- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #12.221
:) Cnım, ben onun acıkmasına fırsat falan vermiyor, ne blursam yiyorum. Ama dr 3 aydan sonra bir çok şeyi yasaklayacak. Şimdlik yiyebilirsin dedi. Ama iştahım öyle bir açık ki, 3 aya kadar 2 kat olacaım heralde. :)
Amin canım inşallah. Tek endişemiz ve dileğimi bu, değil mi?
İyi dileklerin için teşekkür ederim canım.
Iyi hafta sonlari arkadaslar,
gülneva bugün test yapacaktin sonucu yazmani bekliyoruz. dilerim pozitif haberle gelirsin.
canımcığım bugün transferin 10 günü çıkmıycağını bile bile yaptım benim minişim çok küçük konulmuştu ve tabiki negatif çıktı...inş testim doğru çıkmamıştır diye umarım herşeye ramen yine umudum var...hayırlısı Allahtan...
cnm cikmamasi normall.. bebisinn daha minikk annesi.. sakin idrara takilmaa lutfenn.. pazartesi kan sonucundan anlarsin.. insallah nisanin bereketiyle tutundu cnm..
İnvitromatürasyon
Yumurta gelişimi üzerine bir yöntem. Belki duymuş hatta denemişsindir ama bahsi geçmemişti. Bir araştır istersen. Gerçi tedavine de az kaldı kafanı karıştırıyorum ama. Ege ün. Tüp bebek bölümünün çalışmasıymış. Link veremiyorum, malum önceki hesabı o yüzden kapattılar. Kısaca yumurtayı laboratuar ortamında geliştiren bir yöntem. Prof. Dr. Erol Tavmergen anlatmış. Okurken sen geldin aklıma paylaşayım dedim.
Ne kadar dikkatli bir yumurtlatma tedavisi yapılırsa yapılsın arzu etmediğimiz kadar yumurta gelişmesini engelleyemiyoruz. Yumurtalıkları çok hassas olgularda, ne kadar düşük doz verirseniz verin bazen anormal yüksek hormon düzeylerine ve çok sayıda yumurta gelişimine engel olamıyorsunuz. Bu da karın içersinde sıvı toplanması, akciğerlerde bazen su toplanması, genel dolaşımda sıkıntılar çıkması, yumurtalıkların aşırı büyümesi ve bunların yarattığı kanamalar gibi bazı ciddi problemler ortaya çıkarıyor.
Ne kadar dikkatli yapılırsa yapılsın bunu engellemek her zaman elde değil. Bazen yumurtlatma tedavilerinde düşük doz verdiği zaman yumurta gelişmiyor, biraz yüksek verdiği zaman birden çok gelişiyor. Bu tür tıbbı tedavi şansı zor olan, özellikle polikistik yumurtalıklı olgularda uygulanabilecek bir yöntem. Ya da klasik yumurtlatma tedavileri sonrasında ve tüp bebek uygulamaları sonrasında gebe kalamamış olgularda daha sonra denenebilecek bir yöntem."
canımm benimm merhaba.. haklısın tedavi başlıyor ama olsun yinede herzaman herşeyi araştırmak en güzeli bebişleri nezaman kucağımıza alacağımız belli değil..
İnvitromatürasyon inan ilk duydum şimdi sen yazınca internette biraz araştırdım..
daha çok polikistik yumurtalıklı ve düzensiz adet gören hastalarda uygulanıyormuş.. yumurtalar erkenden toplanıp dışarda rahim ortamında ilaçlara ignelere maruz kalıyormuş ve bu şekilde daha düzgün büyümesi sağlanıyormuş.. o esnada bizim vücudumuzdada ilaçların yan etkileri ve ohss olma riski kalkıyormuş.. gerçi sende okumuş olmalısın araştırmışsın biliyorsun illaki bende okuduklarımı yazayım istedim...
şu aklıma takıldı bende polikistik yumurtalıklı sorunu yok.. adetlerim çok düzenli ve böyle oluncada ohss durumum hiç olmuyor.. zaten 3 -4 taneden fazla yumurtamda toplanmıyor.. sanırım bu yöntem daha çok 20-30 tane yumurtası toplanan polikistik over hastalarında uygulanınca sıkıntısız bi şekilde yumurtalarını dışarda geliştirebilirler..
bu hafta doktora gidecamya canım bu yöntemin bizle ilgili iyi bir yönü varmı onuda mutlaka sorarım sanada burada yazarım canım..yumurtanın dışarda anne rahmi ortamında geliştirilmesi oldukca güzel bi yöntem..
birde şu yazıyor okuduğum yazının bir yerinde """ayrıca ne kadar yüksek doz ilaç verirsek verelim bir ya da en fazla iki yumurta geliştiren hasta grubu var. bu tür olgularda da bu teknik gelecek vaat edebilir. " işte ben bu gruba giriyorum ama bizim için bir gelişme yapıldımı onu sorarım doktoruma...
kafam okadar karışıkki inan canım beynimde yüzlerce yöntem dönüyor.. hiçbir doktora inancım yok hepsi aynı.. bu tedavimde doktordan randevu aldığım gün embriyologlardanda alacağım çünkü biliyorsun bizde asıl sıkıntı eşimin 2 milyon sperm sayısı canım ve ben ımsı yöntemi yapıldı diye düşünmüştüm önceki tedavimde oysaki ıcsı yapılmış şimdi kağıtlara bakarken farkettim.. neden ımsı yapılmamış onu görüşeceğim..
Yazının son cümlesindeki "Ya da klasik yumurtlatma tedavileri sonrasında ve tüp bebek uygulamaları sonrasında gebe kalamamış olgularda daha sonra denenebilecek bir yöntem." ifadesine takıldım. Benim okuduğum yazı 4 yıl öncenin yazısıymış üstelik. Muhtemelen gelişme kaydedilen durumlar da olmuştur.
Bildiğim kadarıyla Imsi ile icsi embriyo elde edene kadar önemli. Aslında kendisi döllenen yumurtanın anne tarafından kabul görmesi daha muhtemel. Tabi bu bazı doktorların görüşü. Bizim tek derdimiz de bebek olarak bize dönecek adımın doğru şekilde atılması. Ben de doktordayım bu pazartesi. Bakalım benimkinin yorumu ne olacak...
canım bizde yumurtanın kendisinin döllenmesini beklesek asla döllenmez çünkü eşimin sperm kalitesi buna yetersiz.. illaki micro enjeksiyonla içine enjekte edilmeli ozamanda tabi hepsi döllenmiyor..
inşallah bu tedavilerin birinde bebek tutar diyorum artık çünkü böyle yıllarca devam ederse ne yapacağım hiç bilmiyorum.. bıktım usandım artık..
sabırla biraz daha denemeye devam edeceğim hayırlısı diyorum artık..
Allah yardımcımız olsun. Gerçekten çok zor ve saçma geliyor bazen. Normalde diğer kadınların farkında bile olmadığı bir süreç için tonla para döküp, deli gibi ilaç kullanıp, neredeyse kimyager gibi test yorumlayıp doktordan fazla araştırma yapıyoruz. Sonra da millet çocuklarını kucağına siğdiramazken biz uzaktan iç çekiyoruz. Hava da kapalı zaten. Ne yağıyor, ne açıyor. Depresif oldum ben...:76:
Amin canım
o kadar doğru yazmışsın ki bunun ustune ne desek bos
esimin bi akrabasi iki uc ay once dusuk yapmisti gecen gun gordum solgun geldi hastamisin dedim guldu meger hamileymiş ama benden gizlemisler cok zoruma gitti ama ne yapacaksın alışmak gerek boyle tuhaf insanlara
Geçen sene öz teyzemin öz kızı hamile kaldığında biz de yaşadık benzer bir durum. Annemin yanında ağzından kaçırmış, sıkı sıkı tembihlemiş, "kimseye söylemiyoruz nazar değmesin" diye demiş. Benden başka herkes biliyordu ama
Çocuğumuz olmadığı için nazarimizin degecegini dusunuyolar hic alakasi yok oysa ama ben boyle insanları Allah'a havale ediyorum
Geçen sene öz teyzemin öz kızı hamile kaldığında biz de yaşadık benzer bir durum. Annemin yanında ağzından kaçırmış, sıkı sıkı tembihlemiş, "kimseye söylemiyoruz nazar değmesin" diye demiş. Benden başka herkes biliyordu ama
cnm benimde ocak ayinda oz teyzemin kizi yillar sonra ilk kez bana gelmisti uc yasindaki kizinin kiyafetinin sirt kismina en buyuk boy parmak buyuklugunde cengelli igneye nazar boncugu takmisti.. kizin kazagini bile cikarinca o cengelli igneyi cikartip tshirtine geciriyordu.. evde bir o bir ben varim dusun artik..
bukadarda degil ayni zamanda hamile ve karni burnunda belliki en az 5 aylik.. ben kac aylik hamilesin dedim yalandan bana iki aylik dedi cinsiyetini demek istemiyor benden sakliyor nazar deger diye.. ve bu ay dogumu varmis onu sonradan ogrendim dusun artik bes aylik gebeyken benden nazar deger diye korkmus iki aylik demis..
bende safin tekiyim teyzemin kizi gelecek diye iki gun hazirlik yaptim..
Saflıktan değil, iyi niyetten. Biz onları oldukları gibi sevip kabul ediyoruz. Komik olan ne biliyor musun? Benim kuzen de tedaviyle hamile kaldı. 5 yıllık evliler şimdi. Kızı da 8 aylık oldu sanırım. Yani bu halden anlamayla da ilgili değil. Ben demeye gelmiyor böyle işler de, ilk hamile kalan ben olsam bildiğim ne varsa dökerdim ortaya. Onunla beraber sevinir, onunla ağlardım. Negatifimi annem duyurmuş hepsine, birisi de arayıp geçmiş olsun demedi.
hayat ve yasananlarin herkezin uzerindeki etkileri farkli oluyor cnm.. bosverelim demekten baska caremiz yok.. bizde bebislerimizi kucagimiza alinca onlara kapak olacak..:))
ayy kızlar bende depresiftim bugün evde terör estirdim resmen eşim zavalı hiç ses çıkarmıyor bu duruma..neyse biraz çıktık dolaştık sahil havası iyi geldi kendime geldim...evet canlar üzdük üzdük sonuna geldik inş emeklerimin karşılığını Allahımın izniyle alıcam inş...ama içimde bir korku var eşime diyorum hiçmi gitmesem yarın kan testine diye...bugünde sabah idrar testi yaptım yine tek çizgi 5 saat bekletim yine değişen bişey yok mallesef..birazda kabulenmiş bir şekilde gidicem yarın canlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?