Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Yarın bir sorayım. Heyecandan ben mi karıştırıyorum acaba?
Valla, ben de uzun zaman eşimin işleri düzene girsin diye bekledim. Ben bir de hazırlıklıydım bebek konusunda sorun yaşamaya. Eşime evlenmeden önce söyledim, tedavisine bakarız dedi ama evliliğimizin 40. günü olmadan onun işleri bozuldu. 1,5 ay sonra da ben işi bıraktım. Benim ailemin çevresi biraz daha geniştir eşime göre, Denizli' ye gittik. (Evlendiğimizde İstanbul' daydık) Orada bulduğu iş bizi memnun etmedi, devlete geçti... Derken hadi gidelim diyecek durum olmadı. Yaş geçince o da çocuk istemekten vazgeçti... Hep aynı şeyler anlayacağın. Buraya ilk taşındığımızda, sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gittim. Doktor soruyor
- Çocuk var mı? - Yok, -Araştırıldı mı? - Tüp dediler... - Düşünüyor musunuz? - Sigarayı bırakıp, dişlerimi yaptırıp işlerimi yoluna koyunca düşünüyoruz dedim. -Mezara kadar bahane mi üreteceksin? dedi. Gerçi üstüne 2 yıl daha bekledik ama olsun.
Gerçi senin gerçekten zor olmuş Neredeyse 2 ayda bir tedavi. Biraz dinlenmek iyi gelir. Tedaviyi bırakıp ya da ara verip hamile kalan da çok.
İş için hayırlı olsun diyelim şimdiden.

Bilmiş kadınlar da onları sevmiyor, sorun yok

Ayyy çok güldümm.. Bu arada Denizliye Türkiyedey ken çok gitmişliğim var. Antalyada yaşıyordum.Sende zor süreçler atlatmışsın.Bende evlenene kadar çalıştım. 1 sene 4 ay önce işi bıraktım ve bu kadar süredir evliyim .9 ay önce ülke değiştidim(eşimin isteği ile). Yani çok hızlı değişikliklere adapte oldum. geçen mayıstan beri 4 defa tüp bebek.Eşim aynı şeyleri yaşasa,sıyırmıştı çoktan

Ins.Yasadiklarimi aynen anlatiyorum moral olsun diye stres yapmayin oda hormonlari cok etkiliyormus.Iliski 36 saatmi daha erkenmi kafam karisik dr 36 dedi ama bilemedim

Canım ilişki 36 saatten sonra. Gerçi biliyorsun spermler insan vücuduna girdikten sonra belli bir saat yaşıyorlar.gerçi bunların hepsi bahane. Yeterki Rabbim ol desin

Arkadaslar gunaydin....

Sevilkc catlatma ignesi yapıldıktan tam 36 saat sonra yumurta catlıyor ve rahme dogru gitmek uzere kanallara yola cıkıyor. Catlamadan sonra 48 saat yumurtanın canlı kaldığını söylemişti doktor.. ancak tam olarak hangi saatte cıkıp spermle bulustuğu bilinemiyor. bu nedenle aslında 36 saat dolar dolmaz başlayıp 48 saat içinde olabildiğince birlikte olmak gerekiyor. Biraz geç oldu kusura bakma.. doktor döndümü bu arada ?

Merhaba ve hayırlı Cumalar...

Yeni nickin hayırlı olsun !

Ben sizlerin özlemine hiiç dayanamadığım için isimsiz girip okudum yazdıklarınızı..

Bazen konuşmamak daha iyi geliyor insana. Beni anlayacağınızı bildiğim için bir süre kabuğuma çekileyim istedim.

Yazmama ne mi sebep oldu? Dün akşam aldığım bir haber.

Eşimin önceki çalışıtığı işyerinde bizden 1 ay sonra nişanlanıp bizden 2 ay sonra evlenen bir çift vardı.

Evlendikten 1 sene sonra bayan baktım benim ağzımı yokluyor bebek konusunda; anladım ki bana anlatma istediği birşey var.

Bebeğe karar vermişler bütün kontrollerini yaptırmış hiçbir problem çıkmamış, hamile de kalamamış, eşin tahlil yaptırsın deyince dr.u. Sperm azlığı ve yerinde hareket ediyor çıkmış, ileri hareketli yok. ( Adam 28 yaşında )

Şok olmuş bu genç hanım ve de çok üzgün " tüp bebek yaptırmam ALLAH alnımıza ne yazdı ise o olsun dedi, ( bu arada bende aynı fikirdeyim)

Neyse eşim ordan ayrıldı 14 ay sonra ortak bir tanıdığımız bize misafir geldi: O bayanın doğum iznine erken ayrıldığını filan anlatıyor, "çünkü Dördüzmüş" dedi; ben sevinçle çığlık attım " ayy aşılama mı yaptırdılar "diyerek, ama boş bulundum tabi ki....

Telefonunu bulup aradım tebrik ettim moral vermek için sık sık aradım, en son 2 aramam da tlf açmadı geri de dönmedi:

Dün öğleden sonra eşi aramış: "benim aramalarıma cevap veremediklerini, bebeklerin Ocak başında doğduğunu, 2 sinin doğum sırasında, birinin 10 gün sonra, en sonuncusununda 40 yaşayıp küvözde beyin kanaması geçirip vefat ettiğini söylemiş..........

O kadar üzüldüm ki tarif edemem, biz çocuğumuz olmadı diye üzlüyoruz O arkadaş ise 6 ay karnında taşıdı herşeyiyle hissetti gözleri ile de gördü ama 4 ünü birden kaybetti.

Bizdeki yokluktan çook daha acı bir durum. ALLAH kimseye bunu yaşatmasın.

Canımm hepinize ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyorum destek veren yazılarınız için.

Ben tahlili yaptığım o akşam adet oldum, çok yoğun kanama geçirdim, neyse bitti adetim.

Sana en uygun ne şekilde üzüntümü bildirmeliyim bilemiyorum ama.

RABBİM'in vardır bildiği Cmas'ım. İnşallah yeniden bebek haberini vereceğini umuyorum. Sağlığına dikkat et, en önemli şey senin sağlığın ve moralin, unutma sana çook ihtiyacı olan bir Oğlun var.

Bundan büyük yaşam sebebi olabilir mi. Seni çok öpüyorum ...

Kesinlikle katılıyorum.Bende 45 yaşındayım. Vazgeçmiyoruz yola devam:)))))))))))

günaydın kızlar herkese hayırlı cumalar

Rabbim önce sağlık huzur sonra hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin evlatlarımızıda analı babalı büyütmeyi nasip etsin

AMİN

zanorkcum sen tedaviye başladınmı yazdıysan bile gözümden kaçmıştır çünkü bi kaç gündür çok yoğunum kk ya tam bakamıyorum bile

senin de mi kizin olucak canim ya topikte hamile kalan ve dogum yapan arkadaslarimizin hepsi kiz
bir ben beklemedeyim sabir sabir ya sabir
canım bence senin de kızın olacak selcancım..

brezeycim benim üzüntülerimi ve sevinçlerimi paylaştığın için teşekkür ederim..Şimdi sıra senin doğumuna kadar senin moralini yüksek tutmada...hep güzel şeyler olsun yaşamında inşallah inşallah!

sevilcim 22 saat sonra bana da mantıklı geldi.. neden dersen 1) yumurta önce çatlarsa kurtarmış olursun.. 2) spermler içerde 2 gün canlı kalabiliyorlar ve eğer yumurtalar geç çatlarsa kalan azimli spermler bu işi başarabilir... Tabi ki en doğrusunu dr.un bilir .. ona da danış canım..Olmaz derse 22 saatte alsınlar spermleri de.. lab ortamında canlı tutmayı başarabilirler spermleri tam bilmiyorum aşılama olursun sonra.. ya da sana da bir opuyla transfer olabilir mi acaba? Bilmiyorum çok mu bilimin ötesine geçtim?....

Yani 24 saat daha mantikli cunku yumiler uzun dayanmiyormus.ben fsh ve e2 yi dusurmeye calisiyorum

Günaydın Arkadaşlar,
24 saat olarak karar verdik.Hayırlısı bakalım.3 günlük bir birliktelik olacak.Allahın takdiri sonuçta.Matematik hesabına da giriyoruz.
Allahım ne derse o olur.Kafamızı da sürekli meşgul ediyoruz.Ben bugün karar verdim 15 gün konuşmamaya düşünmemeye.
Herşeyin hayırlısı diye dua ediyorum.
Tecrübelerimi sizinle paylaşırım.
Sizin durumunuz benimle aynı aslında yaşınız kaç.Ben Şifa Markete testlerimide mail attım incelediler.Ona göre kur uygulandı.Aslında hepsi doğal.İçeriğne baktım.Bence bu konuda destek alın oradan pek inanmamışsınız sanırım.
Ben inandım yaptım ve başardım.Çok içimi acıttı doktorların olmaz Fsh'ın düşmez demeleri Allahın izniyle ve sebepleriyle düştü.
İnanın oluyor.Ben yaşadıklarımı paylaşmaktan sizlerede destek olmaktan çook mutlu oluyorum.belki ısrarcı oldum size bu konuda ama deneyin ltf.Kaybınız olmaz.
herkese hayırlı cumalar,gönlünüzün uradı olsun inş..
Sevgiyle kalın..

İsmihancım desteğin için teşekkür ederim canım .. Sağolasın... Yani zeytunun dediği zaten en doğrusu.. Ama o zaman işte olacakmış ya!! İşten ne zaman dönecekse o zaman dan sonrayı da değerlendirir.. yani hem iğneden sonraki 22-24 saatlerini hem 36-48 saatlerini de değerlendirirsin...Herşey gönlünce olsun!!

Zanorkçum hayırlı olsun tedavin!

Ümmücüm seni merak ediyordum şimdi okuyunca üzüldüm..Önümüzdeki ay inşallah hep beraber yeni umutlara yelken açalım...

Canim yaaa. Ben zaten zırıl zırılım bugün .Bende epeydir giremiyodum şimdi gördüm çok uzuldum .ama senide anlıyorum boşluk gibi o kadar kontrol ediyoruzki kendimizi.

Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış, güçlü olmaya çalış...

Yani evet mucize örnekler var ve buna rağmen yani evet bu topikteki herkes mucize olmayabilir..

Ama farzet ki herşeyi oluruna bıraktın ve artık düşünmekten vazgeçtin haa bu arada da ya tutarsa diye çalışmaktan ne çıkar!! Biz mayamızı çalalım da!! (Aslında Nasrettin Hocadan bile daha çok başarma olasılığımız var!) ...

Uzun lafın kısası biz bütün hayatımızı bu olaya odaklıyoruz ve sonra olmayınca büyük bir yıkım yaşıyoruz... Çok yıpranıyoruz...Ben buna izin vermek istemiyorum.....Bir taraftan yaşamaya ve güzel şeylere bakmaya da ihtiyacımız var...Eşlerimizle elele bir deniz kenarında bir yarım saat yürüsek.. sadece yürüsek konuşmayalım bari bu sefer de nolcak!...mum ışığında bir akşam yemeği yesek...göz göze gelip gülümseyerek..sadece çocuk odaklı olmadan bir an aklımızdan çıkarıp....

hiç değilse bir sefer gerçekten sevişsek.....

Günaydınnn simdiden iyi hafta sonları hanımlar,

Bir sürü mesajı okudum.. İsim isim yazmak istemedim, anlayış beklerken anlayışsızlıkların ne kadar sizi üzdüğünü okudum bazı mesajlarda.

Ne olacak, niye olacak, neden olacak gibi bir sürü endişeyle bebeğe giden yolda son derece gergin olabiliyoruz, çok da doğal olarak. En çok sarılıp sarmalanmak, kollanmak belki de şımartılmak ihtiyacımızın olduğu, şefkati en çok arzuladığımız zamanda bir de üzerine eşlerden, ailelerden kaynaklanan anlaşılmaz yaklaşımları okuduğumda da çok üzüldüm... Okuyup, destek olmaktan, umutlar için moral vermekten öteye gidemiyoruz ne yazık ki.. Aslında böyle buradan ekrandan çıkıp buna yol açan kişilere "derdiniz ne, silkinin kendinize gelin" demek istiyorum... Söyleyeceğim tek şey çok ama çok güçlü olduğunuz... Neden mi? Nazire yapar gibi olmak, yanlış anlaşılmak istemem ama bunların hiçbirini hiç yaşamamış, opu vs. müdahaleleri geçtim, ultrasonla yumurta bakmaktan tahlil sonucu almaya kadar minicik aşamalarda bile manevi olarak pamuklara sarılmış hissettiren istisnasız her yere benimle birlikte gelen bir eşe, aileye sahip olmama rağmen tedavi aşamasında bazen ne kadar yorulduğumu biliyorum... O yüzden moralin en önemli faktör olduğu bu yolda herşeye her yaklaşıma rağmen ilerlediğiniz için çok güçlü olduğunuzu bilin...! Takdir-e şâyansınız... Önünüzde saygı ile eğiliyorum

Bir de güçlü kadın durumu var ki ona da değinmişsiniz :) Vallahi haklısınız... Ama bizde de kabahat yok değil... Hissettirmek için bazen fırsatları kaçırmıyoruz itiraf edelim... Keza ben bazen iş hayatımdaki yöneticiliğim nedeniyle bazen bazı şeyleri isterken veya planlarken karşımda eşim değil ekibimden biri var gibi davranınca doğal olarak eşler biraz tepki veriyor...

Oysa ki sizin de değindiğiniz gibi bazen çocuk gibiler... O yüzden zekice davranıp onları o ayarda tutmak bize kalıyor, henüz karnımızda can bulmuş kollarımıza aldığımız bir evladımız olmayabilir ama genetik olarak annelik içgüdümüzde var.. Yapabileceğim tüm işleri yapamıyormuş gibi davranmak gibi bir çözümüm var mesela :) En basiti "kavanoz kapağını açamıyorum senin güçlü kollarına ihtiyacım var" sihirli oluyor :))))))))) oysa ki yere vursam 2 dk sürmeyecek ama ssssshh o bunu bilmiyor

Özetle beden dilimizde dahil iletişimin hertürlü kanallarını kullanmak şart... Alttan almamız gereken yerde alttan almıyoruz aslında istediğimiz şeyi yapmak için yumuşatma yapıyoruz... Bir nevi yumoş operasyonu... Her anlamda yumoşlu kalın hem yumurtalıklarınızda, hem ilişkinizde

Tedavisinde henüz ilerleme kaydetmemiş olup bekleyenlere, heyecanla (evet evet biraz da endişeyle) sonuç bekleyenlere, hadi yeni baştan diyerek bir kez daha yola çıkanlara, benim gibi aksiyon için itici güç bekleyenlere hepimize passiflora içmiş gibi dinginlik, sakinlik, umut, şans ve başarı diliyorum bir kez daha...

Sevgiler

Zanork & 2220 Barkodlu gibi oldu ay :) Sen bir de normal iğne ile mi oluyorsun eyvahlar olsun..

O bahsettiğin iğne var.. Ben sadece onunla oldum kalem (pen) iğne... Şeker hastalarının kullandığı gibi.. Her zaman her eczanede olmuyormuş duyduğum kadarıyla. Benim eczanemde vardı.. İğne fobimi bildiği için Selman Bey zaten direkt pen yazalım demişti.. O bile kabus diğerini hiç görmedim görmeyeyim de mümkünse

Bahsettiğim iğne bu, senin de gördüğün budur

İşte bu supersin cmas :) Ne güzel işaret etmişsin.. Bir önceki mesajımda dediğim gibi iletişim için beden dili de dahil her kanalı kullanmalı... Bedenlerimizden çok beyinlerimizin de ihtiyacı var ki buna...
Savaşma SEVİŞ! :) Şart..! aksatmayın, eksiltmeyin... Yatağı bile beklemeyin hatta
Şanslı sayarım kendimi bu konuda, aşk bizden gitmesin hiç, nazarlar değmesin

Benden de sevgiler:126::114:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…