- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.241
21,03,2014 Cuma günü, saat: 11:00' de tuz tanem, tek taşımın transferi gerçekleşecektir. Dua etmek isteyenlerin hemen işe koyulmaları, iyi dilekte bulunacakların, mesajlarını yarından önce okuyamayacağımı gözönüne almaları önemle rica olunur
Selam,
1 adet 1. kalite 5.gün embriyosu dondurmuşlar. Kalan 3 tane 6.gün de izlenecekmiş. Yarın ararım sizi dedi.
Beklemekten öyle yorgun düşmüştüm ki teşekkür edip kapattım.
Bu kalan 3 ün başı dertte mi ? niye 6. günü bekliyor ötekiler diye soramadım...
Siz ne dersiniz? Tek embriyoya mı kaldık?
Sevgiler...
Hayırlı olsun, sağlıkla tutunsun rahme , vaktinde doğsun, ailenize neşe getirsin:)
Darısı başımıza...
ensuece canım öncelikle iletmek isterim ki;
Ajite etmek için değilse kadınların gözlerindeki inci tanelerini severim... Daha da güzelleştirir, şefkat uyandırır belki de... Kâh mutluluktan, kâh üzüntüdendir o inci taneleri.. Ama güçlü kadınları çok ama çok daha fazla severim ve övünürüm hem cinslerimle.. Buradaki bir çok kadın gibi sende o kadınlardansın, seviyorum seni :)
Herşey daha güzel olur umarım..
Bana gelince haklısın paylaştıklarında, sadece sahip olmak yeterli değil.. Bunun ilerisi de var, belki de zaman kaybetmemek de gerekir. Ve dediğin gibi iş ve planlar hiç bitmiyor...! Şu ay şu seyahati çıkartayım, yok bu ay şunlar şunlar olacak derken zaman geçiyor(du). Olmazsa kahretmeyeceğiz derken fazla "large" olduk.. Kasım ayından bu yana tam tabiri ile sallıyorduk, toparlandık...
Benim harekete geçmemde hepinizin etkisi büyük.. Teşekkür ederim hepinize.
Kasım'dan bu yana buzlar içinde bıraktığımız 2 miniği ısıtmaya çalışacağız bakalım. Ya tutarsa kervanında ben de varım
Aklımda kalanları aktarayım:
Embriyo oluştuktan sonra dış çeperde iki kat zar oluyor. İlk kat zar ilk üç günde açılıp bölünmenin devamına imkan sağlıyor. İkinci kat zar ise açıldıktan sonra rahme tutunmayı sağlıyor. Bu da 5. veya 6. güne tekabül ediyor. İkinci kat zar yeterince inceldiğinde ama açılmamışken rahme nakli ya da dondurulması en uygunu. Böylece tutunma şansını artırıyorlar. Yani neden 6. gün diye üzülme. gelişimlerinin en uygun anını bekliyorlar. 6. güne kalması da sperme cevap vermedeki naz süreleriyle ilgili sanırım. Ne kadar nazlıysa o kadar geç döllenip bölünmeye başlıyor.
Böyle işte.
Selam,
1 adet 1. kalite 5.gün embriyosu dondurmuşlar. Kalan 3 tane 6.gün de izlenecekmiş. Yarın ararım sizi dedi.
Beklemekten öyle yorgun düşmüştüm ki teşekkür edip kapattım.
Bu kalan 3 ün başı dertte mi ? niye 6. günü bekliyor ötekiler diye soramadım...
Siz ne dersiniz? Tek embriyoya mı kaldık?
Sevgiler...
canım hemen transferin olmuyormu neden dondurma yoluna gitti doktorun..
Sağolun, varolun, içime su serpildi. Yani 5.gün dondurulmuş olan gibi 6. gün embriyolarımız da iş görür muhtemelen ...Oh be... Sevgiler:)
Ben de İstanbul'dan kaçmak üzere kısa vade planlarımızı devreye aldım... Yerleşmeye karar verdiğimiz an ardımıza bakmadan kaçacağız.. Bebek de bahanesi olur ne güzel.. Onca emeklerden sonra zor olmuştur karar aşaması ama artık almışsın kararını keşkeleri at bir kenara... Önümüze bakalım hep birlikte :)canımm benimm bende iş hayatımdan dolayı çok fazla ertelemeler yaptım yıllarca.. artık şirketteki deprt. müdürlerim transfer tarihlerime karar verir duruma gelmişti.. 3 ay sonra olmasın 6 ay sonra olsun.. kasımda olmasın ocakta olsun transferin derlerdi bende iş ortamının yoğunluğundan erteleye erteleye de olsa araya bayağ bi tedavi sıkıştırmıştım... ama çok büyük stresler ve üzüntülerle..
şimdi diyorumki yıllarca keşke işi değil bebeğimi ön plana alsaydım.. bu dönemde ise işe tamamen ara verdim tabi çok üzülerek ve tam istediğim konuma gelmişken hepsinden vazgeçip 1 yıl ara vereceğim dedim.. işyerim bunu 3 ayda zorla kabul etti... artık sadece bebeğe yöneldim çünkü gelecekte 50-60 yaşına geldiğim zaman daha büyük keşkeler yaşamak istemediğimi düşündüm..
buz bebeklerin tutma oranı daha yüksek canım bu yüzden şanslısın.. hadi bakalım güzelll haberlerini hep beraber takip edeceğiz..
21,03,2014 Cuma günü, saat: 11:00' de tuz tanem, tek taşımın transferi gerçekleşecektir. Dua etmek isteyenlerin hemen işe koyulmaları, iyi dilekte bulunacakların, mesajlarını yarından önce okuyamayacağımı gözönüne almaları önemle rica olunur
Sevgili Ensuece,
HGH denilen saizen click benim progesteronu 2 gün erken hazırlamış rahme tutunmaya. Embriyolar 3 günlüktü o gün transfer yapmam lazım dedi ama 3 günlük embriyo koysam tutmaz dedi. Ama bir de diyor ki 1. kalite döllenmiş 4 yumurtanın asıl sebebi de bu saizen click miş.
Bu sebeple ne çıkarsa hepsi donacak, ne zaman transfer olur bilmiyorum henüz...herhalde bu ay regl olacağım sonra bakacak...
Sevgiler
canımm ne güzen anlatmışsın.. yazı tarzınada bayılıyorum köşe yazısı gibi.. :)
gerçektende donmuş embriyoların tutma şansı daha yüksek oluyor.. benim bu güne kadar hiç donmuşum olmadı hep bir yada iki tane zorla döllendi onlarda hemen transfer edildi.. en fazla 5. gün transaferlerim oldu..
inşallah buz bebeklerin cana döner kucağına alırsın hayatım..
Elbette görür :) Her doktorun ayrı yorumu oluyor bölünmesi yavaş ilerliyorsa risk etmeyip 3.4 gün transfer edilip veya dondurulanlar da var, dışarıda bu kadar durabiliyorsa çok iyi durumda denilerek 5.6. güne gidenlerde var... Her biri farklı yorumlanabilecek durumda.
Hücresi, bölünmesi o bu şu bir yana tutacağı varsa tutuyor :) Endişeleri dondurmak lazım :) Buzcular kervanına hoşgeldin
Teşekkür ederim sevgili Wishh Duygu,
Hoşbulduk:) buz bebekten yola çıkıp capcanlı, kollarımızla sarabileceğimiz sağlıklı bebeklere yolculuğumuz başlasın dilerim.
Sevgiler.
Ofisten çıkmadan bakabildiğim kadar "birikmiş" mesaja göz atmaya gayret ederken OPU maceranıza denk geldim...Benzer matraklıkta hikayeler yaşamış biri olarak gözümde canlandığını itiraf etmeliyim Hala gülümsüyorum. Semen analizi için gittiğimizde "sigara nerede içiliyor?" diye sormadık değil hani :)
Bu meretikeyiften de, alışkanlıktan da "zevkten de" içiyorum, iyi etmiyoruz ama durum bu :44:
Transfere kadar devam ettiğimi itiraf ediyorum.. :26: O zaman içmeyeceğim umarım!
canım öyle düşünme her kanama adet kanaması değil.. embriyonun yerleşme kanamasıda olabilir..
geçen arkadaşımın tüp denemesinde şiddetli kanaması oldu adet oldum diye üzüldü yinede gitti test yaptırdı değeri 2500 çıktı ikizlere hamile kalmış..
Testimi yaptim negatif cikti bu ay tedavi olmayacagim moral bozuklugu degilde tamamen bitkisek kurlerimi denemek istiyorum
Dün 2 adet yumurta toplanmıştı. Bugün aradılar ve iki yumurtamda döllenmemiş. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü daha önce hep tek yumurtam olmuştu ve transfer olmuştum. Bu defa daha çok umudum vardı en azından birisi döllenir diye ama malesefff.... yine kocamannnn bir hayalkırıklığı.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?