. Ama imkansız değil. Hem örnek olmasın varsın. Biz örnek olalım...

Bu saatte kimse yok ya, meydan bana kaldı

Anlattım biraz ama toparlayayım kısaca: Bugün gittim, iğnelere başladık.
Hayırlısıyla her şey yolunda giderse, 15 gün sonra ilk denememi yapmış, sonuç için gün saymaya başlamış olacağım. Mutluyum, gururluyum, herkese tavsiye ederim

İnşallah senin gibi bebişlerin olsun büyüyen yumurtalarından

Güzel enerjini aldımmmm, yüreğimin en sıcak yerine koydummmm. Ev soğuk çünkü.
İğnelerim Gonal F 150 ve Menogon 75 Iu. Bir de Letu tablet verdi, günde 2 tane. İlaç dozları ayarlı da, benim bahsettiğim şırınga. Bizimki gibi naylon şırınga değil. Mesela Gonal F tek şişede duruyor ya. Bu şırıngaya çek hepsini, 150mg. diye ayarla, bir de ilacı enjekte etme hızı var onu da 1 yap, her seferinde sadece iğneyi değiştir. Kalem gibi, batırıyorsun iğneyi, arkadan bir kere tıklıyorsun, gerisini şırınga hallediyor. Ben şırıngaya bastım mı içinde ne varsa bir kerede 3 mt. uzağa fırlıyor. Göbekten vururum iğneyi, arka duvarda ilaç ararım. Ondan heveslendim o şırıngaya

Burada sabah olduğu için canım bu saatlerde hep ben oluyorum ama sizde sabahken burada akşam üstü oluyor,eşim evden gelince fazla giremiyorum,gizlice bazen telefondan giriyorum. Bilgisayarı kıskanıyor da

Burada sabah olduğu için canım bu saatlerde hep ben oluyorum ama sizde sabahken burada akşam üstü oluyor,eşim evden gelince fazla giremiyorum,gizlice bazen telefondan giriyorum. Bilgisayarı kıskanıyor da

Ne güzel ya. İlgilen kocacığınla tabi. Elin memleketinde başka kiminiz var?
Biz ev arkadaşı gibi olduk da iyice

Olurmu canım Gonal fin aynı şırıngada ayarlı olanı var çözelti çekmiyorsun.Merkezinle konuş.. Benim biraz beklemem gerek,çünkü bir işyeri açmaya çalışıyoruz. 1 senedir uğraşıyoruz. Biraz yumurta kalitesi ile ilgili doğal birşeyler yapacağım bu arada sizde yaz olurken canım Avustralya kışa dönüyor.Maddi açıdan neredeyse 1 senede 15.000 dolar harcadık tüp bebeğe...Elimizdeki parayı işe yatıramazsak sıkıntı olacak.Ben de yaş sıkıntım var çok fazla geçikmek istemiyorum . Ama bakalım.. bazen bir nefes almak gerek. Mayıs ayından beri 4 kere tüp bebek 1 senede iyi rakam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…