Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

AMH testi yaptır tabi rezervlerin ne durumda öğrenirsin ama sonucuna çokda takılma çünkü bu testin sonucu çok düşük çıkıpta evlat sahibi olan arkadaşlarım var hemde birinci bebeğini tüpten yaptıktan sonra ikinciye doğal yoldan gebe kaldı kendisi o yüzden ben bu testi çokda önemsemiyorum

Varlığınız desteğiniz yeter. Burada hep beraber sevinip, hep beraber üzülüyoruz. Yalnız değilim, onu biliyorum. İyi ki varsınız...

İyi ki sen de varsın.... Çok güçlü bir kadınsın canım. Matem tutmaya vaktimiz yok yapacak çok işimiz var....

Kısmet değilmiş. Bir şey öğrenmem gerekiyormuş. Aklım biraz daha başıma gelsin anlarız neymiş
Dediğin gibi inşallah ilk ve son olur.

Canım denmekten vazgeçme sakın kendini toarla ve hemen doktorundan randevu al pes etmek yok yola devam inşallah göbüşleriniz dolacak sen çok mantıklı birisin senin bu yapına bayılıyorum eminim bunu mantığınla yenmeyi başarmışsındır zaten ilk günden sonra acısı azalıyo sonra hemen yeni tedaviye adapte oluorsun

Bunu öğrendiğim iyi oldu. Gerçi hep diyorum, bir yumurta, bir sperm, gerisi hikaye. Ama annem 43 yaşında menapoza girdi. Sigara da vardı. Stres te çoktu bir zamanlar. Bakalım ne çıkacak. Sanırım doktorumu değiştireceğim. Edirne' de testlerimi yaptırdığım doktor da tüp tedavisi uyguluyor, opu ve transfer için İst. a yönlendiriyor. Anlaşmalı merkezlerinden birisine. Ne zamana olur emin değilim ama niyetim şimdilik bu...

Merhaba söylenecek çok birşey yok hepimiz bu duyuguyu biliyoruz yaşadık zor bir süreç biran önce atlatıp kendine gelmeni ve kendine bir yol planı hazırlayıp ona göre davranman gideceğin yolu kısaltır. Herşey gönlünce olsun.
Sevgiler

Asıl şimdi halay çekmem lazım benim. Verilecek 15 kilo fazlam var. Ki o zaman bile 10 kilo fazlam kalacak

:118::118::118::118::118:

Randevuyu bu ay almayabilirim. Çünkü hem sigara bırakma hem hormonlar yüzünden balon gibi şiştim. Doktorla sabah görüştük. AMH yaptır gel ilk fırsatta dedi ama hem doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum, hem biraz fazlalıklardan kurtulmam gerek. Az da değil. En az 15 vermem lazım. Tabi Amh sonucunu da değerlendireceğiz. Bakalım zaman ne gösterecek. Neyse ki bahar geldi. Git gel daha kolay olur artık...

Teşekkür ederim. Önce şu birikintilerden kurtulayım. Evimi de bahara hazırlayayım, kilo da vereyim biraz. Tekrar çıkarım ortaya

Haklısın plates öneririm çok güzel kilo verdiriyor ben çok seviyorum çok keyifli birşey sen o 15'i emanete ver çünkü inşallah geri alacaksın

Haklısın plates öneririm çok güzel kilo verdiriyor ben çok seviyorum çok keyifli birşey sen o 15'i emanete ver çünkü inşallah geri alacaksın

Deme kız. Vah vah, tüh tüh... Platesi bir ben sevemedim herhalde. Neyse, yapacağız artık. Pırasayı, kerevizi de sevmem ama önüme gelince yerim. O zaman ben toptan 25' i vereyim emanete.

Çoook çalışmalıyım çok...

hayatta her daim risk vardır menopozu falan düşünüp gereksiz stres yaratma bence dur daha anne olacaz hemde bi kaç sefer hayat kırkından sonra başlar tızım

doktoru değiştirmek iyi fikir bende doktorumu değiştirdim ama yeni doktor bulamadım kafam çok karışık veee kilo deme bana benimde vermem gereken 30 kilo fazlam var senden iki kat daha fazla çalışmalıyım aslında da neyi bekliyorum bilmiyorum her gittiğim doktor önce yaşıma sonra kiloma takınca kafayı bende inadına kilo veremiyorum psikolojimi bozdular bunlar benim yaaaa

ama kilo vermek hem sağlık açısından da gerekli de işte birinin bana hadi kalk artık ayağa demesi lazım çok tembelim bu aralar

Kız ver gitsin kiloları ne kadar düşük kiloda hamiş kalırsan o kadar iyi bence bir diyetisyenden de yardım al devlet hastanelerinde varmış

Ben oğluşa 78 ile hamile kaldım 90 ile tamamladım bu kez 75 ile hamiş kaldım hala aynıyım bakalım kaç kilo alıcam bende kiloluyum napıcan yuvarlanıp gidiyoruz işte

bebekistiyoruzbiz her şey böyle güzel güzel, sakin sakin, ama dinmeyen mutlu heyecanlarla geçsin...
Gayet güzel ilerliyor görünüyor, estrafemi benim doktor direk 3x1 vermişti ve bugün kontrole çağırmıştı. Ama benim erteleyemeceğim çok katılımlı bir toplantım bugüneymiş unutmuşum :)

Toplantıyı hatırlayınca ilk aklıma gelen doktoru ertelemek oldu yine... Erteleme imkanlarımı deneyeyim olmadı doktoru yarına ertelerim :) Tuhaf, önceliklerimin arasına koymam lazım biliyorum ama hep baştan dediğim gibi bir umursamaz tavırla önemsemiyorum nedir bu rahatlık anlamadım. Acaba bilinç altında bir yerlerde bir sorun mu var... Bilemedim

Sevgiler

"Olmuşla ölmüşe çare yok" nur içinde yatsın rahmetli babaannem o kadar çok söylerdi ki beynime kazımış sanki... O yüzden belki de önümüze bakalıma çabuk kanalize oluyorum. Hepimiz için aynı şey söz konusu aslında, geri dönüp değiştiremeyiz dediğin gibi... Önümüze bakmaktan başka alternatifimiz de yok ki :)

Edindiğimiz tecrübeler yanımıza kalsın, işlemlere devam... Arasıra ileri gittiğini düşündürten sanırım hormonların :) Ne ilerisinden bahsediyorsun sen keyfine bak. Hem şimdi hormonlardan vs arınacaksın, poponda bayram edecek iğneler yok (yaşasın) yeni sürece kadar iyice dinlenmiş, arınmış ve enerji depolanmış olursun...

Bioenerji için hiç bilgim yok... İyi geldiğini söyleyenler çoğunlukta, denemekten zarar gelmeyecektir. İmkanın varsa niye denemeyesin ki aklında kalmaz hem :) İçinden geldiğince ve dilediğin gibi devam etsin hayat

Sevgili Wishduygu,

Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Umarım burada hepimiz güzel geçirir süreci güzel sonucu görürüz yakınlarda:)

Bu işler günü gününe takip gerektiriyor gibi, bu süreçte rahat olmanız çok güzel tabii ki ama yine de öncelik tibbi kontrollerimizde şu an. Hadi annne aday adayı, bi çaresini bul doktora uğra bugün:)

Sevgiler...

Merhaba bahar40, bir veya iki denemesi olmuş çok kişi var burada... Hepimizin ortak söyleyeceği şey sanırım bir tane bile olması yeterli... Hiç yumurtası olmayan gencecik kadınları, yumurtası olup döllenmeyenleri vs.. bir sürü farklı durum yaşanabiliyor. Ama tüp bebek için 1 yumurta 1 süperman (kimin buluşuydu zanorkun mu hatırlamıyorum süper deyim) yeterli...

Ben ihtiyaç duymadığım için henüz yapmadım ama yumurta artırmak için yapılan bir sürü şey varmış, burada da yazılmıştı eski sayfalarda görebilirsin... Etkisi olduğu söyleniyor aklımda çörekotu yağı bal ve yoğur, bal ve tarçın karışımına sakız batırıp çiğnemek kalmış mesela...

Neler yapılabileceği ile ilgili bilgi vermek gerekirse kendimden örneklerle (hiç birinin kesin sonuç gibi bir garantisi olmasa da) önemli olan baştan hazır olmak böylece niye neden bunlar mı sebep demeyebilirsin belki... Embriyo ile birlikte sağlıklı bir rahim de önemli... HSG rahim filminin dışında özellikle iltihap, yapışıklık olup olmadığı önemli etken... Histeroskopi yapılabilir. Ben yeni yaptırdım mesela daha önce yaptırsaydım belki daha iyi olacaktı. İltihap ve yapışıklık çıktı gereği yapıldı. Bunun dışında genetik kan testlerinin sonuçlarına göre ilaçlarına yön verilebilir mesela bende önemli olmayan kan pıhtılaşması tespit edildi. Bir de bunların dışında CD56 Natural Killer testi var... Bağışıklık sistemi -doğal öldürücü hücrelerle ilgili bu teste göre önlem alınabiliyor. Bağışıklık sistemi embriyoyu virüs olarak algılayıp yok edebiliyormuş bununla ilgili önlemleri alabilmek için baktırmakta fayda olabilir. Ayrıca transfer aşaması öncesinde tutunma kesisi ve gebelik aşısı uygulanabilecek diğer alternatifler... Hepsi dört dörtlük olsa da olumlu sonuç olmayabilir ama en azından neler yapılabileceği konusunda fikir sahibi olup, tercihlerine göre yön verirsin tedavine...

Herhangi bir konuda bilgi almak istersen buraya yazman yeterli, herkes bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalışacaktır. Ayrıca yaşı dikkate alma bir sürü kanlı canlı örneği var... Sevgiler

Benim annemde erken yaşta menopoza giriyordu ama o gitti çocuk yaptı :) Kendimden 19 yaş küçük tekne kazıntısı kardeşim var... Ondan sonra girdi menopoza :) Ayrıca benim rezerv sorunum yok şimdilik. Eğer senin örnekle yola çıksak benim yumurtamın hiç olmaması lazım bilakis oldukça iyi durumda... Bu nedenle ona böyle oldu ben de olurum diye bakma hemen... Evet genetik kodlarımız önemli olsa da hiçbir kadın hiçbir kadın ile, annesi de olsa aynı değil... Uzaklaştır kafandan bunları...

Hem tek de olsa çift de on dört de sen onu ne yapar eder buldurtur, süpermani ile buluşturtursun :)
Canının istediği yerde, canının istediği gibi yöntemleri de katarak, canın istediği zaman yaşayacağın yeni serüveninde de yanındayız :)

Ben oğluşa 78 ile hamile kaldım 90 ile tamamladım bu kez 75 ile hamiş kaldım hala aynıyım bakalım kaç kilo alıcam bende kiloluyum napıcan yuvarlanıp gidiyoruz işte

Sağlıklı bebekler sağlıklı anneler önemli olan... Sağlığa etkisi olmadığı sürece kiloyu dert etmek kendinize zulüm. Hamilelikten önce rejim yapıp hamileliklerini normal kilolarında götürmeye çalışanlar var... Bence dikkatli olunduğu sürece kiloya çok takılmamalı...

Dediğin gibi; yuvarlanıp gidiyoruz diyerek şu andaki şartlar gereği, imkanlar dahilinde ne yapılabiliyorsa o yapılır Çok takılma.

Trioidler vs. her şey yolunda değil mi? Başka heyecanların yanında unuttuk sanma... Doktor kontrolü ne zaman? tetkik veya testler var mı? şimdiden cinsiyet belli değil ama (sağlıklı ama tercihen kız olsun diye senin dualarına eşlik ediyoruz) eşin ve oğlunla isimler düşünüyor musunuz mesela? Hamilelik heyecanını saklı tutma... Haberlerin alındığı beklendiği zamanlarda daha temkinli ve kontrollü olunuyor, mesaj yazılıyor biliyorum ama sen de bizimle hamilelik heyecanını ve aklından geçirdiklerini paylaşarak umut saçabilirsin...

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…