- 23 Nisan 2014
- 1.417
- 818
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #13.881
Canım benim öncelikle tedavinde dizi dizi dondurulmuşların olsun...Her opu biraz sıkıntı verecektir ama olsun, dondurulmuşların var olması rahatlatıyor, daha iyi hissettiriyor. Umarım dinlenmiş rahimle, sağlıklı şekilde yerleşir ve tutunur hemen... Ve sonrasında da hep katlanan değerlerle seninle birlikte bizi de mutluluk sarhoşu eder Bol bereketli bir süreç olsun :)
Leke için de ilgili dosyama print alıp ekliyorum :) Kışın bilahare deneyebilirim...
Genetik olarak sivilcesi çıkmayan (ergenlikte sivilcesi çıkanlara bakıp ben ergen olamayacak mıyım diye hayıflanacak kadar) lekeleri olmayan birisiyim ama bu bıyık izi yok mu bıyık izi beni illet ediyor :) Takıntılı olduğum için baktığımda ben görüyorum başkası bakıp görmüyor çoğu zaman... Diğer kişilerde de görürsem ilk farkettiğim o oluyor :) Kurtulamayacağız mı bilemiyorum :) Bu kadar yoğun olmasa da eğer 100 derece koruma ve bant takmazsam böyle olma potansiyeli var
Eki Görüntüle 1134265
gulnevacım sevineyim mi üzüleyim mi karar veremedim :) Olmaması bir dert olması bir dert her bedene göre bazen iyi bazen kötü... Açıkcası şaştık kaldık... Evet bugüne kadar hep iyi sonuçlar aldım. 14 tane toplanmıştı yanlış hatırlamıyorsam OPU'da 12 tane olgun çıkmış 10 u döllenmişti... 4 ü 2 saat geriden geliyor diye vazgeçmiştik... Bakınca bu değerlere gerçekten çok iyi, doktorum bir iki yeni başlayan doktoru da antral folikül vs. konularda her yaş hasta aynı olmuyor diyerek yerinde gözlemlemeleri için iznimle muayeneye almıştı ultrasondan beraber incelemişlerdi.
Fakat şimdi de doktorumla taktığımız lakap ile yaramaz yumurtalar durumundalar.. Söz dinlemiyorlar...
Umutsuz bir durum yaratmak istemem ama bence bu durum tamamiyle genetik veya yaradılış kodlarından... Çünkü özel bir beslenmem olmadığı gibi (şu anda dahil olmak üzere) sigara içerim, içiyorum... Her gece olmasa da sosyal içiciyim alkol alırım özellikle yoğun ve stresli iş günlerinde... Sağlıklıyı geçtim düzenli beslenme desen keza yine iş yoğunluğu ile evlere şenlik... Sabah kahvaltısı ı ıh yok (çünkü yersem öğlen yemek yemiyorum) akşam desen 21 den önce evde olduğumuz zaman nadir... Dolayısıyla ya canımız ne istiyorsa hazır sipariş ya da geç yenmiş uzun yemeklerle dolu... Meyve desen bir türlü alışamadık üşeniyorum suyun içerim daha çok o da %100 doğal denen hazırından ancak... Stres desen yoğun iş hayatının olmazsa olmazı... Üstüne bir de İstanbul trafiği stresi de ekleyebilirsiniz cinnet geçirmemek mümkün değil daha bu sabah emniyet şeridinden giden şahsiyetsiz ile birbirimize girecektik neyse ki trafik polisi geldi... Bitti mi yok hayır havaalanına yetişmem lazım yalanını yemiş gibi yaptı polis ona ayrıca sinirlendim...
3-4 sene öncesine kadar 0 kahve içerdim yeni başladım şimdi bol bol içiyorum... Sigara desen 26'lardan sonra başladım ama şimdi acısını çıkartıyorum, yine o yaşlara kadar hiç et yemezdim yeni yeni alışıyoruz (hala dana hariç bir et yiyemem) sütten nefret ederdim çocukluğum boyunca hiççç içmedim şimdi kırk yılda bir aklıma gelirse soğuk 1 bardak belki... Spor desen eğitim hayatım boyunca koşardım bol bol, şimdi tek sporum otoparktaki arabaya yürümek :)
Operasyonlar narkoz vs. azaltıyor dense lazer göz operasyonu ve opu yu saymazsam 4 kez operasyonum var :) Daha ne olsun...
İyi yaptığım tek şey bol su içmek, bol yoğurt ve peynir yemek (1 kalıbı verin yerim) bol ve uzun seyahatlere çıkmak, bol bol yüzmek, doymak için değil tatmak için yemek yemek ve iş stresi dışında çok mutlu olmak... E bunlarla yumurta mı olur :)
Tıp beni incelemeli :) Arızalıyım
sagoll canim benim haklisin, zaten sen bana gecmistede mutlaka histereskopi yaptir demistinde ben doktorumu bir turlu ikna edememistim.. her doktor ayri birsey diyor.. bakalim burasi ne diyecek canim.. bekliyorum su anda..
Ben geçen sene eylülde ilk defa tedaviye başladım. Simdiye kadar iki kere fresh, iki kere dondurulmuş transfer oldum. İşte sizin bildiğiniz gibi, haplar iğneler. Sonra yumurtalar toplandığında, fazla olan yumurtalarımı dondurttum. Doktorum, fresh veya dondurulmuşun arasında bir fark olmadığını söyledi. Fakat geçen sene 6 adet saklanmış yumurtam varken, kullanılacak yumurtaları açarken, diğer yarısı çöp oldu.Buda bunun riski. Şimdi başka bir klinikteyim. Yine yeniden iğne işlemleri felan,bu seferde fazla olanlar buzlukta. Yani tek ilaç ve iğne tedavisiyle,yine kısmetse 3. kere transfer olabilecem. Bu arada hiç bahsetmedim. Ben isviçredeyim.
canim dun Samatya hastanesinde bir bayanla tanistim sirada beklerken kadin su anda 37 yasinda ve 14 yil once 4. bebegini dogurduktan sonra menopaza girmis son 14 yildir tek bir damla bile adet olmamis ve doktor demiski erken menapoza girmissin amh de 0 ve artik hic korunmana gerek yok cocugun olmaz zaten..ama kadin bu yil adet bile olamazken hamile kalmis 5. ye. hamile oldugunuda ilk iki uc ay anlamamis bile su anda 4 aylik hamileydi doktorda kendiside soktaydi bu nasil olur diye.. hayat mucizelerden ibaret her an hersey olabilir hepimiz icin..
Biliyorum Aret Bey bu konuda ısrarcıydı... Her görüşü aldıktan sonra zaten ister istemez kararını vereceksin... Ne yapıldığının ve yapılmadığının önemi yok hayırlı olsun, sağlıklı olsun, şanslı olsun yeter... Sen bilgi aldıkça bende onlardan yine notlar ekliyorum... Tromboli paneli ve testler için bilgileri de paylaşayım ofiste dosyada duruyorlardı çünkü.. Parasını verelim yaptıralım diyoruz ama bazen bazı yerde fahiş fiyatlar isteniyor, aynı şeyi daha iyi fiyatlarla yapanlar varsa niye saçalım ki...
HER İKİ EŞ KROMOZOM OK.
MOLEKÜLER GENETİK (GENOTİP);
FII (Protrombin)G20210A - Heterozigot (Taşıyıcı)
FV (Leiden) G1691A - Wild Type (Normal)
MTHFR A1298C - Heterozigot (Taşıyıcı)
MTHFR C677T - Wild Type (Normal)
Beşiktaş İstanbul Genetik Grubu / yanlış hatırlamıyorsam parayı yazmamışım :) 500 USD gibi bir ücretti... 1 hafta gibi sürede sonuç çıkıyor
Operatif Histeroskopi / Özel Sağlık Sigortasından yapıldı. / 1 hafta sonra patoloji çıkıyor.
Patolojik Tanı: Kronik ENDOMETRİT / Endometrium tarihlenemedi.
Bulgular: Topluca 1cm çapta mukustan zengin fragmente dokular izlendi
İlaçla Tedavi: Monodox (eşler) 2x1 7 gün, Cipro 2x1 7 gün,
Estrafem (3.gün) 3x1, Progestan 14. gün 2x1 26. güne kadar
CD56 Natural Killer-ANA-Fana Anti Nükleer vs.. İstanbul Laboratuarı sanırım 200-250 TL
AMH, FSH, TSH, LH, Progestron vs testler için paketle İstanbul Özel Levent Hastanesi / yaklaşık 200 TL
(Dün doktor acil bir testi tekrarlamamı istedi en yakın yere gittim sadece progestron için 100 TL verdim bu da gösteriyor ki bazı yerler resmen soyuyor bizi, niye saçalım ki etrafa)
Bu mutlu sonla biten tedavin olsun :) Risk yok demiştim ama sanırım şimdi yazdıklarından anladığım kadarıyla "transfer edilecekleri açarken yarısı çöp oldu" demenden hepsini aynı dondurduklarını anlıyorum. Bu riskliymiş dediğin gibi.. Umarım ayrı ayrı dondurulma yapılır.. Biz 4 tane embriyoyu ayrı ayrı dondurttuk herhangi bir risk olmaması için...Yurtdışında çok daha profesyonel ilerliyor olsa da prosedürler zordur sanırım... Kilometreler olsa da bir ekran kadar yakın olduğumuz, yol arkadaşı olduğumuz bu yerde güzel haberlerinle seviniriz, sevgiler
Tanıştığınız bayanlardan daha birebir örnek var :) bunca şeyi yazarken nasıl yazmamışım. Annem en enterasan örneklerdendir... Benden tam 19 yaş küçük kardeşim var, tekne kazıntısı dediğimiz... Erken menepoza girmişti... Tedavi oluyordu çünkü çok baş ağrısı ateş basması vs yaşıyor diye... A aa bir de baktık ki hamile, 3 aylıktı öğrendiğimizde... Sınırdaydı ya aldırılacaktı, ya devam edecekti... Bu yaştan sonra kardeş mi olur durumunda idik ama oldu doğurdu iyi ki doğurdu oğlum olsa bu kadar iyi olurdu :)
O doktoru zaten hiç gözüm tutmamıştı. Daha işin basında ve tecrübesizdi. Ama niye devam ettin diye sorabilirsiniz.İstediğim doktor 3ay sonra kontrol için randevü vermişti. Bi diğeri yaştan dolayı kabul etmedi bile.Orda param ziyan oldu. Bide daha bendede tecrübe yok,zannettimki hemen olur. Bilseydim böyle,inişli çıkışlı,3sene evvel başlardım.çünkü eşimin durumunu biliyordum.ama yok,dedimki ev bulalım,alalım,taşınalım,yerleşelim.. Ah şimdi zamanla yarış. Neyseki,istediğim klinikteyim şimdi.onlar ayrı ayrı donduruyor. Hemşireler Aralarda hep arayıp soruyorlar, nasılsın iyimisin diye, ona şaşırmıştım.Öbürü kesesini doldurdu. Ama yumoş güççüsse,eridikten sonrada çöp oluyormuş.Bakacaz artık.
Bide türkiyede testler daha ucuzmuz,gelip sadece hormon testlerimi yaptırabilirmiyim acaba.tıp dili aynı sonuçta. sizce?
ben goz karari koydum cnm zaten karisimin bal haric diger iceriklerini Arifoglu baharattan almistim onlar bu kur konularinda cok uzman oradaki adam goz karari koy ne cok kati ne cok sivi demisti.. birde bu karisimi kesinlikle erkeklere yedirmemek gerekli cunku corek otu ostorojeni arttirdi icin spermlere yaramiyormus..insallah bebis vardir hayatim.. genc kizken adet olunca uzulurdum buda nerden cikti diye simdi ise dort gozle adet tarihlerimi bekliyorum acaba bu adeti nasil degerlendirsem tedaviye kure baslasammi diye..
Şans hep yanımızda olsun bu nedenle...Bazı şeyleri (yolunda giden, gitmeyen fark etmeksizin) şans adı altında topluyoruz :) Hepimiz için benzer durum aslında tüp bebek sürecini tecrübe etmeden önce hepimiz "yaparız bir tüp bebek" moodundaydık. Tık tık ilerleyecek sanarak... İşin öyle olmadığını işin içine girince anlıyoruz... Hayatımızda bir sürü şeye öncelik veriyoruz bahsettiğin gibi... 1 yıl oldu 39 da başladım 40'ı bitiriyorum Temmuz'da kaybettiğimiz zaman çok bir çoğu benden kaynaklı :) ama olsun... Böyleymiş bizim için doğru olan deyip geçiyorum, kahretmeye lüksümüz yok çünkü :) Yine de içimizden geldiği gibi ilerlemekten yanayım ben gerçi bu konuda fazla large olabiliyorum sallayabiliyorum transferleri :) Bana bakma içinden gelen neyse o gerçek olsun :)
Testler için evet daha uygundur ama planlanan bir Türkiye ziyareti yoksa uçak bileti vs. aynı para olur sanki :) Testler zaten dediğin gibi international Türkiye'de de aynı terimler kullanılıyor çoğunlukla... Özel istenen testler yoksa zaten başlı başına olan testler de bu süreçte belli... Sadece 2. 3. demeden sonra ya da en baştan yapıp yapmama tercihine bakıyor...
Sevgiler
Canım benim öncelikle tedavinde dizi dizi
citir kizlar bu doktorda sunlari soyledi;
-sana uygulanmayan protokol kalmamis artik nereye gitsen farkli bir protokol yapilmaz
-once histereskopi ve rahme cizik atalim sonrada embriyo yapistirma sistemini yapalim
-lapraskopi su anda gerekli degil ama histereskopiden sonra gelecekte gerekli olursa ayrica yapariz
-histereskopi amerikanda 6000 bin tl mis ramazan bey ART klinigin sahibiymis orada 3500 e kadar yapilirmis bende tedavi olursan ben orada yapiyorum dedi histereskopiyi
-gelecekte lapraskopi gerekirsede ART de lapraskopi yokmus onu Amerikanda yapacakmis 8000 - 10.000 arasiymis..
yani simdi o adama gudersem ilk is histereskopi ve rahme cizikle baslayacakmis..
esim tamamen bana birakti ama ben Memoriala gitmeye kesin karar verdim arkadaslar.. bu doktorlarin birinin dedigi oburunu tutmuyor..
adam bana once kendi kliniginde histereskopi yapacak orada laparaskopi yokya gekecektede Amerikanda laparaskopi yapalim diyecek..ama once kendi klinigine kazandiracak.. genel olarak nezaketli ve cok hosgorulu sicak ve oldukca bilgili bi doktor..
citir kizlar bu doktorda sunlari soyledi;
-sana uygulanmayan protokol kalmamis artik nereye gitsen farkli bir protokol yapilmaz
-once histereskopi ve rahme cizik atalim sonrada embriyo yapistirma sistemini yapalim
-lapraskopi su anda gerekli degil ama histereskopiden sonra gelecekte gerekli olursa ayrica yapariz
-histereskopi amerikanda 6000 bin tl mis ramazan bey ART klinigin sahibiymis orada 3500 e kadar yapilirmis bende tedavi olursan ben orada yapiyorum dedi histereskopiyi
-gelecekte lapraskopi gerekirsede ART de lapraskopi yokmus onu Amerikanda yapacakmis 8000 - 10.000 arasiymis..
yani simdi o adama gudersem ilk is histereskopi ve rahme cizikle baslayacakmis..
esim tamamen bana birakti ama ben Memoriala gitmeye kesin karar verdim arkadaslar.. bu doktorlarin birinin dedigi oburunu tutmuyor..
adam bana once kendi kliniginde histereskopi yapacak orada laparaskopi yokya gekecektede Amerikanda laparaskopi yapalim diyecek..ama once kendi klinigine kazandiracak.. genel olarak nezaketli ve cok hosgorulu sicak ve oldukca bilgili bi doktor..
Ensu cum bencede en doğru karar kaç tane farklı fikir cıktı ortYa bir anda .Semra hanım ka devam edeceksen orda hallet hepsını bır arada ve kafandan sil at ..cünkü her işlem sonrası bır dınlenme ve iyileşme süreci olacak tek tek yaptırıp vakit kaybetme derim..ben de az önce semra hanım dan randevu aldım okuduklarımdan duyduklarımdan sonra bu denememide ve inşallah son olacak bu denememi Semra hanım ve ekibiyle yapmaya karar verdım ..Randevum ayın 16 sına keza son tüp denemem ve kimyasal gebeliğimin üstünden bir regli geçmmeliymiş işte hesap kitap yaptım 16 sı uygundu.Aldım randevuyu ....çıktık bir yola tekrardan hayırlısı....
Semra hanıma git lapıroskopinin gerekliliğini iyice anlatsın ...ve ne diyorsa yap....
hayirliii olsunn canimm insallah sorunsuzca hemen baslarsin tedavine.. gorusmeye giderken yaninda herseyi gotur canim ilac kullanim cizelgelerine rahim filmine kadar nekadarda test varsa gotur.. semra hanim ekip basiya o karar veriyor protokola ekip doktoruna yonlendiriyor, ekip doktoru olarak kimi sececeksin canim aklinda bi doktor varmi..
Randevu alırken sordular ben Nur hanımı seçtim ..
bende onu sectim.. ama daha goremedim ben gittigimde yurt disindaydi.. operasyonlara nur hn girecek onu sectigimden..
Arkadaşlar, bir sürü şey okudum yine, aklıma bisey geldi. Sizler galiba benden daha tecrübelisiniz, belki biliyorsunuzdur:
Şu soğan kürü; hani miyomları temizliyo felan. Bende miyom veya onun gibi bişey yok sanırım. Olsaydı doktor ultrasonda görürdü değilmi? Hiç bahsedilmedi. Ama diyorumki ben, şimdi adetim ya, bittikten sonra ben transferden önce soğan kurunu uygulım. Olan bişey varsada çıkar gider. Ama bi taraftanda korkuyorum, kaş yaparken göz çıkarırım diye. Almanca bi sayfada da yazıyorki, doktorunuza danışmadan yapmayın.
Ben bunu doktoruma soramamki,buralarda bunu başka seyler için uygulanıyormuş. Yabancı forumlarda bile ibrahim saraçoğlundan, hamile kalmak için türkiyede uygulanan bir kür olduğu yazıyor. Yani homoöpeti adına yabancı lektürlerde bisey bulamadım. Heryerde Türkiye ve İbrahim saraçoğlu diyo.
Yani varya, üç gündür izinliyim, yattım kalktım bunlarla uğraştım.Allahtan yarın iş başı yani. Yoksa kafayı yicem.
Ne diyonuz, içsem ne zararı olur?
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?