- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #13.421
Demekki doktor degistirmekte fayda varmis. hadi bakalim yolun acik sansin bol olsun. bu defa son olsun tedavin, bebeklerini getirmene vesile olsun semra hanim.
evet canım Memorial Semra hanım..
tüplerdeki sıkıntıdan dolayı içinde sıvı oluşuyormuş ve sıvı embriyonun tutunmasını engelliyormuş Semra han böyle dedi.. bunu bende daha önceki araştırmalarımdan biliyordum zaten.. şu aşamada memnun kaldım benden farklı testlerde istediler canım ama tüp aşamasında ne olur hiç bilmiyorum..
evet canım fiyatlar düşündüğüm gibi uçuk olmayacak benim için.. tüp bebek fiyatınıda 6.500 tl den 4250 ye düşürdüler ilk muayene ücretide bu paketten düşülecek.. daha önceden herhangi bir hastanede raporlu tedavi gördüysen eğer bu indirimi yapıyorlarmış..
ensucum günaydıninşallah canım benim biliyorsun hiçbişeyin garantisi yok bakarsın direk sıfırı görürüm ama en azından olan bir sıkıntı giderilirmiş olacak farklı sıkıntıların peşinden koşarız..
canım çok beğendim iki ayrı doktor görüştü toplamda 2 saat sürdü görüşmem.. geçmiş bütün protokollarımı ayrıntısı ile sistemlerine işlediler mutlaka tüm protokollarını ilaç çizelgelerini rahim filmini testlerini götür canım.. canım tüp bana ilaçlar hariç 4250 gibi bir rakama gelecek geçmişte herhangi bir hastanede raporlu tedavi gördüğüm için.. o rapor nüshasını götürmem koşulu ile.. rapor hakkımla başka yerde tedavi olsam bile o raporun bir nüshası sizde duruyordur 2010 itibarı ileyse getirin indiriminiz olacak dediler.. mutlaka git çünkü farklı testlerde istediler benden.. ilk muayene ücreti tüp bebeğe başladığımda fiyattan düşülecek canım..
canım aslında herkez herşeyi görüyorda işlerine gelmiyor kim uğraşacak zaten yoğunlar.. sonuçta hepside o konuların piri olmuş insanlardı..
Tadından dolayı mı içemedin? Onun yolu, içtikten sonra birkaç kere ağızdan nefes alıp vermek. Özellikle verirken ağzımı sonuna kadar açıyorum. Bir de incir havuç kürü yapıyordum o ara. meyvelerini de atmayıp, içine ceviz, bal, çörekotu yağı ilave edip mikserde çekiyordum. Hayıt suyunu içince bir kaşık atıyordum ağzıma, bir şey kalmıyordu. Bugün adet olmam gerek. Yarın yine başlarım maratona ben de.
arkadaşlar merhaba okadar yorucu bir gündükü saçımı boyatamadım ama çok farklı gelişmeler oldu..
en kısaca anlatayım bende biraz şaşkınım çünkü..
doktorum Nur hanım olacak ama bu hafta yurt dışındaymış..o olmayınca yerine Ayşe hanım bakıyormuş.
tüp bebek ünitesindeki tüm hastaların protokollarına Semra hanım görüp karar veriyor..
benim Semra hanımdaki randevum 27 mayısa olduğu için bugün kendisi ile görüşmeyecektim ama gidince Semra hanımıda ayrıca bugün görmek istiyorum bu benim 8. tedavim dedim kabul ettiler..
önce Ayşe hanım odasına aldı 1,5 saat kadar evraklarımı inceledi rahim filmime baktı bu rahim filmine başka doktorlar baktımı dedi baktılar sorun olmadığını söylediler dedim..daha sonra muayene etti ve Semra hanıma bilgi verdi Semra hanım geldi oda ayrı muayene etti 30 dk kadar evraklarımı inceledi Ayşe hanımdan benim anlamadığım bilgileri aldı..
Sonuç şu çıktı;
rahmimde hiç sıkıntı yokmuş ama daha detaylı bakacağız dediler...
tüpleriminde sıkıntı varmış.. sağ tüpümün ucu yapışıkmış, sol tüpümünde sonu kıvırcık saç gibi birbirine dolanmış düğüm düğüm olmuş..
bunu bana rahim filmindede gösterdiler.. çok şaşırdım bunca doktor gördü bu filmi hepsi sorun yok dedi dedim.. Semra hanım o doktorlar güzel protokollar yapmışlar sana ama neden tutmuyor diye hiçbiri araştırmamış sebebe inmemişler dedi..
Rahim filmini çok çok büyütüp banada gösterdiler gerçektende bir yerde yapışma var bir yerdede düğüm gibi karışıklıklar var..
eşimin semen analizinide beğenmediler bukadar tedaviye göre çok yüzeysel dediler..onada bir semen analizi istediler çok ayrıntılı yapılacakmış..
ilk aşamada lapraskopi ve histereskopi yapacağız dediler.. bu 15 gün içinde her ikiside olacakmış.. dışardan giden hastaya fiyatı 19.000 tl miş tüp bebek hastası olduğum için ikisini toplamda 5.500 tl ye aynı anda yapacaklar.. bu operasyonu Semra Hanım kendisi yapacakmış..
arkadaşlar 7 yılda 7 tane tedavi ve 3 ayrı hastaneden sonra 4. hastanemde tüplerdeki sıkıntı ancak öğrenildi ne yazıkki..
yıllardır tek yöneldiğimiz nokta eşimin sperm sıkıntısıydı..
Tadından dolayı mı içemedin? Onun yolu, içtikten sonra birkaç kere ağızdan nefes alıp vermek. Özellikle verirken ağzımı sonuna kadar açıyorum. Bir de incir havuç kürü yapıyordum o ara. meyvelerini de atmayıp, içine ceviz, bal, çörekotu yağı ilave edip mikserde çekiyordum. Hayıt suyunu içince bir kaşık atıyordum ağzıma, bir şey kalmıyordu. Bugün adet olmam gerek. Yarın yine başlarım maratona ben de.
arkadaşlar merhaba okadar yorucu bir gündükü saçımı boyatamadım ama çok farklı gelişmeler oldu..
en kısaca anlatayım bende biraz şaşkınım çünkü..
doktorum Nur hanım olacak ama bu hafta yurt dışındaymış..o olmayınca yerine Ayşe hanım bakıyormuş.
tüp bebek ünitesindeki tüm hastaların protokollarına Semra hanım görüp karar veriyor..
benim Semra hanımdaki randevum 27 mayısa olduğu için bugün kendisi ile görüşmeyecektim ama gidince Semra hanımıda ayrıca bugün görmek istiyorum bu benim 8. tedavim dedim kabul ettiler..
önce Ayşe hanım odasına aldı 1,5 saat kadar evraklarımı inceledi rahim filmime baktı bu rahim filmine başka doktorlar baktımı dedi baktılar sorun olmadığını söylediler dedim..daha sonra muayene etti ve Semra hanıma bilgi verdi Semra hanım geldi oda ayrı muayene etti 30 dk kadar evraklarımı inceledi Ayşe hanımdan benim anlamadığım bilgileri aldı..
Sonuç şu çıktı;
rahmimde hiç sıkıntı yokmuş ama daha detaylı bakacağız dediler...
tüpleriminde sıkıntı varmış.. sağ tüpümün ucu yapışıkmış, sol tüpümünde sonu kıvırcık saç gibi birbirine dolanmış düğüm düğüm olmuş..
bunu bana rahim filmindede gösterdiler.. çok şaşırdım bunca doktor gördü bu filmi hepsi sorun yok dedi dedim.. Semra hanım o doktorlar güzel protokollar yapmışlar sana ama neden tutmuyor diye hiçbiri araştırmamış sebebe inmemişler dedi..
Rahim filmini çok çok büyütüp banada gösterdiler gerçektende bir yerde yapışma var bir yerdede düğüm gibi karışıklıklar var..
eşimin semen analizinide beğenmediler bukadar tedaviye göre çok yüzeysel dediler..onada bir semen analizi istediler çok ayrıntılı yapılacakmış..
ilk aşamada lapraskopi ve histereskopi yapacağız dediler.. bu 15 gün içinde her ikiside olacakmış.. dışardan giden hastaya fiyatı 19.000 tl miş tüp bebek hastası olduğum için ikisini toplamda 5.500 tl ye aynı anda yapacaklar.. bu operasyonu Semra Hanım kendisi yapacakmış..
arkadaşlar 7 yılda 7 tane tedavi ve 3 ayrı hastaneden sonra 4. hastanemde tüplerdeki sıkıntı ancak öğrenildi ne yazıkki..
yıllardır tek yöneldiğimiz nokta eşimin sperm sıkıntısıydı..
canım inşallah bu sefer olacak benim içimde de hep semra hanım var ama 19000 nasıl bir fiyat ya dışardan derken kimler yani yurt dışımı şehir dışımı benim yaştan dolayı raporumda olmaz çünkü 40 yaştan sonra devlet hiçbir şekilde tüp bebek tedavisini karşılamıyor ama yinede düşünecek olursak defalarca denemede harcadıklarımızı toparlarsak bu rakamı bile ikiye katlar bide psikolojik olarak çöküntü ayrı bir dert önemli olan sonuç almak inşallah bu sefer ordan bebişlerinle çıkarsın canım aslında semra hanım çok yoğun ilgilenmez diye bülent beye yöneldim ama galiba semra hanımda diretecem ya çok kafam karıştı acaba bu adetimdemi gitseydim zaman harcamadan bu hafta sonu adet olmam lazım kafam çok karıştı
ensucum günaydınyazdıklarını okudumda çok şaşırdım biliyomusun kaç yıldır onca dr nasıl olurda bunu farketmez bi an kendimden de şüphe ettim acaba benimde mi böyle bir sorunum var diye:26:
yeni tedavin şimdiden hayırlı olsun canım
benimde ilk iki tedavim raporlu olmuştu biri üni hastanesi biri özel bir merkezde acaba sana uygulanan bu indirim banada uygulanırmı
ayrıca ilk görüşme için ne kadar ödedin:26:
Aslında ben de taaa en başından beri semra han.a gitmek istmiştim ama nasıl olduysa yolum başka dr.lara düştü neyse! En çok 2 saat nasıl muayene olur onu aklım almadı!! Hep birkaç dakikaların arasında, çekiştire çekiştire giyinip soyunmalar dahil muamele gördük bunca zaman! o paraları sanki döken biz değilmişiz gibi bir de hep ezik büzüktük! İnşallah Ensucum bu sefer yolun açılsın!
Ben bu tüp işlerine başlamadan birkiki sene evvel rahim filmi çektirmiştim. Onun raporunu götürdüm dr.a biri tıkalıydı ama hiç oralı olmadı.. zaten tüp bebek olacak önemli olan rahim vs dedi. bir de 3cm kist ameliyetı oldum.( belki de kendiliğinden gidecek birşeydi soğan kürü vs. ile bilmiyorum artık'!)
Ensucum sonra ben de senin gibi bu tıkalı tüplerden akan sıvıları vs sordum.. birşey yok sen de olsa görürdüm dedi tekrar rahim filmi çekelim belki de açıktır kanallar dedim .. gerek yok dedi.. her sorduğum soruda beni küçümsedi..o kadar çok şey öğrendim ki , her öğrendiğimi o dr.la paylaşmak istedim. bana amerikayı yeniden mi keşfediyosun dedi...
yeni bulunan amerikada yapılan bir test çıkmıştı hamile kadının kolundan alınan kanla bebeğin kromozomal sorunları olup olmadığını görmeye yönelik.. hatta bu kan amerikaya gidip orda bakılıyordu....(amniyo senteze gerek kalmadan... ve diğer koldan alınan testlerden farklı bu )... bana şu malum eskji dr.um ''yıllardır var olan birşey'' dedi anlamadan.. ama değil biliuyorum....çünkü semra kahramanın ve dünya preimplantasyon tanı derneğinin kurucuları diğer en önemli dünya profları geçen sene türkiyede bir sempozyum yapmışlardı .. o sempozyum sonrası haber videoları vardı ordan dinlemiştim ... en son gelişme bu demişti yabancı prof.. semra hanım çeviriyodu ingilizceden... herneyse...........
ilk dr.umda alelacele 3 tüpten maceram oldu......
Valla tadından dolayı ıcemedım hatta garıban eşim beni kandırsın diye kendi içti önce ama yok ııı ıhhhh içemedim ama senin taktik iyiymiş bugün bi deneme daha ypayım ..bu arada belki senin misfirler gelmez bugün inşaallah!ne dersin
ya arkadaşlar valla ben bu gidişle kilolarımı ikiye katlarım incir, bal, ceviz,badem vitaminler bu ne ya vitamin deposu oldu miğdemiz bu seferde kiloları harcamak için çareler arayacaz
canım seninle biz bazı konularda çok benzeşiyoruz bende son dönemlerde çok araştırıp notlar alıp gidip doktoruma ısrarla bu bana uygunmu şöyle bir şey varmış onu uygulayalımmı diyorum her seferinde.. en son doktorum senin internet ağızlarından bıktım bile demişti:)) hatta kasaba gelip et kesmeyi öğretmeye çalışıyorsun demişti..
canım gerçekten 11.30 da içeri aldılar çıktığımda 13.30 du.. kimsenin acelesi yok herkez huzurlu aklıma gelen herşeyi sordum..
semra hanımın yönetiminde tüm doktorlar.. herşeye o karar veriyor gördüğüm kadarıyla..
tüplerdeki sıvı konusunu bende daha önce çok araştırmıştım nedense.. enfexsiyona sebep olup embriyonun tutunmasını engelliyormuş tutunsada ilerleyemiyormuş embriyo.. dün semra hanımda böyle bir açıklama yaptı bana..
senin doktorunda çok iyi bir doktor canım bülent bey bu işin pirlerinden birii için rahat etsin.. biesteronu sordum kullanabilirsiniz istiyorsanız etkisi oluyor ama kanıtlanmış değil dediler.. kullansam yan etkisi olurmu dedim asla yan etkisi olmaz dediler..
ensucum hayırlı olsun yeni tedavin canım...benim aklına takılan şey okadar doktorlar görmüş filmi farketmemiş semra hnım nasıl farketti..canım yazık günah verdiğin paraya bence elindeki filmi başka doktorada göster derim..Allah korusun tüplerini almasınlar sorun var diye..ben bu konularda biraz panik atağım hemen en kötüsünü düşünürüm..şu durumda biliyormusun canım hiçbir merkeze güvenim kalmadı...söyledikleri fiyatlar tüp bebek parasından daha fazla..
hayatım kafan karışmasın sen içine sinen doktora git.. biliyorsun hiçbir doktorun garantisi yok bunu kendimden biliyorum en methedilenede gitsen elin boş dönebiliyorsun.. ben sadece şu aşamada kendim için bu doktorda karar kıldım ama bilmiyorum sonuç ne olur.. canım 19.000 tl lapraskopi ve histereskopi fiyatı dışardan tüp bebek ünitesine gelmeyen diğer hastalar için geçerli fiyat.. tüp bebek ünitesindekilere ayrı bir paket uyguluyorlar lapraskopi ve histereskopi 5500 tl oluyor..
ensucum hayırlı olsun yeni tedavin canım...benim aklına takılan şey okadar doktorlar görmüş filmi farketmemiş semra hnım nasıl farketti..canım yazık günah verdiğin paraya bence elindeki filmi başka doktorada göster derim..Allah korusun tüplerini almasınlar sorun var diye..ben bu konularda biraz panik atağım hemen en kötüsünü düşünürüm..şu durumda biliyormusun canım hiçbir merkeze güvenim kalmadı...söyledikleri fiyatlar tüp bebek parasından daha fazla..
canım memoryalı aradım randevu aldım bile :) en erken haziran 2 sine vardiler allah izin verirse 2. sinde saat 1,30 da semra hanım ve ekibiyle görüşecez ama gelmeden önce bazı testleri yaptırıp gelin dediler mesaj attılar hangi testler gerekiyor ana göre hazırlanıp gidecez hayırlısı artık dediğin gibi olumlu olumsuz herşeye hazırlıklı olmak lazım allah hakkımızda hayırlısını versin artık ha bu arada ön görüşme 365 dediler tüpe bizim hastanede karar verirseniz fiyattan düşülecek miş belki bazı arkadaşlar bilmek ister diye yazıyorum
Nasılda ukalaca hepimizin kalplerini kırdılar! Ensucum, valla benim anlattıklarımı ben başka dr.da yaşadım biliyorsun..ilk olarak semra hanımdan randevu almıştım ama aynı gün bir arkadaşım bana bir numara verdi orayı aradık vs derken eski cem demirel çıkıverdi karşıma . her işte bir hayır vardır dedik semra hn.la randevuyu silip cemle yola koyulduk. 1 negatif ve hemen arkasından ilk adetimle ikinci deneme ve yine negatif.. hatta burda arkadaşlar beni uyardılar hiç değilse bir ay ara verseydin diye... 2. negatiften sonra bir ay ara verdim ve 3. de pozitif ..ve kürtaj.. biliyorsun zaten sen beni uyardın o zaman da olacakları!!.... hainler ben zorla arıyodum bakın bana diye aramıyorlardı...dış gebelik olursa diye miranda beni uyardı git baktır diye... zorla gittim nerdeyse.. o gün bana bir daha gelme tüp yapma vs dedi...canım seninle biz bazı konularda çok benzeşiyoruz bende son dönemlerde çok araştırıp notlar alıp gidip doktoruma ısrarla bu bana uygunmu şöyle bir şey varmış onu uygulayalımmı diyorum her seferinde.. en son doktorum senin internet ağızlarından bıktım bile demişti:)) hatta kasaba gelip et kesmeyi öğretmeye çalışıyorsun demişti..
canım gerçekten 11.30 da içeri aldılar çıktığımda 13.30 du.. kimsenin acelesi yok herkez huzurlu aklıma gelen herşeyi sordum..
semra hanımın yönetiminde tüm doktorlar.. herşeye o karar veriyor gördüğüm kadarıyla..
tüplerdeki sıvı konusunu bende daha önce çok araştırmıştım nedense.. enfexsiyona sebep olup embriyonun tutunmasını engelliyormuş tutunsada ilerleyemiyormuş embriyo.. dün semra hanımda böyle bir açıklama yaptı bana..
senin doktorunda çok iyi bir doktor canım bülent bey bu işin pirlerinden birii için rahat etsin.. biesteronu sordum kullanabilirsiniz istiyorsanız etkisi oluyor ama kanıtlanmış değil dediler.. kullansam yan etkisi olurmu dedim asla yan etkisi olmaz dediler..
Vitaminsiz geçen yıllarıma sayıyorum ben. Cmas1'e vermiştim tarifi. 2 lt. suya 1 salatalık, 1 limon dilimleniyor, 2 çay kaşığı karbonat, 5-6 nane yaprağı, adetine 10 gün kalan kadar 6-7 diş kadar karanfil, bir de birkaç gündür tarçın atıyorum içine. Normal su yağlı gibi gelmeye başladı artıkEkmeği kestim. Şekeri epey azalttım ama bugünlerde çikolata merakım depreşti. Olsun, günde 300 gr. inip çıkıyor sadece. Sporu da rahat yürüyüşle sınırlandırdım. Artırsam iyi olacak. Kürek falan çekiyordum bir ara. Isınma hareketleriyle de Tibet yogasını birleştirdim. 1 Nisandan beri 5-6 kilo gitti. Gerisi de gidecek zamanı gelince.
Yani ağzım açık okuyorum .. Nedir yaaa bu yaşadıklarımız böyle!!!Tüplerin alınması doğal yoldan gebelık sansını kaldırıp sadece tüp bebek yapmaya mecbur bırakıyor bizi daha önce dış gebelik gecırdım sag tüoüm alındı.ilk aşılamaya başladıgımda dr diğer tüpüde alalım kafamız rahat etsın demişti.ben de durduk yere niye alınsın diye feryat figana başladım tabii dr değiştrdim.tüp bebek te pek cok sorunu yok ettiği için tüpleri almak tercih ediliyormuş.2011 de Son moda uygulamalardan biriymiş.bunları tedaviye devam etmediğim o prof söylemişti.karsısındakı kadınınpsijolojisini düşünmeden sebepsiz yere alalım demek kolay..ama sorunluysa tüpler hep sorun olmasındansa alınması tabıı ki tercih edilmelidir
canım gidince extradan mutlaka indirim talep et bu konuda hoşgörülü davranıyorlar.. ilk görüştüğün doktora ve muhasebeye bu durumu belirt.. elinden geleni yapıyorlar.. şartlarını anlat.. çok katı kuralları olan bi hastane değil.. gerekirse semra hanımlada görüş bu konuları..
canım gidince extradan mutlaka indirim talep et bu konuda hoşgörülü davranıyorlar.. ilk görüştüğün doktora ve muhasebeye bu durumu belirt.. elinden geleni yapıyorlar.. şartlarını anlat.. çok katı kuralları olan bi hastane değil.. gerekirse semra hanımlada görüş bu konuları..
canım sağol.. bahceci benden rahim filmi istememişti gerek yok demişti.. ben kendi araştırmalarımla kendi kararımla 5 ay önce Radyomarda yaptırmıştım aret beyde eliyle 1-2 dk baktı sorun yok dedi..
burada beyaz bir büyütecinin üstüne koydular..
semra hanım gelmeden önce başka bir doktor inceledi bana o sıkıntıları anlattı ama buna ben karar veremem son karar merci semra hanım ona göstereceğim dedi.. semra hanımda gelince o ilk doktor birşey demeden baktı ve oda aynı şeyleri söyledi iki ayrı doktor inceledi bayağ kapsamlı baktılar banada gösterdiler.. rahminde hiç sorun göremedik dediler.. sadece tüpler sıkıntılı ama rahimde gizli enfexsiyon varmı ona bakacağız dediler..
birde kistim varmış o kiste müdahale gereklimi dedim onlar o kist tüp bebeğe engel bir kist değil ona hiç müdahale etmeyeceğiz ilaçda vermeyeceğiz gerek yok dediler..
bende hiçbiryere güvenmiyorum canım her yer birbirinin aynı üç aşağı bir yukarı ama ben şimdi başka bir doktora daha gitsem kesin derki bunlar tüpe engel değil gel birde biz deneyelim.. artık bu konuyu kafama taktım cnm bunca deneme tutmadıysa kesin bir sıkıntı var.. bazı ihtimalleri göze alıp yaptıracağım..
Tüplerin alınması doğal yoldan gebelık sansını kaldırıp sadece tüp bebek yapmaya mecbur bırakıyor bizi daha önce dış gebelik gecırdım sag tüoüm alındı.ilk aşılamaya başladıgımda dr diğer tüpüde alalım kafamız rahat etsın demişti.ben de durduk yere niye alınsın diye feryat figana başladım tabii dr değiştrdim.tüp bebek te pek cok sorunu yok ettiği için tüpleri almak tercih ediliyormuş.2011 de Son moda uygulamalardan biriymiş.bunları tedaviye devam etmediğim o prof söylemişti.karsısındakı kadınınpsijolojisini düşünmeden sebepsiz yere alalım demek kolay..ama sorunluysa tüpler hep sorun olmasındansa alınması tabıı ki tercih edilmelidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?