- 20 Nisan 2013
- 4.621
- 2.345
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #12.081
Ahh canım benim yaaa çok ihtiyacım var yağmura geçen yılda yapmak istedim fakat yağmur yapmadı ve yapamadım nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplanacak bu yağmur. Arkadaşım adına çok teşekkür ederim.rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin.
Inşallah canim inşallah hayırlısıyla gebe sindir
Canim nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplamak gerekiyor bu yağmuru nasıl yapman gerektiğini özelden mesaj atacağım sana
Tebrik ederim rabbim vazgeçme diyor benden umudunu kesme diyor bunu başardığıniz icin kutluyorum.sizi allah sağlıkla. Sihhatle bebeğini ze kavustursun
Progeston in yanısıra günde bir tane criminal jel 3.gunden itibaren de 3 günlük toplamda 750 doz ovitral iğne haftada 2 kez pruluton iiğne sadece bunları kullandım.insallah canim birgun bizlerde burda mutlulugumuzu paylaşırız. Allah şimdiden kolaylik versin sana inşallah busefer aradigin mutluluğa kavuşursun. Bu karbonatlı su kurunu ilk kez duyuyorum faydasi ne canim bunun.
canım neden 15 nisan ve 15 mayıs arası toplanan yağmur..ben 3 gün önce içtim yağmur suyunu..4 gün yağış vardı burda şimdi bugün günlük güneşli bir güne uynadık..inş yağarsa o tariher arasında da içerim..Allahım nisanın berektine şifa versin hepimize canım...
Ahh canım benim yaaa çok ihtiyacım var yağmura geçen yılda yapmak istedim fakat yağmur yapmadı ve yapamadım nisan 15 ve Mayis 15 tarihlerinde arasında toplanacak bu yağmur. Arkadaşım adına çok teşekkür ederim.rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin.
Ben erken yapmışım o zaman. Olmaz mı ki? Tüh. Neyse, bir daha toplarım. Çok uzun sürmedi zaten hazırlaması. Bu hafta ortasından itibaren yine yağış bekliyoruz. Sana da alırım 5 litrelik bidona. Lojistik işini hallederiz. Başka detayı var mı?
Canim Rumi takvime göre nisan ayının başlangıcı ve bitişi bu tarihlere denk geliyormuş bu linkte nasıl yapıldığını yazmislar
http://yukarikayalar.wordpress.com/2012/04/17/nisan-yagmuru-suyu-zemzem-gibidir/
Canim Rumi takvime göre nisan ayının başlangıcı ve bitişi bu tarihlere denk geliyormuş bu linkte nasıl yapıldığını yazmislar
http://yukarikayalar.wordpress.com/2012/04/17/nisan-yagmuru-suyu-zemzem-gibidir/
canım neden 15 nisan ve 15 mayıs arası toplanan yağmur..ben 3 gün önce içtim yağmur suyunu..4 gün yağış vardı burda şimdi bugün günlük güneşli bir güne uynadık..inş yağarsa o tariher arasında da içerim..Allahım nisanın berektine şifa versin hepimize canım...
Sizinle aynı yaştayız herşey gayet iyi olmasına rağmen tutunma olmadı gene.İkinci tüp denememde 10 nisanda negatifi aldım(((((
Şimdi kalan dondurulmuşlarla son kez denemeyi düşünüyorum.Eğer sizin için uygunsa özelden mesaj atıyorum size.
Allah isteyen herkese nasip etsinn inş...
Tebrik ederim. İnşallah her şey yolunda gider ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ben de merak ettim, hep aynı doktorla mı çalıştınız? Sorun neydi? Beklediğiniz testler ikili üçlü testler sanırım. Şimdiden düşünüp endişelenmeyin. Özleminizi giderin. Tadını çıkarın. Zaten önemli kısmı büyük ölçüde geçmiş. Söz kesilmiş, nişan yapılmış. 5,5 ay sonra nikah... Bizim yerimize de sevin onu.
merhaba yeni üye olduğum için özel mesaja hakkım yok atamadım ama sizinle bende görüşmek isterim şu anda işyerindeğim ancak mesai saatleri dışında arayabilirim sizin içinde uygunsa iş çıkışı araşırız olurmu ayrıca ben hataydayım siz nerelisiniz selamlar
merhaba kızlar geçen hafta raporluydum bu hafta işe başladım evde yatıştan sonra işe gelmek gıcık oluyo
Hanimlar, beni hatirlamayanlar icin yazayim; ben yurtdisinda yasiyorum. Ilk 5 tedavimi Istanbul'da yaptirmistim, Bulent Urman'la basladim, Semra Kahraman ile devam ettim. Ayrica fikir almak icin, Bahceci'ye, Cankat Klinige de gittim. Sorun yumurta azligi ve kalitesi idi. Yani her tedavide 2 tane A kalite embriyo olusuyordu ancak hicbir zaman tutunma olmadi. Bunu da yasimiza bagli olarak, yumurta kalitesizligine bagladilar. 2013'de Turkiye'ye gelip gitmekten vazgectim. burada (Cek Cumhuriyeti) iyi bir doktor buldum ve HER AY denedim. Bir ay ilac destekli, bir ay ilacsiz folikul toplandi. Ilacsiz olan aylarda folikuller hep bos cikti, yani dogal aylarda yumurta yapmiyor vucudum. Ilacli aylarda ise yine A kalite embriyolar, ama tutunma yok. Bu arada yeni bir sorun basladi, endometrium kalinlasmiyordu, en fazla 5.5-6 oluyor ki bu yeterli degil. Doktorlarin hepsi sizin sansiniz %2-5 arasi, denk gelmesi lazim dediler. Bizim sabrimiz tasti, donor yumurta ile bu ise son vermeye karar verdik, ancak o da ise yaramadi, herkeste tutan yumurta bende yine tutmadi. Bunu denemek bile cok zor bir karardi bizim icin, tutmayinca allak bullak olduk. Her iste bir hayir vardir, artik kendi sagligima bakayim, yeter artik israr etmeyelim dedik. Son bir defa yumurta toplattik. Ancak bu sefer farkli olan bir sey vardi. Bir onceki tedavimde (donor yumurta ile olan) endometriyumu hazirlamak icin daha fazla zamanimiz vardi, farkli ilac dozlari uygulandi, ben de Cin caylari ile zaten aylardir endometriyum uzerine calisiyordum. Kalinlik 9-11mm olmustu, daha once hic olmadigi kadar kalindi. Hemen arkasindan kendi yumurtalarimda deneyince, bence endometriyumun daha saglikli olmasi etki etti, embriyom tutundu.
Bu yuzden embriyo dondurmaya ben cok inaniyorum, bu sekilde endometriyumu daha farkli hazirlayabiliyorlar. Bana dondurma yapmadilar hic, zaten az yumurtan var, her seferinde taze yerlestirelim dediler, hic bir doktoru ikna edememistim. Ama neyse, dogru zaman bu zamanmis.
Ben 4 sene denedim, neler neler gecirdim, kan ve gozyasi, saglam bir psikolojiye sahip olmama ragmen ne surundum ne surundum. Bir ara agir depresyona giriyorum galiba dedim, kiyisindan dondum. Gencken hic cocuk dusunmezdim, gec evlenip cok sevince cocuk istedim, tum ailem ve arkadaslarim 'sen basaramadikca israr ediyorsun, birak artik, sagligina bak' diye israr edince, onlara vazgectik dedim, burada her ay denemelere devam ettim. Cok zor olan kararlar vermeye gelmisti sira, mesela donor embriyo, ama onu da denedik. Insanlar tasiyici anne buluyorlar. Bunlar olmazsa evlat edinmek de bir secenek. Yani o yoldan, bu yoldan muhakkak evlat sahibi olacaktik bu sene. Evlat edinmeyi arastirmaya baslamistik. Kendimize sozumuz var; kendi cocugumuz oldugunda dahi muhakkak en az bir tane kimsesiz cocugun sorumlulugunu alip ona sevgi ve destek verecegiz. Bizler cocuk sahibi olmak icin bu kadar uzulur aci cekerken, kimbilir ne caresiz minik bebekler bizim sevgimize muhtac bekliyor.
Benim size diyecegim, kalbinizi ferah tutun, bu cok cok uzun bir surec, ama bitecek, herkes kendi dogru kararini verecek ve o yoldan cocuk sahibi olacak, bir yol kapanirsa obur yolu zorlamak lazim, o da olmazsa baska yolu. Cok yazdim. Hepinize sevgiler, sabirlar, sagliklar olsun.
"Aaaah ah. Bir işim olsa da dönsem" diyen garibanlara nispet mi yapıyon kııız? Sen otur evde, ben senin yerine çalışayım
Bir işim olsa, ilk işim rapor alıp evde dinlenmek olurdu
Canım öncelikle Allah nazarlardan korusun maşallah sana ve bebişine.sabrın sonu selamettir derler sen tamda bunu en güzel örnegisin.inan hepimize azmin ve sonunda ulaştığın mutluluğunla inanılmaz pozitif enerji ve moral verdin.inşallah Allah saglıkla bebişini kucağına aldığın günleride müjdelemeyi nasip etsin .bende senin gibi gelgitler yasadım 5.kez cok iyi merkezlerde tüp yaptım ama olmadı fakat benim bu arada en büyuk dezavantajım eşimde hem varikosel olması hem DNA hasarı ve ileri hareketlilerde sayının az olması gibi bir sorun vardı .benımle ilgili gözle görülür hiçbir sorun olmamasına rağmen blastokist aşamasına gelip transferden sonra devam etmiyordu Buda sanırım spermlerden kaynaklanıyordu.bende artık çok yoruldum ve gercekten cok ama cok zor olmasına rağmen donasyona karar verdim hatta merkezlerle görüştüm testler yatım tam kendimi hazırlamışken buradaki doktorlarla ilgili sorun çıktı ve birazı bekleyip başka doktor araştırayım dedim o arada Dr Kaan Aydos U buldum ve eşime tedavi yapıldı 3ay oza man ben bir daha denemeye karar verdim ve 2tane embriyo transfer edildi ilk hcg degerim 8.73 çıktı sonra 5.60 düştü hala mücadele ediyorum yavrumu kurtarayım dıye bugun yine kan verdim bakalım inşallah Allah evladımı bana bağışlar.evet pes etmeden mücadele etmek gerekiyor ve bende hiç pes etmedim ama yaş ilerleyince işte o zaman ınsanın motivasyonu biraz düşüyor.benimde naçizane tavsiyem arkadaslarımıza lütfen bıkmadan deneyin ama sürekli araştırın inanın küçücük bir değişiklik dahi mucizeler yaratıyor.bu arada ovulasyon test kitini düşünmeye başladım bile vücudum ve ruhum kendine gelirken bunuda denemek istiyorum zaman kaybetmeden lbekleyen arkadaslar bunuda denesin doğru yapıldığında gercekten başarılı oluyormuş.hepimize bol bebişli ve sağlıklı günler diliyorum.sevgilerimle
canım bende işe gittiğimde evde oturanlara hep özenirdim.. şimdide işe gidenlere özeniyorum..
Sadece yaz sabahları çok erken gittiğim zamanlarda uyuyanlara imrenirdim. (Evde tek işe giden bendim) Onun dışında hiç kendimi ev hanımı olarak hayal etmemiştim. Allah biliyor ya kızardım da. Evlenirken eşim karışmam çalışmana dediğinde " ne hakkın var ki?" demiştim içimden. Evlendikten 6 ay sonra evde otur deyince cidden depresyona girdim. Bu arada evlendikten sonra 2 ay kadar çalıştım. Neyse. Ancak kendi işimi kurarsam dönerim iş hayatına, o da burada imkansız gibi bir şey. Belki yer değişikliği olursa...
bende evde çocuk bakmak için kalanlar hariç boş boş oturanlara çok kızardım.. ev hayatı kötü gerçekten.. kendimi mutsuz hissediyorum..
mayıs sonu kursum başlayacak şu anda heyecanla onu bekliyorum.. aşırı yoğun bi iş hayatından sonra böylesi hiç çekilmiyor..
bebekten sonraki tek amacım geri dönmek işyerime canım..
Hanimlar, beni hatirlamayanlar icin yazayim; ben yurtdisinda yasiyorum. Ilk 5 tedavimi Istanbul'da yaptirmistim, Bulent Urman'la basladim, Semra Kahraman ile devam ettim. Ayrica fikir almak icin, Bahceci'ye, Cankat Klinige de gittim. Sorun yumurta azligi ve kalitesi idi. Yani her tedavide 2 tane A kalite embriyo olusuyordu ancak hicbir zaman tutunma olmadi. Bunu da yasimiza bagli olarak, yumurta kalitesizligine bagladilar. 2013'de Turkiye'ye gelip gitmekten vazgectim. burada (Cek Cumhuriyeti) iyi bir doktor buldum ve HER AY denedim. Bir ay ilac destekli, bir ay ilacsiz folikul toplandi. Ilacsiz olan aylarda folikuller hep bos cikti, yani dogal aylarda yumurta yapmiyor vucudum. Ilacli aylarda ise yine A kalite embriyolar, ama tutunma yok. Bu arada yeni bir sorun basladi, endometrium kalinlasmiyordu, en fazla 5.5-6 oluyor ki bu yeterli degil. Doktorlarin hepsi sizin sansiniz %2-5 arasi, denk gelmesi lazim dediler. Bizim sabrimiz tasti, donor yumurta ile bu ise son vermeye karar verdik, ancak o da ise yaramadi, herkeste tutan yumurta bende yine tutmadi. Bunu denemek bile cok zor bir karardi bizim icin, tutmayinca allak bullak olduk. Her iste bir hayir vardir, artik kendi sagligima bakayim, yeter artik israr etmeyelim dedik. Son bir defa yumurta toplattik. Ancak bu sefer farkli olan bir sey vardi. Bir onceki tedavimde (donor yumurta ile olan) endometriyumu hazirlamak icin daha fazla zamanimiz vardi, farkli ilac dozlari uygulandi, ben de Cin caylari ile zaten aylardir endometriyum uzerine calisiyordum. Kalinlik 9-11mm olmustu, daha once hic olmadigi kadar kalindi. Hemen arkasindan kendi yumurtalarimda deneyince, bence endometriyumun daha saglikli olmasi etki etti, embriyom tutundu.
Bu yuzden embriyo dondurmaya ben cok inaniyorum, bu sekilde endometriyumu daha farkli hazirlayabiliyorlar. Bana dondurma yapmadilar hic, zaten az yumurtan var, her seferinde taze yerlestirelim dediler, hic bir doktoru ikna edememistim. Ama neyse, dogru zaman bu zamanmis.
Ben 4 sene denedim, neler neler gecirdim, kan ve gozyasi, saglam bir psikolojiye sahip olmama ragmen ne surundum ne surundum. Bir ara agir depresyona giriyorum galiba dedim, kiyisindan dondum. Gencken hic cocuk dusunmezdim, gec evlenip cok sevince cocuk istedim, tum ailem ve arkadaslarim 'sen basaramadikca israr ediyorsun, birak artik, sagligina bak' diye israr edince, onlara vazgectik dedim, burada her ay denemelere devam ettim. Cok zor olan kararlar vermeye gelmisti sira, mesela donor embriyo, ama onu da denedik. Insanlar tasiyici anne buluyorlar. Bunlar olmazsa evlat edinmek de bir secenek. Yani o yoldan, bu yoldan muhakkak evlat sahibi olacaktik bu sene. Evlat edinmeyi arastirmaya baslamistik. Kendimize sozumuz var; kendi cocugumuz oldugunda dahi muhakkak en az bir tane kimsesiz cocugun sorumlulugunu alip ona sevgi ve destek verecegiz. Bizler cocuk sahibi olmak icin bu kadar uzulur aci cekerken, kimbilir ne caresiz minik bebekler bizim sevgimize muhtac bekliyor.
Benim size diyecegim, kalbinizi ferah tutun, bu cok cok uzun bir surec, ama bitecek, herkes kendi dogru kararini verecek ve o yoldan cocuk sahibi olacak, bir yol kapanirsa obur yolu zorlamak lazim, o da olmazsa baska yolu. Cok yazdim. Hepinize sevgiler, sabirlar, sagliklar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?