Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

sonuç herzamanki gibi kimyasal gebelik arkadaşlar çok düşük bi değer asla yükselmez...
bu kaçıncı olacak bıktım usandım artık herşeyden..(
bütün hayatımı tüp bebek tedavileri yönetmeye başladı.. işim, yaşantım herşeyim ters yüz oluyor.. yapmak istediğim herşey yarıda kalıyor.
elimden ağlamaktan başka birşey gelmiyor.. tekrarmı herşeyi baştan yaşayacağım kabus gibi geliyor artık bana bu süreçler..
çokk üzgünümmm

üzül agla tamam ama, bu cok uzamasin o kadar karamsar yazmissinki, deger belki yükselebilir diyelimki yükselmedi:26: tekrar yeni bastan daha bir umutla yola devam, bu ugrasin kesinlikle bosa cikmayacaktir toparla kendini, yapmak istedigim hersey yarida kaliyor diyorsun, böyle diyerek negatifi cagirmayi birak pozitif düsünmeye alistir kendini, inaniyorumki cabalarin karsiliksiz kalmayacak.

Canım benim, ne olur üzülme. Bunda da vardır bir hayır. Çık yürü, derin nefes al, demek ki şimdi zamanı değil, belki sonraki son olacak. Neler var canım arkadaşım hayatta, bebişin zamanı şimdi değilmiş. Daha kötü durumda olan, bunu deneme şansları olmayanları düşün ne olur.

çok üzüldüm canım ama demekki vakti saati değilmiş böyle düşün biliyorum şimdi hiç bir söz seni teselli, etmez ama Rabbime sığınmaktan başka çare yok İnşirah suresini oku bol bol Rabbim içine ferahlık versin

kızlar dün doktora gittim hormon testlerini yenilemek istedim neyse tahlillerim çıktı hepside normal ama doktor dediki sen 40 yaşındasın tahlillerin normal olması demek senin 25 - 30 yaşındaki bi bayanla aynı olman demek değil hamilelik şansın yaşından dolyı çok düşük dedi bende kendimi bi anda 50 - 60 yaşında hissettim çokmu geç kaldım ben yaaaa dedim yooo ümidini kaybetme ama vakitte kaybetme dedi kilomdan dolayıda hamile kalsan bile düşük yapabilirsin dedi moralim bi sıfır milletin kırk tane sorunu oluyo doktorları yinede olumlu konuşuyo umut vaat edio bende hiç sorun görmeyince ya kiloma ya yaşıma takıyolar Allahım bu nasıl bi imtihan nasıl bi sınav başkaları istemeden hamile kalıp tuvaletlerde doğurup çöplere atıyo hergün haberlerde okuyoruz izliyoruz biz hamile kalmak için kırk takla atıyoruz yinede bize vermiyor Rabbim elbette bir bildiği vardır asla isyan etmiyorum ama isyana düşmektende çok korkuyorum kendimi o kadar çaresiz o kadar köşeye sıkışmış hissediyorumki şu anda bağırmak istiyorum sesim çıkmıyor ağlamak istiyorum gözümden yaş gelmiyor sanki şişmanların çocuğu olmıyor sanki kilo vermek çok kolay nedir bu toplumdaki kilolulara karşı önyargı anlamadım ne yapacam bilmiyorum hayata hep geç kaldım geç evlendim geç kadro aldım bebeğimdemi geç gelecek benim yaşımda bir arkadaşım oğlunu evlendirecek o torun sahibi olacak ben daha evlat sahibi olamadım

Canımmmm, lütfen o densiz doktorun dediğine üzülüp hırpalama kendini. Ne güzel, herşey yolunda baksana, demek ki yanlış meslek seçmiş senin doktor. Kendini rahat hissetmiyorsan doktorunu değiştir canım. Güvenmen çok önemli. Lütfen, daha şimdiden böyle üzülürsen olmaz ki. Güzel düşün, belki bir defada olacak. Yaşamadın, bilmiyorsun.

Hadi toparlan biraz, bu yol sabır yolu. Dilerim her biriniz bu yolda dileklerinize ulaşırsınız, çok yorulmadan.

ensues üzülmek için erken değilmi belkide bebeğin tutunacak ama sen kendini yıpratıyorsun..eğerki vakti geldiyse her şeye rağmen doğacaktır..vakti gelmediyse mücadeleye devam canım bu kadar umutsuz olma..bu yolda tek başına değilsin bak bizlerde varız uğraşıyoruz çabalıyoruz..her şeyin hayırlsı..işallah değerlerin katlanarak artar..

Doktorlar sadece bizim yasimizdakilere demiyorki, 35 yasindan sonraki kadinlarin hepsine cocuk dogurmak icin yasli gözüyle bakioyrlar, ama biz biliyoruzki topigimizde 45 yasinda 2. tüp denemsinde kizi olan arkadasimiz var, test sonuclarinin sorunsuz olmasi sevindirici, elimizden ne geliyorsa yapacagiz bunun karsiligida güzel olacak eminim, kilo sorunu dünyada artmis durumda bu bir ayip degil, bir cogunun hormonal sorunlarindan hastaliktan vücudumuzun dengesinin bozulup kilo aldiginida hesaba katmal lazim, takma kafana stres yumurta kalitesini bozuyor diye biliyorum.

çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum canım...sonuç kaç ensuececim? hani evet çok çok küçük de olsa bir umut belki vardır..düşün senin ablanın ikizlerini...taa bir ay sonra ortaya çıktı yavrucak....ne bileyim....böyle de çok zor oluyor işte....

üzülme canım.. bu dr.ların sa insan psikolojisini öğrenmeleri lazım... çok çok günaha giriyorlar böyle....burdaki neredeyse hepimize yaptılar bunu....tebrik ederim seni değerlerin normal olduğu için.. ne mutlu!! hayata geç kalmadın canım sen hep hayattaydın ya zaten...evlenene kadar geçen sürede kimbilir ne güzel anıların vardır!! üzülme sakın...kiloların için de üzülme... hadi bügün çık dışarı 45 dakika tempolu bir yürüyüş yap...yarın yine!!.....biraz kafanı dağıtırsın hem!!

Sevgili Sara,

Yaşım 41, 1 yıllık evliyiz. Eşimle temmuz ayında üniversite tüp bebek başkanıyla görüştük,2 aydan önce randevu vermiyorlar, biz araya adam koyup girdik yanına. Daha elimizde tek testimiz bile yok. Adam bizi mahvetti, şans çok azmış ta yaşımız çok ileriymiş te bilmem ne de. Çıktık deli gibi ağlıyorum arabada, eşime boşanalım git genç bir kız bul kendine karı olarak dedim. Sevgilim de perişan oldu ben öyle deyince...

Beni o doçente yönlendiren doktor arkadaşım dedi ki ilk görüşmede racon buymuş, kamuda...takma kafana dedi ve şu anki doktoruma gönderdi bizi.

Testlerimizi yaptırıp gittik Gürkan hocaya. Güleryüzlü, neşeli, şakacı, huzurlu bir Prof. Muayene etti, test sonuçlarına baktı, bize değerleriniz normal , şu an tüp yapmam size dedi, spontan gebelik deneyelim önce dedi, 3 ay kullanmak üzere Biostron verdi. Bu arada değerler çok ta cazip değil, AMH 0,94 mesela... Tek şey istiyorum dedi, bebekle seksi birbirine karıştırmayın. Siz birbirini seven bir çift olarak sadece zevk alıp vermek üzere birlikte olup eğlenin dedi. Bebek gelirse gelir o arada , kafanızdan bebek yapma fikrini atın dedi. Eğer siz beceremezseniz bu 3 ayda söz ben sizin bebeği yapacağım dedi. O anki rahatlamayı anlatamam...

Neticede biz spontanı tutturamadık. Çünkü kafamızda hep bebek vardı...ilişki sonra yarım saat yataktan kalkmamalar, hep aynı pozisyonda yapmaktan falan vazgeçmedik...keyfimize önceliği vermedik yani....3 ay bitince de yani bu ay tüpe başladık. Yarın embriyolarımın 5. günü, dondurulacaklar ve benim progesteron seviyemin ideal olduğu gün transfer yapılacak. Ve başlayacak umarım:) doktoruma, embriyoloğuma güveniyorum.

Bak, nerdeeeeeeen nereye...

Hiç üzme kendini boşuna. Bu doktora güven duymuyorsan şu an, git başka bul. Hangi ildesin?

Herşey güzel olacak, stand up and fight:)

Sevgiler...

yaaa siz varya!!!! ......ikinizde delü!!! :26:... zanorkçum opun hayırlı olsun canım inşallah hayırlısıyla döllenir transferin olur bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın canım benim...

Ama... :26:
O yarım kalmışlık duygusu hepimizde var sanırım. Şimdi söylenecek her şey de boş gelecek sana. Ama burada seni, ümitlerini, duygularını anlayan ve paylaşan dostların var. Ayrıca kadınız biz. Erkeklerin yapamadığını yaparız. Düşeriz, canımız yanar, ağlar, saçımızı başımızı yolarız, sonra da kalkar, yüzümüzü yıkar, saçımızı tarar, hayata kaldığımız yerden devam ederiz. Bunun için hayatın devamı dişinin elinde. Asıl güç biziz. O yüzden bir süre üzüntünü yaşa, kırılan ümitlerin için doya doya ağla, sonra topla eteklerini, hayatın yeni sürprizlerine hazırlan. Sen hazır olduğunda hayat sana en güzel yüzünü gösterecek emin ol... Ve bizler, o gününü paylaşmak için yine burada olacağız.

Canım belkide sonucun yükselecektir. Canını sıkma. 2 gün sonra tekrar baktır.belki yükselecektir. Olmadıysada herşeyin hayırlısı. Önümüzdeki denemelere bakarız.allah vizede bebişlerimizi kucağımıza verecek inşallah....

Böyle konuşan doktorlara 'sen de salak görünüyorsun ama kibarlığımdan söylemiyorum' demek istiyorum. Kimler bana katılıyor?
Ama 'arkadaşımın oğlu...' kıyaslamanı tutmadım. O bir ölçü değil bana göre. Gebelikte annenin ihtiyacı olan ya da olabilecek kök hücre tedavisi sağlanıyor mesela. Bu da sağlığımız için iyi bir şey. Ömrümüz uzuyor. Ya da arkadaşın bu yaşta 'kaynanayım ben' diye yaşlılık psikolojisine girecek, sen taze hayatın tadını çıkaracaksın. Bir şeyi iyi görünmüyorsa, baktığın açıyı değiştir Ve 1, 0 dan büyüktür. Eşin, işin, ve diğer geç gelenler hiç gelmeyebilirdi de. Kilonu da dert etme. Olumsuz bir etken olabilir ama o da ölçü değil. 85 kiloyla, 90 kiloyla 100 kiloyla hamile kalan bir çok örnek var. Eski doktorumun lafı geldi aklıma. 'Bir kadını sayılara sığdıramazsın' demişti. Sen sana düşeni yap, gerisini Allah' a havale et.

canım benim inan ne diyeceğimi bilemiyorum sabah seni çok aradım ulaşamadımHayırlısı olsun demekten başa hiçbirsey diyemiyorum. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun canım. Ağla, üzül acını yaşa fakat küllerinden tekrar doğ. Bizler kadınız, güçlüyüz güclu olmalıyız. Bir daha ki denemende pozitifi bulacagına tüm kalbimle inanıyorum canım benim ne olur çok üzülme emi.

sağolun kızlar desteğiniz o kadar önemli ve değerliki benim için bir gün anne olacaz bende inanıyorum ama doktor daha elindeki testlere bakmadan direk yaşım gözüne çarptı 40 yaş çocuk için şansın çok az deyişi gözümün önünden gitmiyor hep böyle arızalarda bana denk geliyor zaten

ben daha önce doğal yoldan hamile kaldım 7 haftalıkken düşük yaptım sonra iki defa tüp bebek denemesi yaptık birincisi negatif ikincisi dondurulmuş embriyolarlaydı oda kimyasal oldu genetik testler trombofoli paneli hormonlar histereskopi yapğmadığım test kalmadı hepside Allaha şükür temiz çıktı ama kilom fazla bunu bende biliyorum ama ha deyince gitmiyor valla fazla yemiyorum artık ama yılların birikimi bi defada gitmiyoki he kilolu olupta çocuk sahibi olan yokmu hiç

dun çok kötüydüm eşimede sardım onuda üzdüm ama bugün daha iyiyim moral olarak ama ağzımın hiç tadı yok sabah kahvaltı bile yapmadım canım hiç bişey istemiyo halsizim başım ağrıyo hasta olmasam iyidir

Mafya iyiydi Gerçi ısrarlıyım, benim iki yumurtayı doktor yedi. Kahvaltı saatiydi zaten sabah 09:30 :78:
Ayrıca kendi adıma anormalliği kabul ediyorum

Valla senin 2 taneyi benim 1 taneyi yemiş olma ihtimalleri yüksek ama o 32 yumurtadan 2 tane kalmış demiştin ya 30 yumurtayı hangi insan evladı yemiş olabir eğer çok hayırsever biri olup eşe dosta dağıtmadıysa yumurtaları kesin mafya yada paralelcilerin işidir bu

haklısın canım da ne bileyim dun kendimi o kadar yaşlı ve herşeye geç kalmış gördümki arkadaşım geldi aklıma ama haklısın en büyük sıçrayışlar dibe vurduktan sonra olur dimi silkelenip kalkacam ama gerçekten fiziksel olarak iyi hissetmiyorum bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…