- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.421
Slm kizlar herkese hayirli gunler dilerim
w.duygu cevabin icin cok tesekur canim senin tedavi hayirlisiyls nezaman buarada neler yapiyosun yine selman lacinmi..?
2220 canim tranferin oldu beklemedesin allah yardimcin olsun ve insallah hamilesin icime dogdu geliyor insalah bebis
birde ne ignesi yapiyosun halen orasini pek anlamadim kan sulandiricimi ben yogun bir sekilde arastiriyorum
almamyada deniyeyim tekrar dedim ama burda orasi gibi tedavi sansi yok fazla gebelik asisi felan yok fiyatlarda 3-4 misli yinede hayirlisi herkese olsun
Günaydın,Günaydın kızlar
Ağzın bal yesin. Nasıl mutlu oldum şimdi. İnşallah hepimiz alırız hasretlerimizi kucaklarımıza...
İğnem Progestan. Hem fitil olarak hem kalçadan iğne olarak verdi. Kanım ince diye de coraspin tabletle yetindi. Bunların dışında Decavit vitamin tableti, estrofem, folik asit, biosteron yazdı. İnşallah en kısa zamanda senin de karşına uygun bir çözüm çıkar ve evladına kavuşursun...
Rica ederim acmila umarım bundan sonra daha rahat mesaj yazarsın...
Ben nihayet zaman bulup, başladım yeni tedaviye. Dondurulmuşları denemeye karar verdik, sağlıklı çözünürlerse 2 tanesini kullanacağız. Bu nedenle iğne vs. aşaması yok çooook şükür :) Reglin 2. gün rutin kontrollerle beraber rahim içi uyarı işlemi ile tutunma kesisi yapıldı. 1 Nisan'da kontrolüm var, endimetrium kalınlığının durumuna göre tarih belirlenip gebelik vs. aşısı için kan alma işlemleri yapılacak. 3x1 estrofem ve 1x1 f.asit, coraspin ve omega 3 haricinde herhangi bir ilacım yok... Transfer öncesi kontrol amaçlı triodim yok ama ona da bakıldı, hormon testleri yenilendi ve CD56 testi yapıldı. Rutininde ilerlerse önümüzdeki hafta sonu "ya tutarsa 3" vizyonda
Günaydın,küçük hanım-küçük bey mutlu mutlu büyürken hamilelik keyfi sürdüğün bir bahar günü olsun bugün.
2220'den herkese bal :) Sizin evdeki hamile furyası sana sirayet etsin tez zamanda :) Tek taş mucizen gerçek olsun...
Üşüme ne durumda bugün? Bir de progestan iğne demişsin değer mi düşük, niye iğne? İğne fobim varken merak ettim. Fitil, jel vs kullanıyorlar ya genelde iğne ihtimalinden ürktüm şimdi... Bildiğim kadarıyla progestan iğne yağlı olduğu için ağrısı biraz fazla oluyormuş. O yüzden hemşireyi pohpohlayıp çok yavaş zerketmesini sağlamak ve bittikten sonra uzunca süre dağılması için ovalamak gerekiyormuş. Bana henüz progestan iğne verilmedi, progestan veya başka bir kalça iğnesi benim için çok vahim.
41 yıllık kalçam ömrü hayatında hiç iğne yemedi acayip tırsıyorum. Bu zamana kadar tüp bebek veya diğer rahatsızlıklarım apandisit vs. için bir sürü operasyon-işlem geçirdim, hiç biri kalçadan yenecek iğne kadar korkutucu değildi benim için. İğne yerine onları tekrar olmaya razıyım o kadar yani...
TebrikleeeerBu transfer maratonunda başarılar, bol şans diliyorum.
Sanırım dondurulmuşlarla ilerleyecek?
Benim dondurulmuşlar için takip ettiğim süreci paylaşıyorum, belki benzer ilerler... Bana 2. gün randevusu verildi, rahim içi uyarıcı işlem yapılacağı için. Rahim ve diğer kontroller yapıldı, hatta geçen bahsettiğim yumurtalar görüldü.. Tüpler tıkalı olduğu için herhangi bir baskılama uygulanmamıştı hamilelik riski yok diye (şaka gibi risk diye görülüyor bu tedavinin bu aşamasında) Aynı anda hazırlık için rahim içi çizik işlemi de yapıldı. (Katater ile muayene masasında uyarı işlemi deniyor- acı yok -iğne olmadıkça acıdan saymıyorum herhangi bir şeyi henüz)
1 Nisan'a rahim kalınlığı randevusu var. Aynı gün tutunma ve gebelik aşı için kan alınacak. Transfer gününe kadar beyaz hücreler vs. ayrıştırılacak. 4-5 gün öncesinden yapılıyormuş. Doktorun söylediği regl gününden itibaren 19-20 gün arasında transfer planlandığı. Bu durumda önümüzdeki hafta sonu yapılması muhtemel.
İlaç olarak sadece rahim kalınlığını garantilemek üzere 3x1 estrofem kullanıyorum. Folik asit, omega 3, coraspin 1x1 devam..
Umarım kolay, zahmetsiz, gerginlikten uzak, su gibi geçip günü gelen bir transfer yolculuğu olur...
Sıkı sıkı tutunmuş bebeklerle, sağlıklı hamileliğe adım adım yolculuğunda bol şans...
Gelsinler ısıtalım
Sevgiler
merhaba arkadaslar,
zanork transferin hayirli ugurlu bebisli olsun insallah. 1 nisanda halay cekmek umidiyle
bize gelince bu sabah detayli ultrsonumuz vardi. cok sukur bi skintimiz yok hersey cok guzel. benim kiz pek bi rahatina duskun olacak
biturlu donmedi ultrsonu zorladi kadin karnimi salliyo kipirdasin diye yok banamisin diyen yok tam bi aslan burcu yani
neyseki gerekli butun taramalar yapildi birtek kalp kapakciklari kaldi bebis hanim donmedigi icin kaldi. onun icin ayri bi randevu verildi.
cok mutlu bi sekilde ayrildik ordan Rabbim hepinize en kisa zamanda nasip etsin insallah.
bizden simdilik bu kadar hepinize kocaman kucak dolusu sevgilerimizi yolluyoruz
merhaba arkadaslar,
zanork transferin hayirli ugurlu bebisli olsun insallah. 1 nisanda halay cekmek umidiyle
bize gelince bu sabah detayli ultrsonumuz vardi. cok sukur bi skintimiz yok hersey cok guzel. benim kiz pek bi rahatina duskun olacak
biturlu donmedi ultrsonu zorladi kadin karnimi salliyo kipirdasin diye yok banamisin diyen yok tam bi aslan burcu yani
neyseki gerekli butun taramalar yapildi birtek kalp kapakciklari kaldi bebis hanim donmedigi icin kaldi. onun icin ayri bi randevu verildi.
cok mutlu bi sekilde ayrildik ordan Rabbim hepinize en kisa zamanda nasip etsin insallah.
Cedrus yakınlarda olsaydın eskilerin testlerini uygulardık, çaktırmadan kafana tuz koyup burnuna dokunursan erkek, yüzüne dokunursan kız derdik :) Bir de makas-bıçaklı versiyonu vardı... Vardır bir hikmeti belki de :) Benim tahminim henüz yok :44:senin içine de erkek mi doğuyor ? ben kızım olsun istiyorum tabi sağlıklı olsun da
Selam. Kızlarımın uyurken üzerime çıkmak gibi bir huyları vardı. Kim daha yakın olacak yarışı. Transferden beri hiçbirisi üstüme çıkmıyor. İşaret midir?
Üşümüyorum artık. İnşallah bir daha da üşümeyeceğim. Çatının kapağı açılmış çünkü. Kapattık, ısındım
Progestan vermesinin sebebini bilmiyorum. Sormadım. Yatak yapacak dediler hemşireler, inandım. Fitilini de kullanıyorum. Muhtemelen geçirdiğim biyopsi yüzündendir. İlk muayenede rahmimi ince bulmuştu. Sana verme ihtimalleri pek yok. Benden başka pek kullanan da yok sanırım. İğne için sağlık ocağına gidiyorum, her yeni gördüğüm hemşireye fobim var diyorum. Acıtmıyorlar aslında ama söyleyince daha dikkatli oluyorlar. Öyle şişme falan da yok çok şükür. Gidip gelirken yürüyorum. Faydası oluyor epey.
Kalçadan iğne 9 yaşımdan beri ortalama yılda 2 kere. Orta kulak için, mesane iltihabı için, apandisit için... Soran olsa damarımı vereyim, totoyu ellemeyin derim.
Senin tedavin de hayırlı olsun, bebekli olsun, ikizin olsun, tekrar tekrar uğraşma
bende mart başında dondurulmuşlardan 4. denememi yaptım ama sonuç negatif çıktı. Rahime çizik atmayı daha öncede duymuştum ama doktorumla son aşamada bu konuyu konuşmadık. Dr la randevum da bu konuyu soracağım bende. Siz çizme işlemine nasıl karar verdiniz ne aşamada yapıldı bilgi verebilirseniz sevinirim. birde yine internette okuduklarından soracağım embriyoların dış zarı kalın olabiliyormuş bunada bir çizik atılıyormuş bu konuda da bir deneyimi olan varmı acaba.
merhaba arkadaslar,
Merhaba,
Dün reglimin 3. gününde doktordaydık. Ultrason yaptı. Endometriyum 2 mm. imiş, bunu bir hapla 10 mm. yapacağız dedi, sonra da geçen ay dondurulanlardan birini transfer edecek. Estrofem 2 mg verdi, günde 2 kez. Pazartesi yine kontrol.
Şimdi bir sorum var. Bizim doktor Bursa ART'de yapıyor işlemleri. Bize en başta rakamlar verilmişti , doktor, OPU ve transfer diye üç kalem, ama dondurma çözdürme diye bir maliyet olacağı söylenmedi. ART , bizim doktorun sekreterine zaten bildiğimiz transfer ücretine ek olarak 1250 lira da dondurma çözdürme parası vermemiz gerektiğini iletmesini söylemiş.
3 tane dondurulmuş blastokist için bu para çok değil mi? Ayrıca bu aşamaya gelince normal mi böyle bir para talebi? Doktorumuza güveniyoruz ama hastanede tanıdık kimsemiz yok. Acaba diyoruz blastokistler iyi çıktı, tutar bu, bunlar bir daha gelmeyecekler bize diye düşünüp bir fırsatçılık mı düşünüyor hastane? İnsanın aklına neler geliyor ister istemez...Tecrübesi olanlardan yorum rica ediyoruz.
Teşekkürler:)
Merhaba,
Dün reglimin 3. gününde doktordaydık. Ultrason yaptı. Endometriyum 2 mm. imiş, bunu bir hapla 10 mm. yapacağız dedi, sonra da geçen ay dondurulanlardan birini transfer edecek. Estrofem 2 mg verdi, günde 2 kez. Pazartesi yine kontrol.
Şimdi bir sorum var. Bizim doktor Bursa ART'de yapıyor işlemleri. Bize en başta rakamlar verilmişti , doktor, OPU ve transfer diye üç kalem, ama dondurma çözdürme diye bir maliyet olacağı söylenmedi. ART , bizim doktorun sekreterine zaten bildiğimiz transfer ücretine ek olarak 1250 lira da dondurma çözdürme parası vermemiz gerektiğini iletmesini söylemiş.
3 tane dondurulmuş blastokist için bu para çok değil mi? Ayrıca bu aşamaya gelince normal mi böyle bir para talebi? Doktorumuza güveniyoruz ama hastanede tanıdık kimsemiz yok. Acaba diyoruz blastokistler iyi çıktı, tutar bu, bunlar bir daha gelmeyecekler bize diye düşünüp bir fırsatçılık mı düşünüyor hastane? İnsanın aklına neler geliyor ister istemez...Tecrübesi olanlardan yorum rica ediyoruz.
Teşekkürler:)
Hayırlı olsun Sonu bebekli olsun inşallah. Dondurma fiyatına gelince. Benim eşim veteriner. Onlar da tıpkı bizdeki aşılama gibi işlem yapıyor. İşlem ücreti 80 -100, çok paragöz adamda 150 tl. Oysa aynı işlemi bize üstelik sperm dondurma olmadan 1000 TL civarında yapıyorlar. Yapılan işlemler, kullanılan ilaçlar neredeyse tamamen aynı. Dondurulmuş spermin tüp fiyatı, yaklaşık 10 - 15 TL. O da ithal olanlarda. Yani ödediğimiz rakamlar zaten uçuk. Ama embriyo dondurma için hastanenin senden istediği ücret çok iyiymiş. Benim gittiğim merkezde 2500 TL. diye iki üç gün önce konuşuldu...
Çok teşekkürler sevgili 2220,
Sevgiyle bebeğini kucaklamak isteyen, onu güzel, donanımlı, sevgi dolu bir birey olarak yetiştirmek için emek harcayacak her ailenin bu çabalarının sonu bebekli olsun, yıpranmadan, beklemeden:)
İşin başında dondurma çözdürme gerekirse onun da fiyatı bu olacak deme raconda yok yani...hoş değil ama bu ne olursa olsun...
Sevgiler.
Taşındın mı canım hayırlı olsun tadilatdan nefret ederim ıyyyyyyyy bu yaz ramazanda bizim pencereler değişti PVC oldu birde boya yapıldı ramazan günü oruç halimle 2 gün ev temizledim bir sıcak bir zor oldu anlatamam biz lojmanda oturunca zamanına malesef biz karar veremiyoruz ödenek var hemen yaptırmalıyız diyolar ama ramazanda da tadilat yapılmaz ya
Ohhhh, sefan olsun, inşallah güzel güzel leyifle oturursun
Ne güzel anlatmışsın,
Hadi o zaman merakla önümüzdeki haftayı bekliyoruz, gelsinler ısıtın bebişleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?