- 28 Eylül 2013
- 506
- 192
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #13.101
Herşey kader kısmette...50, 47 yaşında anne yaptıkları hanımları duymuştum. 1-2 ayda yumurta topladıkları için başarı oranı biraz yüksek oluyor.
Ensu çok az kaldı bir anda hızlıca gelişti her şey bak ne güzel...Gönlünden geçen ne ise o gerçek olsun, şans tam 12'den gülsün yüzünüze... Rengini kırmızı yapabilmek için heyecanla bekliyorum...
Yeni gelen çıtır hanımefendiler hoşşş geldinizŞansınız bol olsun... listeye hızlıca ekleyeceğim..
Tüm değerli çıtır arkadaşlarıma sevgiler, 1 hafta yoğunluğumu atlatınca uzun soluklu geleceğim... Herkese sevgiler
ps en bi dip not: Dondurulmuş transferim iptal olmuştu malum Haziran'a erteleyecektim. Nasıl olsa 15 gün vs. sürüyor e beklenmedik bir gelişme olmazsa zaten Haziran'a yakın olur transfer diye bu sabah doktoruma koştum. Başlayalım dedim, şaşırdı (genelde erteleyelim diyen bir hastası olarak) ya tutarsa serüvenine başladık... Estrofem katliamıyla transfere hazırlanıyorum... Sigara cısss dedi ısrarla ama otoparka iner inmez yaktım henüz haberi yok...
Merhaba kızlar, uzun süredir yazdıklarınızı takip ediyorum. Bazen duygulanıp, bazen moral buluyorum. 39 yaşındayım. ilk tüp bebek denemesine bu ay Kadıköy Şifada başladık. FSH 8 ama onca iğneden sonra 3 folikülüm olmuş. Duyunca üzüldüm ama tek yumurtayla bile transfer yaşayanları okuyup, umudumu kaybetmiyorum. Kararlı olursak er yada geç minnoşlarımıza kavuşacağımıza inanıyorum. Hepinize sevgiler...
transferden sonra kullanmam gereken ilaçlar vardı progestan birde iğneler elimde kaldı acaba saklasam ileriki denemelerde kullandırırlarmı yoksa eczacıya gerimi versem alıp almayacağı da meçhul
SK tarihinde sorun yoksa sakla, dursun lazım olacak..
Süratlice mesajları okumaya çalıştım... Malum tatil kaçamağı sonrası yoğunluk kaldığı yerden hızla devam ediyor.
Öncelikle beklediğin ve hayal ettiğin sonuç olmayınca neler hissettiğini en iyi anlayanlardanız. Bu nedenle üzülme demeyeceğim, desek de üzüleceğini biliyorum. Bizler bu durumlarda üzülmek için sebep olmasa da sebep bulabiliriz hormonlarımızla oynuyorlar! gayet doğal...
Ben sana güçlü ol diyeceğim... Şanslı ol diyeceğim... Emin ol niye böyle oldu? öyle mi yapmalıydım? vs vs. bir sürü soru cümlen vardır. İnan her farklı aşamada aynı durumu yaşaman ihtimal dahilinde, endişe bu süreçte hep baş rolde... Her acı yaşayana büyük ne tuhaf... Kimi onca ilaca rağmen hiç yumurtası olmadığı için, kimi döllenmedi diye, döllendi ama gelişmedi diye, döllendi, gelişti, bölündü ama tutunmadı diye, tutundu ama kese olmadı diye, kese oldu ama pıt pıtları duyamadık diye uzar gider... Her aşaması ayrı bir durum...
Bu nedenle umarım çok şanslı olursun umarım çok güçlü olursun... Sıfırlayıp, şimdi daha tecrübeli hallerinle yeni sürecine yelken açarsın... Kalbinden geçen tüm endişelerin tez zamanda mutlu gelişmelerin ile silinsin, yok olsun, hatırlama bile...
Sevgiler
Ensu çok az kaldı bir anda hızlıca gelişti her şey bak ne güzel...Gönlünden geçen ne ise o gerçek olsun, şans tam 12'den gülsün yüzünüze... Rengini kırmızı yapabilmek için heyecanla bekliyorum...
Yeni gelen çıtır hanımefendiler hoşşş geldinizŞansınız bol olsun... listeye hızlıca ekleyeceğim..
Tüm değerli çıtır arkadaşlarıma sevgiler, 1 hafta yoğunluğumu atlatınca uzun soluklu geleceğim... Herkese sevgiler
ps en bi dip not: Dondurulmuş transferim iptal olmuştu malum Haziran'a erteleyecektim. Nasıl olsa 15 gün vs. sürüyor e beklenmedik bir gelişme olmazsa zaten Haziran'a yakın olur transfer diye bu sabah doktoruma koştum. Başlayalım dedim, şaşırdı (genelde erteleyelim diyen bir hastası olarak) ya tutarsa serüvenine başladık... Estrofem katliamıyla transfere hazırlanıyorum... Sigara cısss dedi ısrarla ama otoparka iner inmez yaktım henüz haberi yok...
internetten başarı oranları için bir site bulmuştum. Yaklaşık 144 bin tüp bebek deneme sonucuna göre hazırlanmış bir hesap programı. Verilerinizi adım adım girip bir oran buluyorsunuz. Merak edenler için adresi http://www.ivfpredict.com/
Çıtır kızlar önce yazıp moralinizi bozmak istemedim ama sonra bilerek gitmeniz daha iyi olur diye yazmaya karar verdim.bende 5. Tüp tedavimi bahceci Erbil beye yaptım 3 tane 1. Kalite embriyo vardım yasım o zaman 43 idi.hersey mükemmel derken yeni yöntem deneyelim embriyolarım döndürüp transfer edelim daha iyi olur dedi ve 1.kalite 3 embriyo dondurulmuş tan sonra transfer edıldı ancak sonuç negatif oldu.tedavinin başında sen yaşına göre çok iyisin iyi olacak başarıcaz diyen insan sonuç negatif olunca sen artık deneme yaşında ilerledi bu yaştabiraz zor zaten ve sen aartık donasyonu denemelisiniz diyerek beni altust etti.suan 45 yasindayim ve 6. Denemede kimyadal gebelik yakaladim.bunlari sizlete sunun icin anlattim o merkezin kibrista donasyon yapan kendilerine ait bir merkexi var ve halil ibrahim tekin diye internetten girersenix baglantiyi gorebilursinix.ileri yasta belki normal tup bebekle basarilarida vardır ama bir bölümünün de donasyon olduğunu lütfen unutmayın. Bu arada donasyon a asla karşı değilim sadece insanın bunu kabullenmesi biraz zaman alıyor. Sevgiler
canımm sana çok hak veriyorum.. bende donasyona karşı bir tutum içinde değilim gerekirse gelecekte denerimde ama şu anda son çare donasyonken ve bizim yumurtamız varken eşimizin spermi varken menopoza girmemişken neden bazı doktorlar enerjimizi düşürüp donasyona yönlendirmeye çalışıyorlar anlamıyorum.. hafiften aklımıza sokuyorlar.. banada bahcecide Ulun bey bu yaştan sonra yumurtan bile kalmamıştır boşuna uğraşıyorsun demişti.. bu tarzda doktorlar 25-30 yaş arası hastalarda başarılı olarak ün yapıyorlar, o yaşta yoğun bir sıkıntısı olmayan hastalara ebede transfer yapsa tutar.. biz yaştakilerede uyguladıkları protokoller önemli, asıl ozaman başarı oranlarını göstermiş olurlar ama uğraşmak istemiyorlar... bilinç altımızda farklı yönlere yönelmezsek tutmayacakmış havası yaratıyorlar... yine bahcecide Süleyman bey bana Murat Berksoya gitmezsen asla çocuğun olmaz diyerek boşuna tonla para harcatmıştı..
canımm sana çok hak veriyorum.. bende donasyona karşı bir tutum içinde değilim gerekirse gelecekte denerimde ama şu anda son çare donasyonken ve bizim yumurtamız varken eşimizin spermi varken menopoza girmemişken neden bazı doktorlar enerjimizi düşürüp donasyona yönlendirmeye çalışıyorlar anlamıyorum.. hafiften aklımıza sokuyorlar.. banada bahcecide Ulun bey bu yaştan sonra yumurtan bile kalmamıştır boşuna uğraşıyorsun demişti.. bu tarzda doktorlar 25-30 yaş arası hastalarda başarılı olarak ün yapıyorlar, o yaşta yoğun bir sıkıntısı olmayan hastalara ebede transfer yapsa tutar.. biz yaştakilerede uyguladıkları protokoller önemli, asıl ozaman başarı oranlarını göstermiş olurlar ama uğraşmak istemiyorlar... bilinç altımızda farklı yönlere yönelmezsek tutmayacakmış havası yaratıyorlar... yine bahcecide Süleyman bey bana Murat Berksoya gitmezsen asla çocuğun olmaz diyerek boşuna tonla para harcatmıştı..
Celinacım ben Birgül hanımla görüştüm. Sempatik bir doktor, bu işe ilk başlayanlardan. Engin bey için de iyi şeyler okumuştum bu siteden. Orada gördüğüm doktorların hepsi sanki bir aile gibi, kompleksleri yok. Şimdilik tek gördüğüm olumsuzluk tek bir sorumlu hemşire olması. Herşeyle o ilgilendiği için, biraz yoğunluk oluyor.
internetten başarı oranları için bir site bulmuştum. Yaklaşık 144 bin tüp bebek deneme sonucuna göre hazırlanmış bir hesap programı. Verilerinizi adım adım girip bir oran buluyorsunuz. Merak edenler için adresi http://www.ivfpredict.com/
Ben de denedim yumurtalıklarımın durumu dolayısıyla en fazla %5 demişti doktor. Hatta bi hastanede her hangi bir tedaviye başlıyamayacaklarını söylemişlerdi. Bu sitede %15 diyor. Çok ümit verici..
amin arkadaşım, allah hepimizin yolunu açık etsin, tez zamanda kaliteli yumoşlarımız olsun, bebişlerimize kavuşalım..Rast gitsin arkadsım kalıteli yumoşlar olsun inşallahhh
tam anlamıyla yaşadıklarımız aynı aslında hepimizin.. tüp bebek süreci çok yıpratıcı cnm gerçektende.. başlangıcından tutta transfere kadar zaten ayrı bir stres birde kanda yüksek değeri görüpde keseyi beklemek ayrı bir stres.. bende kanda yüksek değer görüpte keseyi beklemeyi 4-5 defa yaşadım.. iki günde bir test yap yap.. doktor artık test yapma 15 gün daha bekleyelim diyor ama ben bir ara saplantı yapmış her sabah kan testine koşuyordum değer ne durumda diye bu şekilde 5. tedavimde keseyi görebilkecekmiyim değerim ne olacak diye 15 günde 13 defa beta hcg kan testi yaptırmıştım:)).. inşallah canım senin sonucun güzell gelişir ve keseyi görürsün bebeğini kucağına alırsın...
kafaya takmakla olmuyor ama canım takmamaklada olmuyor.. ilk tedavilerimde yıllarca takmadım yine olmadı..
canımm yinede çok çok şanslısın çünkü anladığım kadarıyla bir çocuğun daha var bu yüzden o merkezlere gitmeyeceğim deme lüksüne sahipsin..ama biz ne yazıkki bebeğimiz olana kadar merkez merkez gezeceğiz bunu deme lüksümüz yok..
güzell haberlerini bekliyoruz canım inşallah keseyide göreceksin kucağınada alacaksın..
gerçekten hoşbuldum.içimdeki bebeğin can bulmasını dilemişsin.ne güzel bir dilek bu. yüreğime su serpti. allah sizlerinde en kısa zamanda dileklerinizi gerçekleştirsin. değerlerim oldukça düşük bir artış var ama istenilen düzeyde değil.elimden geleni yaptım gerisini allah bilir. uykusuzluk kalp çarpıntısı yaşamaya başladım. psişik durumum iyi değil aslında yüzüm gülüyor .içimde kopan fırtınalardan kimsenin haberi bile yok. doktora 8. haftada gideceğim. inşallah güzel şeyler paylaşacağızNe yazacağımı bilemedim. Öncelikle geçmiş olsun. Ağlamak içimizi rahatlatıyor biraz ama çözüm olmadığını hepimiz bizzat tecrübe ettik. Önceki sayfalarda bir tablomuz var. Değerlerini iyi kötü takip edebilirsin. Ama madem bir bhcg değeri yakaladın, sonuç netleşene kadar hamilesin ve sana tutunmaya çalışan bir bebek var. Bildiğim kadarıyla dış gebelik değerinin düşüklüğüyle değil, kesenin yeriyle netleşiyor ve kese için 6 hafta erken. Genelde 5. haftada sonuç alınıp 7. haftanın içinde kese görünüyor. Dilerim Allah' tan, içindeki bebek can bulur, sana sımsıkı tutunur ve evinize yeniden neşe getirir...
Bu arada hoşgeldin...
gerçekten hoşbuldum.içimdeki bebeğin can bulmasını dilemişsin.ne güzel bir dilek bu. yüreğime su serpti. allah sizlerinde en kısa zamanda dileklerinizi gerçekleştirsin. değerlerim oldukça düşük bir artış var ama istenilen düzeyde değil.elimden geleni yaptım gerisini allah bilir. uykusuzluk kalp çarpıntısı yaşamaya başladım. psişik durumum iyi değil aslında yüzüm gülüyor .içimde kopan fırtınalardan kimsenin haberi bile yok. doktora 8. haftada gideceğim. inşallah güzel şeyler paylaşacağız
ne kadar pozitifsiniz.insallah sizde çabucak bebeğinize kavuşursunuz. buradaki herkesin kocaman yürekli ve sevgiyle dopdolu olduklarını gördüm. ilginiz içinde dilekleriniz içinde burada olup yüreginizi yaşadıklarınızı paylaştığınız içinde hepinize teşekkür ederim. bu arada ben birdaha o merkezlere gitmeyeceğim demiştim ya o benim atarlı karakterimden kaynaklanıyor. bu huyum yüzünden çekmediğim çile kalmadı sonucu ne olursa olsun sabrımı taşıran kişi cennnetin anahtarı olsa farketmez siler atarım.ben birdaha o muhannet kapılarına gitmeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?