- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #11.961
Hanımlar bilgi ve yorumlarınızı almaya ihtiyacım var...
Biliyorsunuz hayatımdaki önceliklerim arasına "tedavideki kadın" "hamilelik adayı kadın" gibi öncelikleri bir türlü alamadım, alamıyorum... Bu yüzden hep "bir şey olmaz" diyerek rahat davrananlardanım. Sizin yorumlarınız ve mutlaka eleştirilerinizi almak önemli :)
Herhangi bir değişikliğe gitmez isek 16 Nisan'da dondurulmuşlarla transferim var...
1-4 Mayıs arasında da bir kısa bir tatil seyahati...
O tarihlerde %100 ihtimalle ya hamile olacağım, ya da olmayacağım... Seyahatten 1-2 gün önce belli olacak.
Ancak şu anda PNR numarası elimde bekliyorum uçuşları bugün netleştirmem lazım. Doktoruma az önce mesaj gönderdim bir zararı olmayacağı söyleniyor teyit eder misiniz diye... Cevabı gelecektir.
Hamile değilsem zaten oooOoo süper bir seyahat olacak...
Ama risk varsa alacağım keyfi bir kenara bırakmam gerekir, gerekli, gerekmeli ???? Özetle içimden geçen; eğer risk yoksa ailelerimizle birlikte cümbür cemaat gideceğimiz bu büyük keyfi iptal etmek istemiyorum...
Kararsız kaldım :26:
Hamile kalan 2 arkadaşımı tebrik ederim rabbim sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin insallah.
2220 zanork Cum yeni yasin kutlu olsun musmutlu yıllar dilerim arkadaşım. Rabbim ne dileği varsa yeni yaşında sana nasip etsin insallah.
Sakın stres yapma. Rahat olmaya çalış. Ben ikinci gün gittim, kist çıktı. Hemen o gün kistim boşaltıldı.Sonrasında 6. gün muayeneye gittiğimde dr, hiç yumi yok dedi. Üzüldüm epey. Hatta kötü rüyalar gördüm, ama sonra rahatladım, aman dedim olup olacağı bir folikül görünüyor(8. gün çıktı) o da boş olur, döllenecek mi belli değil, hiç takmadım , ümidim yoktu pek. Sonra 2. hafta bitiminde 2 yumurta olmuştu. (Cumartesi) Pazartesi tekrar muayene için çağırdılar. Gittiğimde dr bile ne işler çevirdiniz böyle, yumurtalar atağa geçmiş dedi. Çok az az büyüyorlardı, ben de büyüklüğünü kastediyor sandım, sonra hemşire 6-7 folikül dedi. Nasıl şaşırdım anlatamam. O perşembe toplandı yumiler. 4 ü işleme alındı. 2 si döllendi ve yerleştirildi. Anlatmak istediğim şu ki, yumurta rezervim azdı benim. Ve hiç 3 ten fazla yumurtam olmamıştı. Bu sefer bir şeyler oldu. Bu arada 2 den 7 ye çıktığı zaman her gün 2 tane kivi en az 1 portakal 1 muz yedim. tedavi için yapmadım aslında , canım istediği için. Bir de ben çay tiryakisiyim, açıkçası çay içtim epey, ve nereden çıktıysa çayıma sürekli 5-6 tane karanfil attım ve hani tohum yerleri var ya karanfillerin, oralarını da yedim hep. Bunu da tedavi için yapmadım aslında. Ama sanırım bunların faydası oldu.Sonradan karanfili araştırdım ve gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş meğer. Yani ne bileyim, bu sefer farklılık olunca sayıda, ne yedim içtim diye düşündüm. Bunları çıkardım kendimce. Belki birilerine faydası olur diye yazıyorum. Bir de tabi neredyese 1 yıldır arginmax women ve biosteron kullanıyorum.
yarın test tekrarım var. Heyecanlıyım oldukça. Dua edin benim için.
Sakın stres yapma. Rahat olmaya çalış. Ben ikinci gün gittim, kist çıktı. Hemen o gün kistim boşaltıldı.Sonrasında 6. gün muayeneye gittiğimde dr, hiç yumi yok dedi. Üzüldüm epey. Hatta kötü rüyalar gördüm, ama sonra rahatladım, aman dedim olup olacağı bir folikül görünüyor(8. gün çıktı) o da boş olur, döllenecek mi belli değil, hiç takmadım , ümidim yoktu pek. Sonra 2. hafta bitiminde 2 yumurta olmuştu. (Cumartesi) Pazartesi tekrar muayene için çağırdılar. Gittiğimde dr bile ne işler çevirdiniz böyle, yumurtalar atağa geçmiş dedi. Çok az az büyüyorlardı, ben de büyüklüğünü kastediyor sandım, sonra hemşire 6-7 folikül dedi. Nasıl şaşırdım anlatamam. O perşembe toplandı yumiler. 4 ü işleme alındı. 2 si döllendi ve yerleştirildi. Anlatmak istediğim şu ki, yumurta rezervim azdı benim. Ve hiç 3 ten fazla yumurtam olmamıştı. Bu sefer bir şeyler oldu. Bu arada 2 den 7 ye çıktığı zaman her gün 2 tane kivi en az 1 portakal 1 muz yedim. tedavi için yapmadım aslında , canım istediği için. Bir de ben çay tiryakisiyim, açıkçası çay içtim epey, ve nereden çıktıysa çayıma sürekli 5-6 tane karanfil attım ve hani tohum yerleri var ya karanfillerin, oralarını da yedim hep. Bunu da tedavi için yapmadım aslında. Ama sanırım bunların faydası oldu.Sonradan karanfili araştırdım ve gebe kalmayı kolaylaştırıyormuş meğer. Yani ne bileyim, bu sefer farklılık olunca sayıda, ne yedim içtim diye düşündüm. Bunları çıkardım kendimce. Belki birilerine faydası olur diye yazıyorum. Bir de tabi neredyese 1 yıldır arginmax women ve biosteron kullanıyorum.
yarın test tekrarım var. Heyecanlıyım oldukça. Dua edin benim için.
Hanımlar bilgi ve yorumlarınızı almaya ihtiyacım var...
Biliyorsunuz hayatımdaki önceliklerim arasına "tedavideki kadın" "hamilelik adayı kadın" gibi öncelikleri bir türlü alamadım, alamıyorum... Bu yüzden hep "bir şey olmaz" diyerek rahat davrananlardanım. Sizin yorumlarınız ve mutlaka eleştirilerinizi almak önemli :)
Herhangi bir değişikliğe gitmez isek 16 Nisan'da dondurulmuşlarla transferim var...
1-4 Mayıs arasında da bir kısa bir tatil seyahati...
O tarihlerde %100 ihtimalle ya hamile olacağım, ya da olmayacağım... Seyahatten 1-2 gün önce belli olacak.
Ancak şu anda PNR numarası elimde bekliyorum uçuşları bugün netleştirmem lazım. Doktoruma az önce mesaj gönderdim bir zararı olmayacağı söyleniyor teyit eder misiniz diye... Cevabı gelecektir.
Hamile değilsem zaten oooOoo süper bir seyahat olacak...
Ama risk varsa alacağım keyfi bir kenara bırakmam gerekir, gerekli, gerekmeli ???? Özetle içimden geçen; eğer risk yoksa ailelerimizle birlikte cümbür cemaat gideceğimiz bu büyük keyfi iptal etmek istemiyorum...
Kararsız kaldım :26:
gulneva77 arkadaşım öncelikle allah bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah, bende siteye yeni katıldım hayırlısıyla bende tüp bebek hazırlığı içerisindeyim ama çok tedirginim yaştan dolayı tutması çok düşük yaşım 45 canım sende yaş kaç yaştan dolayı problem yaşadınmı 2 aşılama başarısız geçti tüp tede başarısız geçecek diye çok korkuyorum yazarsan çok sevinirim
hoşgeldin canım.. birçok merkez 49-50 yaşına kadar tüp bebek yapıyor hiç düşünme ve hemen başla lütfen..
çok yoğun bir sorunun veya önden yapılması gereken bir müdahale yoksa bence hazırlık süreci yapma hemen acilen dene canım.. zaman aleyhimize işliyor.. aşılama ile boşuna zaman kaybetme..
bebeğin tutması yaşa bakmıyor cnm ben 29 yaşındaykende tutmamıştı.. bazı şeyler şans tamamen..Allahın takdiri.
10 gün önce negatifi aldım, bu hafta doktorumla randevum vardı ben Haziran başı tedaviye başlayacaktım doktorrum hergün yumurtaların dahada ölüyor Nisana çek tedavini dedi bu ay tekrar deneyeceğim..
canım yazdıkların beni çok rahatlattı çok teşekkür ederim insan bir şeyi çok isterse en ufak şeyden umut buluyor
allah nasip ederse bu ayın sonuna doğru tüp bebek tedavisine başlayacaz adet olmayı bekliyorum
çok umutlu değilim ama götürebildiğim kadar mücadelemi verecem
allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inş. ayrıca dedidiğin doğru benim doktorumda aynı şeyi söyledi günden güne yumurtalar azalıyor kaybedecek zamanımız hiç yok malesef inşallah senin bu denemen pozitif olur ve mutlu haberlerini alırız.
ummuseleme çok sağol güzel dileklerin için... Evet biliyorum zaman aleyhimize işliyor, elimizi çabuk tutmak lazım ama şu bir gerçek ki buradan sizlerden aldığım enerji ile transfere karar verdim... Bu doğrultuda da işlemleri başlatmıştık.
Biz biraz daha uzun süreçli ilerledik... (kaçırdığım randevularım ve kontrollerim oldu maalesef!)
Çizik denilen işlem yapıldı sanırım doktorum rahim içi uyarı diye adlandırıyor... 2. kontrolümde yapıldı, keskin bir acısı yok... İğnelerin yanında 0 acı :)
Aynı zamanda bir çok kan testini de yineledik. Özellikle FSH, E2 vb. hormonlarla ilgili olanların tümünün hamilelik için referans değerler içinde olup olmadığı kontrol edildi. Aynı zamanda (bağışıklık sisteminin embriyoyu tehdit algılayıp algılamayacağını anlayabilmek adına) CD56 Natural Killer hücreler için de test yenilendi onda da değerler referans aralığında...
Daha önce malum operatif histeroskopi olmuştum, keşke en baştan yaptırsaydım dedirtmişti. Rahimde iltihap olması zaten embriyonun tutunmasına başlı başına engel çünkü... Onunla ilgili tedavim ve operasyon sırasında da yapışıklık vs. müdahalelerim yapıldı.
Dondurulmuş tedavisi ile reglin 2. günü estrafem vb. rahim kalınlığı için gerekli ilaçlarım başladı. 7mm e ulaşmasına rağmen doktorum biraz daha garantici olmak için bantlarla desteklemeyi istedi. En son kontrolde 8.5 mm civarındaydı... İlaç ve bantlara devam ediyorum transfer günü kalınlık ne olacak bilmiyorum :)
Şu an itibariyle öngördüğümüz, varsaydığımız; rahim sağlıklı hazır... hormonlar referans aralığında hazır... rahim kalınlığı istenilen seviyede hazır... 5. güne ulaşmış buz tutmuş embriyolar hazır... Geriye zamanı ise eğer; önce embriyoların sağlıkla çözünmesi ve şans yanımızda ise tutunmaları ve 9 ay boyunca tutunmaya devam etmeleri kaldı :)
En son olarak; 15 Nisan'da (transferden 1 gün önce) kan alınıp hücreler ayrıştırılacak... Eklenecek vitamin ve hormonlarla embriyo tutunmasını kolaylaştırmak için gebelik aşısı denilen aşı yapılacak...
Bunun dışında başka bir hazırlığım yok... Tek kötü şeykesmedim... Transfer sabahı son "fırt" ile buz tutmuş yavrucaklara ya tutarsa 3 serüveninde ev sahipliği yapmaya gideceğiz.
Umarım herkesin gönlünden geçen bir an önce gerçek olur... Şansımız bol olsun
Ben de ilk denememi Umut' ta yaptım. Sen Fulya' ya gidiyorsun sanki...
selam hanımlar sadece biraz dertleşmek istedim...... 41 yaşındayım. 2 kere doğal yollarla hamile kaldım trizomi 18 nedeniyle bebekler alındı. herhangi genetik durum çıkmadı bizde . tüp+ pgt yaptırdık. alınan hücrede sitoplazma bölünmüştü çekirdek bölünmemişti kromozomlara bakamadılar. dolayısıyla transfer edilemedi. ben büyük bir cesaretle 3. yü denemeye çalışırken ...........
bu sebeplerle eşim çocuğumun olmayacağına karar vermiş ve beni terketti. aramızda başka hiçbir anlaşmazlık yoktu.1.5 ay içerisinde her şey oldu bitti. resmi olarakta boşandık . benimle konuşmadı bile.
çocuğumun olmayacağı ihtimaliyle beni boşadı. 3.5 yıllık evliydik. kendisi 50 yaşında üstelik benimle ikinci evliliğiydi. bense bekardım.
bana yaptığını hazmedemiyorum........
canımm ne güzell şeyler yazmışsınnn... bende bugün İstinye'ye aktara gideceğim bal,keten tohumu,karanfil,tarçın,çörekotu karışımı yaptıracağım tedaviye 15 gün kaldı ama işte belki faydası olur diyorum.. aynen bendede yumurta rezerv azlığı var canım birde bu az olanlar kalitesiz oluyor.. eşimin sperm sorunu sorun olmaktan çıktı benim yumurta kalitem sorun haline geldi :)
biesteron, quenzim q10, folbiol, coraspirin, eleviti tekrar içmeye başladım.. birde yanında polen propolis yiyorum bir kaşık..
buğünde aktarda yaptırdığım karışıma başlarım eşimede yediririm artık bundan..
birde ben 13 yıldır çalıştığım işyerimden 1 yıllığına bebek tedavisi için izin aldım canım.. işyerinde 5 defa bebek tedavisi oldum gümrükte çalışıyorum.. müdürlerimi izin konusunda zorla ikna ettim... belki bana kızacaksınız işi düşünüyor diyeceksiniz ama bütün hayatım çalışarak geçti evde çok üzülüyorum mutsuz oluyorum bazen ağlıyorum iş arkadaşlarımın departmandaki resimlerini görüyorum intternet takip sitelerinde bende yanlarında olmalıydım diyorum.. ve tam yükselme imkanı bulduğum zaman bu imkanı başkasına bırakarak ara verdim...
çünkü sabah 06.30 akşam 21.30 arası çalışıyordum evimle işyerimin arası 40 km di.. eşim 5 defa işle denedik bünyen çok yorgun bu sebepten olmadı diye çok yoğun baskılar yapınca ara verdim ama çok zormuş.. bebekten sonraki tek dileğim işime geri dönmek..
karanfile bence çok inanıyorum gerçekten evdede var çaylarıma bende atarım iyi oldu aklıma getirmen canım..
bebişine çok dikkat et hayatım Allaha emenat olsun bebişind anneside:))
yakında biliyoırsunuz ay tutulması var canım sabah bir astroloji uzmanını dinledimm diyorduki ay tutulması döneminde ne düşünürseniz onu yaşarsınız evrene gönderdiğiniz enerji ve düşünce mutlaka size geri döner o yüzdan sakın olumsuz düşünmeyin diyordu..
sende olumlu düşün hayatım bişeycik olmaz test sonucun güzel gelecek cnm..
Bugün yoğunluğum çoktu! Mesajları okuyamadım. Trafikteyim, ilk fırsatta kesi vb için cevap yazacağım... Dr seyahat için bir nevi aba altından 'cıssss' dedi.. İyi akşamlar
iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet canım Fulya'ya gidiyorum.dr Erbil beye. Bugün kontrole gittim . Sagda ve solda birer tane folikül gördü. Emin olmak için Cumartesi tekrar çağırdı kontrole
canlarım bu akşam İstinye Parka aktara gitmiştim karanfil, çörek otu, keten tohumu almaya.. o esnada güzbahar nickli arkadaşımız aradı sizlere çok çok selamları var hepinizi öpüyormuş..
kayınpederi rahatsız olduğu için fazla giremiyor çok yoğun bu günlerde..
wishhduygu canım sana transferinde başarılar diliyormuş..
222 zonark canımcığım seninde geçmiş doğum gününü kutluyormuş..
tüm topiğe bolca selamlar gönderdi..
offf canim nasi bi ismis o 6.30-21.30biraktigin iyi olmus vallahi uzulme tatlim bu tedavinde bebisin gelicek annesiii ve iyiki bir ara vermisim diyeceksin ay ne zamanmiski bu ay tutulmasi acabaaa:26::26: canim bu arada ben hep cay demlerken demlige bikac tane karanfil ve kabuk tarcin atardim, belkide onunda faydasi olmustur, bilmemkii
süpersin bizde bunları arıyoduk:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?