- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.481
Bebekistiyoruz biz dondurma parası evet var ama çözdürme parasını ilk duydum... Her şeyin bir ilki var demek :)
OPU ile ilerleyen tedavilerdeki ücretlere göre dondurulmuşlar oldukça uygun.
Biz neredeyse yarısından az ödeme yapacağız + aşı için ücret ödeyeceğiz.
Tedavin için de bol bol bolll şans... Aynı ilerliyoruz sanırım kaç mm idi hatırlamıyorum 3x1 2mg estrafeme devam ediyorum bende... Salı günü kontrol ve eğer uygunsa sonrasında aşı için kan verme var... Tırım tırım korkuyorum kan verme işinden... Terminatör gibi olmak istiyorum sürekli duracak bir katater taksınlar koluma... İğne yapılacağı, kan alınacağı zaman açsınlar tıpasını ne yapacaklarsa yapsınlar... İnsanlar yapay kalp, taşınan diyaliz o vs dolaşıyor bana bir katater takamıyorlar mümkün değilmiş enfeksiyon riski varmış, Hıh... Bitecek oysa ki tüm korkularım
Teşekkür ederim volin... Hepimizin ortak dileği kabul olsun :) Dileklerimiz aynı ne de olsa... Yeni evine alışmış olman harika... Bazen mekan değişikliği de çok iyi geliyor insana... Akupunktur için yazdıklarını neredeyse satır atlayarak okudum. Hiç acıtmadığı söylense de dikiş iğneleriyle bile yeni yeni barışmış biri olarak akupunktur benim için kabusun ötesi bir durum... Kolaylıklar ve sıhhatler diliyorum. Umarım beklediğin fayda tez zamanda gerçekleşir, keyfini sürersin...
Rica ederim umutet... Doktorun hastayı yönlendirdiği kadar bazen hastanın da doktoru yönlendirmesi gerekiyor... Çünkü bazı genel kabul görmüş şeyler var mesela 2.3 negatiften önce tetkik edilmeyen, yaptırılmayan... Sanırım sebep yokken bunu da yaptırın şunu da yaptırın dediklerinde doktorların boş yere tahlil ve tetkik istediği düşünülmüş o yüzden gerektiğinde bunlarda var diyorlar. Biz o yüzden başarısız sonuçlardan sonra neler yapılıyor diye en baştan sormuştuk doktor Selman Laçin'e. Bu süreçte olumlu olumsuz, sorun olsun olmasın yapılabilecek uygulamalar, tetkikler ve testler nedir diye bilgi almıştık. Bu nedenle de şunları da yapmayı tercih ediyoruz diye biz talepte bulunduk... Tercihimizi kullandık... Sevgiler
cedrus mutlaka alternatifleri var, yardımcı oluruz... Ben herhangi bir vpn, dns değişikliği yapmadım ama ne hikmettir henüz ofisteki bilgi işlemciler de çözemedi ama tümüne giriş yapabiliyorum. Bu da çok enteresan :)
ensuece dehşet, kabus... Hem ev işleri, hem de yardımcı kadın bulmak... Hele ki bizim ki gibi şehre biraz uzak sitede yaşıyorsanız birini bulmak mümkün olmuyor. Şimdi gitmesin bırakmasın diye neredeyse tepemize çıkaracak gibiyiz :) Ama onlar olmazsa da eksik kalıyoruz o yüzden biraz poh poh şart. Resmen karaborsa gibiler... Kolaylıklar diliyorum ama çoğunu yapmışsın ne güzel.
Sevgiler
Merhaba volin,
Bende İstanbul'da çin tıbbı üzerıne usa'de egıtım gormus birine basladım. bu hafta gıttım bana akapunkutur yapamadı fakat vucudumdakı enerjı noktalarına ıgneler batırdı vucudumdakı tıkanıkları ve problemlerı soyledı. İlgınc buldum çünkü böbrek noktanda sorun var dedı gercektende ben gecmıste kum doktmustum. Battı tıbbında önemesenmez ama direkt doğuranlıkla böbrek enerjisi vok baglantılı oldugunu söyledi Gluten duyarlılıgım ve ınsulın dırencı oldugu oldugumu soyledı. Bunu simdiye kadar hiçbir dr. soylemememişti mesala sonra kanda tıkanıklık var çok yavas nabız ve kan oranı oldugunu soyledi. Tabıı bunları soylerken bence kafadan atma oldugunu dusunmuyorum cunku gluten duyarlıgı dırekt hasımato troıt yapar dedı anti troıt hormanlarım yuksek ve noddulerım var. Ayrca 2 kere kurtaj yaptırmak zorunda kaldım kendılıgınden gectıgımız 2 sene ıcerısene gebe kaldım. 1'nın kalbı atmadı dıgerının sonra atma kurtaj oldum bu kurtajlar sonrası muhakkak asherman oldum 3 kere histeroskopı yaptırmak zorunda kaldım. Buna da kandakı tıkanıklık sebeb olmus dedı ve zaten demır oranım ve demır baglamam dusuk zamanında cok demır ılacı kullanmıslıgım var. Yanı dr.un soyledıklerının batı tıbbında karsılıkları mevcut bende.
Beslenme kısımda ıse cok enterasan daha once gıttıgım ureme kocunun tersı bir plan verdı. Tum glutenlı bugday, makarna pırınc ekmek dahıl hepsını kesmemı
Bal dahıl sekerı tamamen kesmemı ve probıyotıklerden cokca yararlanmam gerektıgını bagısıklıgı arttırmak gereklıgını soyledı d vıtamınının, krıll yagının ve coQ10 uzerınde durdu.
Bol bol kemık suyu (özellıkle kuzu kemıgı) ıcılmesını en gunde 2 bardak
Paca suyu, işkembe (kuzu) 2 bardak
Pancar suyu hazırlayıp ıcmemı
Lahana tursusu fakat almanların yaptıgı tarzda
(Tum bunların tarıflerı var bıldıgımız yontemlerle degılde bircok katkı malzemesı konularak hazırlanıyor.
Kombu cayı, kefir ve pancar suyu ve lahana tursuundan hergun 2 bardak muhakkak tuketmem gerektıgını soyledı
Ve sakatat arkadaslar fakat temız kuzu sakatatı
Super gıdaların temız sakatatlar oldugunu soyledı
Ayrıca bıtklıerle bir karısım hazırlayacak onuda verecek.
2 sonra hormon degerlerın degısekcek belkı gebelık olmazsa bıle bunları yaptıgında bu sekılde beslendıgınde ınanılmaz enerjık, libidon yuksek biri olacaksın. Mutlu olacaksın dedı. Birde tabıı cok saglık bulacaksın dedı
Bende sızlerle paylasmak ıstedım:) Ama arkadaslar bu seker ve karbonhidrat ne menem resmen alıskanlık mutsuz edıyor benı
Sabredecegım artık
Sana ne kremı verdı. Birde bitki olarak tabletlerdeki ıcerık ne? Mesala bana promise oil, sonra don quai gıbı ıcerıklıerı olan bir karısım hazırlayacakmıs daha birsuru sey var fakat onları anlamadım
Bende durumlar bu yıne haberdar ederım sızlerı
canımm kesinlikle iyi tarif etmişsin bende çok el üstünde tutuyorum ve iş tarif etmeye çok çekiniyorum, işyerimden eve yakın yemek yerlerini arayıp evdeki bayan yemek siparişi bile veriyorum ama iyi bi yardımcı bulmak çok zor bir ara çok sevdiğim bi yardımcı bulmuştum okadar çok seviyordumki dıoğum gününde bile hediyeler alıyordum çok iyi anlaşıyorduk ama bu defada annem bu duruma bozuldu sanırım annem sadace kendisini çok sevmemi istiyor, ben işteyken evime gelip bayanın temizliğine bi bahane bulup göndermiş çok üzüldüm ama annemide kıramam o daha değerli.. ondan sonra bulduğum bayanda mutfağımı temizlemişti mutfak dolaplarımın yüzünü sert süngerle ciflemiş benim aldığım bezleri kullanmamış tüm dolap kapakları çizilmişti:) işten geldiğimde dolabın yüzü ve bardakların tabakların içi hep bembeyaz ciflerle doluydu hepsini baştan yapmıştım.. kimseyi bulamıyorum şimdi merdivenlere bi bayan gelecekmiş onu gözüme kestirdim inşallah evede gelir...
Mahsuru yoksa bende telefonunu istiyorum hekimin.
tabıı yok hemen vereyım. Geleneksel Çin Tıbbı ve Naturopatik Tıp doktoru, Dr. Onur Aydınoğlu
http://www.healistanbul.com/tr/iletisim burda telefonu var cep telefonuda vardı fakat kaydetmemişim. Bulamadım
Bakalım umut dünyası herşeyi deniyorum kendi adıma tek bu kalmıştı:)
Sevgiler
:)) canımm ne güzell yazmışsın..
hamile kedii neden kaçtıı tabii kedi baktı evde kendine rakip geliyor seni kıskandı dimiii...
testt gününe çok az kaldıı heyecan doruktamıı hayatım..
Edirne' yi sınır dışı mı ettiler? Ben duymadım :44:
Emin değilim ama bir ara yine facebookla ilgili bir sorun vardı ya. Sanırım o zaman dns ayarlarıyla oynamiştı birisi. Olmazsa eşime sorayım belki biliyordur.
Transfer öncesi için oradan buradan tecrübelerden yola çıkarak aldığım minik notlarım olmuştu...
Belki aklınıza yatan bir şeyler olur, fikir verir diye kendime ekstra ikinci notlarla birlikte paylaşıyorum :)
Sevgiler,
"Ya tutarsa 3" şans faktörleri
1-Metabolizmayı çalıştırmak, bünyeyi şaşırtmak için kg değişikliği (+/-)
(Kolay alamıyorum ama veririm belki 1 kg)
2-Kabızlık büyük sorun kayısı ve posalı gıda tüketimi artışı
(Her gün kayısı ve zeytin yağı ile şimdiden desteklenmeli)
3-Transfer sabahı dolaşım kolaylığı için banyo fırçası-süngeri kullanarak ılık duş
(mis kokulu duş jeli doktora bonus)
4-Banyo sonrası kan dolaşımının artması için sıkı bir masaj, mümkünse profesyonel
(eşler devrede)
5-Transfer sonrası sıkışıklıkta sürgü vs. ile uğraşmamak ve yatakta kalmayı sağlamak için hasta bezi
(yedekli olunmalı, malum sanki hiç tuvalete çıkmamış gibi yap yap bitmiyor, bezlenelim :) )
6-Sabahlık veya bir hırka, transparan olabilecek hastane önlüğünü kamuflaj
(hemen giyinmekle uğraşmamak için ve benim gibi üşüyenler için şart)
7-En kalın veya kar çorabı
(hep üşür mütemadiyen üşür en kalın kar çorabı şart bana)
8-Grip ve üşütme belirtileri olmaması için dikkatli beslenme
(C vitaminli sebze, meyve ve sarımsak iyidir, mümkünse pişmiş olsun kokmasın)
9-İlaçlar ve kullanım notları
(tüm sürecin dosya klasörü ile birlikte çantasında hazır)
10- En sevdiğin müzikleri dinle, keyfini sür, gülümse......
11- Şu zıkkımı bu sabah hiç içme!
(................)
canımm kesinlikle iyi tarif etmişsin bende çok el üstünde tutuyorum ve iş tarif etmeye çok çekiniyorum, işyerimden eve yakın yemek yerlerini arayıp evdeki bayan yemek siparişi bile veriyorum ama iyi bi yardımcı bulmak çok zor bir ara çok sevdiğim bi yardımcı bulmuştum okadar çok seviyordumki dıoğum gününde bile hediyeler alıyordum çok iyi anlaşıyorduk ama bu defada annem bu duruma bozuldu sanırım annem sadace kendisini çok sevmemi istiyor, ben işteyken evime gelip bayanın temizliğine bi bahane bulup göndermiş çok üzüldüm ama annemide kıramam o daha değerli.. ondan sonra bulduğum bayanda mutfağımı temizlemişti mutfak dolaplarımın yüzünü sert süngerle ciflemiş benim aldığım bezleri kullanmamış tüm dolap kapakları çizilmişti:) işten geldiğimde dolabın yüzü ve bardakların tabakların içi hep bembeyaz ciflerle doluydu hepsini baştan yapmıştım.. kimseyi bulamıyorum şimdi merdivenlere bi bayan gelecekmiş onu gözüme kestirdim inşallah evede gelir...
ensuece :))))))) annenin kıskançlığı seni çok sevdiğinden demek ki...
Anneler bizden daha çok kılı kırk yarıyorlar, titizleniyorlar... Eski kadınlar ne hamaratmış hem çocuk büyütür (üstelik bez yıkayarak) hem ev işlerini yapar üstüne yemek vs... Mümkün değil. Yemek için bile destek alırken iş yaşamının orta yerinde boğuşurken bulunan kadını kaçırmamak lazım. Hediye işi çok içten... Doğum gününde değil ama yeni yılda minikte olsa bir hediye alıyorum... Severek alıyorum üstelik rüşvet değil :))))) Yemek işini kendi hallediyor, kendimize yemek yapamıyorken baştan söyledim yiyecek olarak ne görüyorsan afiyet olsun, istediğini pişir ye :) diyerek çözdüm. Şartları ve yapılacakları baştan konuşunca sorun olmuyor desem de her zaman mutlaka bir şeyin yeri değişmiş oluyor. Baktım olacak gibi değil sehpanın üstündeki objeleri alıp başka yere koyuyordu gittim aynısından aldım ona. "evinde istediğin yerde istediğin gibi kullanman için sana hediyem, buradakiler yerinde kalsın" deyince bir daha değişmedi :)
Evlere şenlik bir anım daha var ki o tam traji komik yeri gelmişken paylaşayım...
Eskiden gelen Ayşe hanım yemek vs. yapmıyordu ama iyi temizlik yapardı. Çamaşır ve şifonyer çekmeceleri hariç evin her yeri onun kullanımındaydı. Bir seyahat dönüşü ofisten özel siparişler olan ipek keseler ve yöreye özgü istenen ürünlerden çeşit çeşit almıştım. Onun geldiği gün ofise götürecekken evde girişte unutmuşum... Akşam eve geldik eşimle, her yerde mis temizlik kokusu bir de yemek kokusu... Ben mutfağa yol aldım, tezgahta yemekler... Allah allah niye yemek yaptı ki 1 yıldır ilk bu diye sesli sesli düşünerek içeriye geçtim. Teşekkür etmek için telefona sarıldım. İşte Ayşe hanım zahmet olmuş ne gerek vardı diye "çok iyisiniz iyi davranıyorsunuz düşüncelisiniz teşekkür etmek istedim, dolapta da malzeme görünce dayanamadım yaptım, umarım seversiniz afiyet olsun" dedi. Teşekkür ettim kapattım.
Sonra içeriye geçerken girişteki çanta geldi aklıma unutmayayım yarın diyerek bakındım ortalıkta yok. Girişte yok, oraya buraya şuraya heryere baktık yok, yok... Aramadığımız yer kalmadı. Altına üstüne getirdik evin yok.
Eyvahlar olsun çantayı girişte bırakınca kendine hediye sandı...! Teşekkür etmek için yemek yaptı! diye bir jeton (düşmez olasıca) düştü... Hadi buyrun! onlar başkalarının özellikle rica ettikleri sipariş...! Yok ben arayamam geri isteyemem desem de özellikle istenmiş biri sürü şey almışım kalakaldım. Eşim ara izah et, anlat durumu dedi... Ara arama ara arama derken aradım....
Durumu hafifletebilmek için 'senin de hediyelerin vardı ama o çantadakiler ofistekilerin' deyip devam edeceğim anda "ne hediyesi, ne çantası ben bir şey almadım, almam size sormadan" dedi kaynar sularla buluştum. Zaten arayana kadar akla karayı seçmişim üstüne bu cevabı hiç beklemiyordum. Yer bulamadığım için ortalıkta kalmasın diye eşinizin şifonyer çekmecesinde boşluk vardı oraya koydum çantayı dedi. 1 yıldır hiç dokunmadığı çekmeceye koyacağı kimin aklına gelir!
Kabus gibi bir geceydi özetle... Bir sonraki gelişi için o setlerden birer tane hazırlamanın yanı sıra evde hediye gelmiş paketinde duran bardak, fincan, o bu şu ne varsa hepsini "kızının çeyizine koyarsın" diyerek hediye etmiştim... Kendimi biraz iyi hissetmek için :) Yazarken yine hissettim o günü
Sevgili Wish Duygu. Liste güzel. 2,3 ve 4 nolu maddeleri birleştirip transfer öncesi yürüyüş te yapabilirsin, bir gün önce de dip köşe temizlik yaptım ben. Dolaşımı artırıyor. Ayrıca transferden önce içilen 1 bardak çay, 1 şişe su içmiş gibi idrar yapıyor. Az daha doldur 10 dk. sonra gel dediler, 1 fincan çay, 1 bardak su içtim ağladım resmen sıkıştım, kaçıracağım diye. Ayrıca yürürken de mesane daha çabuk doluyor. Kabızlık için bana bir şurup verdi doktor, Duphalac diye. 1 kere içip 3 gün sefa sürüyorum. Haftada 2 kere çıkarım normalde de.
Mevzu biraz fosseptikten oldu ama bu da hayatın gerçeği, yapacak bir şey yok
Şimdiden tebrik ederim...
ensuece :))))))) annenin kıskançlığı seni çok sevdiğinden demek ki...
Anneler bizden daha çok kılı kırk yarıyorlar, titizleniyorlar... Eski kadınlar ne hamaratmış hem çocuk büyütür (üstelik bez yıkayarak) hem ev işlerini yapar üstüne yemek vs... Mümkün değil. Yemek için bile destek alırken iş yaşamının orta yerinde boğuşurken bulunan kadını kaçırmamak lazım. Hediye işi çok içten... Doğum gününde değil ama yeni yılda minikte olsa bir hediye alıyorum... Severek alıyorum üstelik rüşvet değil :))))) Yemek işini kendi hallediyor, kendimize yemek yapamıyorken baştan söyledim yiyecek olarak ne görüyorsan afiyet olsun, istediğini pişir ye :) diyerek çözdüm. Şartları ve yapılacakları baştan konuşunca sorun olmuyor desem de her zaman mutlaka bir şeyin yeri değişmiş oluyor. Baktım olacak gibi değil sehpanın üstündeki objeleri alıp başka yere koyuyordu gittim aynısından aldım ona. "evinde istediğin yerde istediğin gibi kullanman için sana hediyem, buradakiler yerinde kalsın" deyince bir daha değişmedi :)
Evlere şenlik bir anım daha var ki o tam traji komik yeri gelmişken paylaşayım...
Eskiden gelen Ayşe hanım yemek vs. yapmıyordu ama iyi temizlik yapardı. Çamaşır ve şifonyer çekmeceleri hariç evin her yeri onun kullanımındaydı. Bir seyahat dönüşü ofisten özel siparişler olan ipek keseler ve yöreye özgü istenen ürünlerden çeşit çeşit almıştım. Onun geldiği gün ofise götürecekken evde girişte unutmuşum... Akşam eve geldik eşimle, her yerde mis temizlik kokusu bir de yemek kokusu... Ben mutfağa yol aldım, tezgahta yemekler... Allah allah niye yemek yaptı ki 1 yıldır ilk bu diye sesli sesli düşünerek içeriye geçtim. Teşekkür etmek için telefona sarıldım. İşte Ayşe hanım zahmet olmuş ne gerek vardı diye "çok iyisiniz iyi davranıyorsunuz düşüncelisiniz teşekkür etmek istedim, dolapta da malzeme görünce dayanamadım yaptım, umarım seversiniz afiyet olsun" dedi. Teşekkür ettim kapattım.
Sonra içeriye geçerken girişteki çanta geldi aklıma unutmayayım yarın diyerek bakındım ortalıkta yok. Girişte yok, oraya buraya şuraya heryere baktık yok, yok... Aramadığımız yer kalmadı. Altına üstüne getirdik evin yok.
Eyvahlar olsun çantayı girişte bırakınca kendine hediye sandı...! Teşekkür etmek için yemek yaptı! diye bir jeton (düşmez olasıca) düştü... Hadi buyrun! onlar başkalarının özellikle rica ettikleri sipariş...! Yok ben arayamam geri isteyemem desem de özellikle istenmiş biri sürü şey almışım kalakaldım. Eşim ara izah et, anlat durumu dedi... Ara arama ara arama derken aradım....
Durumu hafifletebilmek için 'senin de hediyelerin vardı ama o çantadakiler ofistekilerin' deyip devam edeceğim anda "ne hediyesi, ne çantası ben bir şey almadım, almam size sormadan" dedi kaynar sularla buluştum. Zaten arayana kadar akla karayı seçmişim üstüne bu cevabı hiç beklemiyordum. Yer bulamadığım için ortalıkta kalmasın diye eşinizin şifonyer çekmecesinde boşluk vardı oraya koydum çantayı dedi. 1 yıldır hiç dokunmadığı çekmeceye koyacağı kimin aklına gelir!
Kabus gibi bir geceydi özetle... Bir sonraki gelişi için o setlerden birer tane hazırlamanın yanı sıra evde hediye gelmiş paketinde duran bardak, fincan, o bu şu ne varsa hepsini "kızının çeyizine koyarsın" diyerek hediye etmiştim... Kendimi biraz iyi hissetmek için :) Yazarken yine hissettim o günü
:))))) Duovanın listesindeki bilgilere buz bebek eklerken, renklendirirken aklımda Edirne diye kalmıştı... Şimdi yurt dışı mesajı olunca iğneler sağlık ocağı falan tedavi için şehir değiştirmek bile zorken ülke değiştirmek ne kadar zor oluyordur senin için diye düşünmüştüm... Şimdi emin oldum zor da değilmişsin, çok sevindim
Kedin evde iki hamileye yer yok diyerek firar mı etti?
Geri gelme huyu var mı? Bir de ona meraklanma...
O alışık dışarıya. Durumundan belli olduğu üzereDoğum için kaçmasın yeter. Saklandığı yerleri vardı ama bebeklerini evde doğursaydı. Neyse, acıkınca gelir.
Test günü konusunda karıştık biraz. Yaşadığımız ilçede haftada 2 gün yapıyorlarmış. Pazartesi ve perşembe. Ne kötü di mi?
Bu bana uymadı. Annem benim ev düzenime karışmamalı. Birlikte bile yaşasak, benim evimde kalınıyorsa, benim kurallarım geçerli. Onun kuralları onun evinde. Mazeretim var asabiyim ben
Foseptik moseptik ama dediğin gibi hayatın gerçeği bu, tedavideki sorunlardan bir tanesinin de tam durumu bu :) Bende de aynı durum var hatta hafta da 1 keyfi varsaDuphalac bende de var OPU'dan kalma ama onun yerine galiba sonra başka bir şey vermişti diğer doktorum daha iyi etkisi olmuştu adını hatırlamıyorum mag... bir şey... Kullanırız ne yapalım gerekirse..
Temizlik için istek bir gelse çok iyi olurdu kesin :) İstek kayıp arayıp bulamıyoruz...
Yürüyüş, aslında oturduğum yer bakımından çok müsait ama biz namüsaitiz. Evle işim arası 40 küsur km. geç çıkıp geç dönüyoruz o saatten sonra yemek mi yiyelim, yürüyelim mi imkan olmuyor.
Su konusu ise ayrı bir durum, biz karı koca manyak su içenlerdeniz o yüzden sıkışık derken neyi kastettiklerini anlayamıyoruz kime göre sıkışık :) damacana modunda oluyorum... Zaten sabah ilk iş 1/2 pet şişe içiyorum gün içindekilerle 3 litreyi çok rahat buluyor sorun olmuyor... Sıkışık gel deyince biraz abartmamak için yudum yudum az az içerek gitmekten yanayım. Sıkışıklık az derlerse tek nefeste 1/2 içme potansiyelim var içerim... Çay içmeyenlerdenim ben içemiyorum, zorlarım olmadı :)
hemen aynı gün sonucu veriyorlarsa çokda kötü olmazda birde 2-3 gün bekle derlerse işte o kötü olacak canım..
hemen aynı gün sonucu veriyorlarsa çokda kötü olmazda birde 2-3 gün bekle derlerse işte o kötü olacak canım..
:))) canımm benim yaşantımda istesem bile bu mümkün değil bende kıyamıyorum anneciğime hayatım ya:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?