- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #12.281
Çok haklısın canım ama unutma kolay hamile kalıp sonrada kazara demeleri de onların sınavı bak bununla ilgili bir hadis var;
bir hadiste Peygamber Efendimiz (asv),
“Her hak sahibine hakkını vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan kısas sûretiyle hakkı alınacaktır.”
buyurarak âhirette hiçbir haksızlığın karşılıksız kalmayacağını bildirirler. Yine hadis âlimlerinin ifadesine göre, karınca karıncadan hakkını alacaktır. (4) Birde bu durumu kullanıp can yakıyorlarsa bırak kendileri düşünsün Şüphesiz Rabbim en iyisini bilir inşallah sende anne olacaksın Rabbim için bu kolaydır sen içini ferah tut.
sağol canım biliyorum yapılan hiç bişey karşılıksız kalmaz ama bu dünyada ama öbür dünyada
Rabbim istedikten sonra hiçbir şey zor olmaz biliyorum biz kullar sabırsızız ama canım buda insan olmanın fıtratı heralde Rabbim bizi isyana düşmekten kötü şeyler düşünmekten korusun bizlere evlerimizde sağlıklı huzurlu uzun bir ömür nasip edip çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin
Amin evet biz çok sabırsızız ne düşünsen ne söylesen haklısın herkes bu duyguyu yaşarken sana sabretmek düşünce ister istemez bu psikolojiyi yaşarsın kimse de sana neden böyle düşünüyorsun neden böyle konuşuyorsun diyemez hakkı yok kim olsa aynı şeyleri söyler ben 2 defa negatif alınca yıkıldım galiba bir daha anne olamayacağım dedim hemen karamsarlık başladı seni çok iyi anlıyorum dualarım seninle canım inşallah bir an önce kucağın bebişlerinle dolar da başını kaşıyacak zaman bulamazsın
tatlım yeni nikin hayırlı olsun sana uğur getirsin inşallah
sağoll canımm..
bugün seni biraz karamsar gördümm
canım hepimizin yaşaması gereken süreçler var bizde bu süreçten geçmeliyiz demekki elimizden birşey gelmiyor tedavi olmaktan başka.
Allahtan çaresiz bi sıkıntımız yok.. çaresi olan tedavisi olan bir sıkıntımız var..
çok yakın arkadaşım 31 yaşında 5 aylık hamile.. ilk bir ay hamile kaldığına çok üzüldü vücudum bozulacak dedi..
ne sigarasını ne saç boyasını ne makyajını nede yaşantısını bebeğe göre ayarladı.. full gaz hepsine devam etti.. devamlı bana bu kabus biran önce bitse nekadar kötü birşeymiş hamile kalmak dedi.. ikili testinin bile parasını ödediği halde zamanım yok dedi önemsemedi yaptırmadı..
hayat gerçekten tuhaf.. herkez farklı şeylerden mutlu oluyor.. onuda kınayamıyorum çünkü bizim yaşadıklarımızı yaşamadığı için nekadar özel bir süreçten geçtiğini önemsemiyor bile.. bizlerinde farkında olmadığımız farklı sıkıntılarla dolu süreçler yaşayan çok fazla insan var o yüzden bu günümüze şükretmeliyiz..
Canım sen kaç doğumlusun ki bu kadar canını sıktın? Ah nerde 20 li yaşlarda anne olmak evet bununda farkındayım ama şimdi anne olma yaşı 30 ların üzerinde zaten
ne bende ne eşimde sorun olmamasına rağmen bebeğimiz olmuyo bir defa yumurta takibiyle hamile kaldım oda düşük oldu sonra iki defa tüp bebek denedik biri negatif diğeri kimyasal oldu yani aslında hamile kalabiliyorum ama devam etmiyor nedense kafam çok karışık :44::44::44::44::44::44::44::44: elalem hiç düşünmeden üstelik ya hamile kalırsam korkusuyla eşiyle beraber olurken hamile kalıp üstüne birde ayyyyy kazara hamile kaldım diyor ya çok gıcık oluyorum böylelerine biz çok istediğimizdenmi olmuyo acaba diyorum ama ne alakası var canım istersin olmaz istemezsin olur bu ne garip bir çark yaaaabi tanıdığımın gelinlik kızı var kadın artık çocuk istemediğinden tüplerini bağlatmış ama yeniden anne olmak istiyomuş tüplerini açtırmış ve bilin bakalım sonuç ne kadın hamile onun adına sevindim ama milletteki şansada hayran kaldım yani ne yalan söylim hiç bunlarla
bugün pencereyi açıp bağırasım var neden olmuyo diye yaş geçiyo bunu düşündükçe stresim artıyo hal böyle olunca hormonların dengesi değişiyo yine olmuyo yine olmuyo nasıl kafamdan atayım nasıl unutayım ben bu düşünceyi atamamki ben bebek sahibi olmak istiyorum anne olmak istiyorum eşimi baba yapmak istiyorum bebek kokusu cennet kokusudur derler bende cennet kokulumu koklamak onun gülüşüyle gülmek yeniğden doğmak istiyorum ama olmuyosa bundada bir hayır var deyip Rabbime teslim oluyorum çünkü bunda teselli buluyorum................................
canım senin eşin ve sende problem yoksa doğal yolla hamile şansın yüksek..canım biesteron ve melantonin kullandınmı hiç bizim yumurta rezervi az olan bayanlar bu iki hapı kullanarak hamiş kaldılar bende bu ikiliyi kafama takıldı kullanıcam...biraz araştırmada yaptım deha ve melantonin hormonu gebe kalma şansını yükseltiyor..biesteronu kullanmıştım 4 ay çok şükür işe yaramıştı gelişmeyenn yumoşlarım gelişmeye başlamıştı..Qenzim10 ve omega bal polan arı sütü propolis bu ay bakıma sokucam yumoşları inş işe yarar..
bahsettiğin ilaçları kullanmadım canım bir araştırayım bakayım ben bir ara inofolic içtim doktorumun önerisiyle
serozi arkadaşımız vardı erken yumurta rezervi azlığı sayfamızda oda hamile kalabiliyodu ama kese görmeden düşüyodu bebiş...biesterona başladı ve melantoni doktorun tavsiyesi üzerine kullandı ve şimdi hamiş kese ve kalp atışınıda gördü ALLAHIN İZNİYLE...balmond arkadaşımızda melantonin ve biesteronla hamile kaldı tüp bebekle ve şimdi ikinci bebişi doğalından gelmiş hamiş yani...canımm araştır gerekirse doktoruna sor bu iki hapı kullanmanı tavsiye ederim doktor kontrolünde tabi...canım eli bir yaştan sonra deha hormonu düşüş olabiliyomuş bayanlarda biesteronla bunu takviye olarak alabilirsin takviye deha içeriği biesteron..melantoninde insan uyuduğu zaman karanlıkta beyinden salgılana hormonmuş...bende çok uyku düzensizliği var geç yatarım geç kalkarım yada erken kalsamda uykmuu alamam çoğunlukla ve gece lambası kulanmamaya özen gösteririm..
39 u yeni bitirdim canım bu yüzden canım sıkılıyo biraz
Benim bir arkadaşım da bu ay tedaviye başlayacak tek yumurtalığı alınmış diğer yumurtalığı ilede ancak 3 yumurtası oluşuyor 2 defa negatif aldı bu 3. denemesi olacak bende ona çok dua ediyorum maddi durumları da kötü Rabbim inşallah bu kez nasip eder
Yaşını yazmayı unutmuşum yaşı 40yumurtalığı da tek olunca çok üzülüyor çünkü transfere sadece 1 embriyosu kalıyor hep ama nasip Rabbim dilerse olmayacak şey yok yeterki vakti zamanı gelmiş olsun
ben bu günümüze hep şükrederim canım Allah beterinden korusun hepimizi
o arkadaşın gibiler maalesef çoğunlukta buda onların sınavıdırda farkında değillerdir
karamsar değilimde canım ama ne bileyim zaman zaman canım sıkılıyo işte bende sizlerle paylaşıyorum
tabiki tüp bebek daha etkili ama dediğim gibi neyin ne zaman başarılı olacağı belli olmuyo aşılama yöntemiyle de hamile kalan çok fazla ama tüm risk faktörlerini hesap edersek tabiki tüp bebek yöntemi daha kesin gibi gözüksede sonuç ortada olmayınca olmuyo aslında herşey yalan hepsi bahane ne yumurta takibi ne çatlaması ne o ne bu yeterki Rabbim Ol desin gerisi teferruat ama Rabbim kulum senden hareket benden bereket demiş boş boş oturmayıp çareler arayacaz elbet bu yöntemlerin biri bizimde çaremizde olacak ister aşılama ister tüp bebek ister doğal yöntem sende kalbini ferah tut ve eşinle beraber bir karar verin ve verdiğiniz karara sonuna kadar inanarak devam edin belki bebeğiniz bu yöntemle sizi karşılayacak bellimi olur tatlım menim
canım bende 36 yaşındayım.. 29 yaşında tedaviye başladım 1-2 yıla illaki tüp denemelerimin birinde bebeğim olur dedim hangi ara 7 sene geçti ve elde var sıfır moduna girdim bende şaşırıyorum((
yıllarca hiç takıntı yapmadan tedavi oldum ama son 3 aydır tek takıntım bebek oldu hızla tüm hayatımı buna göre düzenledim..
bebekte bebek :))
hepimizin bebeği olacak canımm az kaldıııı
bu arada bende melatonina 6 ay kullanmıştım o denememde beta hcg 186 çıkmıştı faydası olmuş olabilir..
Çok teşekkür ederim ilgin için. Bugün bir arkadaşla konuştum. Gittiğim doktorda tedavi oldu o da. Daha önce aşılama denemişlerdi ama detaylarını bilmiyordum. Doktorumuz, aynı zamanda üniversitenin öğrencilerine de uygulama eğitimi veriyormuş. Kız aşılamaya girdiğinde, tepesinde dikelen 7-8 öğrenciyi görünce şok olmuş. Aşılamanın üstünden neredeyse 1 yıl geçtiği halde sesi titriyordu anlatırken. Bu durumda aşılamayı eledim. Bu arada doktorun eşi de hastanenin ortağıymış. O da etkili oldu kararımda. Hayırlısı Allah' tan. Yazdıysa, o yolla verecekse zaten yol gösterir. Tedavi gününe kadar başka bir şey girmezse araya, niyetim tekrar tüp denemek.
canımcığım biesteron ve mlantonin ikisi bir arada kullanmışmıydın...canım hamiş kalabilmende güzel yani olabiliyor oda bir umut geçen tüp bebekte yine 5 yüksekti senin hcg benim bu tüp bebekte inan 5 yukarı görseydim bukadar üzülmezdim canım..bende ne kimyasal hiç hcg 0 dan yüksek görmedim bir kere yüksek görsem bende de olabiliyomuş diycem..canım dediğim gibi sen eşine kürler yap eşine yoğunlaş...
evet cnm biesteronla beraber kullanmıştım..
benim değerlerim tedavilerimde hep 56-82-186-144-15-62 gibi rakamlar çıktı ama cnm bu gebe kalmanın kanıtı olsa devam ederdi..
tamamen ilaçların etkisinden olabilir..
inan artık transferden sonra bende yüksek çıkıpta kimyasal olmaktansa direk 0 çıksın diye dua ediyorum..
kimyasal çok kötü kaç gün bi umut bekliyorsun habire kan verip yükseldimi diye bunalıma giriyorsun..
geçen bi tedavimde 62 yi görünce direk iğneleri bırakmıştım cnm kimyasaldır diye.. 100'ün altında hiç bi rakama inancım yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?