Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Selam,

1 adet 1. kalite 5.gün embriyosu dondurmuşlar. Kalan 3 tane 6.gün de izlenecekmiş. Yarın ararım sizi dedi.

Beklemekten öyle yorgun düşmüştüm ki teşekkür edip kapattım.

Bu kalan 3 ün başı dertte mi ? niye 6. günü bekliyor ötekiler diye soramadım...

Siz ne dersiniz? Tek embriyoya mı kaldık?

Sevgiler...

21,03,2014 Cuma günü, saat: 11:00' de tuz tanem, tek taşımın transferi gerçekleşecektir. Dua etmek isteyenlerin hemen işe koyulmaları, iyi dilekte bulunacakların, mesajlarını yarından önce okuyamayacağımı gözönüne almaları önemle rica olunur

Hayırlı olsun, sağlıkla tutunsun rahme , vaktinde doğsun, ailenize neşe getirsin:)

Darısı başımıza...

Aklımda kalanları aktarayım:
Embriyo oluştuktan sonra dış çeperde iki kat zar oluyor. İlk kat zar ilk üç günde açılıp bölünmenin devamına imkan sağlıyor. İkinci kat zar ise açıldıktan sonra rahme tutunmayı sağlıyor. Bu da 5. veya 6. güne tekabül ediyor. İkinci kat zar yeterince inceldiğinde ama açılmamışken rahme nakli ya da dondurulması en uygunu. Böylece tutunma şansını artırıyorlar. Yani neden 6. gün diye üzülme. gelişimlerinin en uygun anını bekliyorlar. 6. güne kalması da sperme cevap vermedeki naz süreleriyle ilgili sanırım. Ne kadar nazlıysa o kadar geç döllenip bölünmeye başlıyor.
Böyle işte.

canımm benimm bende iş hayatımdan dolayı çok fazla ertelemeler yaptım yıllarca.. artık şirketteki deprt. müdürlerim transfer tarihlerime karar verir duruma gelmişti.. 3 ay sonra olmasın 6 ay sonra olsun.. kasımda olmasın ocakta olsun transferin derlerdi bende iş ortamının yoğunluğundan erteleye erteleye de olsa araya bayağ bi tedavi sıkıştırmıştım... ama çok büyük stresler ve üzüntülerle..

şimdi diyorumki yıllarca keşke işi değil bebeğimi ön plana alsaydım.. bu dönemde ise işe tamamen ara verdim tabi çok üzülerek ve tam istediğim konuma gelmişken hepsinden vazgeçip 1 yıl ara vereceğim dedim.. işyerim bunu 3 ayda zorla kabul etti... artık sadece bebeğe yöneldim çünkü gelecekte 50-60 yaşına geldiğim zaman daha büyük keşkeler yaşamak istemediğimi düşündüm..

buz bebeklerin tutma oranı daha yüksek canım bu yüzden şanslısın.. hadi bakalım güzelll haberlerini hep beraber takip edeceğiz..

Sağolun, varolun, içime su serpildi. Yani 5.gün dondurulmuş olan gibi 6. gün embriyolarımız da iş görür muhtemelen ...Oh be...

Sevgiler:)

canım hemen transferin olmuyormu neden dondurma yoluna gitti doktorun..

canım hemen transferin olmuyormu neden dondurma yoluna gitti doktorun..

Sevgili Ensuece,

HGH denilen saizen click benim progesteronu 2 gün erken hazırlamış rahme tutunmaya. Embriyolar 3 günlüktü o gün transfer yapmam lazım dedi ama 3 günlük embriyo koysam tutmaz dedi. Ama bir de diyor ki 1. kalite döllenmiş 4 yumurtanın asıl sebebi de bu saizen click miş.

Bu sebeple ne çıkarsa hepsi donacak, ne zaman transfer olur bilmiyorum henüz...herhalde bu ay regl olacağım sonra bakacak...

Sevgiler

Sağolun, varolun, içime su serpildi. Yani 5.gün dondurulmuş olan gibi 6. gün embriyolarımız da iş görür muhtemelen ...Oh be... Sevgiler:)

Elbette görür :) Her doktorun ayrı yorumu oluyor bölünmesi yavaş ilerliyorsa risk etmeyip 3.4 gün transfer edilip veya dondurulanlar da var, dışarıda bu kadar durabiliyorsa çok iyi durumda denilerek 5.6. güne gidenlerde var... Her biri farklı yorumlanabilecek durumda.

Hücresi, bölünmesi o bu şu bir yana tutacağı varsa tutuyor :) Endişeleri dondurmak lazım :) Buzcular kervanına hoşgeldin

Ben de İstanbul'dan kaçmak üzere kısa vade planlarımızı devreye aldım... Yerleşmeye karar verdiğimiz an ardımıza bakmadan kaçacağız.. Bebek de bahanesi olur ne güzel.. Onca emeklerden sonra zor olmuştur karar aşaması ama artık almışsın kararını keşkeleri at bir kenara... Önümüze bakalım hep birlikte :)

Ve teşekkür ederim :) İyi kötü ne varsa hepsi bizim için... Hepimizin güzel haberleri tercihimiz her türlü haberi kabülümüz :)

Yarın sabah yataktan uyandığında kalbindeki o pır pırlar 11'de seninle buluşacak "tek taşının" pıt pıtlarına dönüşsün... Canı gönülden herşeyin yolunda gitmesini, annesi kadar azimli olmasını ve hayata tutunmasını diliyorum... Heyecanlı bekleyişinde biz de senin duygularına ortak olmaya hazırız... Yolunuz açık olsun

canımm ne güzen anlatmışsın.. yazı tarzınada bayılıyorum köşe yazısı gibi.. :)
gerçektende donmuş embriyoların tutma şansı daha yüksek oluyor.. benim bu güne kadar hiç donmuşum olmadı hep bir yada iki tane zorla döllendi onlarda hemen transfer edildi.. en fazla 5. gün transaferlerim oldu..

inşallah buz bebeklerin cana döner kucağına alırsın hayatım..

Sevgili Ensuece,

Yazı yöntemime yaptığın iltifata teşekkür ederim, dilbilimciyim ben diploma itibari ile... ana dilime de epey özeniyorum yazarken:)

Güzel dileklerin için sağol varol. Dilerim hepimiz o doğmayı arzu eden bebeklerin aileleriyizdir.

Sevgiler.

Ofisten çıkmadan bakabildiğim kadar "birikmiş" mesaja göz atmaya gayret ederken OPU maceranıza denk geldim... Benzer matraklıkta hikayeler yaşamış biri olarak gözümde canlandığını itiraf etmeliyim Hala gülümsüyorum. Semen analizi için gittiğimizde "sigara nerede içiliyor?" diye sormadık değil hani :)

Bu mereti keyiften de, alışkanlıktan da "zevkten de" içiyorum, iyi etmiyoruz ama durum bu :44:
Transfere kadar devam ettiğimi itiraf ediyorum.. :26: O zaman içmeyeceğim umarım!

arkadaslar bu yolda hepimize bol sans diliyorum!
bir hafta sonra bazi hormon testleri yapilacak...reglin ucuncu gunu de fsh falan filan...
bu yolda sorularimla basinizi agritirsam bana kizar misiniz?
bir de benim sansizligim, esim yurtdisinda ve sadece 15 gunlugune gelecek..muhtemelen epey semen ornegi verip dondurtacagiz...ilk denemeyi tazelerle yapmaya calisacagiz......

Ben de hala gülüyorum eşimle semen boş kabı vasıtasıyla telefon görüşmesi vakamıza:))

Hoş anı olarak kalsın umarım böyle şeyler...

Sigarayı transfer günü elbet bırakacağız, bizim hoca henüz müdahale etmedi bana o konuda ki eşim gazı da vermişti...

Hayırlısı, o da olur:)

Testimi yaptim negatif cikti bu ay tedavi olmayacagim moral bozuklugu degilde tamamen bitkisek kurlerimi denemek istiyorum

Dün 2 adet yumurta toplanmıştı. Bugün aradılar ve iki yumurtamda döllenmemiş. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü daha önce hep tek yumurtam olmuştu ve transfer olmuştum. Bu defa daha çok umudum vardı en azından birisi döllenir diye ama malesefff.... yine kocamannnn bir hayalkırıklığı.....

Testimi yaptim negatif cikti bu ay tedavi olmayacagim moral bozuklugu degilde tamamen bitkisek kurlerimi denemek istiyorum

Test sonrası alınan şu negatif haberinden sonra neler yaşandığını anlamamak mümkün değil.Demekki zamanını bekliyor diye düşün arkadaşım. İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın

Canım yaşımız ilerledikçe yumurta kalitemiz zaman zaman düşebiliyor.Veya sperm kalitesi.Ama bu aşamada kaliteyi arttıracak destek vitamin, kür veya beslenme ile hem yumurta kalitesi veya sperm kalitesi arttırılabiliyor.Bir yumurtan bile olsun kaliteli ve senin olsun. İnşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…