- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.141
Kızlar, ben 43 yaşındayım, 3.denemem. Yarın opu yapılacak.İnanın buradan paylaşımları okuyunca çok rahatladım.Tecrübelerden yararlanmak ve yalnız olmadığımı görmek moralimi çok yükseltti. Doktorların yaştan dolayı verdiği %1-%10 arası ihtimaller, heves kırmalar hepsini bende yaşadım. Ama ben hiç vazgeçmeyeceğim. Doktoruma pes etmek yok, %1'lik oranı bile allahıma sığınarak deneyeceğim dedim.
gelelim bana. gecen hafta cikan kan tahlilleri sonucunda biraz korku ve heyecan icinde dun hastaneye gittim.
once bebegime bakildi olcumler yapildi. cok sukur bebegim iyi hic bir sorun gorulmedi. sonra jinekolog cagirdi beni sakinlestirdi.
cikan kan degerleri hamilelikte gorulebilir dedi. icinde cok buyuk bi calisma var kolay degil dedi. demir ilaci verdi birde tedbir amacli tekrar kan ve idrar alindi. hepsi bu kadar. haftaya sonuclari gorusmek icin randevu verildi. sen normal kontrollerinene devam et dedi.
20haftalik coklu tarama tarihini sordu buraya gelmene gerek yok kendi eben yapsin dedi. hepsi bu kadar. uzerimden nasil bi yuk kalkti anlatamam.
hepinize sevgiler....
Merhabalar,
Çatlatma iğnesi olalı bugün 13.Gün.Test yapılabilirmi?
Çok heyecanlıyım.Adet olacakmışım gibi belirtilerim çok yoğun.Yapmaya çekinceliyim.
Kafam karıştı ..Bilemedim.Ne yapayım.Bir an önce yapayım kafamdanmı gitsin.Yoksa adetimi bekleyeyim.
Uff çok zormuş.Aslında bugüne kadar sakindim ama sanki hamile değilim gibi.Adet belirtisi dışında belirti yok.Adet günü geçtikten sonramı başlar hamilelik belirtisi ?
Sevgili Sara,
Yaşım 41, 1 yıllık evliyiz. Eşimle temmuz ayında üniversite tüp bebek başkanıyla görüştük,2 aydan önce randevu vermiyorlar, biz araya adam koyup girdik yanına. Daha elimizde tek testimiz bile yok. Adam bizi mahvetti, şans çok azmış ta yaşımız çok ileriymiş te bilmem ne de. Çıktık deli gibi ağlıyorum arabada, eşime boşanalım git genç bir kız bul kendine karı olarak dedim. Sevgilim de perişan oldu ben öyle deyince...
Beni o doçente yönlendiren doktor arkadaşım dedi ki ilk görüşmede racon buymuş, kamuda...takma kafana dedi ve şu anki doktoruma gönderdi bizi.
Testlerimizi yaptırıp gittik Gürkan hocaya. Güleryüzlü, neşeli, şakacı, huzurlu bir Prof. Muayene etti, test sonuçlarına baktı, bize değerleriniz normal , şu an tüp yapmam size dedi, spontan gebelik deneyelim önce dedi, 3 ay kullanmak üzere Biostron verdi. Bu arada değerler çok ta cazip değil, AMH 0,94 mesela... Tek şey istiyorum dedi, bebekle seksi birbirine karıştırmayın. Siz birbirini seven bir çift olarak sadece zevk alıp vermek üzere birlikte olup eğlenin dedi. Bebek gelirse gelir o arada , kafanızdan bebek yapma fikrini atın dedi. Eğer siz beceremezseniz bu 3 ayda söz ben sizin bebeği yapacağım dedi. O anki rahatlamayı anlatamam...
Neticede biz spontanı tutturamadık. Çünkü kafamızda hep bebek vardı...ilişki sonra yarım saat yataktan kalkmamalar, hep aynı pozisyonda yapmaktan falan vazgeçmedik...keyfimize önceliği vermedik yani....3 ay bitince de yani bu ay tüpe başladık. Yarın embriyolarımın 5. günü, dondurulacaklar ve benim progesteron seviyemin ideal olduğu gün transfer yapılacak. Vebaşlayacak umarım:) doktoruma, embriyoloğuma güveniyorum.
Bak, nerdeeeeeeen nereye...
Hiç üzme kendini boşuna. Bu doktora güven duymuyorsan şu an, git başka bul. Hangi ildesin?
Herşey güzel olacak, stand up and fight:)
Sevgiler...
sonuç herzamanki gibi kimyasal gebelik arkadaşlar çok düşük bi değer asla yükselmez...
bu kaçıncı olacak bıktım usandım artık herşeyden..(
bütün hayatımı tüp bebek tedavileri yönetmeye başladı.. işim, yaşantım herşeyim ters yüz oluyor.. yapmak istediğim herşey yarıda kalıyor.
elimden ağlamaktan başka birşey gelmiyor.. tekrarmı herşeyi baştan yaşayacağım kabus gibi geliyor artık bana bu süreçler..
çokk üzgünümmm
Bugün doktora gidecegini bildigimden, merak icindeydim sorun olmamasina sevindim canim, haftaya sonucu cikacak testlerde sorunsuz cikacaktir. hic kafaya takip kendini ve bebgini üzme öptüm ikinizide.
Test yaptiginda sonucu buraya yazarsan memnun oluruz arkadasim, bizim yaslarda asilama cok yapmiyorlar ama 38 yas topinden bir arkadasimiz, ikiz hamile asilama yoluyla dilerim belirtilerin gebelik belirtisidir.
masallah bence amh niz gayet iyi ben 34 yasimdayim ve 0.82..yinede olumsuz birsey soylemiyorlar 0.50 nin altindaysa sorun olabilir diyor burdaki doktorum(abd)..bizimde 6. gunde donduruldu embiryolarimiz..haftaya transferim var insallah...hepimizin hakkinda hayirlisi olsun ve bol bebisli bir bahar olsun diyorum:)
Kızlar, ben 43 yaşındayım, 3.denemem. Yarın opu yapılacak.İnanın buradan paylaşımları okuyunca çok rahatladım.Tecrübelerden yararlanmak ve yalnız olmadığımı görmek moralimi çok yükseltti. Doktorların yaştan dolayı verdiği %1-%10 arası ihtimaller, heves kırmalar hepsini bende yaşadım. Ama ben hiç vazgeçmeyeceğim. Doktoruma pes etmek yok, %1'lik oranı bile allahıma sığınarak deneyeceğim dedim.
sana bayılıyorum biliyomusun hayata bakış açın çok güzel ve olumlu ne mutlu sana inşallah tek taşın önce göbeğinde sonra kucağında parlar canım hayırlı haberlerini bekliyorum
Avrupa yakasını izliyomusun Vasviye Teyze , yoookkkk oyle demedim , oylemi diyollar diyeydimmm,
Merhabalar,
Çatlatma iğnesi olalı bugün 13.Gün.Test yapılabilirmi?
Çok heyecanlıyım.Adet olacakmışım gibi belirtilerim çok yoğun.Yapmaya çekinceliyim.
Kafam karıştı ..Bilemedim.Ne yapayım.Bir an önce yapayım kafamdanmı gitsin.Yoksa adetimi bekleyeyim.
Uff çok zormuş.Aslında bugüne kadar sakindim ama sanki hamile değilim gibi.Adet belirtisi dışında belirti yok.Adet günü geçtikten sonramı başlar hamilelik belirtisi ?
Normal adet gününün üzerine 4 gün koyunca belli oluyor diye biliyorum. Yani eğer bugün adetin ilk günü olacaksa, 4 gün sonra test günü. Gebelik hormonlarının düzene girip kana karışması için gereken süre. Mesela benim çatlatma iğnemin tarihi 15 marttı. Olursa gebelik testi için 3 Nisana kadar beklemem gerekecek. Sanırım 6 -7 gün daha beklersen net sonuç alırsın.
Sağol arkadaşım. Tek taşım ikiye bölünmüş. İnşallah 4, 8, 16... İnşallah hepimiz görelim o güzel günleri
üzül agla tamam ama, bu cok uzamasin o kadar karamsar yazmissinki, deger belki yükselebilir diyelimki yükselmedi:26: tekrar yeni bastan daha bir umutla yola devam,bu ugrasin kesinlikle bosa cikmayacaktir toparla kendini, yapmak istedigim hersey yarida kaliyor diyorsun, böyle diyerek negatifi cagirmayi birak pozitif düsünmeye alistir kendini, inaniyorumki cabalarin karsiliksiz kalmayacak.
Canım benim, ne olur üzülme. Bunda da vardır bir hayır. Çık yürü, derin nefes al, demek ki şimdi zamanı değil, belki sonraki son olacak. Neler var canım arkadaşım hayatta, bebişin zamanı şimdi değilmiş. Daha kötü durumda olan, bunu deneme şansları olmayanları düşün ne olur.
çok üzüldüm canım ama demekki vakti saati değilmiş böyle düşün biliyorum şimdi hiç bir söz seni teselli, etmez ama Rabbime sığınmaktan başka çare yok İnşirah suresini oku bol bol Rabbim içine ferahlık versin
ensues üzülmek için erken değilmi belkide bebeğin tutunacak ama sen kendini yıpratıyorsun..eğerki vakti geldiyse her şeye rağmen doğacaktır..vakti gelmediyse mücadeleye devam canım bu kadar umutsuz olma..bu yolda tek başına değilsin bak bizlerde varız uğraşıyoruz çabalıyoruz..her şeyin hayırlsı..işallah değerlerin katlanarak artar..
çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum canım...sonuç kaç ensuececim? hani evet çok çok küçük de olsa bir umut belki vardır..düşün senin ablanın ikizlerini...taa bir ay sonra ortaya çıktı yavrucak....ne bileyim....böyle de çok zor oluyor işte....
Ama... :26:
O yarım kalmışlık duygusu hepimizde var sanırım. Şimdi söylenecek her şey de boş gelecek sana. Ama burada seni, ümitlerini, duygularını anlayan ve paylaşan dostların var. Ayrıca kadınız biz. Erkeklerin yapamadığını yaparız. Düşeriz, canımız yanar, ağlar, saçımızı başımızı yolarız, sonra da kalkar, yüzümüzü yıkar, saçımızı tarar, hayata kaldığımız yerden devam ederiz. Bunun için hayatın devamı dişinin elinde. Asıl güç biziz. O yüzden bir süre üzüntünü yaşa, kırılan ümitlerin için doya doya ağla, sonra topla eteklerini, hayatın yeni sürprizlerine hazırlan. Sen hazır olduğunda hayat sana en güzel yüzünü gösterecek emin ol... Ve bizler, o gününü paylaşmak için yine burada olacağız.
Canım belkide sonucun yükselecektir. Canını sıkma. 2 gün sonra tekrar baktır.belki yükselecektir. Olmadıysada herşeyin hayırlısı. Önümüzdeki denemelere bakarız.allah vizede bebişlerimizi kucağımıza verecek inşallah....
canım benim inan ne diyeceğimi bilemiyorum sabah seni çok aradım ulaşamadımHayırlısı olsun demekten başa hiçbirsey diyemiyorum. Allah isteyen herkesin kucağını doldursun canım. Ağla, üzül acını yaşa fakat küllerinden tekrar doğ. Bizler kadınız, güçlüyüz güclu olmalıyız. Bir daha ki denemende pozitifi bulacagına tüm kalbimle inanıyorum canım benim ne olur çok üzülme emi.
Canim öncelikle üzülme demiyorum çünkü ne söylesek söyleyelim sen içindekini yaşayacaksın .hayatımızda hep birşeyleri eksik bıraktığımız çok doğru emin ol Birçoğumuz seninle aynı duyguları paylaşıyor .bence bunu eksik birakarak değil kısa molalar olarak düşün ve hayatına kaldığın yerden devam et işin dahil yapmak istediklerinden geriye kalma ama aynı zamanda kendini toparladıginda üstüste yaşadığın aynı aksiligi araştırmutlaka bbir nedeni vardır. Yıllarca bize sebepsiz infertilite dediler oysa bal gibi sebebi vardı esimde hem % 98 Varikosel hemde dna hasarı varmış ben inanmadım araştırdım geçde olsa en sonunda buldum şimdi eşimin tedavisi ile yaşım ilerlemiş olsada tekrar bebeğime kavuşmaya cçalışıyorum lütfen pes etme doktorlara tamamen bağlı kalma sürekli araştır göreceksin birsey bulacaklar.sevgilerimle
canım değerin kaç neden hemen umutsuzluğa kapılıyosun dur bakalım iki gün sonra tekarala testini yükselebilir umutsuzluk için erken daha..lütfen biraz daha pozitif düşün bebeğin mücadele ediyo o senden vazgeçmemiş tutunmuş annesi...değer düşükte olsa sen hamilesin canım unutma...
Canım çok üzüldüm ben çok umutluydum içime öyle doğuyordu sabahtan beri elektirikler yok seni nasıl merak ettim anlatamam hiç bir şey diyemiyorum ne desem boş İnşallah tez vakitte kendini toparlar ve bebeğine kavuşursun bu cümleler sana çok boş ve çok saçma geliyor belkide ama zaman herşeyin ilacı senin için güneş ne zaman doğacak bilinmez yılmak yok azimle denemeye devam
Canım ya böyle doktorları hiç sevmiyorum birde evrene pozitif mesaj gönderin diyorlar bu şartlarda nasıl mesajlar göndermeliyiz bilmiyorum bu ne ya çok patavatsızlar ben oğluma 78 kilo ile hamile kaldım 12 kilo aldım ve 90 ile bitirdim bende kiloluydum bu hamileliğimde de 75 ile başladım yani kilolu olunca hamiş kalınmaz diye birşey mi var yumurta biriktirme diye birşey var 40 yaşını geçtiysen yapsınlar 3 opu sonra transfer bizmi öğretecez bunlara ya hayret bişey zaten ben doğurganlık yaşında olsam senin yanında ne işim var ya da senin maharetin nerede hepsi alışmışlar standart 35 yaş altı ohhh gelsin hasta değerleri güzel yaşı normal ver ilacı yumoşları büyüsün sonra embriyolog döllesin sonra transferde embriyologdan al yerine yerleştir al sana başarılı doktor yok ya bir fark yapta zor hastaları kavuştur bebeğine ben sana o zaman başarılı diyeyim bu sorumluluktan kaçmanın ta kendisi
ensuece uzulmek hakkin bende uzuldum duyunca ama her serde bi hayir vardir diyelim. ayrica degerin kac bilmiyorum ama belki de kimyasal degildir hemen umutsuzluga kapilmayalim.
sara sen salla o doktorlarin soyledigini sakin moralini bozma. ben yasin sorun yapacagina hic bir zaman inanmadim. sirf bu doktorlarin olumsuzlugu yuzunden turkiyede doktora gitmeyi hic dusunmedim. ben daha dun kontorole gittim dogum tarihimi sordular kimsede ay senin yasin ileri yok bilmem ne diye tek bi olumsuz kelime edilmedi. ben kendim sordum kac kere yasimdan dolayi farkli gozetim egormeyecekmiyim diye saskinlik icinde baktilar her seferinde. neden olsun ki gibi dediler hep.
zanork tek yumurtan altin yumurtan olsun insallah. sana bebis olsun.
asy23 seni merak ediyordum bende seni gordugume iyi olduguna sevindim.
tedaviye basliyan arkadaslar hepinize bol sans diliyorum Allah yardimciniz olsun.
bu arada arkadaslar deti arkadasimizin bebegini gordum Allahim nasil guzel nasil tatli bi bebek. sagolsun fotosunu yolladi bana ricam uzerine. Allahim nazarlardan esirgesin annesine babasina bagislasin. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
yeni gelen arkadaslar h.geldiniz. siz degerlere takilmayin arkadaslar inancinizi kaybetmeyin yeterki.
canım, bizler ne desek şu anda boş....insanın üzülmemesi elde değil...çok düşük bi değer kimyasal demişsin...bunu dr.unmu söyledi? değerin nedir?
canim benim yaa bende seni merak edip topiginize girdim, uuzlme nolur belki yukselecek nerden bilebilirsinkiiii, lutfen kafandan tuum olumsuzluklari at bir suru kisi var degeri sonradan yukselen, bu defa nasibinde varsa yukselecektir...doktorun ne dedi peki? ayni seyleri yaziyoruz hepimiz tatlim, hayatimiz buna endekslendi remenbiraz kafamizdan atabilsek hersey cok daha guzel olacak..
Sağol arkadaşım. Tek taşım ikiye bölünmüş. İnşallah 4, 8, 16... İnşallah hepimiz görelim o güzel günleri
Arkadaşlar daha ilk iğnede gobegim morardi şimdi 2.gunun iğnesinnasıl yapıcam diye düşünüyorum bir öneriniz varmı bir ara yanlış aklımda kalmadı ise pen iğne diye bişeyden bahsediliyordu onunla bu iğneler yapılabiliyor mu
merhaba ben de ilk kez yazıyorum.
44 yaşındayım. daha önce tüp ve aşılama denedim.sonuç olumsuz.
10 gün önce AMH testi yaptırdım sonuç 0,51 diğer test sonuçlarım iyi
ama bir türlü hamile kalamıyorum
benim gibi uğraşan ve olumlu sonuç alan var mı.
bir de yeni denemem için şişli memorial mı yoksa ankara gürgan mı ne dersiniz*
lütfen cevap yazın
arkadaşlar yazılarınız ve desteğiniz için çok sağolun.. kafam öyle karıştıki son 2 haftadır düşüncelerimi toparlayıp topiğin genel yazılarını bile fazla okuyamıyorum hepinizin son durumlarını merak ediyorum yarın bol bol geçmiş sayfaları okuyacağım..
mesajını atladığım arkadaş varsa kusura lütfen kalmasın..
değerim 15.68 canlarım.. bu değer asla yükselmez.. bu kaçıncı kimyasal gebeliğim beta hcg de daha önceleri 186 da gördüm, 85 de gördüm, 50 de gördüm çok değerler gördüm artık 100 üzeri değer almadıkca gebeliğe asla inanmıyorum ama tabi kendi bünyem için.. herkezin bünyesi farklı oluyor..
hastane 2 gün sonra yine test yap dedi aynı klasik sözlerle.. ben kendi isteğimle tüm iğneleri ilaçları sabah kestim..
nisan adetimle co-kültür uygulaması ile 7. tedavimi olmaya kara verdim.. rahimden bi parça alınıp embriyo dışarda geliştiriliyormuş..
oda kısmet artık herşeyin hayırlısı canlarım.. biraz ağladım hemen kendimi toparladım.. iyikii varsınız
bu topicteki herkezii ayrı ayrı çok seviyorumm
Anlamadım.Ben 06 Martta sabah çatlatma iğnesi oldum.Test için bekleyeceğim güne kadar zaten adet olursam gerek kalmaz.
Benmi yanlış anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?