Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Allah yardımcın olsun. Elbet bizim göremediğimiz bir hayır vardır bunda da.
Acı hepimizde de ortak. İlk öğrendiğim akşam, yüreğimi söküyorlar sandım. Bir daha nefes alamayacağım sandım. Öleceğim sandım. Sonra aklıma şehit anneleri geldi. Evladını kucaklayıp kaybedenler... Ben buna dayanamıyorum, onlar nasıl yaşıyor dedim. İlk denememdi benim. Negatifi aklıma bile getirmemiştim büyü bozulmasın diye.
Unutulmuyor ama ilk andaki gibi de acıtmıyor artık. Umarım sen benden şanslısındır. Umarım yarın seni mutlu edecek haberi alır, bize de tekrar umut aşılarsın. Olmazsa da, ağla üzül ama geride kalan yumurtalarına zarar verme. Bundan sonraki tedavin için kalan yumurtalarına iyi bak...

Canim cok sagol, evet bizden çok daha fazla acıcçeken insanlar var allah onlara sabır versin ve tabiki bizleri de beterinden korusun.evet ilk deneyimde cok acitiyor hemen olacağını düşünüyorsun çünkü. Fakat daha çok denedik ce bu sefer hem yaş ilerliyor hem yoruluyorsun daha çok umutlaniyorsun yani bu defada baska seyler canini daha cok yakmaya basliyor yani hepimiz icin cok zor bir surec.insallah yarin allahim guzel haberler slmayi nasip eder.insallah sende iyisindir . allah birsonraki tedavinde sana hayirli haberler almayi nasip eder insallah canım. Sevgilerimle

Aslında her zaman öyle. Beterin beteri var. Ama ateş te düştüğü yeri yakıyor. Neyse ki hafifliyor. Bizim doktorlarımızın maalesef kendini geliştirip ilerlemek gibi bir gayretleri çok yok. Sporcularla ilgili yazıları karıştırırken vücuttaki asit dengesinin asidik yönde bozulmasının hamile kalmayı engellediği, bu yüzden bol su, hatta mümkünse karbonatlı su içilmesinin dengeyi sağlamaya yardımcı olduğunu, rahimdeki basit iltihap ve mantar sorunlarını giderdiğini üstelik yağ yakımını hızlandırdığını yazmış. Tekrarlayan düşük ve olumsuz sonuçlarda araştırılmasını tavsiye etmişler. Üç kere okudum yazıyı ne diyor bu diye (İyi okumamışım, diğer detayları unuttum)
Dereotunu pek çoğumuz severek tüketiriz, embriyo sevmezmiş. İlk 3 ay yememek, sonrasında da dikkatli tüketmek gerekirmiş. Bunu da yine ilgisiz bir yerde okumuştum. Ama doktorlara sorsan az az yersen sorun olmaz der çıkar.
Bunlar bulduklarım. Daha neler var kimbilir. Kime yazmıştım unuttum şimdi. Kedilerim her şeyi kokluyor önce. Bebeklere yaramayacaksa sevse bile yemiyorlar. Ben de istiyorum o burundan
Yarın için sana tüm yüreğimle şans diliyorum. Bebeğinin sana kocaman bir sürpriz yapmasını çok isterim...

01.11.2008 tarihli bir haberde geçen bilgi...
Almanya’da yarışma programlarında yenilik arayan televizyoncuların son buluşu sperm yarışı. ‘Biri Bizi Gözetliyor’ ve ‘Issız Ada’ programlarının öncüsü olan şirket, 12 erkeğin spermlerini yarıştıracak. Yarışmacılar sperm verecekler. Spermler bir klinikte dondurulacak. Sonra stüdyoya gönderilecek. Aralarında üç doktorun gözetiminde spermlerle yumurtalar karşılaştırılacak. Hangi sperm yumurtayı önce döllerse, sahibi hızın simgesi kırmızı Porsche otomobil kazanacak.

Harikasın ya bu şartlarda bile pozitifsin hep böyle kal inşallah.yazını okuyunca bir an banada işte tamda okadar hızlı bir sperm lazım demekten kendimi alamadım(eşimin spermleri sorunlu olduğu için) ve kendikendime güldüm beni bukadar acı çekerken güldürdünya Allah da seni güldürsün.doktorlara gelince sana sonuna kadar katılıyorum onlara kalsa bütün hastalara hiç şaşmadan tamamen aynı tedaviyi uygulayıp paraları toplayıp gönderecekler.zorla ağızlarından birşeyler alıyorsun.değerlerim düşünce hemen ilacı bırak dedi kendi zorumla tutunmayı devam ettirmek için yapabileceğim hiçbirşey yokmu diye yalvarınca ozaman günde 400mg progestan kullan dedi mademki tutunması için dozun yüksek olması gerekiyordu ozaman bana neden bugüne kadar 50mg progestan kullanırdı anlamakta zorlanıyorum.eğerki bebeğim tutunmaya devam eder ve p.tesi güzel haberlerini almak nasip olursa bu tam Allah'ın bir mucizesi olacak.inşallah Allah bu mutluluğu tekrar yaşamayı nasip eder.güzel dileklerin için çok sağol

cnm inşallah yarın güzel haberlerin gelir.. seninde benim gibi deneme sayın çoktu hatırladığım kadarıyla.. üst üste negatifler çoğaldıkca umutsuzluk ve karamsarlıklar artıyor.. bende aynen ilk deneyimde yaşadığım üzüntüyü diğerlerinde hiç yaşamadım.. ama bu defada farklı şeyler üzüyor.. ama inşallah bu defa senin son olur yarın güzel haberlerin gelir..

Bir gun gelip de bu sayfalara kendi mujdemi yazacagima dair umudumu tam yitirmisken; iste yaziyorum. Hamileyim!!!!!!!!!!! :)
11 defa mikroenjeksiyon ve 1 defa donor yumurta ile yapilan basarisiz denemelerden, sayisiz ilac kurleri ve Cin tedavilerinden sonra; yani 13. denememde kendi altin yumurtami buldum. Artik bu son denememiz demistik, ne kendi yumurtalarimla, ne de genc yumurtayla hic bir sonuc alamiyoruz, artik olmaz demistik, ama simdi insallah 45 yasinda anne olacagim!
Ilk testlerimi yaptirana kadar sizlere bir sey yazmak istemedim, 3,5 ayimi doldurdum! Bazi riskler hala var, testlerin sonuclarini bekliyoruz ancak hissediyorum hersey yolunda gidecek.
Bence bu bir mucize! Allah hepinize nasip etsin. Sans dileyin kizlar, hamileligim iyi gecsin.
Bu sayfalarda bir zamanlar cok aktif yazardim, paylastiklarimizi, aldigim destekleri hic unutamam, taki yorulup da sessizlesene kadar. Artik cok seyrek girip sizleri takip ediyorum. Ama ben denemeyi hic birakmadim, her denemede uzulsem de toparlanip hayata devam ettim. Lutfen siz de hic uzulup dertlenmeyin, sadece elinizden gelen herseyi ama herseyi yapin. O yoldan veya bu yoldan, isteyen her kadinin cocugu o-la-cak! Benim bile oluyorsa, herkesin olur!!!!!
Hepinize sevgiler.

Amin canım inşallah allah mucizeleri bana bağışlar bizler elimizden geleni yapiyoruz takdiri allaha kalmis.aynen sana katiliyorum canim her defasinda farkli bir aci oluyor birde ustune gecmis aci deneyimler eklenince yasanilan daha agir oluyor.benim 6.tedavimdi .cok sagol canim allah hepimizin yuzunu guldurur insallah.sevgiler

canımmm çok çok sevindim.. yazını okuyunca sevinçten ağladım..
Allahım sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. ne diyeceğimi şaşırdım.. maşallah maşallah bin defa maşallah..
Allahım nazarlardan korusun..
bu son tedavindeki doktorun kim canım..
bana umut oldun biraz olsun..

Maşallah canim allah saglikla kucağına almayi naşıp etsin inşallah hersey yolunda gidecek.ayni yaştayiz bende tam senin gibi burada mutlugumu paylaşmak isterken değerlerim düştü ama hala tedaviye devam ediyorum inşallah yarın hayırlı haberler alırım. Sende çok emekler vermişsin ne güzel allah emeklerini mutlulukla taclandirdi . Inşallah mutluluğun daim olur.

Bu kadar acıdan sonra Allah hepimizi güldürsün.
Ben de progestanına takıldım. 50 mg. iğne, 600 mg. fitil olarak vermişti bana. Jel vs. kullanmıyor muydun? Başka isimle aynı işi gören birşey vermiştir belki.:44:
İnşallah çabaların sonuç verir. İnan senin kadar hevesleniyorum ben de. Bu arada önümüzdeki aydan itibaren karbonatlı su denemesine başlamayı düşünüyorum. Bugün yumurtalarımın çatlama günüydü. Varsa tabi. Bir sonraki periyodumla başlayıp yine çatlama gününde veya birkaç gün sonra bırakmayı planlıyorum. O kadar çok şey var ki mutfakta, tezgah kayboldu. Ama bu kolay. 2 lt. suya 1 çay kaşığı. Her gün 2 lt. su içsem kendim de su gibi olacağım ya neyse

Tebrik ederim. İnşallah her şey yolunda gider ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ben de merak ettim, hep aynı doktorla mı çalıştınız? Sorun neydi? Beklediğiniz testler ikili üçlü testler sanırım. Şimdiden düşünüp endişelenmeyin. Özleminizi giderin. Tadını çıkarın. Zaten önemli kısmı büyük ölçüde geçmiş. Söz kesilmiş, nişan yapılmış. 5,5 ay sonra nikah... Bizim yerimize de sevin onu.

Progeston in yanısıra günde bir tane criminal jel 3.gunden itibaren de 3 günlük toplamda 750 doz ovitral iğne haftada 2 kez pruluton iiğne sadece bunları kullandım.insallah canim birgun bizlerde burda mutlulugumuzu paylaşırız. Allah şimdiden kolaylik versin sana inşallah busefer aradigin mutluluğa kavuşursun. Bu karbonatlı su kurunu ilk kez duyuyorum faydasi ne canim bunun.

canım hayırlı uğurlu olsun allah sağlıkla hayırlı bir evlat kucağına almayı nasip etsin inşallah yazdıklarını okuyunca çok mutlu oldum belki benimde şansım vardır diye düşündüm bende 45 yaşındayım allah nasip ederse bu ayın sonunda ilk tüp bebek tedavime başlıyorum çok heyecanlı ve tedirginim yaş faktöründen dolayı çok az şans veriyor doktorlar çok huzursuzum canım 13. defa denemişsiniz çok çekmişsin ama allaha şükür meyvesini almışsın sende sorun neydi neden bu kadar sürdü sadece yaşlamı alakalı benim eşimin ileri spermleri %11 birde ileri yaş faktörü eklenince olmuyor işte bide şunu merak ediyorum tüp bebek tedavisinde rahim filmi isteniyormu acaba sen çektirdinmi burdaki doktor gerek yok diyor ama ne kadar uzmanlar bilemiyorum kafayı yiyecem galiba

Hanimlar, beni hatirlamayanlar icin yazayim; ben yurtdisinda yasiyorum. Ilk 5 tedavimi Istanbul'da yaptirmistim, Bulent Urman'la basladim, Semra Kahraman ile devam ettim. Ayrica fikir almak icin, Bahceci'ye, Cankat Klinige de gittim. Sorun yumurta azligi ve kalitesi idi. Yani her tedavide 2 tane A kalite embriyo olusuyordu ancak hicbir zaman tutunma olmadi. Bunu da yasimiza bagli olarak, yumurta kalitesizligine bagladilar. 2013'de Turkiye'ye gelip gitmekten vazgectim. burada (Cek Cumhuriyeti) iyi bir doktor buldum ve HER AY denedim. Bir ay ilac destekli, bir ay ilacsiz folikul toplandi. Ilacsiz olan aylarda folikuller hep bos cikti, yani dogal aylarda yumurta yapmiyor vucudum. Ilacli aylarda ise yine A kalite embriyolar, ama tutunma yok. Bu arada yeni bir sorun basladi, endometrium kalinlasmiyordu, en fazla 5.5-6 oluyor ki bu yeterli degil. Doktorlarin hepsi sizin sansiniz %2-5 arasi, denk gelmesi lazim dediler. Bizim sabrimiz tasti, donor yumurta ile bu ise son vermeye karar verdik, ancak o da ise yaramadi, herkeste tutan yumurta bende yine tutmadi. Bunu denemek bile cok zor bir karardi bizim icin, tutmayinca allak bullak olduk. Her iste bir hayir vardir, artik kendi sagligima bakayim, yeter artik israr etmeyelim dedik. Son bir defa yumurta toplattik. Ancak bu sefer farkli olan bir sey vardi. Bir onceki tedavimde (donor yumurta ile olan) endometriyumu hazirlamak icin daha fazla zamanimiz vardi, farkli ilac dozlari uygulandi, ben de Cin caylari ile zaten aylardir endometriyum uzerine calisiyordum. Kalinlik 9-11mm olmustu, daha once hic olmadigi kadar kalindi. Hemen arkasindan kendi yumurtalarimda deneyince, bence endometriyumun daha saglikli olmasi etki etti, embriyom tutundu.
Bu yuzden embriyo dondurmaya ben cok inaniyorum, bu sekilde endometriyumu daha farkli hazirlayabiliyorlar. Bana dondurma yapmadilar hic, zaten az yumurtan var, her seferinde taze yerlestirelim dediler, hic bir doktoru ikna edememistim. Ama neyse, dogru zaman bu zamanmis.
Ben 4 sene denedim, neler neler gecirdim, kan ve gozyasi, saglam bir psikolojiye sahip olmama ragmen ne surundum ne surundum. Bir ara agir depresyona giriyorum galiba dedim, kiyisindan dondum. Gencken hic cocuk dusunmezdim, gec evlenip cok sevince cocuk istedim, tum ailem ve arkadaslarim 'sen basaramadikca israr ediyorsun, birak artik, sagligina bak' diye israr edince, onlara vazgectik dedim, burada her ay denemelere devam ettim. Cok zor olan kararlar vermeye gelmisti sira, mesela donor embriyo, ama onu da denedik. Insanlar tasiyici anne buluyorlar. Bunlar olmazsa evlat edinmek de bir secenek. Yani o yoldan, bu yoldan muhakkak evlat sahibi olacaktik bu sene. Evlat edinmeyi arastirmaya baslamistik. Kendimize sozumuz var; kendi cocugumuz oldugunda dahi muhakkak en az bir tane kimsesiz cocugun sorumlulugunu alip ona sevgi ve destek verecegiz. Bizler cocuk sahibi olmak icin bu kadar uzulur aci cekerken, kimbilir ne caresiz minik bebekler bizim sevgimize muhtac bekliyor.
Benim size diyecegim, kalbinizi ferah tutun, bu cok cok uzun bir surec, ama bitecek, herkes kendi dogru kararini verecek ve o yoldan cocuk sahibi olacak, bir yol kapanirsa obur yolu zorlamak lazim, o da olmazsa baska yolu. Cok yazdim. Hepinize sevgiler, sabirlar, sagliklar olsun.

Kampa Merhaba

Seni sürekli diğer forumlardan da takip ediyordum mücadelene ve azmine hayran kaldım ve bu mücadelenin sonucunu alman gerçekten kendi adıma bana umut oldu. Bir blog yazacağını tüm bu süreci yaptıklarını bu blog aracılıgla paylaşacagını söylemiştin ben merakla ve ilgiyle blogunu bekliyorum. Adresini paylaşırsan mutlu olurum.

Tebrik ediyorum mücadeleni yaşadıklarını okurken çok ağladım seni diger topiklerden de biliyorum ve en az kendim hamile kalmış ve anne adayıymışım gibi mutlu oldum.

Allah sağlıkla ve sevgi ile kucağına alamayı da nasip etsin. Tekrar çoook ama çooooook tebrikler

Sizinle aynı yaştayız herşey gayet iyi olmasına rağmen tutunma olmadı gene.İkinci tüp denememde 10 nisanda negatifi aldım(((((
Şimdi kalan dondurulmuşlarla son kez denemeyi düşünüyorum.Eğer sizin için uygunsa özelden mesaj atıyorum size.

Allah isteyen herkese nasip etsinn inş...

Öncelikle çok sevindiğimi söylemek isterim.Okurken gözlerim doldu.Tebriklerrrr.
Allah sağlıkla kucağınıza almayıda nasip etsin.Darısı bizlerin başına......
Azminizi ve mücadelenizi takdir ediyorum.Çok zor bir süreç elbette.Ben iki tanesini bile kaldıramazken siz neler yaşamışsınız.
Bende 45 yaşındayım herşey gayet iyi görüntüde ama hamilelik gerçekleşmiyor devam etmiyor.
Son kez önümüzdeki ay dondurulmuşlarla deneyeceğim.Olmzsada donasyon düşünüyorum.

İyi haberlerinizi bekliyoruz.Buradan gelişmeleri yazın lütfen.Merak ederiz.Siz bize umut oluyorsunuz....

Ahh canım benim yaaa çok ihtiyacım var yağmura geçen yılda yapmak istedim fakat yağmur yapmadı ve yapamadım nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplanacak bu yağmur. Arkadaşım adına çok teşekkür ederim.rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin.
canımcığım nisan yağmurunun şifasını bende duymuştum canım ve geçen nisan yağmurunu biriktirip içtim İNŞ Rabimin izniyle inş bende hamişimdir...
Inşallah canim inşallah hayırlısıyla gebe sindir
Anam tam bana gore bir haber miranda canim ben topladim ama genel olarak ne yamaliyiz canim yazarsan cok sevinirim optum seni kulaniyonmu ilaclari yoksa bittimi
Canim nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplamak gerekiyor bu yağmuru nasıl yapman gerektiğini özelden mesaj atacağım sana

Tebrik ederim rabbim vazgeçme diyor benden umudunu kesme diyor bunu başardığıniz icin kutluyorum.sizi allah sağlıkla. Sihhatle bebeğini ze kavustursun

AYY iyiki açmışım bu safyayı sabah sabah mest oldum...sağlıkla kavuş hamileliğininn tadını çıkart..bu sürecin her aşaması muhtesemmmm....
doya doya yaşa günlerinii sonuna kadar hak ettin ,hak ettik ve mücadele eden isteyen her kadın hak ediyor...
rabbim isteyen dileyen herkeseeee nasip etsin inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…