Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Rica ederim acmila umarım bundan sonra daha rahat mesaj yazarsın...
Ben nihayet zaman bulup, başladım yeni tedaviye. Dondurulmuşları denemeye karar verdik, sağlıklı çözünürlerse 2 tanesini kullanacağız. Bu nedenle iğne vs. aşaması yok çooook şükür :) Reglin 2. gün rutin kontrollerle beraber rahim içi uyarı işlemi ile tutunma kesisi yapıldı. 1 Nisan'da kontrolüm var, endimetrium kalınlığının durumuna göre tarih belirlenip gebelik vs. aşısı için kan alma işlemleri yapılacak. 3x1 estrofem ve 1x1 f.asit, coraspin ve omega 3 haricinde herhangi bir ilacım yok... Transfer öncesi kontrol amaçlı triodim yok ama ona da bakıldı, hormon testleri yenilendi ve CD56 testi yapıldı. Rutininde ilerlerse önümüzdeki hafta sonu "ya tutarsa 3" vizyonda

Günaydın kızlar
Günaydın, küçük hanım-küçük bey mutlu mutlu büyürken hamilelik keyfi sürdüğün bir bahar günü olsun bugün.

2220'den herkese bal :) Sizin evdeki hamile furyası sana sirayet etsin tez zamanda :) Tek taş mucizen gerçek olsun...

Üşüme ne durumda bugün? Bir de progestan iğne demişsin değer mi düşük, niye iğne? İğne fobim varken merak ettim. Fitil, jel vs kullanıyorlar ya genelde iğne ihtimalinden ürktüm şimdi... Bildiğim kadarıyla progestan iğne yağlı olduğu için ağrısı biraz fazla oluyormuş. O yüzden hemşireyi pohpohlayıp çok yavaş zerketmesini sağlamak ve bittikten sonra uzunca süre dağılması için ovalamak gerekiyormuş. Bana henüz progestan iğne verilmedi, progestan veya başka bir kalça iğnesi benim için çok vahim.

41 yıllık kalçam ömrü hayatında hiç iğne yemedi acayip tırsıyorum. Bu zamana kadar tüp bebek veya diğer rahatsızlıklarım apandisit vs. için bir sürü operasyon-işlem geçirdim, hiç biri kalçadan yenecek iğne kadar korkutucu değildi benim için. İğne yerine onları tekrar olmaya razıyım o kadar yani...

senin içine de erkek mi doğuyor ? ben kızım olsun istiyorum tabi sağlıklı olsun da

Selam. Kızlarımın uyurken üzerime çıkmak gibi bir huyları vardı. Kim daha yakın olacak yarışı. Transferden beri hiçbirisi üstüme çıkmıyor. İşaret midir?
Üşümüyorum artık. İnşallah bir daha da üşümeyeceğim. Çatının kapağı açılmış çünkü. Kapattık, ısındım
Progestan vermesinin sebebini bilmiyorum. Sormadım. Yatak yapacak dediler hemşireler, inandım. Fitilini de kullanıyorum. Muhtemelen geçirdiğim biyopsi yüzündendir. İlk muayenede rahmimi ince bulmuştu. Sana verme ihtimalleri pek yok. Benden başka pek kullanan da yok sanırım. İğne için sağlık ocağına gidiyorum, her yeni gördüğüm hemşireye fobim var diyorum. Acıtmıyorlar aslında ama söyleyince daha dikkatli oluyorlar. Öyle şişme falan da yok çok şükür. Gidip gelirken yürüyorum. Faydası oluyor epey.
Kalçadan iğne 9 yaşımdan beri ortalama yılda 2 kere. Orta kulak için, mesane iltihabı için, apandisit için... Soran olsa damarımı vereyim, totoyu ellemeyin derim.
Senin tedavin de hayırlı olsun, bebekli olsun, ikizin olsun, tekrar tekrar uğraşma

bende mart başında dondurulmuşlardan 4. denememi yaptım ama sonuç negatif çıktı. Rahime çizik atmayı daha öncede duymuştum ama doktorumla son aşamada bu konuyu konuşmadık. Dr la randevum da bu konuyu soracağım bende. Siz çizme işlemine nasıl karar verdiniz ne aşamada yapıldı bilgi verebilirseniz sevinirim. birde yine internette okuduklarından soracağım embriyoların dış zarı kalın olabiliyormuş bunada bir çizik atılıyormuş bu konuda da bir deneyimi olan varmı acaba.

merhaba arkadaslar,

zanork transferin hayirli ugurlu bebisli olsun insallah. 1 nisanda halay cekmek umidiyle

bize gelince bu sabah detayli ultrsonumuz vardi. cok sukur bi skintimiz yok hersey cok guzel. benim kiz pek bi rahatina duskun olacak
biturlu donmedi ultrsonu zorladi kadin karnimi salliyo kipirdasin diye yok banamisin diyen yok tam bi aslan burcu yani

neyseki gerekli butun taramalar yapildi birtek kalp kapakciklari kaldi bebis hanim donmedigi icin kaldi. onun icin ayri bi randevu verildi.

cok mutlu bi sekilde ayrildik ordan Rabbim hepinize en kisa zamanda nasip etsin insallah.

bizden simdilik bu kadar hepinize kocaman kucak dolusu sevgilerimizi yolluyoruz

Teşekkür ederimm
Dünya ben isteyince döner diyen bir kız ha? Eyvah peşine düşecek erkeklere

Çok güzel haberler bunlar.Allah sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin inş..

Sevgilerimle,

senin içine de erkek mi doğuyor ? ben kızım olsun istiyorum tabi sağlıklı olsun da
Cedrus yakınlarda olsaydın eskilerin testlerini uygulardık, çaktırmadan kafana tuz koyup burnuna dokunursan erkek, yüzüne dokunursan kız derdik :) Bir de makas-bıçaklı versiyonu vardı... Vardır bir hikmeti belki de :) Benim tahminim henüz yok :44:

Bir de Çin Takvimine bak istersen yaşlara göre hamile kalınan aya bakılıp cinsiyet çıkartıyorlar :) Çin yaşını hesaplamak vs zor oluyorsa bu link işine yarayabilir... Bakalım Çin tahmini ne bizimle de paylaş http://www.gebelikhaftalari.com/cin-takvimine-gore-bebek-cinsiyeti-belirleme-cin-takvimi-cinsiyet-hesaplama.html
Hangisi olursa olsun sağlıklı olsun, doğsun, tercihen kız olsun

Zanork can dostlarının bu konuda hislerinin çok kuvvetli ve keskin olduğu söylenir hep... Hamile arkadaşımın köpeği kimseyi karnına yanaştırmazdı ve önceden patilerini koyup sarılırken hamileyken patilerini koymadan sarılmaya çalışırdı. Neden olmasın? Rahimi ince bulup önlem alınmış olması çok iyi, birçok kişiye uygulanmıyor. Güzel güzel büyüsün yerinde... Tektaş o :)

Benim içinde teşekkür ederim. Ya tutarsa 3 vizyonda :) Bu arada sen yazınca aklıma geldi ya tutarsa ve ikiz olursa dediğin gibi tekrar uğraşmam.. E kalanlar noluyor o zaman acaba :44: Bak bunu hiç düşünmemiştim... Kanuni süresince tutup sonra çöp mü yapıyorlar

umutet öncelikle geçmiş olsun... Deneyimlemek kötü ama kabul edip ilerleyeceksek önümüze bakmaktan başka da çaremiz yok... Umarım yeni tedavi için hem sabrın hem sağlığın hem de imkanların çok olur, şans dolu bir tedavi olur.

Çizik için ise doktorumuz yapılabilecek şans artırıcı tedavilerle ilgili bilgileri aktarırken söylemişti... Çizik ve aşıyı tercih ettik dondurulmuşlarla ilerlerken... Ya tutarsa 3'e biraz daha şans vermek için. Malum her şey yolunda olsa da, dört dörtlük tüm tetkik ve yardımcı tedaviler olsa da tutmaması muhtemel... O yüzden yaptık oldu, yapmadık olmadı gibi bir mana çıkartmak mümkün değil.

AH zar inceltme işlemi ise dondurulmuş olan embriyolarda zaten standart olarak uygulanıyor benim bildiğim. Taze transferde de uyguluyorlar. Çoğunlukla artık tüm merkezler standart işlemlerin içine almış diye okumuştum ama tabii detaylarını ve reelde uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Bizde uygulanacak. Herhangi bir sorun olmadan çözünürlerse (bu nedenle 2+2 olarak dondurtmuştuk biz) işlem yapıp 2 taneyi transfer edecekler. Olası bir sorun halinde ikinci grubu çözüp çözmemeye orada karar veriliyormuş. Biz erteleriz sanırım :) (alışkınız ertelemeye) Sevgiler

SelcanKerem keyifli ve güzel haberlerini almaktan mutlu oluyorum. Daha dün merak ediyorum diye yazmıştım. Keyfiniz ve sağlıklarınız yerinde olsun da.

Bunca yıl sonra unuttuğun tecrübeleri, heyecanları yeniden doya doya yaşadığın hamileliğinden sağlıkla doğacak kızın inşallah... Sıkıntıya düşmeden, tedirginlikler hissetmeden tüm tetkiklerin "minik kızın" izin verdikçe hep başarıyla sonuçlansın. Canı isteyince dönecektir :) Mutluluğuna gölge düşürecek her türlü gelişmenin uzak olduğu huzurlu hamilelikler

Çin takvimi çoğunda doğru çıkmıyor birde 1 yaş ekleme hikayesi var tam bilemiyorum ama belirtilerim oğluşla tamamen farklı oğlumun değerleri çok az yükselirdi örneğin 8. gün 37 11. gün 86 13 gün 162 idi bunda 9. gün 45, 11. gün 102, 13. gün 245, 15. gün 701 idi bir yerde okuduğuma göre kız bebekler daha fazla hormon salgılarmış o nedenle anneler ilk dönemde daha fazla bulantı yaşarmış oğluşta sadece sabah bulantılarım olurdu bunda tüm gün devam ediyor ve yediklerimin hepsini çıkarıyorum oğluşta çağlaya turşuya aşerdim bunda elma ve sulu armuta aşerdim oğluşun kesesi sağ taraftaydı bu sol tarafta oğluşta çok sancım oldu ve 10. hafta düşük tehlikesi yaşadım çok kanamam oldu hep bu bebek erkek çünkü aşağıda dediler bunda hiç sancı bilmedim oğluşta hiç tiroid sorunu yaşamadım bunda birden fırladı demekki bu daha çok kullandı oğlumda göğüs hassasiyetim yoktu bunda transferden sonra başlayan bir göğüs hassasiyetim var oğluşta 7 haftalıkken bulantılarım başladı ve sabah olsada öğürsem diye beklerdim bunda transferin 8. gün sabahı öğürmeye başladım ve durmaksızın devam ediyor üstelik tüm gün yani tam tersi belirtiler yaşıyorum hakkımızda hayırlısı olsun
Yorumlarınızı bekliyorum

E bunca farklılıktan sonra tahminler kız yönünde oluyor tabii... Sağlıklı olsun kız olsun

Dediğin gibi yaş ekleme vs. işlemi var tahminler için... O linkte kendi doğum tarihini giriyorsun otomatik ekliyor eklenecekleri ve hesaplıyor... Ben bu tedavide hamile kalırsam ne olur ile örnek baktım kız çıktı :) Zanork'un dediği gibi ikisi tutup ikiz olursa Çin takviminin ayarını bozarız kesin :)

Kızlar yaaa, bu ne tembellik? Bu ne rehavet? Bahar temizliği mi var da gelmiyorsunuz işe? Hı? Hıııı :86::111:

Merhaba,

Dün reglimin 3. gününde doktordaydık. Ultrason yaptı. Endometriyum 2 mm. imiş, bunu bir hapla 10 mm. yapacağız dedi, sonra da geçen ay dondurulanlardan birini transfer edecek. Estrofem 2 mg verdi, günde 2 kez. Pazartesi yine kontrol.

Şimdi bir sorum var. Bizim doktor Bursa ART'de yapıyor işlemleri. Bize en başta rakamlar verilmişti , doktor, OPU ve transfer diye üç kalem, ama dondurma çözdürme diye bir maliyet olacağı söylenmedi. ART , bizim doktorun sekreterine zaten bildiğimiz transfer ücretine ek olarak 1250 lira da dondurma çözdürme parası vermemiz gerektiğini iletmesini söylemiş.

3 tane dondurulmuş blastokist için bu para çok değil mi? Ayrıca bu aşamaya gelince normal mi böyle bir para talebi? Doktorumuza güveniyoruz ama hastanede tanıdık kimsemiz yok. Acaba diyoruz blastokistler iyi çıktı, tutar bu, bunlar bir daha gelmeyecekler bize diye düşünüp bir fırsatçılık mı düşünüyor hastane? İnsanın aklına neler geliyor ister istemez...Tecrübesi olanlardan yorum rica ediyoruz.

Teşekkürler:)

Ben dondurulmuş transferimi Acıbadem'de yaptım. Dr.Halit Fırat Erdem'di.tabii o kadar çok muayenesine gidip gelip murat berksoyla ona yok tahlildi, yok muayeneydi ıvır zıvır birsürü para ödediğim için bunun için bir bedel alınmamıştı. Bence alınmaması gerekir herşey paketin içinde diye biliyorum fakat diğer merkezlerdeki uygulamalar nasıldır bilemiyorum.

Hayırlı olsun Sonu bebekli olsun inşallah. Dondurma fiyatına gelince. Benim eşim veteriner. Onlar da tıpkı bizdeki aşılama gibi işlem yapıyor. İşlem ücreti 80 -100, çok paragöz adamda 150 tl. Oysa aynı işlemi bize üstelik sperm dondurma olmadan 1000 TL civarında yapıyorlar. Yapılan işlemler, kullanılan ilaçlar neredeyse tamamen aynı. Dondurulmuş spermin tüp fiyatı, yaklaşık 10 - 15 TL. O da ithal olanlarda. Yani ödediğimiz rakamlar zaten uçuk. Ama embriyo dondurma için hastanenin senden istediği ücret çok iyiymiş. Benim gittiğim merkezde 2500 TL. diye iki üç gün önce konuşuldu...

Çok teşekkürler sevgili 2220,

Sevgiyle bebeğini kucaklamak isteyen, onu güzel, donanımlı, sevgi dolu bir birey olarak yetiştirmek için emek harcayacak her ailenin bu çabalarının sonu bebekli olsun, yıpranmadan, beklemeden:)

İşin başında dondurma çözdürme gerekirse onun da fiyatı bu olacak deme raconda yok yani...hoş değil ama bu ne olursa olsun...

Sevgiler.

Kurumların tavrı, insanların kişilikleri gibi. Hepsi bir değil. Ben paket anlaşma yapmıştım merkezle. Eğer olsaydı 1 yıl dondurma ücreti almayacaklardı. Paket olmayınca 2500. Neyse. Sistem böyle maalesef. Ne kadar beğenmesek te düştük ellerine
Dilerim taze taze tutunur bebeciklern de bunlara gerek kalmaz...

canim tasinmadimda evi boyattim birkac duvardada tadilat yaptirdim.. yazliklari cikartip kisliklari kaldirdim perdeleri yikadim camlari sildim... halilarida yikamaya verdimi bahar temmizligim bitti sayilir... artik mutfagi kafama gore yavasca yaparim... ben bu isleri hiic sevmiyorum canim ya.. temizlige bi bayan tutuyorrdum ayda bir annem bayanla anlasamadi ben isteyken gondermis.. yeni birini bulmak cok zor...
ramazandada hicc secilmez canim tam yaz ortasina geliyor.. sen bu yaz hicc kendini yormaaaa Allah korusun bebusimiz yorulmasin..

Günaydın Hepinize,eşimi arkadaşları ile gezmeye gönderdim,fırsattan istifade bir gireyim dedim

wishduygu inşallah tedavin hamilelikle sonuçlanır

zanork, inşallah bak üşümende geçmiş...artık güzel haberlerini bekliyoruz,inanıyoruz ve burada çığlıklar ıslıklarla kutlayacağız

bebekistiyoruzbiz haklısın ,ilk denemem Türkiye'de idi transfer öncesi parayı öderken ektra 300 tl veya 500 tl gibi para ekstra çekildi. Eşim çok önemsemez,bende haksızlığa gelemiyorum. Bu paranın ne olduğunu sorduğumda ,kan tahlili parası dediler. Nasıl yani dememle ortalığı karıştırdım. Çünkü önceden bize bilgi verilmemişti. 5 dk sonra çağırıp özürdilediler. Çünkü ben takiplerimi başka şehirde yaptırmıştım.parayı iade ettiler. Tabii ki çocuk sahibi olmaya çalışırken,çok önemli değil varıımızı yoğumuzu veriyoruz,ancak bilgi en baştan verilmeli.Avustralyada tedavi olduğum klinikte tedaviye başlamadan önce bir kağıtta neye ne kadar alınacağı listelenmiş durumda,ve bu meblağ transferden 3-4 gün sonra daha önce verdiğiniz hesabınızdan çekiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…