Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

ensucum noldu ne dedi dr? aaaaaa!!!!! çatlattın bizi!!! haa bu arada sana da ve hepinize teşekkür ederim güz<el dilekleriniz için....

hoşbulduk cnm nasılsınız sizi tanımaya çalışıyorum

Sanırım görüştünüz. İnşallah verimli bir görüşme olmuştur...

canım görüştüm bu adam bana fazla iyi davrandı.. çok güler yüzlüydü uyuz şey..
dosyamı ben gitmeden iyice incelemiş Murat Bersoya gönderildiğimi bile farketmiş..şunları söyledi sırayla yazayım..
-rahim filmime göre histereskopi gerekiyormuş ama lapraskopi gerekmiyor dedi.. yapışıklık var ama sıvı göremedim dedi..
-gel sana histereskopi yapalım birde embriyolarını donduralım uygun zamanda transfer yapalım dedi..
-değerlerim oldukca iyiymiş boşuna Murat Bersoya gönderilmişim çünkü kendisi sadece umutsuz vakalarda başa çıkamayınca ne yapacağını bilemeyince birde o baksın diye gönderiyormuş.. bana hiç gerek yokmuş 4-5 tane kimyasalım varmış falan..
-umudunu yitirme peş peşe devamlı tedavi ol istediğin zaman gel tedavine başlayalım dedi..

bu tarzda konulardan 20-30 dk konuştu ve teşekkür edip çıktım..
kafamda iyice karıştı yanii.. ben bu adama gitmeyeceğim ama lapraskopiye gerek yok dediya o aklıma takıldı sadece histereskopi gerekliymiş.. Memorial ikiside gerekli dedi..
Amerikan hastanesini aradım yarına bana randevu yazdılar ama mutlaka görüşme parası 300 tl alacağız diyorlar.. daha önce tedavi olsanız bile her yeni tedavide ilk görüşme parası alınıyor diyorlar saçmalık..
omayra nickli arkadaşımız Asya Avrupa Klinik Erkut Hocayla bir görüşmemi tavsiye etti.. çok bilgiliymiş ön görüşmeye muayene olmadığı sürece parada alınmıyormuş sadece görüşüp onunda fikrini almak için perşembeye randevu aldım..

ensucum noldu ne dedi dr? aaaaaa!!!!! çatlattın bizi!!! haa bu arada sana da ve hepinize teşekkür ederim güz<el dilekleriniz için....

anca yazdım canım çok acıktım bir yandanda bişeyler atıştırdım:))

hoşbulduk cnm nasılsınız sizi tanımaya çalışıyorum

hoşgeldin canım topiğe.. okadar konuşmalı ve sıcak bi topikki hemen herkezi tanırsın canım..

ensu git hazır enerjin varken gidebildiğin kadar dr görüşmesi yap.... biz şimdi bazımız çalışıyoruz bazımız yurt dışında ...vsvs..

kafan karışmasın her bir dr.un dediğini not et ayrıca...ama sonunda başladığın yoldan dönme.. semra hn.a başladın madem.... tekrar görüştüğünde diğer dr.ların görüşlerini uygun bir dille ister isim vererek ister vermiyerek tekrar sorarsın....

herkese iyi akşamlar şimdilik...

:)) evet canımda içimden hiçbir yere gitmek gelmiyor..
zaten bu Memorial artık aklıma girdi şimdi başka yere gidip yine negatifi görürsem eminim koşarak yine Memoriala giderim o yüzden Memorialda kararlıyım.. ozaman niye dolaşıyorum onuda anlamadım..
son kez Erkut Hocayada gideyim dahada hiç bir yere gidemem.. İstanbul Ünv. Tıp Fakültesinde kadın hastalalıkları alanında öğretim görevlisiymiş bu doktor..

Off yani tam kafa karıştırmaca bi üçüncü fikir al Ensu cum..madem histereskopi gerekliyöiş ne diye dememişler baştan ya off ..neyse her işte vardır bi hayır diyelim ben daa histereskopi laparoskopı farkına tam vakıf değilim galiba histereskopide kamerayla bakoıyorlar laparoskopıde mudahele gereken yerlere mudahele edıyorlar sanırım bu dogruysa semra hanım mudahele edılecek bililer var dıe mi dusunuo anlamdım ki...dahada kafanı karıstrmıtayım üçüncü dr fikrini de al bakalım obdan sonra allah kerım dıyelım...

:)) beninde anladığım şey şu tabi tam olarakda anlamasamda.. histereskoide kamerayla rahmi inceliyorlar sıkıntı varsa gideriyorlar, lapraskopide tüpleri inceliyorlar sıkıntı varsa gideriyorlar galiba.. ne derece doğru onuda bilemiyorum:)
bu gideceğim doktor umarım lapraskopi gerekli der yoksa iyice karışacağım:))

Birazdan arastırıp gerı donecegım ya da konuya vakıf arkadaslar bızı aydınlatabılırler mi lütfen!!!!

Karın boşluğunun, laparaskop adı verilen ucunda ışık ve kamera bulunan bir alet yardımıyla incelenmesidir. Kadınlarda sık kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Laparoskopi ilk kez 1950'li yıllarda sadece tanısal amaçlı olarak kullanılmaya başlanmış. Daha sonra 1970' lerden itibaren jinekolojik operasyonlar, 1987' de ise genel cerrahi alanında ilk laparoskopik safra kesesi operasyonu başarıyla gerçekleştirilmiş. Son 15-20 yılda ise genel cerrahinin neredeyse tüm operasyonları laparoskopik olarak yapılabilir hale gelmiştir.
Operasyonda ilk önce göbek altından 0,5-1 cm.lik minik bir kesi yapılır. Sadece tanı yani bakma işlemi için bu yeterlidir. Ancak tedavi gerekiyorsa ameliyat tipine göre ek küçük kesiler ile yeni ince borular gerekli noktalara yerleştirilir ve özel ince cerrahi aletler ile gerekli ameliyatlar yapılır. Bu küçük kesiler ameliyat sonrasında 1 ya da 2 dikişle kapatılır ve hasta 2 gün içinde rahatlıkla banyo yapabilir. Laparoskopi ameliyathanede genel anestezi, yani hasta uyutularak yapılır. Yerleştirilen borular aracılığı ile karın içine gaz verilerek karın boşluğu genişletilir. Böylece organlar karın duvarından ayrılır ve aletlerin çalışabilmesi için yeterli yer kazanılmış olur. Bu gaz verme işlemi uyanık kişide gerginlik ve ağrı yapar bu nedenle hastalar uyutulur.
Laparoskopik Cerrahinin Avantajları Nelerdir ?
Ameliyat sonrası daha az ağrı,
Ameliyat sonrası daha kısa hastanede kalış süresi,
Daha erken işe dönüş süresi,
Estetik yara iyileşmesi .
Histeroskopi Nedir?
Histeroskopi ,uterusun (rahimin) iç yüzeyini ilgilendirilen hastalıkların hem teşhisinde hem de cerrahi olarak tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. İnce boru şeklindeki mercek sistemi ile rahim içersine girilerek gözlem yapılan tanısal ve hatta cerrahi işlemlerin gerçekleştirilmesine yarayan bir işlemdir. Görüntüler bir monitörden izlenir. Rahim içersine sokulan kamera veya mercek sisteminden oluşan boru şeklindeki alete histeroskopi denir.
Tanı amaçlı (diagnostik) histeroskopi : Rahin içersindeki myom, polip, yapışıklık, septum (perde) gibi patolojilerin izlenerek tanı konulması amacıyla yapılır. Bazen tek başına bazen laparoskopi ile birlikte yapılır.
Ameliyat amaçlı (operatif) histeroskopi : Rahim içersindeki myom, poli vb. Lezyonların kesilerek alınması veya yapışıklıkların açılması amacıyla yapılan histeroskopidir. Histeroskop ile endometrial ablasyon yapılabilir.
Histeroskopide rahim ağzının açılması için hastaya ağızdan veya vajina içersine koymak üzere ilaç verilir. Histeroskopi jinekolojik muayene pozisyonunda spinal veya genel anestezi ile yapılır. Rahim ağzının histeroskop geçecek kadar açılaması için bazen buji denen ince uzun çubuklar ile genişletilmesi gerekebilir. Daha sonra histeroskop vajina ve rahim ağzından geçerek rahim içersine ilerletilir ve monitöre yansıyan görüntü izlenir. Bu sırada rahim içersinin genişletilerek gözlenebilmesi için rahim içersine sıvı verilir. Histeroskopun ucundaki kesici veya yakıcı uygun aletler ile gerekirse ameliyat yapılır. Histeroskopiden bir kaç saat veya genellikle bir gün sonra hasta evine gönderilebilir. Bir iki gün az miktarda vajinal kanama ve kramp tarzında kasık ağrıları olabilir. Beklenmedik bir durum karşısında doktora başvurulmalıdır.
Alıntıdır..

Birazdan arastırıp gerı donecegım ya da konuya vakıf arkadaslar bızı aydınlatabılırler mi lütfen!!!!

canım alıntını okudum çok ayrıntılı ve güzel bi alıntı bulmuşsun.. kesme biçme konusu biraz ürküttü ama olacak artık çaresi yok:)) çok sağol

arkadaşlar güzbahar nickli güzel yürekli arkadaşım aradı telefonla konuştuk..
hepinizi ayrı ayrı selamlar gönderdi çok yoğun olduğu için giremiyormuş ama arada okuyup bizi takip etmeye çalışıyormuş.. herkezi ayrı ayrı öpüyorum dedi..
birde tavsiyede bulundu sizlere iletmemi söyledi.. bahcecide mustafa beyi bırakıp erbil beye geçti biliyorsunuz..
erbil beyle görüşmüş, erbil bey kendisine iki tavsiyede bulunmuş.. hayıt kesinlikle kullanma demiş, hayıt yumurta sayısını artırıyormuş ama kalitesini düşürüyormuş folikul az oluyormuş.. doktorun diğer tavsiyeside mutlaka incir kürü uygula sayı ve kaliteye çok etki oluyor şeklindeymiş.. sizlere yazmamı rica etti..

Son düzenleme:

Indir gerçekten iyi olabilir ben bu ay oda sadece günde iki tane kuru incir yedim ve gün içinde birkaç defada bal tarçın çörek otu keten tohumu ve tabi diğer vitaminler galiba iyi geldi ki 4 yumi vardi.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

İnanmıyorum, hayıt içmeyinmi demiş? Bende bugün gittim, hayıt çayı aldım, içerim diye. Bazı bilgilerdede bütün hormonların düzenini sağlıyor diye yazıyor. Neyse, sagol bilgi verdiğin için. İçmem o zaman. Hay allah yaa, çok fazla şeyler yazıyo heryerde, kafa karışıyor.

Bide şu bahsedilen Primolut varya, bende onu bir ay ara verdiğimde kullandım. Günde 3tane, sabah öğlen akşam. Bana verilen bir gün vardı. Sonra 3gün denildiği gibi kanamam oldu, kanamanın 3.günü, 5 günde Femara kullandım, ultrasona gittim. Transfere iki saat kalada bir hap daha içtim. Her doktor farklı uyguluyor bakıyorum.

cnm sizi yalnisda yonlendirmis olmum bende hic bilmiyorum ve evde bi paketde hayit var.. gulneva sana yaramaz demisti kullanmamistim genelde adet duzensizligi olan arkadaslar kullaniyor demisti.. guzbahara erbil bey boyle demis size iletmemi istedi.. ama bende son tedavimde gunde yarim paket incir yemistim birde bal keten tohumu coret otu ve tarcinli karisim yemistim uc yumurtada dollenmisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…