- 19 Aralık 2009
- 529
- 259
- 333
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.521
canim genelde 36 saat sonra toplaniyor ben bir gun dedim ama saate vuracak olursak benimde 36 saat sonraydi bence o konuda sikinti yok doktorunun uyguladigi protokol sikintilidir.. bende kisa protokol uygulaniyor cnm ama mini tup bebek tedavisi degil o bende olmuyor.. tek sikintiniz rezerv azligimi cnm.. doktorun kim... benim doktorum Aret Kamar 4 yumurta vardi hepsi buyudu ve toplandi.. bizde asil sebep esimin sperm sayisi azligiydi benimde yasim ilerleyince rezerv azaldi..
Canım mini tup bebek bende de uygulanır mı bilmiyorum ama benim yumurtalar ilaçla zor büyüyor, kendi başına büyümüyor ki((
Evet cnm tek sıkıntı rezerv azlığı ve bunu yeni öğrendik, o yüzden ilk tüp bebek tedavisi olacaktı ama aşılamaya döndü olay.Artık gebelik testini bekleyip sonra yola devam edicez ona göre.Benim doktorum Mustafa Hoca. Ben 14 gün iğne kullandım, senin protokolde ilaçların ne kadardı cnm ve kaç gün kullandırdı sana doktor, yumurtaların hepsi büyümüş senin maşallah, benim 3 taneden sadece biri büyüdü. Bilmiyorum çok soru işareti var ama beklicez artık.Senin kaçıncı denemen? İnşallah güzel haberlerle sonuçlanır tedaviniz canım:)))
benim tedavim gecen hafta negatif sonuc oldu cnm.. simdi mayista 7. tup denememi yaptiracagim.. canimm bakarsin asilama tutar hic karamsar olma herseyde bi hayir vardir.. bendede mini tup olmaz asla zaten bizde mikro enjeksiyon yonteminden baskasida olmuyor.. test gununu bekle cnm insallah guzell haberin gelecek hep beraber sevinecegiz.. nezaman test gunun..
kizlar o yasta anne olmasi cocuklar icin cok kotu bi durum bence.. yazik cocuklar annesi ile hicbirsey paylasamayacak.. on yasina geldiklerinde 72 yasinda olacak anneleri.. o yastaki bi cocuk icin annenin okadar yasli olmasi yikici bi etki mutlaka yapar...
Selam kızlar;
Tedavimin başında 3 tane yumurtam olduğu görüldü ve içerisinden iğnelerle büyüyen 1 tane yumurtamın toplanması için bugün tüp bebek merkezine gittim. Beni hazırladılar,önce ultrasonla bakalım dedi doktor ve süprizzzzz benim 1 tane olan yumurtam gününden önce çatlamış((( Bana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 35 saat sonrasında yani. O an ne hissedeceğimi ve ne düşüneceğimi şaşırdım, doktor hemen aşılama yapalım dedi ve yumurtamın toplanmasını beklerken aşılama yapılarak evime geri döndüm. Yumurta rezervi az olan ve tek yumurtası olgunlaşıp toplama aşamasına gelenlerde olabilen bir durum olduğu söylendi.Benim anlamadığım benim öyle bir riskim varsa neden daha erken yumurtam toplanmadı. Bu durumu yaşayan kimse var mı aranızda kızlar????? Yumurta toplama işleminiz çatlatma iğnesinden kaç saat sonra yapıldı ?????
Birkaç gündür topikte görünüyorsun ama ne ses var ne seda. Herkes gibi sen de mi terkettin topiği? :44:
ALAH VERINCE 60 INDADA VERIYO
Tebrik ederim bu ne sabir gozlerim doldu bune duygusalik acmila yaaa
Tatlu bayanlar herkese iyi hafta sonlari diliyorum gezen gesin baharin tadini cikarsin negatif duygularvgitsin heryer pozitif harikayiz bizler ya guzel haberler fetirsin bize bu hafta optum tüm topigi bu arada hic slm yazmayan camas ummu, alisalis; gullu, duvo, selcan ve bebegi yazmisti onlari ayrica optum, tutku, ve ismini hatirlayamadiklarim hekesi optum iyi bakin kensinize ne::reye gitiyseyuniz orda mutlu olun insallah ozledim herkesi
Selam şeker anne adayları :)
2220 cim, az kaldı artık valla ben de heyecanla bekliyorum, çatınızın kapağını kapattığına göre üşümüyorsun da ne güzel :) Yarın seçimle, pzt de onun yorumlarıyla geçer, gelsin nisan 1 :)
Herkese güzel geceler diliyorum, evlatlarımızın özgürce büyüyeceği bir ülke. Öpüyorum çok
İyi geceleeeer, hafta sonunun tadını çıkaralım :)
Ben ilk tüp denememi temmuz 2013'de yaptırdım, tek yumurta döllenme olmadı sonuç negatif, ikinci denemem 25 Ocak'ta yine tek yumurta ve transfer gerçekleşti sonuç yine negatif. Üçüncü denemem 8 martta başladı adetimin ikinci günü, 150 ml 9 gün ilaç tedavisi, iki yumurtam gelişiyordu ve ben çok sevinçliydim, çokta ümitliydim. Yumurtalar toplantı. Ertesi gün gözüm telefonda neşem yerinde iki emriyom var en kötü ihtimal bir embriyo gelişir düşüncesiyle. Ama arayıp iki yumurtamında döllenmediğini söyledikleri zaman sanki dünya üzerime çöktü...inanamadım..
Bir müddet herşeyi akışına bırakayım diyorum ama yaş 43, fazla bekleyecek zamanım yok.
Ya da tamamen vazgeçeyim diyorum, ama annelik dürtüsü rahat bırakmıyor.
Kader arkadaşlarım, kardeşlerim, canlarım, bana biraz yol gösterin ne yapayım. Kesinlikte vazgeçmek istemiyorum..Daha deneyimli olanların yardımına ihtiyacım var.:44::44:
daha önceleri yazdığım gibi eşimin ameliyatı için istanbuldayız, pazartesi geldik salı ameliyat olduk 1 gece yoğun bakım ve ertesi gün odaya alındı. yarından sonra bir aksilik olmaz ise inşallah izmire dönüyoruz...
sizleri okuyorum kızlar.... yeni gelen arkadaşları da takip ediyorum. ama açıkçası bir iki kez girip sonra topiğe gelmeyenleri takip edemiyorum doğal olarak... hazırlıkta olanlara, test günü bekleyenlere sabır diliyorum ve en kısa zamanda pozitif sonuca ulaştıklarını görmek için pozitif enerjimi gönderiyorum.
benim son durumların bilginiz dahilinde... bu ay eşimle ilgileneceğim........ önümüzdeki ay duruma göre transfer olabilirim . ya da bir sonraki aya erteleyebilirim. henüz net bir karar vermedim....
tüm topikdaşlara sevgilerimi gönderiyorum..... en sevdiğim "Allah yar ve yardımcınız olsun" dileğimle öpüyorum
2220 ciğim, hayırlı haberini bekliyorum.... ayrıca TOPİĞin TEMEL TAŞLARIyız , ASLA terk etmeyiz, paylaşımlarımızla bu yolu birlikte katedeceğiz, sonra bebişlerimizi büyüteceğiz. yolumuz uzun...... sevgiyle kal. seni çok pozitif buluyorum ve takdir ediyorum , bravo sana. hep böyle kal.
acmilacığım canım benim, özledim ve öpüyorum.... Allaha şükür genel olarak iyiyim. tek eksiğim bebişim. ama o da yakında gelecek Allahın izniyle..... ilk defa bu gece rahat uyuyor eşim , ben de sizlere iki satır yazayım dedim......
kızlar , belki brezeyin doğumunda burada (ist) olacağım..... birkaç güne geliyor bebiş... ... DUALARIMIZI eksik etmeyelim lütfen. Alya bebeği görmek kısmet oldu, belki elif bebeği de görecek ve sizlere o mis kokulu kızçemizi anlatacağım...
herşey gönlünüzce olsun.
Hoşgeldin. Tedavilerini destekleyecek beslenme, kür, ilaç karaç, kocakarı, vs. hiç bir şey yaptın mı? Sigara içer misin? Kahve? Pozitif misin? Doktorunla anlaşabiliyor, ona güveniyor musun? Çalışıyor musun? Aklıma başka bir şey gelmedi gece gece.
Bizim durumumuzda, doktoru, onun söylemediği başka yöntemlerle de desteklemek gerekiyor sanırım. Yumurta artırıcı, yumurta geliştirici, rahmi destekleyici... Bizler son yumurtamıza kadar paramızın son damlası da dökülene kadar amacımızdan dönmemeye niyetlendik, Allah kabul etsin. Çünkü, öyle örnekler var ki, öleceksin denen kadın olsun doğuracağım diyor. 60 - 70 yaşında kadınlar, anne oluyor. Bir sebeple anne olamamışların göz yaşı 75 inde bile dinmiyor. Şimdi vazgeçmek haksızlık olmaz mı onlara?
Ben ilk tüp denememi temmuz 2013'de yaptırdım, tek yumurta döllenme olmadı sonuç negatif, ikinci denemem 25 Ocak'ta yine tek yumurta ve transfer gerçekleşti sonuç yine negatif. Üçüncü denemem 8 martta başladı adetimin ikinci günü, 150 ml 9 gün ilaç tedavisi, iki yumurtam gelişiyordu ve ben çok sevinçliydim, çokta ümitliydim. Yumurtalar toplantı. Ertesi gün gözüm telefonda neşem yerinde iki emriyom var en kötü ihtimal bir embriyo gelişir düşüncesiyle. Ama arayıp iki yumurtamında döllenmediğini söyledikleri zaman sanki dünya üzerime çöktü...inanamadım..
Bir müddet herşeyi akışına bırakayım diyorum ama yaş 43, fazla bekleyecek zamanım yok.
Kader arkadaşlarım, kardeşlerim, canlarım, bana biraz yol gösterin ne yapayım. Kesinlikte vazgeçmek istemiyorum..Daha deneyimli olanların yardımına ihtiyacım var.:44::44:
Aynı durumdaymışız. 3 yumurta elde edildi, geliştirildi, çatlatma iğnemden tam 35 saat sonra yumurta toplama işlemine alındım, tek yumurta alabildiler. Diğer ikisinin akıbeti halen meçhulYumurta rezervim benim de az.
Yumurtalar çatlatma iğnesinden en az 34 en çok 36 saat sonra çatlıyor. Fakat bunu kişiye göre tespit etmeleri imkansız. İşin o yönüyle maalesef İsviçreli bilim adamları ilgileniyor. Yani doktorun bunu bilemezdi. Yine de "tüh tüh, bunu kaçırdık, bugün git sonra tekrar gel" dememiş. En uygun çözümü uygulamış. İnşallah tek taşın yakalar bir kuyrukluyu, inşallah kavuşursun yavrucuğuna...
Hoşgeldin. Tedavilerini destekleyecek beslenme, kür, ilaç karaç, kocakarı, vs. hiç bir şey yaptın mı? Sigara içer misin? Kahve? Pozitif misin? Doktorunla anlaşabiliyor, ona güveniyor musun? Çalışıyor musun? Aklıma başka bir şey gelmedi gece gece.
Bizim durumumuzda, doktoru, onun söylemediği başka yöntemlerle de desteklemek gerekiyor sanırım. Yumurta artırıcı, yumurta geliştirici, rahmi destekleyici... Bizler son yumurtamıza kadar paramızın son damlası da dökülene kadar amacımızdan dönmemeye niyetlendik, Allah kabul etsin. Çünkü, öyle örnekler var ki, öleceksin denen kadın olsun doğuracağım diyor. 60 - 70 yaşında kadınlar, anne oluyor. Bir sebeple anne olamamışların göz yaşı 75 inde bile dinmiyor. Şimdi vazgeçmek haksızlık olmaz mı onlara?
Sadece özlemin büyüklüğünü paylaşmak istedim. Ben de aslında vazgeçmiştim. Ta ki buradan bir arkadaşın babaanne dediği kişinin aslında hiç çocuğu olmadığını öğrenene kadar. Çocuğum yok, kısmet olmadı dediğimde iki gözü iki çeşme ağlamıştı kadın. Yaşı 75 civarı. Eşi vefat edeli 20 sene olmuş ama bugün çocuğun olacak deseler doğuracak... Tedaviye başlamamda onun etkisi çok oldu. Bunları okuyunca o teyze aklıma geldi. Gerçekten yalnız olmanın ne olduğunu bilince insan, dayanamıyor...
canım ne güzel yazmışsın yazılarını hayranlıkla okuyorum...inş Allahın izniyle hepimiz anne olucaz ..canım seninde test gününe az kaldı belirti bişey varmı canım idrardan hiç bakmayı düşünmüyormusun..ben transferin 10 günü idrardan hep test yaptım negatifti kanda da negatifti negatifi bilerek gidiyordum kan sonucunu görünce şok yaşamamak için...inş pozitifi görürsün canımcığım dularımız seninle..ama erken yapmanı tavsiye etmiyorum testini o acaba erkenmi yaptım gel gitler insanı daha çook yıpratıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?