- 25 Ocak 2010
- 2.943
- 256
- 173
- 43
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #12.101
Ahh canım benim yaaa çok ihtiyacım var yağmura geçen yılda yapmak istedim fakat yağmur yapmadı ve yapamadım nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplanacak bu yağmur. Arkadaşım adına çok teşekkür ederim.rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin.
Ben erken yapmışım o zaman. Olmaz mı ki? Tüh. Neyse, bir daha toplarım. Çok uzun sürmedi zaten hazırlaması. Bu hafta ortasından itibaren yine yağış bekliyoruz. Sana da alırım 5 litrelik bidona. Lojistik işini hallederiz. Başka detayı var mı?
Süper ötesi olur bu canımın yaaa kocaman kocaman optum
Annem de çalışan bir kadındı, iki çocuk büyüttü. Teyzelerim de çalışırken büyüttü çocuklarını. Zor olsa da yapılabiliyor. Annemin rahmetli dedesi, annemi okutmuş, teyzelerime yol açmış. 5 yaşımdayken bana bile "oku" derdi, "kimsenin eline bakma"... Ne demek istediğini anlamazdım o zamanlar. Şimdi onlara ihanet ediyormuşum gibi geliyor
Hanimlar, beni hatirlamayanlar icin yazayim; ben yurtdisinda yasiyorum. Ilk 5 tedavimi Istanbul'da yaptirmistim, Bulent Urman'la basladim, Semra Kahraman ile devam ettim. Ayrica fikir almak icin, Bahceci'ye, Cankat Klinige de gittim. Sorun yumurta azligi ve kalitesi idi. Yani her tedavide 2 tane A kalite embriyo olusuyordu ancak hicbir zaman tutunma olmadi. Bunu da yasimiza bagli olarak, yumurta kalitesizligine bagladilar. 2013'de Turkiye'ye gelip gitmekten vazgectim. burada (Cek Cumhuriyeti) iyi bir doktor buldum ve HER AY denedim. Bir ay ilac destekli, bir ay ilacsiz folikul toplandi. Ilacsiz olan aylarda folikuller hep bos cikti, yani dogal aylarda yumurta yapmiyor vucudum. Ilacli aylarda ise yine A kalite embriyolar, ama tutunma yok. Bu arada yeni bir sorun basladi, endometrium kalinlasmiyordu, en fazla 5.5-6 oluyor ki bu yeterli degil. Doktorlarin hepsi sizin sansiniz %2-5 arasi, denk gelmesi lazim dediler. Bizim sabrimiz tasti, donor yumurta ile bu ise son vermeye karar verdik, ancak o da ise yaramadi, herkeste tutan yumurta bende yine tutmadi. Bunu denemek bile cok zor bir karardi bizim icin, tutmayinca allak bullak olduk. Her iste bir hayir vardir, artik kendi sagligima bakayim, yeter artik israr etmeyelim dedik. Son bir defa yumurta toplattik. Ancak bu sefer farkli olan bir sey vardi. Bir onceki tedavimde (donor yumurta ile olan) endometriyumu hazirlamak icin daha fazla zamanimiz vardi, farkli ilac dozlari uygulandi, ben de Cin caylari ile zaten aylardir endometriyum uzerine calisiyordum. Kalinlik 9-11mm olmustu, daha once hic olmadigi kadar kalindi. Hemen arkasindan kendi yumurtalarimda deneyince, bence endometriyumun daha saglikli olmasi etki etti, embriyom tutundu.
Bu yuzden embriyo dondurmaya ben cok inaniyorum, bu sekilde endometriyumu daha farkli hazirlayabiliyorlar. Bana dondurma yapmadilar hic, zaten az yumurtan var, her seferinde taze yerlestirelim dediler, hic bir doktoru ikna edememistim. Ama neyse, dogru zaman bu zamanmis.
Ben 4 sene denedim, neler neler gecirdim, kan ve gozyasi, saglam bir psikolojiye sahip olmama ragmen ne surundum ne surundum. Bir ara agir depresyona giriyorum galiba dedim, kiyisindan dondum. Gencken hic cocuk dusunmezdim, gec evlenip cok sevince cocuk istedim, tum ailem ve arkadaslarim 'sen basaramadikca israr ediyorsun, birak artik, sagligina bak' diye israr edince, onlara vazgectik dedim, burada her ay denemelere devam ettim. Cok zor olan kararlar vermeye gelmisti sira, mesela donor embriyo, ama onu da denedik. Insanlar tasiyici anne buluyorlar. Bunlar olmazsa evlat edinmek de bir secenek. Yani o yoldan, bu yoldan muhakkak evlat sahibi olacaktik bu sene. Evlat edinmeyi arastirmaya baslamistik. Kendimize sozumuz var; kendi cocugumuz oldugunda dahi muhakkak en az bir tane kimsesiz cocugun sorumlulugunu alip ona sevgi ve destek verecegiz. Bizler cocuk sahibi olmak icin bu kadar uzulur aci cekerken, kimbilir ne caresiz minik bebekler bizim sevgimize muhtac bekliyor.
Benim size diyecegim, kalbinizi ferah tutun, bu cok cok uzun bir surec, ama bitecek, herkes kendi dogru kararini verecek ve o yoldan cocuk sahibi olacak, bir yol kapanirsa obur yolu zorlamak lazim, o da olmazsa baska yolu. Cok yazdim. Hepinize sevgiler, sabirlar, sagliklar olsun.
AYY iyiki açmışım bu safyayı sabah sabah mest oldum...sağlıkla kavuş hamileliğininn tadını çıkart..bu sürecin her aşaması muhtesemmmm....
doya doya yaşa günlerinii sonuna kadar hak ettin ,hak ettik ve mücadele eden isteyen her kadın hak ediyor...
rabbim isteyen dileyen herkeseeee nasip etsin inşallahhh
Süper ötesi olur bu canımın yaaa kocaman kocaman optum
Lafı mı olur? Formül tutarsa sevinç patlamasını gör sen. Bu arada tankere doldurup satışını mı yapsam diyorum
:)) canımmsın bende şimdiden doğmamış bebeğimi bakıcıya baktırmayı düşünüyorum çokmu kötüyümm diyorum içimden..
Tektasin annesiiiiiiii
Sesin cikmaz oldu. Bebis nasil arada ses ver tatlimmm
Tektasin annesiiiiiiii
Sesin cikmaz oldu. Bebis nasil arada ses ver tatlimmm
canımm inşallah güzel haberlerin gelecek.. şu anda test sonucunumu bekliyorsun..
cemreciğim sonuncu tüp bebek doktorun kimdi..
koliklı kız oluncaa gecem gündüzüm birbirine karıştı biraz düzene girdik şükürtek taş kurabiyeye dönüştü :))))
alişim allahım sanada nasip etsin inşallahh,,pek keyifli pek güzel bir işkence bu
sen nasılsın ? yakın zamanda bir süpriz de senden gelecekkkk
O jel de bildiğim kadarıyla progesteron içeriyor. Prolution ve Ovitral de tutunmaya yardımcı iğneler. Tabi doktor değilim. Ama içerik olarak bana verilenlerden iyi. Bol bol progesteron (600 mg. fitil, 50 mg. ampul) bir kere cetrotide çatlatma iğnesi göbekten, vitamin. Başka bir şey yoktu bende.
Her şey yazıldığı zamanda, yazıldığı şekilde geliyor. Moral bozmadan, imkanlar ölçüsünde devam. İnşallah bizlere de nasip olur sevincimizi paylaşmak.
Karbonatlı suyu, bir sporcu sayfasında okudum. Egzersiz programı ararken tesadüfen buldum. Vücutta az su içmek, yanlış beslenmek, yanlış nefes almak... gibi sebeplerle asit artışı oluyormuş. PH. düşük olan kişilerde vücut asidik kabul ediliyormuş. Sporcu bayanlar için hamileliği zorlaştıran bir sebep olarak gösterilmiş. Embriyo, asidik ortamda gelişemeyip ölüyormuş. Karbonatlı su, hem PH değerini yükseltiyor, (idrarda 8 olması gebelik için idealmiş) hem varsa iltihap vs. salgı bozulmalarını düzeltiyor...
Internette karbonatlı su diye aratınca aslında epeydir zayıflama için de kullanıldığını gördüm.
Karbonatı daha önceleri inatçı mantarlarımın tedavisi için uğraşırken bulmuştum. Babam arasıra hazımsızlık için içer. Ama bu şeklini hiç düşünmemiştim. 2 lt. suya 1 çay kaşığı ekleyip, gün içinde tüketmek gerekiyormuş. Eğer PH çok düşükse günde 3-4 lt. içilebilirmiş. Hayıt suyuna göre daha az tehlikeli geldi bana. Umut dünyası işte.Yine de belki önce PH ölçtürmek iyi olur. Risk almaya gerek yok. Bu arada bir başka siteden çay ve kahvenin ph değerinin 5 olduğunu öğrendim. İnsan PH. değeri ortalama 7,0 - 7,4 arası olmalıymış. Ama ölçülen yere göre değişiyor. İdrarda (yenilen her şey etkiliyor) 5-8 arası, kanda 7,34 - 7,45 arası... Baktırmak lazım. Ona göre adım atmak lazım.:44:
totem tutacakkk herşey inanmak ve çok istemekle başlıyor...Yok canim hamile degilim. Totem yaptik. Hamilelik gelsin diye. Bekliyoruz bakalim
Kurabiyemi isiriyorum bir gidimcik
Lafı mı olur? Formül tutarsa sevinç patlamasını gör sen. Bu arada tankere doldurup satışını mı yapsam diyorum
Âmin canım inşallah hayırlı haberler alırım.fertijin de Dr seval taşdemir di benim doktorum.birkaçgün önce burda arkadaşların oraya ilgili fazla parayı olduklarına dair yazılarını okudum evet doğru her adımda muhasebeye gönderiliyorsun fakat şuda bir gerçek ki hangisi paracı değil yada hangisi daha az alıyor aslında hepsi aynı bu bir sektör ve bizlerde onların hastası değil müşterisiyiz ben artık böyle düşünüyorum.heryer aynı tek fark verdiğim paranın karşılığını istediğim şekilde nereden aldığım bence adlı önemli olan da bu.
Bir gun gelip de bu sayfalara kendi mujdemi yazacagima dair umudumu tam yitirmisken; iste yaziyorum. Hamileyim!!!!!!!!!!! :)
11 defa mikroenjeksiyon ve 1 defa donor yumurta ile yapilan basarisiz denemelerden, sayisiz ilac kurleri ve Cin tedavilerinden sonra; yani 13. denememde kendi altin yumurtami buldum. Artik bu son denememiz demistik, ne kendi yumurtalarimla, ne de genc yumurtayla hic bir sonuc alamiyoruz, artik olmaz demistik, ama simdi insallah 45 yasinda anne olacagim!
Ilk testlerimi yaptirana kadar sizlere bir sey yazmak istemedim, 3,5 ayimi doldurdum! Bazi riskler hala var, testlerin sonuclarini bekliyoruz ancak hissediyorum hersey yolunda gidecek.
Bence bu bir mucize! Allah hepinize nasip etsin. Sans dileyin kizlar, hamileligim iyi gecsin.
Bu sayfalarda bir zamanlar cok aktif yazardim, paylastiklarimizi, aldigim destekleri hic unutamam, taki yorulup da sessizlesene kadar. Artik cok seyrek girip sizleri takip ediyorum. Ama ben denemeyi hic birakmadim, her denemede uzulsem de toparlanip hayata devam ettim. Lutfen siz de hic uzulup dertlenmeyin, sadece elinizden gelen herseyi ama herseyi yapin. O yoldan veya bu yoldan, isteyen her kadinin cocugu o-la-cak! Benim bile oluyorsa, herkesin olur!!!!!
Hepinize sevgiler.
canımm güzel haberlerini bekliyoruz.. inşallah yükselir diyelim..
bende bu konuya değinmiştim...canım zaten artık parasından hepimiz geçtik yeterki tutsunda verdiğimiz paraların on katını vermeye razıyız..
ama şuda varki sonuçta hepimizin verdiği paralar hemen hemen aynı... kalkıp bunu yoğun güvenceler vererek gereksiz extra 15.000-20.000 civarına çıkaran ve sonu hüzünle bitince hiç oralı olmayan çok doktor var.. ben bu örneği Murat Berksoyda yaşadım...
tedavi gördüğüm 3 merkezdede ilk ön doktor görüşmesi için ödeme var denildi ve baştan paramı yatırıp içeri girdim bunu hiç sorun bile etmedim.. oysaki Seval Hanımın merkezi kesinlikle ödeme yok dedikten sonra görüşme sırasında kendisi yumurta durumumu çok merak ettiğini söyledi ısrarla muayene ile yumurta sayıma baktı.. ama merkezden dışarı çıkmama izin vermiyor ödeme yapmam için hemşireyi kendi odasına çağırdı.. hemşire muhasebeye ödeme yapmadan çıkamazsınız doktor hanım yumurta sayınıza bakmış diyor.. zorla bir üst kata çıkarttılar 15 dk gitmeme iziin vermediler.. bu tavırlar hiç hoşuma gitmedi yoksa bu güne kadar çok yüklü ödemeler yaptık yapmayada devam edeceğiz canım yeterki bebeklerimize kavuşalım.. sonuçta bu yola çıkmışız artık üçün beşin hesabını yapamayız..
Canım tabiki çok haklısın bu türlü davranışlar gerçekten cok çirkin.bende ilk görüşmede muayene ücreti verdim zaten hemen akabinde de tedaviye karar verdim.inşallah tez vakitte hayırlısıyla evlatlarımıza kavusuruzda bu çilemizde sonbulur.
Kampaaaaaacigimmmmm
Muthis bir haber bu. Helal olsun sana basardin. Cookkkk cokkkk tebrik ediyor ve kocaman opuyorum. Ozelden yazacaklarim var. Gorusuruz. Sevgiyle kal
kampacim canim adasim benim. Facebook'dan AlisAlis haber verdi bana kendim hamile kalmis kadar sevindim. yazmasam da aklim hep sendeydi. 13.cü denemeni yapacaksin diye duymustum. bu sefer olmus canim arkadasim. Allahim seni ve bebegini her türlü melanetten kem gözlerden korusun sonuna kadar problemsiz gitmeyi nasip eylesin. güzeller güzeli bir anne olacagina eminim. bu kadar bekledikten sonra melegini kucagina alacagin günler de gelecek. gönlünü ferah tut hersey coooooook güzel olacak. bizleri de dualarinda unutma canim. kocaman öpüyorum ikinizi de :)
Genelde ilk tup denemesini direk yapiyorlar, rahim filmi falan cekmeden, bana Amerikan'da da boyle yaptilar. Eger tutmazsa muhakkak cekmeleri lazim. Benim ilk 4 denememde hep doktor degistirdim, hicbiri HSG cekmedi. Sonra Semra Kahraman'a gittim, cok begenirim ben o kadini, once rahim filmi cekilecek dedi, aslinda rahmin kapali oldugu cikmisti ortaya, bosa gitti ilk 4 deneme yani. Simdi ki aklim olsa en bastan baktirirdim ben.bide şunu merak ediyorum tüp bebek tedavisinde rahim filmi isteniyormu acaba sen çektirdinmi burdaki doktor gerek yok diyor ama ne kadar uzmanlar bilemiyorum kafayı yiyecem galiba
Diyorum ya, bu yolda ve ustelik bu yasta hersey mubah bence, guvendigin birkac doktor ile gorus, ne beklemen gerektigini iyice anla, eger umudunu cok az goruyorsan, neden donasyon olmasin yani. Sen doguracak buyuteceksin sonucta.Canım öncelikle Allah nazarlardan korusun maşallah sana ve bebişine.sabrın sonu selamettir derler sen tamda bunu en güzel örnegisin.inan hepimize azmin ve sonunda ulaştığın mutluluğunla inanılmaz pozitif enerji ve moral verdin.inşallah Allah saglıkla bebişini kucağına aldığın günleride müjdelemeyi nasip etsin .bende senin gibi gelgitler yasadım 5.kez cok iyi merkezlerde tüp yaptım ama olmadı fakat benim bu arada en büyuk dezavantajım eşimde hem varikosel olması hem DNA hasarı ve ileri hareketlilerde sayının az olması gibi bir sorun vardı .benımle ilgili gözle görülür hiçbir sorun olmamasına rağmen blastokist aşamasına gelip transferden sonra devam etmiyordu Buda sanırım spermlerden kaynaklanıyordu.bende artık çok yoruldum ve gercekten cok ama cok zor olmasına rağmen donasyona karar verdim hatta merkezlerle görüştüm testler yatım tam kendimi hazırlamışken buradaki doktorlarla ilgili sorun çıktı ve birazı bekleyip başka doktor araştırayım dedim o arada Dr Kaan Aydos U buldum ve eşime tedavi yapıldı 3ay oza man ben bir daha denemeye karar verdim ve 2tane embriyo transfer edildi ilk hcg degerim 8.73 çıktı sonra 5.60 düştü hala mücadele ediyorum yavrumu kurtarayım dıye bugun yine kan verdim bakalım inşallah Allah evladımı bana bağışlar.evet pes etmeden mücadele etmek gerekiyor ve bende hiç pes etmedim ama yaş ilerleyince işte o zaman ınsanın motivasyonu biraz düşüyor.benimde naçizane tavsiyem arkadaslarımıza lütfen bıkmadan deneyin ama sürekli araştırın inanın küçücük bir değişiklik dahi mucizeler yaratıyor.bu arada ovulasyon test kitini düşünmeye başladım bile vücudum ve ruhum kendine gelirken bunuda denemek istiyorum zaman kaybetmeden lbekleyen arkadaslar bunuda denesin doğru yapıldığında gercekten başarılı oluyormuş.hepimize bol bebişli ve sağlıklı günler diliyorum.sevgilerimle
Pek bilmiyorum, ben burada (Cek'deki) klinikleri iyi biliyorum. Ama cogu Turk, Kibris'a Firdevs hanim diye bir doktora gidiyor. Ayri bir forum sayfasi var bu konu ile ilgili. Orayi bulup okuman lazim. Kolay gelsin.Hayırlısı olsun , çok sevindim gerçekten.
Araştırmışsınızdır biliyorsunuzdur, donasyon nerede iyi yapılıyor acaba ?
canimm simdi sen en hassas donemindesin bosver boyle seylere canini sikma.. verilen her paranin hesabini yapsak zaten bunalima girerdik.. cok sikintili sureclerden geciyoruz yarin ay tutulmasi var Allahimdan dilegim en guzell sekilde etkilenirsin degerinn artarr bebisini kucagina alirsin...
bende devamli tedavi gore gore bunaldim artik tum doktorlara inancimi kaybettim.. cokk opuyorum cemrecigimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?