- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #10.661
O zaman iğnelerinin hepsini almadıysan (çünkü soğuk zincirine ne kadar dikkat edersen et iğneleri geriye almıyorlar bildiğim kadarıyla) kalem olan modelinden alabilirsin.. Hepsinde olmuyor ama ecza depolarından getirtiyorlar diye duymuştum ben eczacımdan. Diğerine göre bir tık pahalı olduğu için genelde özellikle istenmediği sürece normal şırınga modelini veriyorlarmış.. Eğer beni de doktorum uyarmasaydı bilemeyecektim..
Benim vukuatlı iğne seanslarım olduğu için tık diye hemen zerkedilmesi için oldukça faydalı olmuştu... İlk yaptırdığımızda hemşire beni mi kontrol altına alsın, kalemin ayarını mı yapsın biraz şaşkına dönmüştü ama olsun :) Kalem iğnenin içinde doza göre mutlaka artan oluyor normalde onları da normal şırıngaya alıp enjekte ediyorlar bilgin olsun.. Gerçi ben onu da istememiştim gidip kalem almıştım son doz için tekrar... Bilinçaltım daha zararsız gördü demek ki bu modeli :)
En bi dip not: Ben korkmaktan beter birşey oluyorum.. :) Ve henüz çocukluğum dahil 41 yaşımdayım kalçamdan hiç iğne yemedim, yiyemedim yemek zorunda da kalmayayım ne olur bilmiyorum. Narkoz verdikleri ameliyatlarımda vurdularsa bilmem artık baygındım sorun yok
cmas şu an gülüyoruz bakma ama zanorku bilmiyorum benim iğnelerle olan hikayelerim "sonradan" beni de gülme krizine sokacak cinsten... Ama yaşarken nasıl diyeyim biraz arabesk olacak "anlatılmaz yaşanır" cinsten... iğne vücuda girene kadar bende fobi! :)
Kısa öyküsünden bir örnek (bu kısmı iğne verildiği her zamanda her şartta istisnasız yaşanıyor)
-İğneden başka bir yöntem yok mu?
-yok...
-bayıltsanız?
-... :)
-gerçekten başka yöntemle olmaz mı?
-hayır
-off peeeeki ama aaa yaaa bir dakika yeşilçam filmi izlerdik ya hani gazlı bezle kadını hemen pıtt bayıltırlardı..
-hııı?
-eter diyorum? kloroform diyorum?
-olmaz! lütfen buyrun..
(iğne odasına ilerleyiş sorun yok henüz) içeri girdikten sonra
buzullardaki gibi titreme
ittirilerek koltuğa oturtulma (çoğunlukla yatırılıyorum)
kol açılmaya başlandığında kafa başka yerde ayaklar başka yerde (şeytan çarpmış mübarek)
turnike yapıldığında ıııııııı diye inlemelerle anlamsız sözlerle titremelerin sallanmaya dönüşmesi
yanımdaki kimse (istisnasız eşim olur) elinin tırnaklanması, parmaklarını çatırtadacak kadar sıkılması
alkollü pamuk değdiği anda mümkünse bir iki kişinin daha destek kuvvet olarak vücudumu sabitlemeye gelmesi
ıııııııııı inlemesi feryat figan bağırışa, oluk oluk gözyaşına, soğuk tere çoğunlukla düşük olan tansiyonun ekstra düşmesine
iğne girdiği anda ise şaka gibi! "ohhhhhhh" diye tüm bu yaşananların sanki rüyaymış gibi zank diye bitmesine
giden bir serüven... Gözümde yaş, terim ve düşen tansiyonum olmasa o bağıran ben değilim sanki
bi nevi iğne yapılsın diye kendini paralayan iğne yapılınca rahatlayan bir arızalıyım
iğne odasından sonraki bölümlerde; doktor tekmelemişliğim, hemşireyi, eşimi veya kim varsa kurban yakındaki ısırmışlığım, çocuk değilsiniz ki şeker verseydik diyenlere ne biliyorsunuz demişliğim, bebekler için kullanılan kelebek iğne yoksa ben bu işlemi yaptırmam demişliğim ve en yüzkızartıcısı ise"bana girene kadar sorun, girince sorun yok rahatlıyorum gevşiyorum" dediğimde renkten renge giren doktor tecrübelerim de var..
İflah olur muyum bilmiyorum... Bunca fobiye rağmen tüp bebek tedavisine başladım ya eşim benimle iftihar ediyor :))))))
OYY OYYY Tedaviye de başlamış benim şeker arkadaşımm
Nasılsın Zanork ?
cmas şu an gülüyoruz bakma ama zanorku bilmiyorum benim iğnelerle olan hikayelerim "sonradan" beni de gülme krizine sokacak cinsten... Ama yaşarken nasıl diyeyim biraz arabesk olacak "anlatılmaz yaşanır" cinsten... iğne vücuda girene kadar bende fobi! :)
Kısa öyküsünden bir örnek (bu kısmı iğne verildiği her zamanda her şartta istisnasız yaşanıyor)
-İğneden başka bir yöntem yok mu?
-yok...
-bayıltsanız?
-... :)
-gerçekten başka yöntemle olmaz mı?
-hayır
-off peeeeki ama aaa yaaa bir dakika yeşilçam filmi izlerdik ya hani gazlı bezle kadını hemen pıtt bayıltırlardı..
-hııı?
-eter diyorum? kloroform diyorum?
-olmaz! lütfen buyrun..
(iğne odasına ilerleyiş sorun yok henüz) içeri girdikten sonra
buzullardaki gibi titreme
ittirilerek koltuğa oturtulma (çoğunlukla yatırılıyorum)
kol açılmaya başlandığında kafa başka yerde ayaklar başka yerde (şeytan çarpmış mübarek)
turnike yapıldığında ıııııııı diye inlemelerle anlamsız sözlerle titremelerin sallanmaya dönüşmesi
yanımdaki kimse (istisnasız eşim olur) elinin tırnaklanması, parmaklarını çatırtadacak kadar sıkılması
alkollü pamuk değdiği anda mümkünse bir iki kişinin daha destek kuvvet olarak vücudumu sabitlemeye gelmesi
ıııııııııı inlemesi feryat figan bağırışa, oluk oluk gözyaşına, soğuk tere çoğunlukla düşük olan tansiyonun ekstra düşmesine
iğne girdiği anda ise şaka gibi! "ohhhhhhh" diye tüm bu yaşananların sanki rüyaymış gibi zank diye bitmesine
giden bir serüven... Gözümde yaş, terim ve düşen tansiyonum olmasa o bağıran ben değilim sanki
bi nevi iğne yapılsın diye kendini paralayan iğne yapılınca rahatlayan bir arızalıyım
iğne odasından sonraki bölümlerde; doktor tekmelemişliğim, hemşireyi, eşimi veya kim varsa kurban yakındaki ısırmışlığım, çocuk değilsiniz ki şeker verseydik diyenlere ne biliyorsunuz demişliğim, bebekler için kullanılan kelebek iğne yoksa ben bu işlemi yaptırmam demişliğim ve en yüzkızartıcısı ise"bana girene kadar sorun, girince sorun yok rahatlıyorum gevşiyorum" dediğimde renkten renge giren doktor tecrübelerim de var..
İflah olur muyum bilmiyorum... Bunca fobiye rağmen tüp bebek tedavisine başladım ya eşim benimle iftihar ediyor :))))))
İsmihancım desteğin için teşekkür ederim canım .. Sağolasın... Yani zeytunun dediği zaten en doğrusu.. Ama o zaman işte olacakmış ya!! İşten ne zaman dönecekse o zaman dan sonrayı da değerlendirir.. yani hem iğneden sonraki 22-24 saatlerini hem 36-48 saatlerini de değerlendirirsin...Herşey gönlünce olsun!!
Zanorkçum hayırlı olsun tedavin!
Ümmücüm seni merak ediyordum şimdi okuyunca üzüldüm..Önümüzdeki ay inşallah hep beraber yeni umutlara yelken açalım...
Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış, güçlü olmaya çalış...
Yani evet mucize örnekler var ve buna rağmen yani evet bu topikteki herkes mucize olmayabilir..
Ama farzet ki herşeyi oluruna bıraktın ve artık düşünmekten vazgeçtin haa bu arada da ya tutarsa diye çalışmaktan ne çıkar!! Biz mayamızı çalalım da!! (Aslında Nasrettin Hocadan bile daha çok başarma olasılığımız var!) ...
Uzun lafın kısası biz bütün hayatımızı bu olaya odaklıyoruz ve sonra olmayınca büyük bir yıkım yaşıyoruz... Çok yıpranıyoruz...Ben buna izin vermek istemiyorum.....Bir taraftan yaşamaya ve güzel şeylere bakmaya da ihtiyacımız var...Eşlerimizle elele bir deniz kenarında bir yarım saat yürüsek.. sadece yürüsek konuşmayalım bari bu sefer de nolcak!...mum ışığında bir akşam yemeği yesek...göz göze gelip gülümseyerek..sadece çocuk odaklı olmadan bir an aklımızdan çıkarıp....
hiç değilse bir sefer gerçekten sevişsek.....
Bazen araçlarda o kadar zaman kaybedip hırpalanıyoruz ki gerçek amacı unutup keyfini çıkaramıyoruz. Kızlar düşünün niye çocuk istiyoruz gerçekten çocuk bizim amacımız mı ? yoksa sevdiğimiz adamla yaşadığımız aşkın bir meyvesi olsun aşkımızı tatlandırsın diyemi istiyoruz.Gerçekten arzulanarak hissederek yaşanmış aşk dolu bir gece, hormonlu iğnelerden, yaptığımız kürlerden daha başarılı sonuçlar vermez mi? Bu işin doğalı doğası bu değil mi zaten.
Tıbbi olarak düzeltilmesi gereken bir durum varsa ona diyecek bir şeyim yo ama sebepsiz çocuk sahibi olamayanlar için soyluyorum ben de dahil. Artık içsel dürtüleri yok sayıp işi takvime bağlayınca nasıl sevişeceğini bile protokole bağlanmışsa, her ay eşine bile hissettirmemeye çalışarak hayal kırıklığı ile yaşamaya başlamışsan her kanama başlangıcını, geçmiş ola. Bizim istediklerimiz mutluluk ve zevk anının aşkın meyvelerinin.
Bu saatte kimse yok ya, meydan bana kaldı
Anlattım biraz ama toparlayayım kısaca: Bugün gittim, iğnelere başladık.
Hayırlısıyla her şey yolunda giderse, 15 gün sonra ilk denememi yapmış, sonuç için gün saymaya başlamış olacağım. Mutluyum, gururluyum, herkese tavsiye ederim
Ben doğduğumda anneannem 40 yaşındaymış. (Ben şimdi 41 yaşındayım) Annemi istemeye ilk geldiklerinde rahmetli dedemle yataklarını ayırmışlar. Bir daha da birlikte uyumadılar. Onun gibi düşünenlerin ve yaşayanların yetiştirdiği çocuklar da hep, belli bir yaştan sonra cinsellik, gebelik, annelik olaylarına ayıp diye yaklaştılar. Kendi annem (63) ve kardeşim(35, erkek) bile benim kaderimin evlatsızlık olduğuna hükmetmiş, teselli etmeye çalışıyorlardı. 5 aydır merkeze gidip geliyorum, tedavi olduğumu daha geçen ay söyledim. O yüzden örnek bulmak zor. Ama imkansız değil. Hem örnek olmasın varsın. Biz örnek olalım...
Sigara ne kız. Dıt. HıııBen başlarsam bırakamam bir daha. İstediğinde bırakabiliyorsan bi tane de benim için yak. Şöööyle 5 tur atsın içerde. Ooooohhhhhh, mis
Eşinle arayı düzeltmene çok sevindim. Gereksiz geliyor aslında eşler arası uzaklıklar. Hayat yeterince zor ve bunalımlı olabiliyor. Birbirine yaslanıp güçlenmek varken... Evliliği iki kişinin ortak bir karaktere bürünüp bütünleşmesi diye düşünürdüm hep. Fazla mı romantikmişim ne? Tadını çıkar vallahi.
Sulugözlü benim de lakabımdı bir ara
Bende bir tek ben annemden muzdaribim saniyordum benim annemde 14 yaşında evlenmiş 34 yaşında beni kucagina almis babamla aralatinda 13 yaş var babam 47 yadindaymis ben 9 yasima geldigimde babami kaybettik (mekânı cennet olsun) annem beni hep ezik hep guvensiz hep senin yerine ben düşünüyorum senin yerine ben karar veririm sen dusunemezsin tavriyla büyüttü çok aci cektim hep gaddar hep sevgisiz di şimdi 2 negatifimde yanimdaydi ve aralikta baslayacagimi biliyordu aralikta istanbula tatile gitti bende oralara yayilmasin diye söylemedim olacak ya yengemin annesi vefat etti (hatta cmasimin anneannesiyle ayni donemdeydi ) memlekete gidelim arabayla dedi cenaze için bende gidemem böyle böyle dedim senmisin bunu diyen vay efendim ben nasıl kendi basima gidermisim nasil haber vermezmisim hâlâ benimle konuşmuyor ilk defa bu olayda sogudum annemden beni çok yordu yillarca bu kez alttan almayacagim çok kirginim neyse başınızı sisirdim kusura bakmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?