Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Medeniyet böyle bir şey. Öğrenin artık
Bir ihtimal birisi prense dönen kurbağayı arıyorken bulmuş olabilir. Mümkün yani.
Kurbağanın cinsiyetiyle uğraşmaya gerek yok burada. Sitenin yanında dere var. Bahçelere kadar kendileri geliyorlar. Kedilere yakalatırım, meni bırakanı bulana kadar ...

Kolay gelsin ...

canım nereye hafta sonu gelmeyecekmisin:)) böyle iyiydik..
bende lazerle birçok şeyi hallettim böyle çok rahat oldu annemde tabi geri kalmadı 67 yaşında epilasyona başladı benimle:))
trafikk deme bana yıllarca işle ev arası 40 km gidip geldim..
kaderimde hiçbizaman yakın bi işyeri olmadı..
iyi hafta sonları..

benimde babam emekli öğretmen, ilkokul öğretmenimde babamdı ve çok kuralcı çok despottur hayat boyu benimle gurur duysun diye uğraştım artık vazgeçtim galiba..

benimde babam emekli öğretmen, ilkokul öğretmenimde babamdı ve çok kuralcı çok despottur hayat boyu benimle gurur duysun diye uğraştım artık vazgeçtim galiba..

Önemli olan senin kendinle gurur duyman. Onlar da önemli ama senin hayatının merkezi sensin...

WishDuygu' ya söyleyip sen de mi kaçıyorsun. Beklerim haftasonu...

ben hep buralardayim canim.. cepten giriyorumya islerde bitti artik zirt pirt girer sizlere bakarim..
biraz dinlenn cok yorma kendini uzan cnm arada..

Sadece nete girip kızlarla ilgileniyorum. Onlar bile iş yavaşlatma eylemi yapıyor. Bir de iğneye gidip geliyorum. Perde bile açmıyorum desem yeridir. Transferden önce yapmıştım. Sağolsun eşim de yardımcı oluyor (keramet bebekteymiş) İdare ediyoruz.

[h=1]62 Yaşında İkiz Doğurdu[/h]Bulgaristan’ın Plevne kentinde, tüp bebek yöntemi ile hamile kalan 62 yaşındaki bir kadının sezaryen ile yaptığı doğumla sağlıklı iki kız bebek dünyaya getirdiği açıklandı.
Doğum sürecinin normal geçtiğini belirten doktorlar, Meri ve Jaklin adları verilen iki bebeğin bir süre kuvözde kalacaklarını bildirdi.

Psikiyatri uzmanı olan ve hastaneye gitmeden önce emeklilik dilekçesini veren 62 yaşındaki anne doktor Krasimira Dimitrova gazetecilere yaptığı açıklamada, bir çocuk evlat edinmek için yıllarca bürokrasi ile mücadele ettiğini belirterek, ”Ancak bürokrasiye yenik düşünce ben de tüp bebek yöntemiyle hamile kalmaya karar verdim” dedi.
Meslektaşlarından büyük destek aldığını ve artık emekli olacağı için bundan sonraki hayatını ikizlere bakarak geçireceğini söyleyen Dimitrova, ”Çok mutlu ve gururluyum” diye konuştu.
En yaşlı anne olma rekorunu, 2008′de 70 yaşında ikiz doğuran Hintli Omkari Panwar elinde tutuyor.

KAYNAK: KADINMEDYA.COM http://www.kadinmedya.com/haber/62-yasinda-ikiz-dogurdu.php#ixzz2xKdgGsBh
TÜM HAKLARI SAKLIDIR © 2010 - 2011

ALAH VERINCE 60 INDADA VERIYO

Tebrik ederim bu ne sabir gozlerim doldu bune duygusalik acmila yaaa
Tatlu bayanlar herkese iyi hafta sonlari diliyorum gezen gesin baharin tadini cikarsin negatif duygularvgitsin heryer pozitif harikayiz bizler ya guzel haberler fetirsin bize bu hafta optum tüm topigi bu arada hic slm yazmayan camas ummu, alisalis; gullu, duvo, selcan ve bebegi yazmisti onlari ayrica optum, tutku, ve ismini hatirlayamadiklarim hekesi optum iyi bakin kensinize ne::reye gitiyseyuniz orda mutlu olun insallah ozledim herkesi

Bizim doktorlara bu haberi okutsak yine imkansız deyip işin içinden çıkarlar. 43 yaşından sonra bebek sahibi olmayı bile biz hastalarına %1 ihtimal vererek savaşma mücadelemizi kırıyorlar. Neyse ki böyle mucize haberleri okuyup,duyuyoruz da pes etmiyoruz. Doktorlara inat bir daha .. bir daha... bebişlerimizi kucağımıza alana kadar tüp denemelerine devam...

Biz sıklıkla buralardayız, fazla uzaklaşmıyoruz, her zaman bekleriz

Bu haberi arakladığım sayfada bir de Türk bayanın haberi vardı. Kıbrıs' tan yumurta otlanıp Türkiye' de nakil yapılmış. Ama herkes inkarlarda. Teyze almış kucağına bebeğini, dünya patlasa umurunda değil. Bir tek yabancılarda değil yani bu mucizeler. Güya dünya çapında kabul görmüş bir yaş sınırı varmış. Kime neyse...
Bugünlerde bana iyi olmayan şeyler oluyor. Asabiye bağlandım. Hayır olsun...

[FONT=pt_sansregular]Memnune Tiryaki, tüp bebekte 45 olan yaş sınırını takmadı! Eşi 6 yıl önce KKTC'ye gitti.Donörden alınan yumurta, eşinin spermleriyle döllendirildi. Embriyolar ise İstanbul'da yaşlı kadına nakledildi ve Tiryaki, 64'ünde annelik muradına erdi[/FONT]
[FONT=pt_sansregular][/FONT]
[FONT=pt_sansregular]1942 doğumlu Memnune ile eşi Ömer Tiryaki (68), yıllarca çocuk sahibi olamadı. Tüp bebek işleminde 45 olan yaş sınırını geçen Memnune Tiryaki'nin (70) eşi Ömer Tiryaki, 2006'da KKTC'de bulunan
Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'nin kapısını çaldı. Dr. Halil İbrahim Tekin, "donasyon yöntemiyle" donörden alınan yumurtayı, Ömer Tiryaki'den alınan spermle döllendirdi. Embriyolar ise İstanbul'a getirilip, o dönem 64 yaşında olan Memnune Tiryaki'nin rahmine bir tıp merkezinde yerleştirildi.
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]'RÜŞVET' İDDİASI[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]9 ay sonra Memnune Tiryaki, 9 Ekim 2006'da İstanbul'daki Alman Hastanesi'nde, Dr. Mustafa Bahçeci tarafından yapıldığı iddia edilen sezaryenle erkek bebek doğurdu. Böylece Tiryaki, Türkiye'nin en yaşlı annesi oldu. Yasa dışı tüp bebek tedavisi ise 6 yıl sonra Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda ortaya çıkartıldı. Tiryakiyi anne yapan tedavinin, KKTC'deki Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi'nde resmi olarak kaydının bulunmadığı tespit edildi. Çünkü yapılan işlem yasa dışıydı. Anne Tiryaki, o dönem 64 yaşındaydı ve 45 olan tüp bebek yaş sınırının çok üstündeydi. Bakanlık, konuyla ilgili inceleme başlattı. Skandalı ortaya çıkartan müfettişe 10 bin dolar rüşvet teklif ettiği öne sürülen Dr. Tekin ise TAKVİM'in ısrarına rağmen telefonlarını açmadı.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]64'LÜK YASA DIŞI DOĞUM[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Şu anda 70 yaşında olan ve 6 yaşında bir oğlu olan Memnune Tiryaki, çocuk doğurmak için ölümü bile göze aldığını açıkladı. Tiryaki, "Oğlum ve ben çok mutluyuz" dedi.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]DONASYON (BAĞIŞ) NEDİR?[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Yumurta donasyonu hormonal sebepler ve menopoz gibi nedenlerden dolayı anne olamayan kadınların eşlerinden alınan sperm ile bir donörden (verici) elde edilen yumurtanın mikroenjeksiyon yöntemi ile döllenmesi ve oluşan embriyonun daha sonra kadına transfer edilmesidir. Ancak bu ve diğer tüp bebek tedavileri için tüm dünyada uygulanan yaş sınırı 45'tir.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]DÜNYANIN EN YAŞLILARI...[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Memnune Tiryaki, gözleri dünyanın en yaşlı annelerine çevirdi. 2005 yılında Budapeşte'de 66 yaşındaki Rumen akademisyen Adriana İlliescu, bir kız bebek doğurdu. 2008'de ise Omkari Panwer, Hindistan'da ikiz çocuk dünyaya getirdi.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]'ETiK DEĞiL' PROF. DR. MUSTAFA BAHÇECİ:[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]45 yaş üstündeki kadınlara tüp bebek uygulaması yapmak, her yönden etik değil. Böyle bir gebeliği yaşlı bir kadın hem fiziksel hem de psikolojik açıdan taşıyamaz. 45 yaş üzeri için hayati tehlikeler mevcuttur. 64 yaşında anne olan Memnune Tekin'in doğumunu ben yaptırmadım. O doğumu, KKTC'li doktor Halil İbrahim Tekin'in yaptırdığını biliyorum.[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]PROF. DR. TEKSEN ÇAMLIBEL:[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]Annelik duygusu ağır basan bir kadın ile babalık duygusu ağır basan bir adam, yasa dışı bir işe girmişler. Bu gibi durumlar, 6 yıl öncesine kadar yasa dışı olarak yaşanabiliyordu. Ancak 2 yıl öncesine kadar uluslararası kabul edilen "45 yaş sınırına" kesin çizgilerle dikkat ediliyor. Zaten yasa dışı olarak yaşlı bir kadına yapılan tedavi, doğru değil. Hayati risk vardır.[/FONT]

Hamile kedim Vena, bu sabah saat 08:00 itibariyle, halen hamile olarak eve dönmüştür. Bir parça mazot kokuyor olmakla birlikte, sağlık ve iştahından bir şey kaybetmediği sabittir. Tüm dost, akraba ve sevenlerimize duyurulur

Selam kızlar;
Tedavimin başında 3 tane yumurtam olduğu görüldü ve içerisinden iğnelerle büyüyen 1 tane yumurtamın toplanması için bugün tüp bebek merkezine gittim. Beni hazırladılar,önce ultrasonla bakalım dedi doktor ve süprizzzzz benim 1 tane olan yumurtam gününden önce çatlamış((( Bana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 35 saat sonrasında yani. O an ne hissedeceğimi ve ne düşüneceğimi şaşırdım, doktor hemen aşılama yapalım dedi ve yumurtamın toplanmasını beklerken aşılama yapılarak evime geri döndüm. Yumurta rezervi az olan ve tek yumurtası olgunlaşıp toplama aşamasına gelenlerde olabilen bir durum olduğu söylendi.Benim anlamadığım benim öyle bir riskim varsa neden daha erken yumurtam toplanmadı. Bu durumu yaşayan kimse var mı aranızda kızlar????? Yumurta toplama işleminiz çatlatma iğnesinden kaç saat sonra yapıldı ?????

kizlar o yasta anne olmasi cocuklar icin cok kotu bi durum bence.. yazik cocuklar annesi ile hicbirsey paylasamayacak.. on yasina geldiklerinde 72 yasinda olacak anneleri.. o yastaki bi cocuk icin annenin okadar yasli olmasi yikici bi etki mutlaka yapar...

canimm doktor ilac kullanim sureni uzunmu tuttu ve unitelerini yuksek vermis olabilir.. yumurta rezervi az olan bayanlarda igne ve ilaclar cok az seviyede kullanilmali yoksa boyle ters etkiler yapabiliyor.. ben son tedavimde sadece 3 gun igne vuruldum oda cok az oranda.. benimde yumurta rezerv sorunum var.. catlatma ignesinden bir gun sonra yumurta toplandi..

Canım ben kısa protokol ile tedavi oldum. 15 martta başladı iğnelerim ve 12 gün kullandım, 9 gün 225 daha sonra ise 150 ml ve 3 yumurtadan sadece biri 18 mm büyüdü, diğer ikisi 7 ve 9 mm de kaldı. Çatlama iğnesini yaptıktan 36 saat sonra toplanacaktı ama işte yumurtam erken çatlamış, senin gibi benim de bir gün sonra toplansaydı bu durumu yaşamazdım ama bilmiyorum doktora güvenmek zorunda kalıyorsun, onlar bizden daha iyi biliyorlar bu süreçleri sonuçta. Benim rezervim az olduğu için mini tüp bebek yöntemi belki denenmeliydi. Senin canım tedavin mini tüp bebek yönetimi mi?? Sen nerede tedavi görüyorsun, kaç yumurtan toplandı ve ilaçlar bu yumurtalarının hepsini büyüttü mü? Ne çok soru sordum canım dimi((

canim genelde 36 saat sonra toplaniyor ben bir gun dedim ama saate vuracak olursak benimde 36 saat sonraydi bence o konuda sikinti yok doktorunun uyguladigi protokol sikintilidir.. bende kisa protokol uygulaniyor cnm ama mini tup bebek tedavisi degil o bende olmuyor.. tek sikintiniz rezerv azligimi cnm.. doktorun kim... benim doktorum Aret Kamar 4 yumurta vardi hepsi buyudu ve toplandi.. bizde asil sebep esimin sperm sayisi azligiydi benimde yasim ilerleyince rezerv azaldi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…