- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.281
Selam,
1 adet 1. kalite 5.gün embriyosu dondurmuşlar. Kalan 3 tane 6.gün de izlenecekmiş. Yarın ararım sizi dedi.
Beklemekten öyle yorgun düşmüştüm ki teşekkür edip kapattım.
Bu kalan 3 ün başı dertte mi ? niye 6. günü bekliyor ötekiler diye soramadım...
Siz ne dersiniz? Tek embriyoya mı kaldık?
Sevgiler...
Sağolun, varolun, içime su serpildi. Yani 5.gün dondurulmuş olan gibi 6. gün embriyolarımız da iş görür muhtemelen ...Oh be...
Sevgiler:)
21,03,2014 Cuma günü, saat: 11:00' de tuz tanem, tek taşımın transferi gerçekleşecektir. Dua etmek isteyenlerin hemen işe koyulmaları, iyi dilekte bulunacakların, mesajlarını yarından önce okuyamayacağımı gözönüne almaları önemle rica olunur
Aklımda kalanları aktarayım:
Embriyo oluştuktan sonra dış çeperde iki kat zar oluyor. İlk kat zar ilk üç günde açılıp bölünmenin devamına imkan sağlıyor. İkinci kat zar ise açıldıktan sonra rahme tutunmayı sağlıyor. Bu da 5. veya 6. güne tekabül ediyor. İkinci kat zar yeterince inceldiğinde ama açılmamışken rahme nakli ya da dondurulması en uygunu. Böylece tutunma şansını artırıyorlar. Yani neden 6. gün diye üzülme. gelişimlerinin en uygun anını bekliyorlar. 6. güne kalması da sperme cevap vermedeki naz süreleriyle ilgili sanırım. Ne kadar nazlıysa o kadar geç döllenip bölünmeye başlıyor.
Böyle işte.
Elbette görür :) Her doktorun ayrı yorumu oluyor bölünmesi yavaş ilerliyorsa risk etmeyip 3.4 gün transfer edilip veya dondurulanlar da var, dışarıda bu kadar durabiliyorsa çok iyi durumda denilerek 5.6. güne gidenlerde var... Her biri farklı yorumlanabilecek durumda.
Hücresi, bölünmesi o bu şu bir yana tutacağı varsa tutuyor :) Endişeleri dondurmak lazım :) Buzcular kervanına hoşgeldin
Ben de İstanbul'dan kaçmak üzere kısa vade planlarımızı devreye aldım... Yerleşmeye karar verdiğimiz an ardımıza bakmadan kaçacağız.. Bebek de bahanesi olur ne güzel.. Onca emeklerden sonra zor olmuştur karar aşaması ama artık almışsın kararını keşkeleri at bir kenara... Önümüze bakalım hep birlikte :)
Ve teşekkür ederim :) İyi kötü ne varsa hepsi bizim için... Hepimizin güzel haberleri tercihimiz her türlü haberi kabülümüz :)
Yarın sabah yataktan uyandığında kalbindeki o pır pırlar 11'de seninle buluşacak "tek taşının" pıt pıtlarına dönüşsün... Canı gönülden herşeyin yolunda gitmesini, annesi kadar azimli olmasını ve hayata tutunmasını diliyorum... Heyecanlı bekleyişinde biz de senin duygularına ortak olmaya hazırız... Yolunuz açık olsun
Ofisten çıkmadan bakabildiğim kadar "birikmiş" mesaja göz atmaya gayret ederken OPU maceranıza denk geldim...Benzer matraklıkta hikayeler yaşamış biri olarak gözümde canlandığını itiraf etmeliyim Hala gülümsüyorum. Semen analizi için gittiğimizde "sigara nerede içiliyor?" diye sormadık değil hani :)
Bu meretikeyiften de, alışkanlıktan da "zevkten de" içiyorum, iyi etmiyoruz ama durum bu :44:
Transfere kadar devam ettiğimi itiraf ediyorum.. :26: O zaman içmeyeceğim umarım!
arkadaslar bu yolda hepimize bol sans diliyorum!
bir hafta sonra bazi hormon testleri yapilacak...reglin ucuncu gunu de fsh falan filan...
bu yolda sorularimla basinizi agritirsam bana kizar misiniz?
bir de benim sansizligim, esim yurtdisinda ve sadece 15 gunlugune gelecek..muhtemelen epey semen ornegi verip dondurtacagiz...ilk denemeyi tazelerle yapmaya calisacagiz......
Dün 2 adet yumurta toplanmıştı. Bugün aradılar ve iki yumurtamda döllenmemiş. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü daha önce hep tek yumurtam olmuştu ve transfer olmuştum. Bu defa daha çok umudum vardı en azından birisi döllenir diye ama malesefff.... yine kocamannnn bir hayalkırıklığı.....
Canımmm tüm dualarım seninle diyorum . Bilgisayarı kapattıktan sonra sana dua edeceğim. embriyon sana sıkı sıkı tutunsun ve hiç ayrılmasın senden
Ayyyy çok heyecanlandım canım tek taşın bebiş olsun karnışında büyüsün kucağına almak nasip olsun inşallah saat 11:00 de tüm pozitif enerjimi sana göndereceğim
Canım mübarek cuma gününde inşallah her şey yolunda gider ve bebeğine kavuşursun.
Cumanın hayrına okuduğum dualarda sana da dua edeceğim.
Allah yardımcın olsun..
canımm maşallahh
transferin şu anda olmuştur dinlenip merkezden çıkmış olmalısın büyük ihtimalle bu süreçte herşey gönlünce olsun.
bol bol dinlen güzell haberlerin gelsin.. bebişine ve kendine iyi bak..
öptüm
Canim Allah yardimci olsun inşallah hayırlı haberlerini aliriz
ismihan seninle gurur duyuyor:92: Ismihan seninle gurur duyuyor :92:
Ismihan seninle gurur duyuyor:92: Ismihan seninle gurur duyuyor :92:
Hayret bişey !!!
Ben büyük harflerle yazmıştım oysa ki
Tezahüratımı mahvettiler
Amin !!
Ama tarihe bakınca 2015'te bile doğma ihtimali var senin Tektaşın.
Gerçi ben ikiye bölünüp ikiz olması yönünde dua edip duruyorum ama. Rabbim artık kimin duasını kabul ederse
Selamlar,
15 gündür biesterol kullandım bugün kontrolüm vardı 4 yumoş var ve epey büyümüşler bu arada doktor yumoşlarım kist olmasın diye estroferm verdi adetin 3 günü tekrar kontrolüm var yumurtaların kaliteli olup olmadığına bakılacak kaliteli ise sanırım transfer gerçekleşecek ama beni endişelendiren yumuşların bu ay 25 ve 26 mm olması bu normalmi bilgisi olan varmı arkadaşlar
Hayırlı olsun tedavin, su gibi geçsin, inşallah dondurmaya gerek kalmadan da al kucağına hasretini...
etlidolma (iyi ki kilo alma derdim yok, üstelik nadir et yiyenlerdenim ama yine de okuyup yazarken acıktığımı hissettimiştah açıcı bir kullanıcı adın var :) Büyüklerimizin küçüklüğümüzde dediği gibi "avucumu mu yalasam?")
Merak ettiğin, aklına takılan her ne varsa paylaş lütfen... Her kadın için farklı tedavi yöntemleri ve farklı geri dönüşleri olsa da tecrübelerimizi paylaşırız. HSG'den testlere-hormonların yarattığı etkiye, OPU transfer vs. aklına ne gelirse... Umarım heyecanla başladığın ve doğal olarak merakta kalarak endişelenebileceğin bu süreç güzel sonuçlanır. Kolaylıklar ve bol şans diliyorum...
Sans hepimizin olsun...Bazi seyler herkesle paylasilamiyor, daha simdiden bana moral verdiniz...
tedavinn hayırlı olsun hayatım.. istediğin her soruyu sorabilirsin bildiğimizce yardım olmaya çalışırız..
doktorun kim canım..
Tam senin mesaj yazdığın dakikalarda oldu transferimRabbim yüreğinin temizliğini, görsün, sana da en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?