- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.321
sevilkc
Öğlene kadar kendime gelemedim.İşim yoğunda Allahtan düşünmeye fırsatım olmadı daha sonrasında.
Dondum kaldım.Kalakaldım..
kendime notlar;
sürekli olarak dik dur! Gözlerin daima yukarıda olsun.
kendinle olan konuşmalarını kontrol et.
negatif konuşmaları hemen anında kes!
duygularını izle. Olumsuz duyguları vücudundan hemen at.
beslenmene dikkat et. Ağır şeyler yeme. Mümkünse hep doğal şeyler tüket.
her fırsatta derin nefes alıp ver. Burundan al uzun süre tut, ağızdan nefes ver.
hedeflerine odaklan. Hedefe ulaşıncaya kadar pes etme.
her zorluğun içindeki fırsatı gör. Daima umudunu koru. En zor durumlarda bile.
kararlı ol! En kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir!
kendine her durumda inan. Kimse sana inanmasa bile.
en büyük ödüller, en büyük zorlukların ardından gelir.en büyük hediyeler, bazen en kötü ambalajla sunulabilir.
her zaman şimdi yi yaşa. Geçmişe takılıp kalma!
düşünme, sadece yap!
cesur ol.
çözüme odaklan, sorunlara değil
doğru soruları sor.
geçmiş başarılarını hatırla. Ama onlara sığınma. Daha iyisini yap.
meraklı ol. Sürekli yenilikleri takip et.
kendini geliştirecek ve motive edecek kitaplar oku.
kendine inan. Kendine %100 inan.
sorunları birer meydan okuma olarak gör.
başarısızlık yoktur. Sadece sonuç vardır.
iki işi yarım yapacağına, bir işi tam yap.
zamanlama gerektiren işlerde bir kaplan gibi en uygun an gelene kadar bekle. Sonra tereddüt etmeden harekete geç.
sabretmeyi bil.
her zaman farklı alternatiflerin olsun.
enerjik ol.
sorunu parçalara böl, öyle çöz.
çözüm dışındaki tüm alternatifleri sil.
sabah kalkarken o gün yapılacak işlere keyifle bak.
işleri oyuna çevir.
heyecanın diğer insanlara bulaşsın.
çalışırken şarkı söyle veya gülümse.
algılarını aç.
her sonunun bir çözümü vardır.
yaptığın işin en iyisini yap.
üşenme, erteleme, vazgeçme.
hakkını ara.
işleri teker teker yap.
daima dürüst ol.
sorunlarından kaçma yüzleş.
insanları ve kendini eleştirmek yerine geliştir!
canımm normal adet günüm geciktiği için bi ihtimal tekrar yaptırdım 4 çıktı.. değer düşmüş zaten ilaç igneleride hep bırakmıştım..
aret beyle görüşmedim ceren hemşire ile görüştüm daha sonrada idari koordinatör ile görüştüm..
nisan veya mayıstaki adetimle tekrar Aret beyde bir kez daha deneyeceğim co-kültür uygulaması yaptıracağım bu defa rahimden bi parça alınıp dışarda embriyoya rahim ortamı yaratılıp belli bir süre orada büyütülüp transfer ediliyormuş.. istanbul tüpde varmış yaşı ilerleyen ve çok denemesi olanlarda yapılıyormuş.. bakalım işte hayatım bir aksilik çıkmazsa tabii...
biesteron dheaya başlayacağım adetimden sonra kendi kararımla.. önceki tedavilerimde kullanmıştım faydasını gördümmü bilmiyorum ama tekrar deneyeceğim..
sen ne yaptın canım tekrar tedavi startı verecekmişsin nezaman düşünebilirsin tekrar zor süreçler gerçekten çok yıpranıyoruz..
çok öpüyorum
canım benim bu ay yine yumurtalarım büyümedi mallesef tedavim yarım kaldı yine biraz üzüldüm ağladım yine toparladım kendimi hayırlısı buymuş yolla devam dedik...canım ben iki kere transfer oldum ama hiçbir değişik yöntem uygulanmadı bende...bizim merkezde benim tahminimce emriyolar fazla tutlmuyo hemen transfer edilliyo beni fikrim emriyoların gelişimi izlense ona göre tranfer olunsa belki başarı oranı yükselir bizim gibi rezerv az olan hastalarda canım..sende de tahmin etmiştim 3 gün koyulur diye ve tahminimde yanılmamıştım...aret beye sorarsan biesteronun hiçbir faydası yok demişti bana..kulanmasanda olur istersen kullan demişti..ben 4 ay kullandım çok şükür işe yaradı diye düşünüyorum en azından transfer aşamasına gelmiştim kullanırken..şimdi biraktım yeterlidir diye ama 2 aydan beri yumoşlar büyümüyor nedense...
bayıldım valla süper
canım benim bu ay yine yumurtalarım büyümedi mallesef tedavim yarım kaldı yine biraz üzüldüm ağladım yine toparladım kendimi hayırlısı buymuş yolla devam dedik...canım ben iki kere transfer oldum ama hiçbir değişik yöntem uygulanmadı bende...bizim merkezde benim tahminimce emriyolar fazla tutlmuyo hemen transfer edilliyo beni fikrim emriyoların gelişimi izlense ona göre tranfer olunsa belki başarı oranı yükselir bizim gibi rezerv az olan hastalarda canım..sende de tahmin etmiştim 3 gün koyulur diye ve tahminimde yanılmamıştım...aret beye sorarsan biesteronun hiçbir faydası yok demişti bana..kulanmasanda olur istersen kullan demişti..ben 4 ay kullandım çok şükür işe yaradı diye düşünüyorum en azından transfer aşamasına gelmiştim kullanırken..şimdi biraktım yeterlidir diye ama 2 aydan beri yumoşlar büyümüyor nedense...
21,03,2014 Cuma günü, saat: 11:00' de tuz tanem, tek taşımın transferi gerçekleşecektir. Dua etmek isteyenlerin hemen işe koyulmaları, iyi dilekte bulunacakların, mesajlarını yarından önce okuyamayacağımı gözönüne almaları önemle rica olunur
canım birçok hastane aynı durumda malesefkiii... bundan önceki hastanemdeki tedavi çizelgelerime baktım dört tedavi boyunca hep aynı dozajda ilaçlar aynı gün sayısında kullandırılmış ve aynı başarısız yumurtalar toplanılmış.. era var diyorlar doktor eraya hiç yönlendirmedi.. co-kültür var diyorlar doktor oralı bile olmadı... şimdi istanbul tüpde çok farklı değil ama çok daha fazla artı yönlerini gördüm en azından çok az ilaçla yumurtalarım toplandı.. 2 kutu gonolf 2 kutu menegonla toplama yapıldı.. 4500 ünite ilacın 3000 ünitesi evde duruyor.. vücudum çok az yıprandı..
ben artık hiçbiryerin diğerinden farklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.. arada şansa o tedavide hamile kalan varsa oluyor..
tüp bebek doktorları ve hastaneler bizim gibi sıkıntılı hastalar için extra birşey yapmıyorlar hafif sorunları olanlar ve yaşı küçük olanlar işlerine geliyor..
canım sen yumoşları ne ile büyütmeye çalışıyorsun klomenlemi... nekadar ve kaç gün kullanacağını kim söylüyor.. klomen tek başına işe yaramayabilir ignede kullanıyormusun..
Bizim hoca OPU dan önce bile ultrasonla bakarken bu yaşta bu yumurta gelişimini sağlayan Saizen click dedi, bu bir Human Growth Hormon, duymuşunuzdur. Bu ülkede kullanımı çok yeni ama özellikle Avusturalya ve ABD deki IVF forumlarına bakıyorum, hep kullanılan bu hormon + 40 için. Prospektüsünde IVF adı geçmiyor diye çekiniyor doktorlar sanırım ama görünen o ki bu hormon yararlı. Ben Gürkan hocaya güveniyorum. Kendisi aynı zamanda endokrinolog, hormon sevdası da bundan galiba...neticede muayenehanesi gebe dolu... kadınların yüzleri gülüyor...sanıyorum hemen hepsi de tüp...normal gebeliğe bakmıyor hoca, sadece tüp ve riskliler...
Bu hormonu bir araştırın derim hanımlar, eğer yumurta büyümesi az ise.
Doktora gebe gebe gitme konusunda da darısı başıma, hepimizin başına diyorum:) az kaldı bizim transfere...Şansımız bol olsun, kucağımıza bebeklerimizi alacağımız günler yakın olsun:)
Sevgiler.
tavsiyen için teşekkürler hayatım.. araştıracağım ama senin doktorun hangi hastanede canım..
geçmiş sayfalara baktım listeyi bulamadım listeye kayıtlıysan hastanene bakacaktım göremedim..
bende büyüme yani yumurta gelişimi sorunu yok canım zaten hep 3-5 tane yumurtam oluyor hepsi büyüyor ama döllenmede 2 tane ancak dölleniyor eşimin spermleri sıkıntılı.. benim rezerv sorunum var oda artık yaşla ilgili birşey aslada çoğalmıyor çok yoğun rezev çoğaltma tedavileri gördüm sadece 6 ay üreme koçuna gittim rezerv çoğaltımı için hiç farketmedi.. şimdiki doktorum bu yaştan sonra asla rezervin artmaz dedi geçmiş tecrübelerimdende haklı olduğunu anladım...
transferin nezaman olacak cnm kaç tane transfer edecekler bellimi..
Listeye nasıl yazılınıyor bilmiyorum
Bizim hoca Prof. Dr. Gürkan Uncu, hastane de ART, Bursa'dayız. Benim AMH 0.94. Yaş 41 . Sebepsiz infetilite dedi bize. Biosteronla 3 ay spontan gebelik denetti, olmayınca tüpü başladı hoca. Benim 3 embriyo çıktı 6 yumurtadan, hepsini dondurdular. Regl olayım, sonra transfer:)
Size , bana ve herkese bol şans diliyorum.
Sevgiler:)
liste için bilgilerini duavo ya mesaj atarsın canım o girince ekler :)
bu ilk denemenizmi olacak.. çok güzel 3 tane dondurulmuş olması neden hemen transfer etmedi dondurdu sebebini açıkladımı doktorunuz..
bende sana bol şans diliyorum cnm..
geçen yaz Bursa Güzelyalı'ya gelmiştim evlerin balkonlarının büyüklüğü neredeyse benim salonum kadar vardı herkez balkonuna salıncaklar kurmuştu çok hoştu şaşırmış kalmıştım:)
budo ile idoyu karıştırdığımız için Bursa'da bayağ bi dolaşmıştık. :))
canımm maslak acıbadame gidersen halit rıfat erdemi asla tavsiye etmem..... doktor olarak orada kendine bülent tıraşı seç hayatım....
bunu illaki bülent beyi tavsiye amaçlı yazmıyorum ama halit beyle çok yoğun kötü tecrübeleri ve büyük maddi kayıpları olan tonla arkadaşım var halit beye kendini kaptırırsan para kumpasının içinde bulursun kendini..
Zaten bulent beyi tavsiye etmislerdi...ama uyardigin cok iyi oldu, olur da bulent bey yogun deseledi, belki de o doktora yonlendireceklerdi....ama forumdan arastirdigim kadari ile de cok yogun bir merkezmis((
Güzel dileğiniz için çok teşekkürler:)
İletirim bilgileri de Duavo'ya o zaman:)
Bizim ilk çalışma, umarım son olur...bu iş meşakkatli bir çok anlamda. Hızlı sonuç almak çok önemli. Hocaya ve hastaneye güvenmek lazım; beynen hazır olmak ta şart.
Bende kullandığı bu Saizen click denen hormon benim progesteron seviyemi erken ayarlamış, OPUdan sonra 3. gün transfere uygun günümmüş ama 5 gun öncesi embriyo transferi yapamam tutmaz dedi hoca. Bu sebeple donduruldular, biri 5.gün öteki ikisi 6. gün blastokisti.
Bekliyoruz artık:)...........
Bursa'nın ev anlayışı değişik gerçekten, katılıyorum:)
Herkese sevgiler, bol şanslar, rahime tutunmuş bebekli günler diliyorum:)
Hayırlı olsun tedavin, bebekli olsun
Rabbim iyilerle karşılaştırsın hepimizi.
Insallah. 1 nisan komiklik tarihi ya. Ondan dedim.
İnşallah nisanda kutlayacağız seni coşku ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?