Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Canım mini tup bebek bende de uygulanır mı bilmiyorum ama benim yumurtalar ilaçla zor büyüyor, kendi başına büyümüyor ki((
Evet cnm tek sıkıntı rezerv azlığı ve bunu yeni öğrendik, o yüzden ilk tüp bebek tedavisi olacaktı ama aşılamaya döndü olay.Artık gebelik testini bekleyip sonra yola devam edicez ona göre.Benim doktorum Mustafa Hoca. Ben 14 gün iğne kullandım, senin protokolde ilaçların ne kadardı cnm ve kaç gün kullandırdı sana doktor, yumurtaların hepsi büyümüş senin maşallah, benim 3 taneden sadece biri büyüdü. Bilmiyorum çok soru işareti var ama beklicez artık.Senin kaçıncı denemen? İnşallah güzel haberlerle sonuçlanır tedaviniz canım:)))

benim tedavim gecen hafta negatif sonuc oldu cnm.. simdi mayista 7. tup denememi yaptiracagim.. canimm bakarsin asilama tutar hic karamsar olma herseyde bi hayir vardir.. bendede mini tup olmaz asla zaten bizde mikro enjeksiyon yonteminden baskasida olmuyor.. test gununu bekle cnm insallah guzell haberin gelecek hep beraber sevinecegiz.. nezaman test gunun..

Sabrederek bebişlerimize kavuşacağız buna inanıyorum ben:))) İnşallah tutar canım, zaten yumoşum beni bırakmak istemedi ve o yüzden erken çatladı, vardır bunda da bir hayır diyorum:))) 13 Nisan test günüm...

Sadece özlemin büyüklüğünü paylaşmak istedim. Ben de aslında vazgeçmiştim. Ta ki buradan bir arkadaşın babaanne dediği kişinin aslında hiç çocuğu olmadığını öğrenene kadar. Çocuğum yok, kısmet olmadı dediğimde iki gözü iki çeşme ağlamıştı kadın. Yaşı 75 civarı. Eşi vefat edeli 20 sene olmuş ama bugün çocuğun olacak deseler doğuracak... Tedaviye başlamamda onun etkisi çok oldu. Bunları okuyunca o teyze aklıma geldi. Gerçekten yalnız olmanın ne olduğunu bilince insan, dayanamıyor...

Aynı durumdaymışız. 3 yumurta elde edildi, geliştirildi, çatlatma iğnemden tam 35 saat sonra yumurta toplama işlemine alındım, tek yumurta alabildiler. Diğer ikisinin akıbeti halen meçhul Yumurta rezervim benim de az.
Yumurtalar çatlatma iğnesinden en az 34 en çok 36 saat sonra çatlıyor. Fakat bunu kişiye göre tespit etmeleri imkansız. İşin o yönüyle maalesef İsviçreli bilim adamları ilgileniyor. Yani doktorun bunu bilemezdi. Yine de "tüh tüh, bunu kaçırdık, bugün git sonra tekrar gel" dememiş. En uygun çözümü uygulamış. İnşallah tek taşın yakalar bir kuyrukluyu, inşallah kavuşursun yavrucuğuna...

Birkaç gündür topikte görünüyorsun ama ne ses var ne seda. Herkes gibi sen de mi terkettin topiği? :44:

Selam şeker anne adayları :)

2220 cim, az kaldı artık valla ben de heyecanla bekliyorum, çatınızın kapağını kapattığına göre üşümüyorsun da ne güzel :) Yarın seçimle, pzt de onun yorumlarıyla geçer, gelsin nisan 1 :)

Herkese güzel geceler diliyorum, evlatlarımızın özgürce büyüyeceği bir ülke. Öpüyorum çok

İyi geceleeeer, hafta sonunun tadını çıkaralım :)

Ben ilk tüp denememi temmuz 2013'de yaptırdım, tek yumurta döllenme olmadı sonuç negatif, ikinci denemem 25 Ocak'ta yine tek yumurta ve transfer gerçekleşti sonuç yine negatif. Üçüncü denemem 8 martta başladı adetimin ikinci günü, 150 ml 9 gün ilaç tedavisi, iki yumurtam gelişiyordu ve ben çok sevinçliydim, çokta ümitliydim. Yumurtalar toplantı. Ertesi gün gözüm telefonda neşem yerinde iki emriyom var en kötü ihtimal bir embriyo gelişir düşüncesiyle. Ama arayıp iki yumurtamında döllenmediğini söyledikleri zaman sanki dünya üzerime çöktü...inanamadım..
Bir müddet herşeyi akışına bırakayım diyorum ama yaş 43, fazla bekleyecek zamanım yok.
Ya da tamamen vazgeçeyim diyorum, ama annelik dürtüsü rahat bırakmıyor.
Kader arkadaşlarım, kardeşlerim, canlarım, bana biraz yol gösterin ne yapayım. Kesinlikte vazgeçmek istemiyorum..Daha deneyimli olanların yardımına ihtiyacım var.:44::44:

daha önceleri yazdığım gibi eşimin ameliyatı için istanbuldayız, pazartesi geldik salı ameliyat olduk 1 gece yoğun bakım ve ertesi gün odaya alındı. yarından sonra bir aksilik olmaz ise inşallah izmire dönüyoruz...

sizleri okuyorum kızlar.... yeni gelen arkadaşları da takip ediyorum. ama açıkçası bir iki kez girip sonra topiğe gelmeyenleri takip edemiyorum doğal olarak... hazırlıkta olanlara, test günü bekleyenlere sabır diliyorum ve en kısa zamanda pozitif sonuca ulaştıklarını görmek için pozitif enerjimi gönderiyorum.

benim son durumların bilginiz dahilinde... bu ay eşimle ilgileneceğim........ önümüzdeki ay duruma göre transfer olabilirim . ya da bir sonraki aya erteleyebilirim. henüz net bir karar vermedim....

tüm topikdaşlara sevgilerimi gönderiyorum..... en sevdiğim "Allah yar ve yardımcınız olsun" dileğimle öpüyorum

Birkaç gündür topikte görünüyorsun ama ne ses var ne seda. Herkes gibi sen de mi terkettin topiği? :44:

2220 ciğim, hayırlı haberini bekliyorum.... ayrıca TOPİĞin TEMEL TAŞLARIyız , ASLA terk etmeyiz, paylaşımlarımızla bu yolu birlikte katedeceğiz, sonra bebişlerimizi büyüteceğiz. yolumuz uzun...... sevgiyle kal. seni çok pozitif buluyorum ve takdir ediyorum , bravo sana. hep böyle kal.

acmilacığım canım benim, özledim ve öpüyorum.... Allaha şükür genel olarak iyiyim. tek eksiğim bebişim. ama o da yakında gelecek Allahın izniyle..... ilk defa bu gece rahat uyuyor eşim , ben de sizlere iki satır yazayım dedim......

kızlar , belki brezeyin doğumunda burada (ist) olacağım..... birkaç güne geliyor bebiş...... DUALARIMIZI eksik etmeyelim lütfen. Alya bebeği görmek kısmet oldu, belki elif bebeği de görecek ve sizlere o mis kokulu kızçemizi anlatacağım...

herşey gönlünüzce olsun.

Yarını da atlatalım, ilk test P.tesi Avrupa farkı
(yaşadığımız ilçede sağlık ocağı haftada iki gün kan alıyor gebelik testi için) İkincisi de 3 Nisan' a kalıyor. Üzüldüm mü? Sanmıyorum

Hoşgeldin. Tedavilerini destekleyecek beslenme, kür, ilaç karaç, kocakarı, vs. hiç bir şey yaptın mı? Sigara içer misin? Kahve? Pozitif misin? Doktorunla anlaşabiliyor, ona güveniyor musun? Çalışıyor musun? Aklıma başka bir şey gelmedi gece gece.
Bizim durumumuzda, doktoru, onun söylemediği başka yöntemlerle de desteklemek gerekiyor sanırım. Yumurta artırıcı, yumurta geliştirici, rahmi destekleyici... Bizler son yumurtamıza kadar paramızın son damlası da dökülene kadar amacımızdan dönmemeye niyetlendik, Allah kabul etsin. Çünkü, öyle örnekler var ki, öleceksin denen kadın olsun doğuracağım diyor. 60 - 70 yaşında kadınlar, anne oluyor. Bir sebeple anne olamamışların göz yaşı 75 inde bile dinmiyor. Şimdi vazgeçmek haksızlık olmaz mı onlara?

Öncelikle eşine geçmiş olsun. Sana da. Çeken kadar bakana da zor. En kısa, en uygun zamanda senin de önce gelişmelerini, sonra güzel haberlerini takip ederiz inşallah.
Güzel sözlerin için de teşekkür ederim. Pozitifliği öğreniyorum henüz.

canım ne güzel yazmışsın yazılarını hayranlıkla okuyorum...inş Allahın izniyle hepimiz anne olucaz ..canım seninde test gününe az kaldı belirti bişey varmı canım idrardan hiç bakmayı düşünmüyormusun..ben transferin 10 günü idrardan hep test yaptım negatifti kanda da negatifti negatifi bilerek gidiyordum kan sonucunu görünce şok yaşamamak için...inş pozitifi görürsün canımcığım dularımız seninle..ama erken yapmanı tavsiye etmiyorum testini o acaba erkenmi yaptım gel gitler insanı daha çook yıpratıyor..

seldan merhaba önümüze ne kadar engel çıkarsa çıksın biz mücedeleye devam edelim yapabilceklerimizin en iyisini yapmaya çalışalım elbet bu emeklerin karşılığını rabbim verecektir..yılmak yok yola devam canım yalnız değilsin bu yolda bizlerde varız..işallah en kısa zamanda herkes dileğine kavuşsun..

zanork az kaldı testine işallah pozitif haberler verirsin .

Canım bizim gibi yumurta rezervi az olanlar için bu durumların yaşanmaması bence doktorun elinde, sıkı kontrol edilmeli.Ama her hastaya standart 36 saat uygulanıyor maalesef. Yine de aşılama sonucum çıkana kadar bekleyip sonrasında nasıl yola devam edicem buna karar vericem. Hayırlısı olsun. Senin kaçıncı denemen canım? İnci kürü gibi kürleri hiç denedin mi? Teşekkür ederim canım inşallah sen de en kısa sürede alırsın bebişini kucağına:)))

Canım, sigara günde 4-5 tane içerdim, ocak ayından bu yana içmiyorum. Kahveyi bıraktım, ama çaydan vazgeçemiyorum açık içmeye gayret ediyorum, sabah kahvaltıda 3 adet bal ile cevizi aksatmıyorum, arı sütü bal polen karışımı günlük çay kaşığı alıyorum ve her gün sabah bir bardak hazır hayıt suyu içiyorum, bunların haricinde hazır tavuk tüketmiyorum, salatalık,domates yok, yani genel olarak doğal olan besinleri almaya çalışıyorum..
Çalışıyorum, noter başkatibiyim.. biraz stresli bir işim var ama ben özellikle tedavi sürecinde kendimi tamamen strese sokmamaya, daha sakin tutmaya gayret ediyorum, Allahıma sığınıp inanıyorum, güveniyorum ve bu bana inanılmaz bir güç veriyor, pozitif düşünmemde, bebeğimi muhakkak kucağıma alacağım inancımda tek etken yüce rabbim.
Ben Adana Başkentte tedavi oluyorum, Doktorum Tayfun bey, işinde çok iyi, sadece fazla konuşmuyor, az ve öz.Aslında doktorumu bırakmama sebebim bende rahimde yapışıklık, miyom vardı ameliyatımı yani a'dan z'ye her tedavimi aynı doktorum yaptı.
Bu nedenle başka doktor hiç düşünmedim.

canımm benim sen daha genceciksin neden vazgececeksinkii hiçç duymum öyle birşey.. bizler çıtır kızlarızz daha 50 ye kadar vaktimiz bol bol var..
gerçekten çocuk özlemi çok üzücü birşey.. inşallah herkez gönlündeki bebeğine kavuşur..
kadın açısından bende sevindim ama çocuklar için zor olabiliyor.. ablam şu anda 45 yaşında 6 yaşında tüp ikizleri var geçen oğlu okulda demişki anne neden arkadaşlarımın annesi genç sen yaşlısın ablam üzülmüş biraz.. bende yarın öbürgün aynı durumda olacağım sanırım..:)))
çocukların bakış açıcı daha farklı olabiliyor..

canım eşinin sperm sayısı ve kalitesi normalmi tek sıkıntınız yumurta sayı ve kalitesimi.
bence hiçbirşeyi akışına bırakma ben daha önce bıraktım sadece zaman kaybı oluyor.. tedavi öncesi yumurta kalitesi için takviye vitamin kullanıyormusun.. birde biesteron dhea, CO-Q 10 koenzim, elevit gibi yumurta kalitesini ve sayısını etkileyen ilaçlar var onlardan 2-3 ay kullan canım.. eşin balık yağı kapsülü içsin 2-3 ay hiç bi yan etkisi yok ve çok etkili oluyor.. Marincap special balık yağını bahcecideki doktorum yazmıştı eşim aç karnına hergün bi tane 2-3 ay içti döllenmeye çok etkisi oluyor..
doktorun kim hayatım..

Merhaba kızlar, dün yumurtalarım toplanmıştı bugün hastaneden arayıp 6 yumurtamın döllendiğini bildirdiler. Bu işin her aşaması ayrı bir heyecanmış....Salı ya da perşembeye transfere çağırırlar sanırım ama bu 6 embriyonun kaç tanesi direnmeye devam edecek acaba merakla bekliyorum....Dün gece rüyamda 7 yumurtamın döllendiğini ve 6. gün transfer edileceklerini gördüm, popom açık kalmış sanırım :)))

Teşekkür ederim.
İnşallah kucaklarız bebeklerimizi. Açıkçası belirti aramıyorum çünkü gebelik belirtileri ilaçların etkisiyle de ortaya çıkıyor. O yüzden pek bir şeyi ciddiye almıyorum. Hele geçen günkü üşüme faciasından sonra...
İdrarda test yapmak istemiyorum, ilaçlardan dolayı o da kesin sonuç vermiyor.
Erken yaptırmak pek benim elimde değil. İlçede kan merkezi yok, Edirne' ye gönderiyorlar testleri. O yüzden haftada iki gün. Ya pazartesi 2 gün erken yaptıracağım, ya da perşembe, 1 gün geç. Edirne' ye dün alışverişe, bugün iğneye gittik, (herkese seçimde görev vermişler, sağlık ocağında kimse yoktu) Yollar sarsıcı oldu biraz. Bir de hafta içi eşim götüremeyeceği için yorucu olacak. Mecburen erken alacağım. Değer biraz düşük gelir 10. gün çünkü. Ama bir değer varsa, ne mutlu bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…